Δευτέρα 10 Ιουλίου 2023

Πώς να βγείτε από το Matrix: Μέρος 1 - Τα χρήματα βοηθάνε στην επίτευξη των στόχων. Ας μην δώσουμε την προσοχή μας στους εταιρικούς γίγαντες


https://media.licdn.com/dms/image/C4D12AQG2bb0mDaCfTA/article-cover_image-shrink_600_2000/0/1638522717410?e=2147483647&v=beta&t=mt2AFeV3dXB79ZgzMoCbYxSNCQxhKr7OUHbZYPg0PTM

DR TESS LAWRIE, MBBCH, PHD​ AND DANIEL RUSHFORTH
27 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023

Ίσως, όπως και εμείς, ξυπνήσατε πρόσφατα με την ιδέα ότι όλη η πολιτική είναι ένα θέατρο. Αν και δεν γνωρίζουμε ακριβώς ποιος παίρνει τις αποφάσεις, εταιρικές οντότητες, συμπεριλαμβανομένων των στρατιωτικών-βιομηχανικών, ιατρικών, ενεργειακών και τηλεπικοινωνιακών συγκροτημάτων, καθώς και λίγων πλούσιων και προνομιούχων, έχουν καταλάβει αποτελεσματικά τις κυβερνήσεις μας και τους διεθνείς οργανισμούς.

Ίσως, όπως και εμείς, να σας έχει γίνει σαφές ότι οδηγούμαστε σε ένα σύστημα σκλαβιάς μιας παγκόσμιας κυβέρνησης όπου εμείς είμαστε το προϊόν, ένα σύστημα που χαρακτηρίζεται από συγκεντρωτική ολοκληρωτική εξουσία, γιγαντιαία ανισότητα και δυστοπικά ιδανικά γεμάτα φρίκη πέρα από την ανθρώπινη φαντασία.

Εάν αυτές οι συνειδητοποιήσεις έχουν πέσει επάνω σας σαν ένας τόννος τούβλα, το να πάρετε θέση μπορεί να φαίνεται μάταιο. Κάποιος ίσως να αισθάνεται συγκλονισμένος και αποδυναμωμένος, να θέλει να κλειστεί στον εαυτό του και να μην αναλάβει καμμία δράση και να συνεχίσει να επιπλέει παθητικά και μοιραία κατά μήκος του ποταμού στον αναπόφευκτο καταρράκτη.


Έτσι θέλουν να νοιώθετε οι δυνάμεις που δεν θα έπρεπε να κυριαρχούν. Τι μπορούμε λοιπόν να κάνουμε γι' αυτό;

Σε ένα σκηνικό κατασκευασμένου χάους, στην πραγματικότητα ενδυναμωνόμαστε από την παραφροσύνη των επίσημων ενεργειών να απομακρυνθούμε από τον φόβο και να αποσύρουμε την υποστήριξή μας στις οντότητες που δημιουργήθηκαν για να μας υποδουλώσουν. Σε αυτή τη σειρά άρθρων, θα μοιραστώ μερικά εύκολα βήματα όχι μόνο για να αποσυνδεθεί κανείς από το matrix και να απελευθερωθεί 

(http://thegreatfreeset.org/)αλλά και για να το αναταράξει και να το διαταράξει έτσι ώστε να χάσει τη δύναμή του να ελέγχει τους άλλους. Είναι εκπληκτικό πόσο άνετα και εύκολα γίνεται μόλις κάποιος κάνει μια αρχή!


1. Χρησιμοποιήστε μετρητά όσο το δυνατόν περισσότερο

Υπάρχει ένας πόλεμος στα μετρητά σε μια κίνηση να γίνουν όλα ψηφιακά. Έχει ήδη γίνει παράνομο (https://www.israelnationalnews.com/news/357072) σε ορισμένα μέρη. Τα μετρητά κρατούν τα χρήματα τοπικά. Τα μετρητά είναι ανώνυμα και διασφαλίζουν ότι οι αγορές σας δεν παρακολουθούνται και δεν σκιαγραφούνται από την τράπεζά σας και τους παρόχους καρτών (κάτι που κάνουν εδώ και δεκαετίες). Τα μετρητά είναι ανθεκτικά σε περιόδους κρίσης και λειτουργούν χωρίς το διαδίκτυο και την ηλεκτρική ενέργεια. Τα μετρητά δεν μπορούν απλώς να διακοπούν με κεντρικό έλεγχο. Υπάρχουν πολλοί περισσότεροι σπουδαίοι λόγοι για να μεταφέρετε και να χρησιμοποιείτε πάντα μετρητά εδώ (https://www.cashmatters.org/why-cash-matters-top-10-reasons-for-the-popularity-and-relevance-of-cash).


