Τετάρτη 2 Αυγούστου 2023

Το CDC κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τον μύκητα που ανακαλύφθηκε στη Φλόριντα και σε 28 άλλες πολιτείες, ο οποίος παρουσιάζει μια «σοβαρή παγκόσμια απειλή για την υγεία»


Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων παρακολουθούν έναν αναδυόμενο μύκητα που παρουσιάζει μια «σοβαρή παγκόσμια απειλή για την υγεία». Το CDC δήλωσε ότι οι εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης σε 29 πολιτείες, συμπεριλαμβανομένης της Φλόριντα, ανέφεραν ότι ένας τύπος ζυμομύκητα που ονομάζεται Candida auris (C. auris) προκαλεί σοβαρή ασθένεια ή θάνατο σε νοσηλευόμενους ασθενείς.

Η Νεβάδα έχει αναφέρει τα περισσότερα κρούσματα, στα 384 (https://www.wfla.com/news/florida/fungus-found-in-florida-28-other-states-presents-a-serious-global-health-threat-cdc/#:~:text=The%20CDC%20said%20healthcare%20facilities,California%20has%20reported%20359%20cases.). Η Καλιφόρνια έχει αναφέρει 359 κρούσματα. Η Φλόριντα έρχεται τρίτη με τα περισσότερα κρούσματα, με 349 να αναφέρονται. «Σε ορισμένους ασθενείς, αυτός ο ζυμομύκητας μπορεί να εισέλθει στην κυκλοφορία του αίματος και να εξαπλωθεί σε όλο το σώμα, προκαλώντας σοβαρές διηθητικές λοιμώξεις», ανέφερε το CDC. Οι ερευνητές δήλωσαν ότι ο ζυμομύκητας συχνά δεν ανταποκρίνεται στα «κοινώς χρησιμοποιούμενα» αντιμυκητιασικά φάρμακα, γεγονός που καθιστά δύσκολη τη θεραπεία.

«Οι άνθρωποι που έχουν περάσει πρόσφατα χρόνο σε γηροκομεία και έχουν σωλήνες που εισέρχονται στο σώμα τους (όπως αναπνευστικοί σωλήνες, σωλήνες σίτισης και κεντρικοί φλεβικοί καθετήρες), φαίνεται να διατρέχουν τον υψηλότερο κίνδυνο μόλυνσης από C. auris», ανέφερε το CDC.

Μια διεισδυτική λοίμωξη με οποιοδήποτε είδος Candida μπορεί να είναι θανατηφόρα, σύμφωνα με το CDC. Με βάση περιορισμένες πληροφορίες, οι ερευνητές δήλωσαν ότι περισσότερο από το 30% των ασθενών με λοιμώξεις από C. auris έχουν πεθάνει. Ωστόσο, το CDC δήλωσε ότι πολλοί από αυτούς τους ασθενείς είχαν άλλες σοβαρές ασθένειες που αύξησαν τον κίνδυνο θανάτου τους.

Ο μύκητας εξαπλώνεται σε χώρους υγειονομικής περίθαλψης μέσω επαφής με μολυσμένες επιφάνειες ή εξοπλισμό ή από άτομο σε άτομο. Το CDC δήλωσε ότι πρέπει να συνεχίσει να ερευνά τον μύκητα για να μάθει περισσότερα για το πώς εξαπλώνεται. Το CDC δήλωσε ότι προειδοποιεί τις εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης να είναι σε επιφυλακή για τον μύκητα.

ΠΗΓΗ: https://endtimeheadlines.org/2023/07/cdc-sounds-the-alarm-over-fungus-discovered-in-florida-and-28-other-states-that-presents-a-serious-global-health-threat/


ΜΕΤΑΦΡΑΣΙΣ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!