Κυριακή 9 Ιουλίου 2023

Ποιος πέθανε κατά τη διάρκεια της πλανδημίας; Έκθεμα Β: Αφρική - 'Plandemonium', Μέρος 14ο

Αυτό θα είναι πολύ διαφορετικό από το Έκθεμα Α (https://roundingtheearth.substack.com/p/who-died-during-the-plandemonium?s=w), και θα είναι ένα από τα πολλά τέτοια άρθρα. Δέστε τις ζώνες ασφαλείας σας και επιστρέψτε τα καθίσματα και τους δίσκους σας σε όρθια θέση.


Εισαγωγικό σημείωμα του Δρ. Michael Yeadon:

Γνώριζα για τον θάνατο του Προέδρου της Τανζανίας, Δρ. John Magafuli, αφού είχε ταπεινώσει τα  απατηλά διαγνωστικά τεστ του ΠΟΥ γιαν τον Covid-19. Δεν είχα ιδέα για τον αριθμό εθνικών ηγετών των εθνών, υπουργών κυβερνήσεων και των διαφόρων αξιωματούχων που είχαν επίσης πεθάνει, συνήθως γιατί αναφέρονταν στην απάτη του Covid.

Δεν είχα ιδέα για τον αριθμό των εθνικών ηγετών, των υπουργών κυβερνήσεων και των διαφόρων αξιωματούχων που είχαν επίσης πεθάνει, συνήθως γιατί κατανόμασαν την απάτη του Covid.

Οι αριθμοί των θανάτων σαφώς ΔΕΝ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΦΥΣΙΚΑ ΑΙΤΙΑ.

Ακόμη πιο περίεργο, μόλις ξεκίνησε η κυκλοφορία των ενέσεων με βάση τα γονίδια, η Αφρική έπαψε να χάνει κυβερνητικό προσωπικό. Αντίθετα, παρατηρήσαμε ότι η γνωστή πλέον κορύφωση σε όλες τις αιτίες θνησιμότητας να φαίνεται αλλού.

Μου λείπουν οι δεξιότητες για να το κάνω επίσημα, αλλά θα ήταν ισχυρή μια ανάλυση που επιβεβαιώνει ότι ο αριθμός των θανάτων και οι ηλικίες κατά τον θάνατο του μεγαλύτερου μέρους αυτών των ατόμων δεν συνάδει με τους θανάτους από φυσικά αίτια.

Αν όντως αυτό είναι το αποτέλεσμα. Όλα τα ένστικτά μου λένε ότι έτσι έχουν τα πράγματα. Ξεφορτώθηκαν τους αντιπάλους με τον παραδοσιακό τρόπο: πολιτική δολοφονία.

Τις καλύτερες ευχές μου

[Mike Yeadon]

Αφρικανοί ηγέτες που πέθαναν κατά τη διάρκεια του Plandemonium

Αυτό είναι τόσο εκπληκτικό (https://twitter.com/EduEngineer/status/1675071723987693569?s=20) που απλώς θα τους απαριθμήσω με κουκκίδες:

  • Ο υπουργός Δικαιοσύνης και Συνταγματικών Υποθέσεων της Τανζανίας Augustine Philip Mahiga (https://en.wikipedia.org/wiki/Augustine_Mahiga#Death) πέθανε την 1η Μαΐου 2020 σε ηλικία 74 ετών. Ο διπλωμάτης καρριέρας πέθανε από ασθένεια που πιστεύεται ότι είναι COVID-19.

  • Ο Πρόεδρος της Τανζανίας John Magufuli (και χημικός) (https://en.wikipedia.org/wiki/John_Magufuli#COVID-19) πέθανε από COVID-19 σε ηλικία 61 ετών στις 17 Μαρτίου 2021. Ο Magufuli επέκρινε τον ΠΟΥ και τους ξεγέλασε παρέχοντας τους με μη ανθρώπινα δείγματα ( από κατσίκα και παπάγια) τα οποία δηλώθηκαν θετικά στα τεστ COVID.



  • Ο πρόεδρος του Μπουρούντι Pierre Nkurunziza (https://en.wikipedia.org/wiki/Pierre_Nkurunziza#Third_term_and_death,_2015%E2%80%932020) απέλασε εκπροσώπους του ΠΟΥ στις αρχές του 2020. Πέθανε στις 8 Ιουνίου 2020 σε ηλικία 55 ετών, λίγες ημέρες αφότου ο προεδρικός υποψήφιος που υποστήριξε κέρδισε την εκλογή ως διάδοχός του.