2. Σταματήστε να χρησιμοποιείτε την Amazon

Οι γίγαντες του διαδικτυακού λιανικού εμπορίου όπως η Amazon έχουν αποδεκατίσει τους κεντρικούς δρόμους μας, έχουν καταστρέψει τα κέντρα των πόλεων και έχουν καταστρέψει τις τοπικές κοινότητες. Βάζουν το κέρδος όχι μόνο πάνω από τους ανθρώπους, αλλά μεταχειρίζονται άδικα τους ανθρώπους που δημιουργούν τα κέρδη τους (https://www.peoplesworld.org/article/workers-cite-awful-conditions-inside-amazons-monstrous-staten-island-fulfillment-center/). Δεν έχουν καλύτερη θέση.

Γιατί να χρησιμοποιήσετε την Amazon όταν μπορεί κανείς να πάρει ό, τι χρειάζεται με περισσότερους τοπικούς, μικρότερους και πιο ηθικούς λιανοπωλητές; Κάποιος μπορεί να πληρώσει λίγο περισσότερο ή να περιμένει μια ή δύο ημέρες περισσότερο για να αποκτήσει ένα προϊόν, αλλά γενικά η υποστήριξη της τοπικής κοινότητας σημαίνει ότι το τοπικό χρήμα παραμένει τοπικό και σταματά να τροφοδοτεί εταιρικά μονοπώλια με αποτρόπαιες επιχειρηματικές πρακτικές(https://ilsr.org/wp-content/uploads/2018/03/AmazonLaborFactSheet_FINAL.pdf). Η Amazon αντιμετωπίζει απαίσια (https://www.mirror.co.uk/news/uk-news/former-amazon-worker-claims-employees-25503673τους εργαζομένους της, στεγάζοντάς τους σε μονολιθικά απρόσωπα κουβούκλια. Είναι πιθανό ότι σύντομα θα κοιτάξουμε πίσω σε αυτή την εποχή και στην Amazon και παρόμοιους εταιρικούς γίγαντες ως αντι-ανθρώπινες, αντι-ζωντανές οντότητες που είναι, και η ίδια η ιδέα μιας ιδιωτικής εταιρείας με αυτό το είδος εξουσίας θα θεωρηθεί εξωφρενική.


3. Χρησιμοποιήστε τα σούπερ μάρκετ όσο το δυνατόν λιγότερο

Τα ψώνια στα σούπερ μάρκετ έχουν γίνει μια όλο και πιο περίεργη εμπειρία. Ξεκίνησε με εμάς να είμαστε υποχρεωμένοι να βάλουμε τα δικά μας είδη παντοπωλείου, τότε έπρεπε να τα σαρώσουμε και στο check-out. Τώρα τα καταστήματα χωρίς προσωπικό (https://www.examinerlive.co.uk/whats-on/shopping/morrisons-set-trial-unmanned-shop-21089640που συνδέονται με την αναγνώριση προσώπου (https://bigbrotherwatch.org.uk/2022/07/big-brother-watch-files-legal-complaint-against-co-ops-orwellian-facial-recognition/) δοκιμάζονται πιλοτικά (https://thedailyupdates.net/in-pictures-aldi-opens-a-cashierless-supermarket-in-utrecht/) με ψηφιακή ταυτότητα και αυτόματη παρακολούθηση προφίλ (https://www.finextra.com/newsarticle/39552/aldi-applies-facial-age-estimation-technology-for-checkout-free-alcohol-sales) - με στόχο να εξαγάγετε τα χρήματά σας ή τις πιστώσεις CBDC απευθείας από τον λογαριασμό σας χωρίς επαφή.

