Τρίτη 11 Ιουλίου 2023

Καλώς ήρθατε στό 'Τέταρτο Ράϊχ' : Τό 'Canadian Medical Journal', προσφέρει κατευθυντήριες γραμμές, γιά τήν Ε Υ Θ Α Ν Α Σ Ι Α / Α φ α ί ρ ε σ η ΟΡΓΑΝΩΝ σέ ασθενείς μή τελικού σταδίου!.....

 

Canadian Medical Journal Offers Guidelines for Euthanasia/Organ-Harvesting Non-Terminally Ill Patients...


Από τον Wesley Smith

28 Ιουνίου 2023, 8: 44μμ

Ένα νέο άρθρο του Canadian Medical Association Journal επικαιροποιεί τις συστάσεις, που πρέπει να εφαρμόζουν οι γιατροί κατά την ευθανασία και τη συγκομιδή οργάνων σε ασθενείς που δεν βρίσκονται σε τελικό στάδιο. 



Το άρθρο δημοσιεύθηκε στον απόηχο του καναδικού νόμου που επιτρέπει τώρα στους ασθενείς που δεν πεθαίνουν να ζητήσουν ευθανασία - που ονομάζονται ασθενείς "Track 2" στο άρθρο. 

(Οι ασθενείς του Track 1, εκείνοι των οποίων οι θάνατοι είναι «εύλογα προβλέψιμοι», έχουν ακόμη πιο χαλαρές πολιτικές από το Track 2.)

Για λόγους χώρου, θα επικεντρωθώ κυρίως στους ασθενείς Track-2 - τι απάνθρωπος όρος για να περιγράψω τους ασθενείς που σύντομα θα λάβουν ένα θανατηφόρο τρύπημα - οι οποίοι περιλαμβάνουν τους χρόνιους ασθενείς, τα άτομα με αναπηρίες, τους αδύναμους ηλικιωμένους και από το επόμενο έτος, τους ψυχικά ασθενείς. Από, "Δωρεά νεκρών οργάνων και ιστών (https://www.cmaj.ca/content/cmaj/195/25/E870.full.pdf) μετά από ιατρική βοήθεια στο θάνατο" (η υπογράμμιση δική μου):

Όλοι οι ασθενείς του Track 2 που είναι δυνητικά επιλέξιμοι για δωρεά οργάνων θα πρέπει να προσεγγίζονται για συναίνεση πρώτου προσώπου για δωρεά μετά το MAiD μόλις επιβεβαιωθεί η επιλεξιμότητα του MAiD, ανεξάρτητα από το πότε επιβεβαιώνεται η επιλεξιμότητά τους για MAiD εντός της περιόδου αξιολόγησης των 90 ημερών. (Νέα σύσταση)

Αυτό σημαίνει ότι ο γιατρός θανάτου πρέπει να επικοινωνήσει με την ένωση δωρεάς οργάνων, η οποία, με τη σειρά της, θα επικοινωνήσει με τον αυτοκτονικό ασθενή και θα ζητήσει τα όργανά του (κάτι που συμβαίνει ήδη στο Οντάριο). Σημείωση: Στον ασθενή δεν προσφέρεται πρόληψη αυτοκτονίαςαλλά προσφέρεται η δυνατότητα να γίνει δωρητής οργάνων.

Οι συστάσεις προτείνουν επίσης να επιτρέπεται σε έναν ασθενή να κατευθύνει τη δωρεά:

Οι οργανισμοί δωρεάς οργάνων και τα προγράμματα μεταμόσχευσης θα πρέπει να αναπτύξουν μια πολιτική σχετικά με την κατευθυνόμενη δωρεά νεκρών για ασθενείς που επιδιώκουν MAiD, σε ευθυγράμμιση με τις αρχές και τις πρακτικές κατευθυνόμενης δωρεάς που ισχύουν για τη δωρεά από ζώντες δότες στη δικαιοδοσία τους. (Νέα σύσταση) . . .

Η κατευθυνόμενη δωρεά δεν θα πρέπει να πραγματοποιείται εάν υπάρχει ένδειξη χρηματικής ανταλλαγής ή παρόμοιου πολύτιμου ανταλλάγματος ή
εξαναγκασμού που εμπλέκεται στην απόφαση επιδίωξης κατευθυνόμενης δωρεάς.