  • Ο πρωθυπουργός της Ακτής Ελεφαντοστού Hamed Bakayoko πέθανε σε ηλικία 56 ετών στις 10 Μαρτίου 2021 παρά τη μακρά θεραπεία στη Γαλλία.

  • Ο πρωθυπουργός του Εσουατίνι Ambrose Mandvulo Dlamini (https://en.wikipedia.org/wiki/Ambrose_Mandvulo_Dlamini) πέθανε σε ηλικία 52 ετών στις 13 Δεκεμβρίου 2020, τέσσερεις εβδομάδες αφού βρέθηκε θετικός στον SARS-CoV-2. Νοσηλεύτηκε με ήπια συμπτώματα και λέγεται ότι ανταποκρινόταν καλά στη θεραπεία πριν πάρει γρήγορα την κατηφόρα.

  • Ο υπουργός Δημόσιας Υπηρεσίας του Εσουατίνι Ntshangase Christian (https://en.wikipedia.org/wiki/Christian_Myekeni_Ntshangase) πέθανε σε ηλικία 60 ετών από COVID-19 στις 16 Ιανουαρίου 2021.

  • Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης του Εσουατίνι Makhosi Vilakati (https://www.aa.com.tr/en/africa/eswatini-s-labor-minister-dies-of-covid-19/2121573) πέθανε σε ηλικία 45 ετών από επιπλοκές του COVID-19 στις 23 Ιανουαρίου 2021.

Τη στιγμή του τρίτου από τους τρεις θανάτους στο Εσουατίνι, είχαν αναφερθεί περισσότερα από 14.000 κρούσματα COVID-19 στη χώρα, με λιγότερους από 500 συνολικούς θανάτους (https://www.aa.com.tr/en/africa/eswatini-s-labor-minister-dies-of-covid-19/2121573) ή 0,038% του πληθυσμού. Ο εμβολιασμός ξεκίνησε στο Εσουατίνι τον Απρίλιο του 2021. Οι περισσότεροι θάνατοι COVID-19 σημειώθηκαν στο Εσουατίνι από τότε, αν και οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι σταμάτησαν να πεθαίνουν.

  • Ο υπουργός Μεταφορών και Δημοσίων Έργων του Μαλάουϊ και ηγέτης των επιχειρήσεων Sidik Mia (https://en.wikipedia.org/wiki/Sidik_Mia) πέθανε από COVID-19 σε ηλικία 55 ετών στις 12 Ιανουαρίου 2021.

  • Ο υπουργός Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Αγροτικής Ανάπτυξης του Μαλάουι Lingson Belekanyama πέθανε από COVID-19 επίσης στις 12 Ιανουαρίου 2021.

Τη στιγμή των θανάτων του υπουργού του Μαλάουϊ, 235 άνθρωποι στο Μαλάουϊ είχαν πεθάνει από COVID-19, ή 0,001% του πληθυσμού. Ο εμβολιασμός ξεκίνησε στο Μαλάουϊ τον Μάρτιο του 2021. Οι περισσότεροι θάνατοι COVID-19 του Μαλάουϊ συνέβησαν από τότε, αν και δεν αναφέρεται ότι περισσότεροι κυβερνητικοί αξιωματούχοι πέθαναν από COVID-19.

  • Ο υπουργός παρά τω Προέδρω της Νότιας Αφρικής Jackson Mphikwa Mthembu πέθανε από COVID-19 σε ηλικία 62 ετών στις 21 Ιανουαρίου 2021. Ο γιατρός του πέθανε σε συντριβή ελικοπτέρου την ίδια μέρα.

  • Ο αντιπρόεδρος της Ζανζιβάρης Maalim Seif Sharif Hamad (https://en.wikipedia.org/wiki/Seif_Sharif_Hamad#Death) πέθανε σε ηλικία 77 ετών από COVID-19 στις 17 Φεβρουαρίου 2021.

  • Ο υπουργός Γαιών, Γεωργίας και Αγροτικής Επανεγκατάστασης της Ζιμπάμπουε Perrance Shiri πέθανε σε ηλικία 65 ετών στις 29 Ιουλίου 2020, μία ημέρα μετά τη νοσηλεία του για COVID-19.

  • Ο υπουργός Εξωτερικών της Ζιμπάμπουε Sibuso Moyo (https://en.wikipedia.org/wiki/Sibusiso_Moyo) πέθανε στις 20 Ιανουαρίου 2021 από COVID-19 σε ηλικία 60 ετών.

