Δευτέρα 10 Ιουλίου 2023

Συναγερμός για καύσωνα!




Η κινδυνολογία των μέσων μαζικής ενημέρωσης δεν γνωρίζει πλέον όρια. Περίσσοτερο απ' όλα, όμως, ο «καύσωνας» φαίνεται να έχει θολώσει την σκέψη στα συντακτικά γραφεία.

Οι καλοκαιρινές διακοπές είναι εδώ, η ατζέντα είναι άδεια, τα θέματα τελειώνουν. Πόσο βολικό είναι ότι η θερμοκρασία αυξάνεται πάνω από 30 βαθμούς τις καλοκαιρινές μέρες. Δύσκολο να το πιστέψεις.

Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης υπερβάλλουν τόσο παράλογα που θα μπορούσε κανείς να σκεφτεί ότι μιλούν με εξωγήινους που δεν έχουν πάει ποτέ στη Γη πριν και δεν μπορούν να γνωρίζουν ότι θα υπάρξουν λίγες καλοκαιρινές μέρες τον Ιούλιο.

Αυτό είναι τόσο εκπληκτικό όσο η χιονόπτωση το χειμώνα. Παραδόξως, δεν υπάρχει κλιματικός θόρυβος για τις χαμηλές θερμοκρασίες το χειμώνα.

Αντ' αυτού, η συνήθης κακοφωνία των μέσων μαζικής ενημέρωσης: Είναι πολλή ξηρασία, κάνει πολλή ζέστη, η ανθρωπότητα πρόκειται να πεθάνει. Κάθε χρόνο τα ίδια. Έχει γίνει προβλέψιμο στις αρχές του καλοκαιριού: Τις πρώτες προβλεπόμενες καλοκαιρινές ημέρες, οι εφημεριδοπώλες πατούν τον «συναγερμό του καύσωνα!» -Τελεία.

Τότε λένε, για παράδειγμα: Ο περασμένος μήνας ήταν ο τέταρτος θερμότερος που έχει καταγραφεί! Έλα όμως που ο πιο ζεστός μπορεί να ήταν πριν από 20 χρόνια, όταν η κλιματική αποκάλυψη δεν ήταν ακόμα τόσο μοντέρνα. Ή όταν τα δεδομένα μέτρησης πηγαίνουν μόνο πίσω μέχρι το 1979 (δείτε το παρακάτω στιγμιότυπο οθόνης).


Πηγή: watson.ch

Πριν από μερικά χρόνια, για παράδειγμα, η θνησιμότητα των μελισσών ήταν της μόδας. Πρόσφατα, διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν πάρα πολλές μέλισσες. Ναι, τώρα τι; Προηγουμένως, ήταν η καταστροφή του δάσους και άλλα ζητήματα που υποδήλωναν ότι η αποκάλυψη ήταν προ των πυλών. Στο μεταξύ, μια καταιγίδα καταφθάνει και παρέχει ψύξη, και τότε είναι πολύ κρύο και πάλι.

Αλλά μην ανησυχείτε! Μετά το βαρύ φορτίο των σεναρίων τρόμου θερμικού θανάτου, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης σερβίρουν αμέσως τις λύσεις: Μην βγαίνετε έξω, πίνετε αρκετά υγρά, χρησιμοποιήστε αντηλιακό (δείτε κολάζ παρακάτω). Ναι, πράγματι! Είναι όπως στην πολιτική: δημιούργησε ένα πρόβλημα και πρόσφερε τον εαυτό σου ως σωτήρα.

Εδώ, η υπηρεσία ανάγνωσης συγχέεται με την πατερναλιστική αλαζονεία. Αλλά τα ίδια τα μέσα μαζικής ενημέρωσης γνωρίζουν αρκετά καλά ότι μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις «πληροφορίες» για να κάνουν τους ανθρώπους που χαζεύουν λίγο πιο έξυπνους.

Υπήρχε πιθανώς υπερβολική ζέστη στο συντακτικό γραφείο του Spiegel πρόσφατα. Ένα άρθρο είχε τίτλο: «Υπάρχουν περίπου 35 τρόποι να πεθάνεις από τη ζέστη». ΠΕΡΙΠΟΥ;;;;; Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να υπάρχουν 34 ή 36 είδη;;;;;

Έχει ληφθεί ποτέ υπόψη κάποιο είδος θερμικού θανάτου που μπορεί να μην συνιστά κάτι τέτοιο; Πεθαίνετε τότε από θερμικό θάνατο ή λίγο θερμικό θάνατο; Είναι πιθανώς σαν τον κορωνοϊό: Πέθανε "από" ή "με", τι έχει σημασία;


Πηγή: spiegel.de




Πηγή: watson.ch


Πηγή: ntv.de


Πηγή: schweizer-illustrierte.ch


Πηγή: bazonline.ch


(Σ.τ.Μ. η "εξαιρετική και υψηλού επιπέδου" ύλη που εμφανίζεται, καλύπτει μια ευρεία γκάμα ...σοβαρότατων θεμάτων, όπως τρομοκρατία για μια επικείμενη εβδομάδα (!!!) καύσωνα στην Ελβετία (δεν θα είναι δα και το πρώτο καλοκαίρι με 30+++++), οι 35 "ΠΕΡΙΠΟΥ" τρόποι που μπορείς να πεθάνεις από καύσωνα, στο event "Züri Fäscht" της Ζυρίχης αναμένονται πάνω από 35C και πως να μην πέσετε ξεροί και σας μαζεύουν, ο σωστός τρόπος αποθήκευσης αντιηλιακού (καυτό θέμα και δύσκολο, θα πέσει διαγώνισμα - γι αυτό προσοχή!!!) και έτσι ενυδατώνεστε σωστά στην ζέστη.)

ΠΗΓΗ: https://transition-news.org/hitze-alarm

ΜΕΤΑΦΡΑΣΙΣ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!