Τρίτη 11 Ιουλίου 2023

ΕΠΙΠΕΔΟ!... Απίστευτες εικόνες – Η Καλκούτα (τώρα και) στο Saarbrücken - Πολιτισμικό σοκ στην πρωτεύουσα του κρατιδίου

 


Τον όρο απώλεια πολιτισμού τον γνωρίζω από τη Ρωσία. Εκεί η έκφραση σημαίνει την απώλεια του πολιτισμού, ειδικά στις μεγάλες πόλεις, ως αποτέλεσμα της επανάστασης και του εμφυλίου πολέμου. Επειδή ένας μεγάλος αριθμός μορφωμένων ανθρώπων είτε μετανάστευσε, είτε κατέληξε στο Γκουλάγκ είτε πέθανε στον εμφύλιο πόλεμο, και επειδή η εκβιομηχάνιση προχώρησε μαζικά, υπήρξε μια μάλλον εκτεταμένη «ανταλλαγή πληθυσμών» (αν ο όρος μπορεί ακόμα να χρησιμοποιηθεί). Υπήρχε έλλειψη φορέων (καθημερινού) πολιτισμού οι οποίοι αντικαταστάθηκαν από ανθρώπους από το χωριό, συχνά με αρκετά άξεστα έθιμα. Αυτό ήταν εξίσου αισθητό από την άποψη της γλώσσας όπως ήταν και στα καθημερινά πράγματα. Για παράδειγμα, πετώντας σκουπίδια στο δρόμο ή στο κλιμακοστάσιο ή ουρώντας στον δρόμο.


Οι συνέπειες εξακολουθούν να γίνονται αισθητές σήμερα, πιστεύουν πολλοί Ρώσοι κοινωνιολόγοι. Είναι σαν μια ψαρόσουπα: ακριβώς όπως δεν μπορείτε να την μετατρέψετε ξανά σε ψάρι, δεν μπορείτε να αποκαταστήσετε τη χαμένη (καθημερινή) κουλτούρα εν μία νυκτί. Με πολλούς τρόπους, γίνεται η νέα καθημερινή ζωή, ο νέος κανόνας.

Έπρεπε να σκεφτώ αυτές τις εμπειρίες από τη Ρωσία, όταν ένας καλός μου φίλος μου έστειλε πρόσφατα φωτογραφίες που προέρχονται από το Saarbrücken (Γερμανία) και των οποίων την αυθεντικότητα εγγυάται. Στην παραπάνω εικόνα εξωφύλλου, μπορείτε να δείτε έναν άνδρα να περπατά γυμνός στην πρωτεύουσα της πολιτείας. Στην παρακάτω εικόνα μπορείτε να δείτε τον άνδρα να πλένεται στη μέση της πόλης:




(ακόμη μια απείρου ... κάλλους φωτό εντός του αρχικού συνδέσμου, αν και δεν σας το συνιστούμε)


Υπάρχει μια εικόνα από το 2019 από το Neunkirchen, όχι μακριά από το Saarbrücken. Δείχνει έναν άνδρα – για να το θέσω διπλωματικά – να αφοδεύει με εξαιρετικά αντισυμβατικό τρόπο σε μια άλλη μεγάλη γερμανική πόλη:



Όλα αυτά δεν αποτελούν εξαίρεση. Στο Βερολίνο, ολόκληρες περιοχές σε σταθμούς του μετρό είναι δύσκολα προσβάσιμες επειδή χρησιμοποιούνται καταχρηστικά ως τουαλέτες. Στους δρόμους της πρωτεύουσας, μπορείτε πάντα να συναντήσετε ανθρώπινα ούρα και κόπρανα.

Όποιος μιλάει για αυτές τις συνθήκες πρέπει να περιμένει ότι θα στιγματιστεί ως «δεξιός». Ή ως ξενοφοβικός.

Δεδομένου ότι ξεκίνησα αυτό το άρθρο με μια ματιά στη δεύτερη πατρίδα μου, τη Ρωσία, θα ήθελα να το ολοκληρώσω έτσι. Ένα πολύ έξυπνο ρωσικό ρητό λέει: "Δεν μπορείτε να έρθετε σε ένα ξένο μοναστήρι με το δικό σας μοναστικό τάγμα".

Στην Ανατολική Ευρώπη, αυτή η παλιά σοφία εξακολουθεί να αποτελεί βασική συναίνεση.

Στη χώρα μας, αντιμετωπίζεται με την υποψία «ναζιστικής προέλευσης».

Ο σοφός Peter Scholl-Latour είπε κάποτε για την πολιτική ασύλου και μετανάστευσης στην Ευρώπη:

«Όποιος φέρνει τη μισή Καλκούτα δεν βοηθά την Καλκούτα, αλλά γίνεται ο ίδιος Καλκούτα».

Μεγάλα τμήματα της πολιτικής μας δεν το έχουν καταλάβει αυτό μέχρι σήμερα. Γιατί γι' αυτούς, η ιδεολογία υπερισχύει της πραγματικότητας.

Οι συνέπειες όχι μόνο θα γίνουν αισθητές, αλλά και θα ... μυρίσουν.

PS: Το Instagram διέγραψε τη φωτογραφία μου με τον άνδρα να πλένεται. Αυτό που συνιστά πραγματικότητα στις γερμανικές πόλεις παραβιάζει τα πρότυπα της κοινότητας για την αμερικανική εταιρεία Facebook. Κάτι τέτοιο απλά δεν μπορείτε να το επινοήσετε! Καθαρή σάτιρα!


ΠΗΓΗ: https://reitschuster.de/post/unglaubliche-bilder-kalkutta-in-saarbruecken/


ΜΕΤΑΦΡΑΣΙΣ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

2 σχόλια:

  1. Ο άνθρωπος που περπατά γυμνός είναι δαιμονισμένος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!