  • Ο υπουργός Μεταφορών της Ζιμπάμπουε Joel Matiza (https://en.wikipedia.org/wiki/Joel_Biggie_Matiza) πέθανε σε ηλικία 60 ετών από COVID-19 στις 22 Ιανουαρίου 2021.

  • Ο ηγέτης του κόμματος της αντιπολίτευσης του Κονγκό Guy-Brice Parfait Kolélas (https://en.wikipedia.org/wiki/Guy_Brice_Parfait_Kol%C3%A9las) πέθανε στις 22 Μαρτίου 2021 σε ηλικία 61 ετών από COVID-19 κατά τη διάρκεια εκλογών μετά την εκκένωσή του στη Γαλλία.

  • Πολλοί βουλευτές της Νότιας Αφρικής πέθαναν από τον COVID-19, συμπεριλαμβανομένων των Loyiso Mpumlwana, Pumza Dyantyi, Nomvuzo Shabalala και Nombulelo Shabalala. Ο πρώην βουλευτής Mncedisi Filtane πέθανε επίσης από COVID-19.

  • Ο βουλευτής της Νότιας Αφρικής Mthokozisi Nxumalo πέθανε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα τον Αύγουστο του 2021.

  • Η CFO του Υπουργείου Υγείας της Επαρχιακής Κυβέρνησης Gauteng της Νότιας Αφρικής, Babita Deokaran, δολοφονήθηκε τον Αύγουστο του 2021. Αποκάλυψε ένα σκάνδαλο διαφθοράς COVID-19 PPE.

  • Ο Geoff Makhubo (https://en.wikipedia.org/wiki/Geoff_Makhubo), δήμαρχος του Γιοχάνεσμπουργκ, πέθανε από COVID-19 σε ηλικία 53 ετών στις 9 Ιουλίου 2021. Η διάδοχός του Jolidee Matongo πέθανε εβδομάδες αργότερα σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα (!!!!!!!!!!!!!!!). Ο διάδοχος του Matongo, Mpho Moerane, πέθανε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα (!!!!!!!!!) λίγους μήνες αργότερα.

  • Η βασίλισσα της Νότιας Αφρικής Noloyiso Sandile (https://en.wikipedia.org/wiki/Noloyiso_Sandile#Death) πέθανε στις 8 Ιουλίου 2020, λίγες ημέρες πριν από τα 57α γενέθλιά της, από COVID-19.

  • Ο αδελφός της, βασιλιάς του έθνους των Ζουλού, Goodwill Zwelithini, πέθανε στις 12 Μαρτίου 2021 σε ηλικία 72 ετών.

  • 5 Απριλίου 2020, ο πρώην πρωθυπουργός της Λιβύης Mahmoud Jibril πέθανε αφού βρέθηκε θετικός στον SARS-CoV-2. Είχε επίσης υποστεί καρδιακή ανακοπή δύο εβδομάδες πριν.

  • Ο πρώην πρόεδρος του Μπουρούντι Pierre Buyoya πέθανε από COVID-19 δύο μήνες μετά την καταδίκη του σε ισόβια κάθειρξη για τον ύποπτο ρόλο του σε απόπειρα πραξικοπήματος το 1993.

  • Στις 12 Απριλίου 2020, ο υπουργός Δικαιοσύνης της Σομαλίας Khalif Mumin Tohow έγινε μόλις ο δεύτερος θάνατος COVID-19 στη Σομαλία.

  • Ο πολιτικός της Γουινέας και αρχηγός του κράτους του προέδρου, Sékou Kourouma πέθανε σε ηλικία 64 ετών από COVID-19 στις 18 Απριλίου 2020.

  • Μία ημέρα νωρίτερα, ο Amadou Salif Kebe, επικεφαλής της Εκλογικής Επιτροπής της Γουινέας, πέθανε από COVID-19.

  • Επίσης τον Απρίλιο, ο Victor Traoré, επικεφαλής του γραφείου της Interpol της Γουινέας, πέθανε από COVID-19.

  • Ο Νιγηριανός δικηγόρος και προσωπάρχης του Προέδρου, Abba Kyari, υπέκυψε στον COVID-19 σε ηλικία 67 ετών στις 17 Απριλίου 2020.

  • Η ιατρός του Καμερούν, Δρ Anastasie Akamba, επικεφαλής ενός περιφερειακού νοσοκομείου στην πρωτεύουσα, Yaounde, πέθανε από COVID--19 στις 10 Ιουλίου 2020. Ως προπονήτρια της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου νέων γυναικών, ο θάνατος ήταν υψηλού προφίλ.