Τα σούπερ μάρκετ συχνά φορούν ένα ηθικό προσωπείο, ξεπλένοντας ωραία και ισχυριζόμενοι ότι προέρχονται από δίκαιους και στοργικούς αγρότες. Αντίθετα, αυτοί οι εταιρικοί γίγαντες εκμεταλλεύονται ευάλωτους εργαζόμενους, συμπεριλαμβανομένων των εργατών γης και των αλιέων, εδώ και δεκαετίες. Η συλλογή μούρων στην Πορτογαλία είναι ένα παράδειγμα, όπου καταβάλλονται χαμηλοί μισθοί στους εργαζόμενους για μούρα που πωλούνται σε πολυτελή σούπερ μάρκετ (https://www.theguardian.com/global-development/2022/jan/25/workers-paid-less-than-minimum-wage-to-pick-berries-allegedly-sold-in-uk-supermarkets).

Εν ολίγοις, ο τρόπος λειτουργίας των γιγάντων των σούπερ μάρκετ είναι: να μετακυλήσουν τη δουλειά στον καταναλωτή, να μειώσουν το προσωπικό και τις θέσεις εργασίας, να μειώσουν τις τιμές των προμηθευτών και, φυσικά, να αποκομίσουν όσο το δυνατόν περισσότερα κέρδη.

Υπάρχουν επίσης πτυχές υγείας στις αγορές σούπερ μάρκετ, όπως η απάτη στα τρόφιμα και τα θέματα ποιότητας, τα οποία θα καλύψουμε σε άλλο άρθρο.

Εάν πρέπει να πάτε στο σούπερ μάρκετ, αρνηθείτε να χρησιμοποιήσετε τα ταμεία μόνοι σας, πληρώστε με μετρητά και μιλήστε με το προσωπικό - χρησιμοποιήστε το ως ευκαιρία για να φωτίσετε την εμπειρία των άλλων.


4. Χρησιμοποιήστε καταστήματα μεταχειρισμένων για αγορές ρούχων

Εάν η κατασκευή ενδυμάτων σταματούσε σήμερα, θα υπήρχαν περισσότερα από αρκετά ρούχα στη συλλογική ντουλάπα για όλους για αρκετό καιρό. Γιατί λοιπόν επιτρέπουμε στον εαυτό μας να χειραγωγείται σε αναζωογονητικές ντουλάπες εποχιακά από καπρίτσιο; Τα απόβλητα είναι κολοσσιαία. Τα καινούργια ρούχα συχνά κατασκευάζονται άσχημα σε άθλιες συνθήκες εργασίας και κατασκευάζονται με συνθετικές ίνες που διαδίδουν μικροπλαστικά στο περιβάλλον και το σώμα σας. Δεν χρειάζεται να είναι έτσι. Μπορείτε να φαίνεστε κομψοί και περιποιημένοι χωρίς να χρηματοδοτείτε μεγάλους οίκους μόδας ή αλυσίδες γρήγορης μόδας. Παπούτσια, κάλτσες και εσώρουχα μπορούν να αγοραστούν καινούργια όταν χρειάζεται, αλλά όλα τα άλλα δεν χρειάζεται να είναι πρώτης χρήσης.


5. Μείνετε σε μικρά και οικογενειακά εστιατόρια και καταστήματα όταν τρώτε έξω

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να αποφύγετε τις αλυσίδες γρήγορου φαγητού, ο πρωταρχικός λόγος είναι η υγεία! Δείτε πώς τα KFC φτιάχνουν τη σάλτσα τους (https://www.mirror.co.uk/tv/tv-news/billion-dollar-chicken-shop-claims-5401371). Σχεδόν σταθερά ένα τοπικό οικογενειακό εστιατόριο θα επισκιάσει τους ανταγωνιστές στην ποιότητα και την εξυπηρέτηση. Είναι σημαντικό ότι τα χρήματα παραμένουν τοπικά και δεν πηγαίνουν στο υπεράκτιο πορτοφόλι της παγκοσμιοποίησης. Εδώ είναι περισσότεροι λόγοι.


