Σάββατο 5 Αυγούστου 2023

Αμερικανική εταιρεία ασθενοφόρων υιοθετεί ΒΙΟΜΕΤΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΟΣΩΠΟΥ για την ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΑΣΘΕΝΩΝ



Το προϊόν Duality PIX θα επιτρέψει στο προσωπικό ασθενοφόρων να σαρώσει το πρόσωπο ενός ασθενούς, να τον αναγνωρίσει και να συνδέσει την ταυτότητά του με τα υπάρχοντα αρχεία υγείας. Κατά την άφιξη στο νοσοκομείο, όλα τα αρχεία είναι διαθέσιμα στο προσωπικό των επειγόντων περιστατικών και θα τον ακολουθούν καθ' όλη την διάρκεια της παραμονής στο νοσοκομείο. Φυσικά, η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης το καθιστά δυνατό.

Η Duality Health (https://duality.health/), ένας πάροχος λογισμικού αναγνώρισης ασθενών με βιομετρικά στοιχεία προσώπου, και η Acadian Ambulance, μία από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές εταιρείες ιατρικών μεταφορών της Αμερικής, συνεργάστηκαν πρόσφατα για να μεταμορφώσουν την υγειονομική περίθαλψη χρησιμοποιώντας τεχνολογίες αναγνώρισης προσώπου που λειτουργούν με τεχνητή νοημοσύνη.

Οι πολυπλοκότητες στον συγχρονισμό των αρχείων ασθενών μεταξύ των οργανισμών υγειονομικής περίθαλψης έχουν εγείρει ανησυχίες για την ασφάλεια και έχουν οδηγήσει σε σημαντικές οικονομικές απώλειες για τις υπηρεσίες ασθενοφόρων, τα νοσοκομεία και τα συστήματα υγείας. Σε μια έρευνα της Μαύρης Βίβλου του 2020 (https://www.blackbookmarketresearch.com/blog/improving-the-patient-identification-process-and-interoperability-to-decrease-patient-record-error-rates), περίπου το 35% όλων των απορριφθέντων ισχυρισμών προήλθε από ανακριβή ταυτοποίηση ή πληροφορίες ασθενών (https://www.biometricupdate.com/tag/patient-identification), κοστίζοντας στον μέσο πάροχο 2,5 εκατομμύρια δολλάρια ετησίως και στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης των ΗΠΑ πάνω από 6,7 δισεκατομμύρια δολλάρια.

«Ο αυξανόμενος όγκος δεδομένων υγειονομικής περίθαλψης έχει οδηγήσει σε προκλήσεις όσον αφορά τον εντοπισμό και τη συμφωνία των αρχείων των ασθενών λόγω ανόμοιων συστημάτων και αλληλεπικαλύψεων. Χρησιμοποιώντας το λογισμικό αναγνώρισης βιομετρικών ασθενών προσώπου της Duality, η Acadian επιδιώκει να ενισχύσει την αντιστοίχιση αρχείων, να βελτιώσει τη φροντίδα και την ικανοποίηση των ασθενών, να αυξήσει την αποτελεσματικότητα και να μειώσει το κόστος », λέει ο Benjamin Swig, διευθυντής καινοτομίας και στρατηγικής υγειονομικής περίθαλψης στο Acadian Ambulance.

Το λογισμικό της Duality χρησιμοποιεί βιομετρικά στοιχεία προσώπου για τη δημιουργία μοναδικών αναγνωριστικών που συνδέονται με τους αριθμούς ιατρικών αρχείων των ασθενών. Αυτή η προσέγγιση εξασφαλίζει πάνω από 99,96% ακριβή ταυτοποίηση των ασθενών, προωθώντας την καλύτερη ανταλλαγή δεδομένων υγείας μεταξύ των οργανισμών υγειονομικής περίθαλψης, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

"Με την ακριβή ταυτοποίηση και αντιστοίχιση ασθενών σε EMS και νοσοκομεία, επιδιώκουμε να ελαχιστοποιήσουμε τις καθυστερήσεις στη θεραπεία, να βελτιώσουμε την αποτελεσματικότητα του κύκλου εσόδων και να εξορθολογίσουμε την ανταλλαγή πληροφοριών", λέει ο Clayton Saliba, Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής της Duality Health.

Μετά τη σύνδεση των βιομετρικών στοιχείων προσώπου του ασθενούς με τα ιατρικά του αρχεία, το Duality ενσωματώνει δεδομένα παρόχου υγειονομικής περίθαλψης και ανταλλαγής πληροφοριών υγείας σε μια συνοπτική οθόνη EMS μέσω του HL7 FHIR, ενός προτύπου εστιασμένου στο API για τη διαλειτουργικότητα των πληροφοριών υγείας. Το λογισμικό της Duality είναι επίσης ενσωματωμένο στο σύστημα ηλεκτρονικών αρχείων υγείας του νοσοκομείου, αξιοποιώντας υποκατάστατες ιατρικές εφαρμογές και επαναχρησιμοποιήσιμες τεχνολογίες (SMART on FHIR) για ιδιωτική και ασφαλή πρόσβαση.

"Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με την Duality Health", λέει ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Acadian Ambulance Richard Zuschlag. «Μέσω στρατηγικών συνεργασιών, προσπαθούμε να ενισχύσουμε τη φροντίδα των ασθενών και να βελτιστοποιήσουμε την οικονομική αποδοτικότητα για όλους τους εμπλεκόμενους. Είμαστε αφοσιωμένοι στο να είμαστε στην πρώτη γραμμή της επόμενης γενιάς EMS και είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεχίζουμε να διαμορφώνουμε το μέλλον της υγειονομικής περίθαλψης ».

Η Acadian παρέχει υπηρεσίες ασθενοφόρων στο μεγαλύτερο μέρος της Λουιζιάνα, μια μεγάλη περιοχή του Τέξας και τρεις κομητείες μεταξύ Τενεσί και Μισισιπή.


ΠΗΓΗ: https://www.biometricupdate.com/202308/us-ambulance-company-adopts-face-biometrics-for-patient-identification


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!