Κυριακή 6 Αυγούστου 2023

Ο Covid ήταν η δοκιμή: Τα κλιματικά λόκνταουν είναι ο στόχος




5 Αυγούστου 2023

Χρόνος ανάνγωσης 4,2 λεπτά

Οι πολιτικοί και τα μέσα ενημέρωσης ζητούν όλο και περισσότερο «ριζοσπαστικά μέτρα» κατά της υποτιθέμενης κλιματικής καταστροφής. Αποδεικνύεται ότι ο Covid ήταν ένα (επιτυχημένο) πείραμα, το λέει ξεκάθαρα και ο υπουργός Υγείας της Αυστρίας.

Τον Οκτώβριο του 2022, μια ελίτ ομάδα πολιτικών, μέσων ενημέρωσης και κοινωνίας των πολιτών συναντήθηκε για το 2ο «Φόρουμ Διαλόγου SDG» στο Sofiensaal της Βιέννης. Ως εκδήλωση λήξης, η δημοσιογράφος Corinna Milborn συντόνισε μια συζήτηση. Θα συμμετάσχουν τρεις υπουργοί της Αυστρίας: η Karoline Edtstadler (ÖVP), η Leonore Gewessler (Πράσινοι) και ο Johannes Rauch (Πράσινοι). Αυτές περιλαμβάνουν δηλώσεις που εκπλήσσουν πολλούς πολίτες. Κάποιος κάνει τη «διασταύρωση» μεταξύ του Covid και του «κλιματικού ζητήματος».

Από τον Covid στο κλίμα

Πρόκειται για την Ατζέντα 2030, για την υλοποίηση των αναπτυξιακών στόχων του ΟΗΕ, οι οποίοι δοκιμάζονται με ιδιωτικούς φορείς όπως το WEF και ιδρύματα δισεκατομμυρίων δολλαρίων. Είναι ο τρόπος για να σωθεί ο κόσμος από την «κλιματική καταστροφή». Αυτή η υπόθεση δεν είναι προς συζήτηση. Όποιος θα πίστευε ότι η δημοσιογράφος θα αμφισβητούσε την ατζέντα, όπως θα ήταν στην πραγματικότητα το καθήκον της, κάνει λάθος. Ρωτά μόνο πόσο μακριά έχουμε φτάσει και πού χρειάζονται περισσότερα για να επιτύχουμε τους στόχους που υποτίθεται ότι θα μας σώσουν, κάτι που θα ήταν "καλό" χωρίς επιφύλαξη. Η Ατζέντα 2030 έχει γίνει ένα δόγμα που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. Η καρφίτσα που φορούν όλοι στο βάθρο είναι ακόμη και η συμβολική ομολογία αυτού.

Για μήνες, η συζήτηση βρίσκεται σχεδόν απαρατήρητη στο Youtube, σχεδόν κανείς δεν ενδιαφέρεται. Ένας μικρός λογαριασμός Telegram (https://t.me/Normalitaet_v2) δημοσίευσε στη συνέχεια ένα απόσπασμα βίντεο. Μοιράστηκα το βίντεο στο Twitter / X, οι επικριτικοί δημοσιογράφοι και οι πολίτες το αντιλήφθηκαν γρήγορα. Επειδή αυτό που λέει εδώ ο Johannes Rauch έχει τεράστια εκρηκτική δύναμη. Κάνει τη «διασταύρωση μεταξύ της πανδημίας και του κλιματικού ζητήματος».




Εδώ είναι ο σύνδεσμος για ολόκληρη τη συζήτηση πάνελ. (https://www.youtube.com/watch?v=9Kp-MLzaPB4)

Ο Rauch λέει:

«Βρίσκω το άρθρο εξαιρετικά συναρπαστικό, για να κάνω τη διασταύρωση μεταξύ της πανδημίας και της καταπολέμησης της πανδημίας και της θέσης μας στο ζήτημα του κλίματος. Στον αγώνα κατά της πανδημίας, μια τέτοια προσέγγιση πριν, καταφέραμε να δράσουμε με ριζοσπαστικό τρόπο παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένης της Αυστρίας, με μέτρα που ήταν εντελώς αδιανόητα. Έχουμε δημιουργήσει ειδικές καταστάσεις, συμπεριλαμβανομένων των νομικών, επειδή έχουμε παρακάμψει πράγματα, έχουμε καταπατήσει πολιτικές ελευθερίες που ήταν αδιανόητες».