6. Να είμαστε επιλεκτικοί σχετικά με την εταιρεία που διατηρούμε

Εάν κάποιος εργάζεται για έναν εταιρικό γίγαντα, τώρα μπορεί να είναι μια καλή στιγμή για να ξεκινήσει τη δική του επιχείρηση ή να επιλέξει να εργαστεί για μια μικρή ανεξάρτητη ή τοπική επιχείρηση. Επί του παρόντος, φαίνεται να υπάρχει μεγάλος αριθμός διαθέσιμων θέσεων εργασίας. Ίσως έχει να κάνει με τον μεγάλο αριθμό ανθρώπων που τώρα δεν είναι καλά από τις παρεμβάσεις Covid; Σε κάθε περίπτωση, αν είναι δυνατόν, ας αποφύγουμε να δουλεύουμε για τερατώδεις εταιρείες και εκείνους που τις υπηρετούν. Αν το θηρίο δεν μπορεί να βρει εργάτες, ο έλεγχος και τα κέρδη του θα μειωθούν. Ας εξετάσουμε ποιες υπηρεσίες χρειάζονται στην κοινότητά μας, τι θα ωφελήσει πραγματικά τους άλλους, ποια είναι τα ταλέντα μας και πού βρίσκεται η καρδιά μας και ένας ικανοποιητικός τρόπος για να περάσουμε το χρόνο μας και να κερδίσουμε τα προς το ζην είναι πιθανό να ακολουθήσει.


7. Να είστε όσο το δυνατόν πιο τοπικοί

Τα τελευταία σημεία είχαν το ίδιο κοινό – την εντοπιότητα. Κάντε το τοπικό και κάντε το μοναδικό στην τοπικότητά του, σε όλη την ατομική του ακτινοβολία. Αυτή είναι η θεραπεία για την παγκοσμιοποίηση και την ομογενοποίηση. Προσπαθήστε να πάτε όσο το δυνατόν πιο τοπική και μικρή κλίμακα. Αν κάποιος είναι αρκετά τυχερός για να έχει έναν τοπικό κρεοπώλη, αρτοποιό, μανάβη και ούτω καθεξής, ας τον υποστηρίξουμε. Στην ουσία, το χρησιμοποιούμε ή το χάνουμε.

Οι οικογενειακές επιχειρήσεις είναι επίσης πιθανό να έχουν καλύτερες αμοιβές και συνθήκες εργασίας.


8. Αποεπενδύστε από τους εταιρικούς γίγαντες

Εάν διαβάζετε τακτικά αυτό το Substack, πιθανότατα γνωρίζετε ότι μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες έχουν κατασκευάσει επιβλαβή φάρμακα που έχουν βλάψει εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο τα τελευταία τρία χρόνια, καθώς και πριν από τον Covid, αλλά έχετε ελέγξει τις μετοχές και τις μετοχές σας; Διαθέτετε μετοχές Pfizer και Astrazeneca; Τι γίνεται με την Amazon και τα McDonalds; Την Microsoft; Την Monsanto; Την Bayer; Πολλοί άνθρωποι μπορεί να κατέχουν μετοχές και να επωφελούνται από τις διεφθαρμένες συναλλαγές εταιρικών γιγάντων, οι οποίες δεν περιορίζονται στη μεγάλη pHARMa.

Είναι καιρός να εξετάσουμε τους πολλούς τρόπους με τους οποίους είμαστε συνένοχοι στις βλάβες που προκαλούνται στην ανθρωπότητα στο όνομα του κέρδους και να αποσύρουμε τη σιωπηρή υποστήριξή μας σε αυτές τις επιβλαβείς δραστηριότητες και επιχειρήσεις.


9. Μεταφέρετε τα χρήματά μας από μεγάλες τράπεζες

Οι μεγάλες τράπεζες είναι σημαντικοί παίκτες και ένοχοι στη συνεχιζόμενη ατζέντα για την υποδούλωση της ανθρωπότητας μέσω του χρέους και του πληθωρισμού. Έχουν επανειλημμένα αποδειχθεί εγκληματικές και υποστηρίζονται επίμονα εις βάρος των φορολογουμένων από διαπλεκόμενες κυβερνήσεις όταν αποτυγχάνουν. Εάν οι άνθρωποι στην εξουσία που υποτίθεται ότι μας εκπροσωπούν δεν θα λογοδοτήσουν στους διεφθαρμένους τραπεζίτες, πρέπει να ασκήσουμε τη δύναμή μας με άλλο τρόπο, μεταφέροντας τα χρήματά μας.

