Κυριακή 23 Ιουλίου 2023

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ - Αποδεικνύεται ότι ο Nigel Farage ακυρώθηκε από την Coutts & Co (*) (όχι από την HSBC) επειδή χαρακτηρίστηκε ρατσιστής καθώς του άρεσε ένα αστείο του Ricky Gervais και ήταν φιλικός με τον Novak Djokov

Πηγή: https://www.telegraph.co.uk/news/2023/07/18/coutts-records-undermine-claim-exiting-farage-not-political/

Από εδώ:

Yπουργοί υποστηρίζουν τον Farage μετά την αποκάλυψη του πλήρους φακέλου Coutts: Ακύρωση του λογαριασμού του πρώην ηγέτη του UKIP που χαρακτηρίστηκε «απειλητικός» και «ντροπή» μετά από μυστικά αρχεία που δείχνουν ότι η τράπεζα παραδέχτηκε ότι o Farage πληρούσε «εμπορικά κριτήρια», αλλά οι απόψεις ήταν «αντίθετες» με την «ένταξη» | Daily Mail Online (https://www.dailymail.co.uk/news/article-12314423/The-Coutts-Farage-dossier-bank-admitted-ex-Ukip-leader-DID-meet-commercial-criteria-used-tweet-Ricky-Gervais-trans-joke-Novak-Djokovic-ties-decide-odds-position-inclusive-organisation.html)

Φαίνεται ότι τώρα η τράπεζά σας μπορεί να επιλέγει τους φίλους σας!

«Ο φάκελλος των 40 σελίδων δείχνει ότι η τράπεζα επικαλέστηκε το retweet του Nigel Farage σχετικά με ένα αστείο του Ricky Gervais (https://www.dailymail.co.uk/tvshowbiz/ricky-gervais/index.html)και τη φιλία του με τον Novac Djokovic για να εγείρει ανησυχίες ότι ήταν «ξενοφοβικός και ρατσιστής».

Τα έκτακτα έγγραφα που έλαβε ο πρώην ηγέτης του UKIP (https://www.dailymail.co.uk/news/ukip/index.html) και παραδόθηκαν στη MailOnline αποκάλυψαν ότι η τράπεζα, η οποία δραστηριοποιείται 331 χρόνια, αποφάσισε να τον «εγκαταλείψει» αφού αναφέρθηκε στη φιλία του με τον πρώην πρωταθλητή του Wimbledon, Djokovic.

Οι αξιωματούχοι σημείωσαν ότι το κλείσιμο των λογαριασμών του δεν μπορούσε να δικαιολογηθεί με βάση τον πλούτο του, καθώς η «οικονομική συνεισφορά» του ήταν «επαρκής για να διατηρηθεί σε εμπορική βάση».

Αλλά τα πρακτικά αναφέρουν: «Η επιτροπή θεώρησε ότι η συνέχιση της τραπεζικής συνεργασίας με τον Nigel Farage δεν ήταν συμβατή με την Coutts, δεδομένων των δημοσίως δεδηλωμένων απόψεών του που ήταν αντίθετες με τη θέση μας ως οργανισμός χωρίς αποκλεισμούς».

Υπάρχει ελάχιστη διαφορά μεταξύ του αποκλεισμού από μισαλλόδοξα κίνητρα και της συμπερίληψης που βασίζεται σε μισαλλόδοξους λόγους. Και οι δύο περιλαμβάνουν ενεργές διακρίσεις – η μία αρνητική διάκριση και η άλλη θετική. Και τα δύο είναι ανήθικα και λάθος.

Μεταξύ άλλων στιγματισμών της τράπεζας για τον κ. Farage:

  • Οι εκκλήσεις του προς το Hνωμένο Βασίλειο να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αναφέρθηκαν ως παράδειγμα "δυσμενούς Τύπου"·

  • Ο φάκελλος εγείρει επίσης ανησυχίες σχετικά με την υποστήριξη του Farage στον Donald Trump, λέγοντας ότι «συνεχίζει να υποστηρίζει τον Trump παρά τα πολλά νέα νομικά ζητήματα που αντιμετωπίζει». Ωστόσο, προειδοποιεί ότι η χρήση αυτού ως βάσης για τον τερματισμό της τραπεζικής σχέσης θα θεωρηθεί ως «λήψη θέσης σε αυτήν τη συζήτηση»·

  • Η αξιολόγηση αναφέρει ότι ο κ. Farage ήταν «επαγγελματίας» στις σχέσεις του με την τράπεζα, αλλά προσθέτει για τις δημόσιες απόψεις του: «Αυτές οι παρατηρήσεις είναι δυσάρεστες και φαίνονται όλο και περισσότερο εκτός επαφής με την ευρύτερη κοινωνία».

  • Σε κάποιο σημείο, ο φάκελλος καταγράφει ότι ο κ. Farage θεωρείται "στην καλύτερη περίπτωση" "ξενοφοβικός και υποθάλπει ρατσιστές, και στη χειρότερη, θεωρείται ξενοφοβικός και ρατσιστής". «Θεωρείται από πολλούς ένας υποκριτής απατεώνας», προσθέτει.

Λοιπόν, μια επιχείρηση μπορεί να επιλέξει τους πελάτες της, υπό την προϋπόθεση όμωε ότι καθιστά σαφή τη στάση της. Ίσως οι πελάτες που παραμένουν με την Coutts να είναι εξίσου μισαλλόδοξοι όπως η Coutts.


(*) Coutts & Co:  Βρετανική ιδιωτική τράπεζα και διαχειριστής πλούτου με έδρα το Λονδίνο.

Ιδρύθηκε το 1692 και είναι η όγδοη παλαιότερη τράπεζα στον κόσμο. Σήμερα, η Coutts αποτελεί μέρος του τμήματος διαχείρισης πλούτου του Ομίλου NatWest[3] Στις Αγγλονορμανδικές Νήσους και τη Νήσο του Μαν, οι Εξαρτήσεις του Στέμματος Coutts λειτουργούν ως εμπορική επωνυμία της The Royal Bank of Scotland International Limited. [4] Το 2021, η Coutts πέτυχε το B-Corp Status και έγινε μόλις η 3η τράπεζα του Ηνωμένου Βασιλείου που πέτυχε την πιστοποίηση. [5]

Πηγή: https://en.wikipedia.org/wiki/Coutts



ΠΗΓΗ: https://peterhalligan.substack.com/p/turns-out-nigel-farage-was-cancelled?utm_source=substack&utm_medium=email

ΜΕΤΑΦΡΑΣΙΣ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!