Κυριακή 6 Αυγούστου 2023

Ο Δρ John Clauser ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ από την ομιλία του ΔΝΤ αφού δήλωσε ότι η αφήγηση της κλιματικής αλλαγής είναι «ψευδοεπιστήμη»



Ο βραβευμένος με Νόμπελ Φυσικής (2022) Δρ John Clauser αποκλείστηκε από την ομιλία (https://wattsupwiththat.com/2023/07/23/report-nobel-prize-winning-scientist-dr-john-clauser-who-recently-declared-climate-science-a-pseudoscience-has-his-imf-talk-abruptly-canceled/) σε μια επερχόμενη δέσμευση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) λόγω δηλώσεων που έκανε πρόσφατα ότι η ανθρωπογενής κλιματική αλλαγή συνιστά «ψευδοεπι$τήμη».

Ο Δρ Clauser είχε προγραμματιστεί να παρουσιάσει ένα σεμινάριο για τα κλιματικά μοντέλλα στο ΔΝΤ πριν λάβει ένα email από το πουθενά από τον Pablo Moreno, διευθυντή του Ανεξάρτητου Γραφείου Αξιολόγησης του ΔΝΤ, εξηγώντας ότι η ομιλία του Δρ Clauser στο Zoom στις 25 Ιουλίου είχε ακυρωθεί συνοπτικά και αμέσως - αν και η λέξη που χρησιμοποιήθηκε στο email ήταν «αναβλήθηκε».

«Δεν υπάρχει πραγματική κλιματική κρίση», είχε δηλώσει προηγουμένως ο Δρ Clauser πριν αποκλειστεί από την εκδήλωση του ΔΝΤ. «Η επιστήμη του κλίματος έχει κάνει μετάσταση σε μαζική δημοσιογραφική ψευδοεπι$τήμη».

Ο Δρ Clauser είχε επίσης επικρίνει την απονομή του βραβείου Νόμπελ 2021 για εργασία που έγινε με την ανάπτυξη υπολογιστικών μοντέλλων που προβλέπουν την υπερθέρμανση του πλανήτη. Ο Δρ Clauser είχε επίσης πει ευθέως στον ψεύτικο πρόεδρο Τζο Μπάιντεν τουλάχιστον μία φορά ότι οι πολιτικές του Μπάιντεν για το κλίμα είναι καταστροφικές και δεν βασίζονται καθόλου στην επιστήμη.


(Σχετικά: Ο Δρ Clauser εκφράζεται ανοιχτά για την ανθρωπογενή υπερθέρμανση του πλανήτη, η οποία λέει ότι είναι μια συνολική φάρσα.


Τα κλιματικά μοντέλλα του Δρ Clauser περιλαμβάνουν την εξέταση του ορατού φωτός που αντανακλάται από τα πυκνά σύννεφα, το οποίο συνήθως αγνοείται από τους φανατικούς του κλίματος

Η συντριπτική πλειοψηφία της αποδεκτής κλιματικής «επι$τήμη$» αγνοεί εντελώς το ορατό φως που αντανακλά η πυκνή νεφοκάλυψη. Τα σύννεφα Cumulus, παρεμπιπτόντως, καλύπτουν, κατά μέσο όρο, περίπου το ήμισυ της Γης.

Τα κλιματικά μοντέλλα του Δρ Clauser αποκλίνουν από τα κλιματικά μοντέλλα του κατεστημένου στο ότι λαμβάνει υπόψη αυτό το ορατό φως, το οποίο είναι σημαντικό επειδή η κάλυψη σύννεφων cumulus ασκεί «έναν πολύ ισχυρό, κυρίαρχο θερμοστατικό έλεγχο της θερμοκρασίας της Γης», για να παραθέσω το κλιματικό blog 'Watts Up With That?'.

«Οι βασικές διαδικασίες είναι υπερβολικές και παρεξηγημένες κατά περίπου 200 φορές», δήλωσε ο Δρ Clauser στο πρόσφατο Korea Quantum Conference, προσθέτοντας για άλλη μια φορά ότι δεν «πιστεύει ότι υπάρχει κλιματική κρίση».