Βρείτε μικρότερες, ανεξάρτητες, ηθικές και τοπικές τράπεζες ή οικοδομικούς συνεταιρισμούς και εξετάστε κοινοτικές τραπεζικές πρωτοβουλίες.


10. Σταματήστε να πληρώνετε για πράγματα που δεν χρειαζόμαστε

Ας ρίξουμε μια ματιά στις τραπεζικές μας καταστάσεις αυτόν τον μήνα και ας εξετάσουμε τι έχουμε και ξοδεύουμε τα χρήματά μας; Έχουμε συναινέσει σε αυτές τις αγορές ή μας έχουν αφαιρεθεί χωρίς τη συγκατάθεσή μας; Συμβάλλει η αγορά μας στην υποδούλωσή μας ή μας ελευθερώνει; Γιατί πληρώνουμε για τα εργαλεία προπαγάνδας και παρακολούθησης που μας κάνουν πλύση εγκεφάλου και μας κλέβουν; Τηλεοράσεις, Alexa, κινητά τηλέφωνα και πολλά άλλα.

Είναι το κίνητρο για την προβλεπόμενη αγορά μας «ευκολία» ή αναβάθμιση; Χρειαζόμαστε πραγματικά την επόμενη παρορμητική αγορά ή μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα χωρίς αυτήν; Αυτό που σκεφτόμαστε να αγοράσουμε θα καταλήξει στα σκουπίδια μέχρι το τέλος της εβδομάδας, του μήνα ή του έτους; Ας βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον να απελευθερωθούμε από τη σπατάλη χρημάτων συμφωνώντας να μειώσουμε τις δαπάνες για γενέθλια και ειδικές εκδηλώσεις. Ας είναι το αληθινό μας δώρο η γνήσια προσοχή μας.

Υπάρχουν τόσα πολλά με τα οποία


μπορούμε να κάνουμε και χωρίς. 


Ας τακτοποιήσουμε τις ζωές μας. 


Στην αποκήρυξη περιττών πραγμάτων δεν


υπάρχει έλλειψη.


Συμπερασματικά...

Ποιος με σώας τας φρένας θα καλωσόριζε το δυστοπικό όραμα του WEF για το μέλλον;

Ο καλύτερος τρόπος για να απορρίψουμε την δυστοπία είναι να σταματήσουμε να ταΐζουμε το εταιρικό θηρίο και να επενδύσουμε με τον δικό μας καλύτερο τρόπο και να ασχοληθούμε ενεργά με λύσεις που θα βοηθήσουν στη συν-δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου. Για όσους θέλουν να απεμπλακούν από ένα διεφθαρμένο σύστημα και να διαταράξουν την ατζέντα της παγκοσμιοποίησης, ελπίζουμε ότι αυτές οι ιδέες θα βοηθήσουν.

Ας είμαστε φειδωλοί με τα χρήματά μας και ας χρησιμοποιήσουμε λιγότερα από αυτά! Ας βάλουμε τα χρήματά μας σε αυτό που τρέφει εμάς, τις οικογένειές μας και τις κοινότητές μας, και ας μην ταΐσουμε το θηρίο που θα μας αλυσοδέσει, θα μας μειώσει και θα μας αφαιμάξει, ας υποβαθμιστεί σε απλές σκιές του θεϊκού εαυτού μας.

Μπορεί να θέλετε να εξερευνήσετε την υπέροχη διαδικτυακή πύλη SOURCE (https://source.worldcouncilforhealth.org/), που δημιουργήθηκε από την ομάδα μας στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Υγείας, η οποία επικεντρώνεται στην κυρίαρχη ενδυνάμωση των ατόμων και των κοινοτήτων τους. Είναι ένα ιδανικό μέρος για να βρείτε ομοϊδεάτες και να μοιραστείτε τις εμπειρίες σας με άλλους.

ΠΗΓΗ: https://drtesslawrie.substack.com/p/how-to-exit-the-matrix-part-1?utm_source=substack&utm_medium=email

ΜΕΤΑΦΡΑΣΙΣ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!