  • Ο πρώην πρόεδρος της Γκάνας,  Jerry Rawlings πέθανε στις 12 Νοεμβρίου 2020 σε ηλικία 73 ετών. Ο Rawlings ίδρυσε το Εθνικό Δημοκρατικό Κογκρέσο και υπηρέτησε ως Πρόεδρος του Προσωρινού Συμβουλίου Εθνικής Άμυνας.

  • Η Γκάνα έχασε έναν αριθμό ειδικευμένων επαγγελματιών υγείας. Αυτοί περιελάμβαναν τον καθηγητή ιατρικής και διάσημο καρδιολόγο Jacob Plange-Rhule που πέθανε στις 10 Απριλίου 2020.

  • Άλλοι επαγγελματίες υγείας στη Γκάνα που πέθαναν κατά τους πρώτους μήνες της πανδημίας COVID-19 περιλαμβάνουν τον ειδικό παιδίατρο Δρ Harry Boateng, τον ορθοπεδικό χειρουργό Δρ Emmanuel Twagirayesu και τον σύμβουλο χειρουργό Δρ Richard Kisser. Μόνο 331 άλλοι θάνατοι COVID-19 καταγράφηκαν στη Γκάνα κατά τη διάρκεια του 2020.

  • Ο δήμαρχος Anthony K.K. Sam του πλούσιου σε πετρέλαιο Sekondi-Takoradi, Γκάνα, πέθανε από COVID-19 στις 12 Ιουνίου 2020.

  • Ο δικηγόρος της Γκάνας και διευθύνων σύμβουλος της Δασικής Επιτροπής "Sir John" Kwadwo Owusu Afriyie (https://en.wikipedia.org/wiki/Kwadwo_Owusu_Afriyie) πέθανε την 1η Ιουλίου 2020 σε ηλικία 63 ετών από COVID-19.

  • Ο κυβερνήτης της νιγηριανής πολιτείας Oyo Isiaka Abiola Adeyemi Ajimobi πέθανε στις 25 Ιουνίου 2020 από COVID-19 σε ηλικία 70 ετών. Ήταν αναπληρωτής εθνικός πρόεδρος του κυβερνώντος Πανπροοδευτικού Κογκρέσου.

  • Άλλοι κυβερνήτες της Νιγηρίας που υπέφεραν από COVID-19 κατά τη διάρκεια του 2020 περιλαμβάνουν τον Seyi Makinde (πολιτεία Oyo, μετά τον θάνατο του Ajimobi), τον Ahmed El-Rufai της πολιτείας Kaduna και τον Bala Mohammed της πολιτείας Bauchi.

  • Ο Κονγκολέζος δημοσιογράφος John Bompengo πέθανε από COVID-19 στις 21 Ιουνίου 2020 σε ηλικία 52 ετών. Ο Bompengo χειρίστηκε την κάλυψη της επιδημίας Έμπολα το 2018.

  • Ο διπλωμάτης της Ερυθραίας Afwerki Abraha πέθανε στις 13 Μαΐου 2020 στην Αγγλία παρά το γεγονός ότι δεν είχε προηγούμενα προβλήματα υγείας.

  • Ο πρεσβευτής της Σομαλίας στην Αίγυπτο Abdikani Mohamed Wa'ays πέθανε από COVID-19 (https://www.garoweonline.com/en/news/somalia/somalias-envoy-to-egypt-succumbs-to-coronavirus-in-kuwait) στις 10 Μαΐου 2020.

  • Ο πρώην πρωθυπουργός της Σομαλίας Nur Adde (https://en.wikipedia.org/wiki/Nur_Hassan_Hussein) πέθανε από COVID-19 την 1η Απριλίου 2020 ενώ βρισκόταν στο Λονδίνο.

  • Ο Σομαλός μουσικός γνωστός ως Hudeidi, που θεωρείται ένας από τους ιδρυτές της σύγχρονης σομαλικής μουσικής, πέθανε από τον COVID-19 στις 8 Απριλίου 2020. Ήταν επίσης στο Λονδίνο εκείνη την εποχή.

  • Ο υπουργός Απασχόλησης και Εργασίας του Νίγηρα, Mohamed Ben Omar, πέθανε στις 3 Μαΐου 2020 σε ηλικία 55 ετών από COVID-19.

