Τετάρτη 23 Αυγούστου 2023

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Αφγανός βίαζε 18χρονο σπουδαστή για πέντε ώρες στην πλατφόρμα του μετρό. Εξίσου απίστευτες με την πράξη είναι οι περιστάσεις



Είναι απίστευτα νέα που ξεχωρίζουν ακόμα και σε αυτούς τους καιρούς. Κι εκεί που θα θέλατε να πιστεύετε ότι σχεδόν τίποτα δεν θα μπορούσε να σας σοκάρει, αυτό ακριβώς συμβαίνει σαφώς εδώ.

Ένας βαριά μεθυσμένος 18χρονος φοιτητής ξένων γλωσσών από την Πολωνία βιάστηκε για πέντε ώρες στη μέση της πλατφόρμας κατά την επιστροφή του από ένα πάρτυ στο σταθμό του μετρό Max-Weber-Platz στο Μόναχο. Το έγκλημα συνέβη το βράδυ του Σαββάτου, γύρω στη μία η ώρα, αλλά δεν ανακοινώθηκε μέχρι τη Δευτέρα στην έκθεση της αστυνομίας (https://www.polizei.bayern.de/aktuelles/pressemitteilungen/054079/index.html).

Το θύμα ήταν τόσο μεθυσμένο που έπρεπε να ξαπλώσει στην πλατφόρμα και να κοιμηθεί, σύμφωνα με τους αξιωματούχους. Ο δράστης εκμεταλλεύτηκε την αδυναμία του νεαρού. Ύποπτος είναι ένας 20χρονος που συνελήφθη το Σάββατο. Ενώ η αστυνομία δεν λέει τίποτα για την καταγωγή του, σύμφωνα με την «Bild» είναι Αφγανός κάτοικος Μονάχου.

Ο φύλακας του μετρό περιπολούσε ακόμη και στη στάση κατά τη διάρκεια του εν λόγω χρόνου, αναφέρει το "Focus". Δεν είναι ακόμη σαφές γιατί οι δυνάμεις ασφαλείας δεν παρενέβησαν ή δεν παρατήρησαν τίποτα.

Γιατί κανένας περαστικός δεν παρενέβη και δεν έσπευσε να βοηθήσει το θύμα, ή τουλάχιστον δεν έκανε μια κλήση έκτακτης ανάγκης, επίσης δεν εξηγείται στην έκθεση της αστυνομίας. Ακόμη και τα μέσα ενημέρωσης που αναφέρουν σχετικά δεν ασχολούνται με αυτό το σημαντικό ζήτημα. Όπως δείχνει μια ματιά στο χρονοδιάγραμμα (https://www.fahrplan.guru/haltestelle/deutschland/bayern/muenchen/max-weber-platz?date=19.08.2023&direction=dep&time=23%3A51&timepickerTouched=true&type=departure), οκτώ μετρό έτρεχαν μεταξύ 1 π.μ. και 2 π.μ. την εν λόγω νύχτα και άλλα τέσσερα μεταξύ 2 π.μ. και 2.27 π.μ. - πριν από ένα δίωρο διάλειμμα μέχρι τις 4.21 π.μ. Μετά από αυτό, άλλα 6 μετρό έτρεξαν μέχρι τις 17 π.μ.

Είναι άκρως απίθανο κανείς να μην κατέβηκε από αυτά τα τουλάχιστον 29 μετρό ή ότι όλοι οι επιβάτες κατέβηκαν μακριά από τον τόπο του εγκλήματος. Στην καλύτερη περίπτωση, μπορεί κανείς να μην πρόσεξε τον βιασμό – ούτε καν οι οδηγοί του μετρό. Τουλάχιστον, όμως, η υποψία είναι προφανής ότι οι περαστικοί απλώς παρακολουθούσαν ή παρέμεναν άπραγοι – όπως συνέβη πρόσφατα με έναν βιασμό στο κέντρο της πόλης του Hildesheim (https://reitschuster.de/post/mitten-in-der-stadt-vergewaltigt-und-keiner-hilft/).


Το τεστ νοημοσύνης απέτυχε

Αξίζει να σημειωθεί ότι προφανώς το θράσος και η ηλιθιότητα του φερόμενου ως δράστη οδήγησαν την αστυνομία στα ίχνη του. Η έκθεση της αστυνομίας αναφέρει: «Μόλις την επόμενη μέρα ο 18χρονος ενημέρωσε την αστυνομία και υπέβαλε μήνυση. Ήταν σε θέση να εντοπίσει το κινητό του τηλέφωνο. Με αυτόν τον τρόπο, οι αστυνομικοί μπόρεσαν να προσδιορίσουν πού βρίσκεται ο ύποπτος και να τον συλλάβουν εκεί».

Η πράξη ή η πορεία των γεγονότων καταγράφηκε από κάμερα παρακολούθησης και τώρα αξιολογείται από την αστυνομία, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας στο "Focus". Οι αντίστοιχες κασέτες εγγραφής θα είναι προσβάσιμες τις επόμενες τρεις έως επτά ημέρες, εξήγησε επίσης η εκπρόσωπος. Γιατί συμβαίνει αυτό παραμένει ασαφές.



ΠΗΓΗ: https://reitschuster.de/post/afghane-vergewaltigt-18-jaehrigen-fuenf-stunden-lang-auf-u-bahnsteig/



ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!