Ο προβλεπόμενος αποδέκτης σε μια κατευθυνόμενη περίπτωση δωρεάς νεκρού θα πρέπει να είναι μέλος της οικογένειας ή «στενός φίλος» - ένα άτομο με το οποίο ο δότης ή η οικογένεια του δότη είχε μια μακροχρόνια συναισθηματική σχέση . . .

Ο προβλεπόμενος λήπτης πρέπει να βρίσκεται στην τρέχουσα λίστα αναμονής για μεταμόσχευση ή να πληροί τα κριτήρια για το ίδιο . . .

Η μεταμόσχευση θα προχωρήσει μόνο εάν το όργανο δότη είναι ιατρικά συμβατό με τον προβλεπόμενο λήπτη

Σκεφτείτε το. Η ανάγκη για μεταμόσχευση από ιατρικά συμβατό αγαπημένο πρόσωπο θα μπορούσε να γίνει το κίνητρο για να ζητηθεί ευθανασία. Αυτό ισχύει για τους μη ασθενείς τελικού σταδίου Track 2 καθώς και για τους ασθενείς Track 1.

Η συγκατάθεση για δωρεά απαιτείται:

Οι ασθενείς του Track 2 πρέπει να παρέχουν συγκατάθεση πρώτου προσώπου αμέσως πριν από τη διαδικασία MAiD. Ως εκ τούτου, η συγκατάθεση πρώτου προσώπου θα πρέπει να λαμβάνεται πριν από τη μεταφορά και την εισαγωγή στο νοσοκομείο για δωρεά. (Νέα σύσταση)

Για να είναι δότης, ο ασθενής πρέπει να θανατωθεί στο νοσοκομείο. Έτσι, η συγκατάθεση για δωρεά δίνεται πριν από τη μεταφορά στο νοσοκομείο όπου θα πραγματοποιηθεί η ανθρωποκτονία και η αφαίρεση οργάνων. Και πάλι, δεν υπάρχει τελευταία ευκαιρία για πρόληψη αυτοκτονιών.

Και, το άρθρο γκρινιάζει ότι η αναμονή για τον ασθενή να ξεκινήσει συνομιλίες δωρεάς οργάνων σημαίνει "χαμένες ευκαιρίες:"

Δεδομένων των διαφορών στις πρακτικές που σχετίζονται τόσο με τη MAiD όσο και με τη δωρεά μετά τη MAiD σε ολόκληρο τον Καναδά, ορισμένες δικαιοδοσίες ενδέχεται να μην είναι
σε θέση να εφαρμόσουν τις ενημερωμένες οδηγίες. Συγκεκριμένα, σε δικαιοδοσίες που εξαρτώνται από την έναρξη της δωρεάς από τον ασθενή μετά από MAiD, η έλλειψη ευαισθητοποίησης σχετικά με την επιλογή μπορεί να οδηγήσει σε χαμένες ευκαιρίες. Οι δικαιοδοσίες χωρίς κεντρικό συντονισμό της MAiD ενδέχεται να αντιμετωπίσουν παρόμοιες προκλήσεις. Υπάρχουν επίσης διαφορές δικαιοδοσίας στην εκπαίδευση, την κατάρτιση και την υποστήριξη που παρέχεται στους συντονιστές που διευκολύνουν τη δωρεά μετά το MAiD.

Η ευθανασία αποκτηνώνει τους ανθρώπους οι οποίοι θεωρούνται επιλέξιμοι για να θανατωθούν σύμφωνα με το νόμο. Μόλις γίνει δεκτός για θάνατο από ιατρική ανθρωποκτονία, ο ασθενής μειώνεται - τουλάχιστον με κάποια έννοια - σε έναν φυσικό πόρο ώριμο για τη συγκομιδή.

Η καναδική ιατρική έχει εξελιχθεί σε μια ηθική φρίκη. 

Όσοι έχουν μάτια να δουν, άς δουν...

Ο WESLEY J. SMITH είναι συγγραφέας και ανώτερος συνεργάτης στο Κέντρο Ανθρώπινης Εξαίρεσης του Ινστιτούτου Discovery. @thewesleyjsmith

ΜΕΤΑΦΡΑΣΙΣ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

 https://www.nationalreview.com/corner/canadian-medical-journal-offers-guidelines-for-euthanasia-organ-harvesting-non-terminally-ill-patients/

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!