  • Ο επίσκοπος Silas Njiru έγινε ο 17ος Κενυάτης που πέθανε από COVID-19 στις 28 Απριλίου 2020.

  • Ο Amadou Salif Kébé, πρόεδρος του εκλογικού σώματος της Γουινέας, πέθανε στις 17 Απριλίου 2020 από COVID-19. Ήταν μόλις το τρίτο γνωστό άτομο που πέθανε από την ασθένεια σε ολόκληρο το έθνος.

  • Ο δημοφιλής υψηλού προφίλ Σενεγαλέζος δημοσιογράφος, ατζέντης και διαχειριστής ποδοσφαίρου Pape Diouf πέθανε από COVID-19 στις 31 Μαρτίου 2020.

  • Το πρώτο θύμα του COVID-19 στη Ζιμπάμπουε ήταν ο 30χρονος δημοσιογράφος Zororo Makamba στις 23 Μαρτίου 2020, λίγες ημέρες μετά την επιστροφή του από ταξίδι στη Νέα Υόρκη.

Ένας χρονολογικός κατάλογος θανάτων κυβερνητικών αξιωματούχων της Νότιας Αφρικής από COVID-19 (https://wikispooks.com/wiki/COVID-19/Premature_death#Examples) δείχνει μια ισχυρή προκατάληψη για την πρόωρη μετάβαση κατά τη διάρκεια του πλανδαιμόνιου.



Οι θάνατοι τόσων πολλών Αφρικανών ηγετών είναι τόσο στατιστικά ενοχλητικοί που δημοσιεύθηκε ένα έγγραφο στο BMJ σχετικά με το θέμα (Falisse et al, 2021 https://gh.bmj.com/content/6/5/e005587). Οι προτάσεις ότι η δημόσια πολιτική μπορεί να οδήγησε στους θανάτους αποκλίνουν με την παρατήρηση χαμηλής νοσηρότητας COVID-19 μεταξύ των εθνών της Αφρικής, ακόμη και αν η ελλιπής αναφορά των κρουσμάτων είναι αλήθεια.



Οι θάνατοι Αφρικανών αξιωματούχων σταμάτησαν σχεδόν εξ ολοκλήρου μετά την κυκλοφορία των εμβολίων (!!!), γεγονός που προκαλεί έκπληξη δεδομένου ότι η αντίστροφη τάση έλαβε χώρα μεταξύ του γενικού πληθυσμού.

Προσθήκη: Πρόσθεσα επιπλέον θανάτους ηγετών υψηλού προφίλ στην Αφρική. Θα συνεχίσω να προσθέτω περισσότερα. Μερικά από αυτά προήλθαν από το εξαιρετικό έργο του 'Naked Emperor'. Του ζήτησα τουλάχιστον να φορέσει κάποια εσώρουχα κατά τη διάρκεια της συνεργασίας😁.


ΠΗΓΗ: https://roundingtheearth.substack.com/p/who-died-during-the-plandemonium-dee

Σχετικά: 

Γιατί ο Covid ήταν τόσο θανατηφόρος για τους Αφρικανούς ηγέτες;

Αποτυχημένο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης ή κάτι άλλο;

Θα μπορούσε ο Covid να είχε χρησιμοποιηθεί ως δικαιολογία για να χτυπήσει τους πολιτικούς αντιπάλους σε χώρες του τρίτου κόσμου; Ή ίσως απομακρύνθηκαν από ξένες δυνάμεις που αναζητούσαν αλλαγή καθεστώτος. Για παράδειγμα, τον Μάρτιο του 2020, 12 Ιρανοί πολιτικοί και αξιωματούχοι πέθαναν από τον Covid (https://www.aljazeera.com/news/2020/3/16/coronavirus-kills-iran-religious-leader-as-death-toll-jumps-again), συμπεριλαμβανομένου ενός μέλους του κληρικού σώματος που διορίζει τον ανώτατο ηγέτη, Ayatollah Hashem Bathayi Golpayegni. Ομολογουμένως, ο Golpayegni ήταν 78 ετών, αλλά ο Ali Reza Zali, ο οποίος ηγείτο της εκστρατείας κατά της επιδημίας Covid, αναγνώρισε ότι πολλοί από αυτούς που πέθαναν ήταν κατά τα άλλα υγιείς.

https://nakedemperor.substack.com/p/why-was-covid-so-deadly-for-african?utm_source=substack&utm_campaign=post_embed&utm_medium=web


ΜΕΤΑΦΡΑΣΙΣ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!