Τετάρτη 2 Αυγούστου 2023

Τά κρούσματα Λ Ε Π Ρ Α Σ (!!!!!!), αρχίζουν νά α υ ξ ά ν ο ν τ α ι στήν Κεντρική Φλόριντα! ( Λέπρα στόν 21ο αιώνα; )


Αξιωματούχοι υγείας λένε ότι τα κρούσματα λέπρας, επίσης γνωστής ως νόσος του Hansen, αυξάνονται στην Κεντρική Φλόριντα. Σε δελτίο τύπου τη Δευτέρα, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) δήλωσαν ότι η Κεντρική Φλόριντα αντιπροσώπευε το 81% των αναφερόμενων περιπτώσεων στην πολιτεία και σχεδόν το ένα πέμπτο των αναφερόμενων περιπτώσεων σε εθνικό επίπεδο.

"Η λέπρα ήταν ιστορικά ασυνήθιστη στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η επίπτωση κορυφώθηκε γύρω στο 1983 και σημειώθηκε δραστική μείωση του ετήσιου αριθμού τεκμηριωμένων περιπτώσεων από τη δεκαετία του 1980 έως το 2000», αναφέρει η ανακοίνωση (https://thehill.com/policy/healthcare/4129366-leprosy-cases-surging-in-central-florida-cdc/).

Ωστόσο, από τότε, οι εκθέσεις δείχνουν μια σταδιακή αύξηση της συχνότητας εμφάνισης λέπρας στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο αριθμός των αναφερόμενων περιπτώσεων έχει υπερδιπλασιαστεί στις νοτιοανατολικές πολιτείες την τελευταία δεκαετία.

Οι αρχές δήλωσαν ότι αρκετές περιπτώσεις στην Κεντρική Φλόριντα δεν έχουν δείξει σαφείς ενδείξεις ζωονοσογόνου έκθεσης ή παραδοσιακά γνωστών παραγόντων κινδύνου. Σημείωσαν επίσης ότι έχουν αναφέρει μια περίπτωση λέπρας στην περιοχή σε έναν άνδρα κάτοικο χωρίς παράγοντες κινδύνου για γνωστές οδούς μετάδοσης.

Η λέπρα είναι μια χρόνια μολυσματική ασθένεια που επηρεάζει κυρίως το δέρμα και το περιφερικό νευρικό σύστημα του ασθενούς. Εξαπλώνεται μέσω εκτεταμένης στενής επαφής με έναν ασθενή που δεν λαμβάνει θεραπεία.

Τα γνωστά συμπτώματα της λέπρας περιλαμβάνουν αποχρωματισμένα μπαλώματα του δέρματος, παχύ και ξηρό δέρμα, δερματικές αναπτύξεις, απώλεια φρυδιών και βλεφαρίδων, μυϊκή αδυναμία ή παράλυση και διευρυμένα νεύρα, σύμφωνα με το CBS News. Σοβαρά συμπτώματα, εάν η ασθένεια δεν αντιμετωπιστεί, μπορεί να εξελιχθεί σε τύφλωση, έλκη στο κάτω μέρος των ποδιών του ασθενούς και παράλυση και παράλυση των χεριών και των ποδιών.


ΠΗΓΗ: https://endtimeheadlines.org/2023/08/cases-of-leprosy-are-beginning-to-surge-in-central-florida/


ΜΕΤΑΦΡΑΣΙΣ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!