Τον περασμένο μήνα, ο Συνασπισμός CO2 (Coalition CO2) έκανε τον Δρ Clauser μέλος του διοικητικού συμβουλίου του. Ο Συνασπισμός CO2, παρεμπιπτόντως, υποστηρίζει ότι οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από τον άνθρωπο και την ανθρώπινη δραστηριότητα είναι καλές για τον πλανήτη επειδή συμβάλλουν σε ένα «πράσινο» αποτέλεσμα, που σημαίνει περισσότερη φυτική ζωή και περισσότερη αφθονία και ομορφιά.

Για κάποιον λόγο, οι φανατικοί του κλίματος μισούν το CO2. Μισούν επίσης το άζωτο και άλλα φυσικά στοιχεία που χρειάζονται τα φυτά, τα ζώα και οι άνθρωποι για να ζήσουν. Στις παραμυθένιες φαντασιώσεις τους, η απαλλαγή του πλανήτη από το CO2, το άζωτο και όλα τα άλλα φυσικά αέρια θα βοηθήσει στην «ψύξη» του πλανήτη και θα σταματήσει το λιώσιμο των πολικών πάγων.

Πίσω στη δεκαετία του 1970, ο Δρ Clauser παρουσίασε την «κβαντική διεμπλοκή», η οποία επιτρέπει σε σωματίδια όπως τα φωτόνια να αλληλεπιδρούν σε μεγάλες αποστάσεις σε επίπεδα επικοινωνίας που φαινομενικά υπερβαίνουν την ταχύτητα του φωτός.

«Η δημοφιλής αφήγηση για την κλιματική αλλαγή αντικατοπτρίζει μια επικίνδυνη διαφθορά της επιστήμης που απειλεί την παγκόσμια οικονομία και την ευημερία δισεκατομμυρίων ανθρώπων», προειδοποιεί ο Δρ Clauser. «Η λανθασμένη επιστήμη του κλίματος έχει κάνει μετάσταση σε μαζική δημοσιογραφική ψευδοεπι$τήμη».

Με τη σειρά της, η ψευδοεπι$τήμη έχει γίνει αποδιοπομπαίος τράγος για μια μεγάλη ποικιλία άλλων δεινών. Έχει προωθηθεί και επεκταθεί από παρόμοια παραπλανημένους πράκτορες μάρκετινγκ επιχειρήσεων, πολιτικούς, δημοσιογράφους, κυβερνητικές υπηρεσίες και περιβαλλοντολόγους. Κατά τη γνώμη μου, δεν υπάρχει πραγματική κλιματική κρίση. Υπάρχει, ωστόσο, ένα πολύ πραγματικό πρόβλημα με την παροχή αξιοπρεπούς βιοτικού επιπέδου στον μεγάλο πληθυσμό του κόσμου και μια συναφής ενεργειακή κρίση. Το τελευταίο επιδεινώνεται άσκοπα από αυτό που, κατά τη γνώμη μου, είναι λανθασμένη επιστήμη του κλίματος».

Στα σχόλια, κάποιος αστειεύτηκε ότι ο Δρ Clauser μπορεί να θέλει να επαναλάβει ότι δεν είναι καταθλιπτικός και δεν γνωρίζει τα άπλυτα της διπλά αποτυχημένης για την προεδρία Hillary Clinton, με τον υπαινιγμό ότι ο σκεπτικισμός του για το κλίμα θα μπορούσε να τον βάλει στο στόχαστρο ορισμένων πολύ επικίνδυνων και ισχυρών ανθρώπων.

Τα τελευταία νέα σχετικά με το κλίμα μπορείτε να βρείτε στο Climate.news.

Οι πηγές για αυτό το άρθρο περιλαμβάνουν:

WattsUpWithThat.com

Newstarget.com


ΠΗΓΗ: https://www.newstarget.com/2023-08-01-dr-clauser-cancelled-imf-climate-change-pseudoscience.html


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!