Στη συνέχεια, ο Rauch ρωτά: «Πόσο ριζοσπαστισμό σε αναλογία με την καταπολέμηση της πανδημίας τολμούμε πραγματικά να φέρουμε, ως πολιτική και ως κοινωνία;»

Ο πολίτης δημοσιογράφος Kurt Käferbock βλέπει την εκρηκτική δύναμη αυτής της δήλωσης:

«Παραδέχεται τον πειραματικό χαρακτήρα της πανδημίας, τους αυθαίρετους περιορισμούς στα θεμελιώδη δικαιώματα. Καυχιέται ότι κατάφεραν να μετατρέψουν το κράτος σε δικτατορία μέσα σε λίγες εβδομάδες». (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)

Κάλεσμα για ριζοσπαστική δράση

Επιπλέον, ο Rauch (σκόπιμα ή όχι) τονίζει τον κρίσιμο ρόλο των μέσων ενημέρωσης στην πολιτική αντίδραση. Με τον πανικό που οργάνωσαν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης – οι εικόνες του Μπέργκαμο – η ολίσθηση για ριζοσπαστικές αυταρχικές παρεμβάσεις τοποθετήθηκε βαθιά στις πιο βασικές πολιτικές ελευθερίες.

Και όποιος παρακολουθεί τα μέσα ενημέρωσης αναγνωρίζει ότι μια εξαιρετικά βίαιη καταιγίδα προπαγάνδας για το κλίμα μαίνεται στα μέσα ενημέρωσης από το καλοκαίρι. Πριν από λίγους μήνες, το "Project Veritas" είχε αποσπάσει μια αντίστοιχη ατζέντα από έναν δημοσιογράφο του CNN με μια κρυφή κάμερα. Κάθε ακραίο καιρικό φαινόμενο παρουσιάζεται ως έκφραση της μαινόμενης κλιματικής καταστροφής.

Πόσο «ριζοσπαστισμό» τολμά να βιώσει η κοινωνία; Η Leonore Gewessler απαντά στον συνάδελφό της υπουργό: «Αυτά τα μέτρα (ευφημιστική γλώσσα για περιοριστική-αυταρχική πολιτική, σημειώστε) που χρειαζόμαστε για αυτό [...], αυτά δεν είναι ριζοσπαστικά μέτρα, αυτά είναι απαραίτητα μέτρα. Πρέπει να το απογειώσουμε μαζί. Ρητορικά αρκετά επιδέξια, η Gewessler αντιστρέφει τα πράγματα: Αν δεν αναληφθεί ριζοσπαστική δράση, ο κόσμος δεν θα σωθεί. Έτσι, το ερώτημα πόσο ριζοσπαστισμό "τολμάτε" να φέρετε δεν προκύπτει καθόλου.


Τα μέσα ενημέρωσης εργάζονται για την ατζέντα με συμμόρφωση. Επιτρέπετε ΜΟΝΟ στους «σωστούς» ανθρώπους να πουν τη γνώμη τους. Για παράδειγμα, ο Simon Tschannett, μετεωρολόγος, Συμβούλιο Κλίματος της πόλης της Βιέννης και Συμβουλευτική Επιτροπή για το Κλίμα στο Λιντς. Είναι αρθρογράφος της Vorarlberger Nachrichten. Μόλις πριν από λίγες ημέρες, ζήτησε «ριζοσπαστικά μέτρα» κατά της λεγόμενης κλιματικής καταστροφής (https://www.pressreader.com/austria/vorarlberger-nachrichten/20230803/281556590336861).

Παρεμπιπτόντως, απαντώντας στην κριτική για το σχόλιό του, απάντησε στη συνέχεια ότι δεν θα ισοδυναμούσε με «κλιματικό κλείδωμα», αλλά με δελτίο και λογαριασμό CO2. Επομένως, δεν υπάρχει κλείδωμα, αλλά αν ο προϋπολογισμός είναι άδειος, δεν θα σας επιτρέπεται να βγείτε έξω. Μπορούμε να είμαστε ευτυχείς γι' αυτό.

Αλλά ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί το κλιματικό κλείδωμα βήμα προς βήμα αναφέρθηκε για πρώτη φορά από τον Eric Angerer στο TKP (https://tkp.at/2023/08/03/biden-regierung-bereitet-klima-notstand-vor/). Όλα αυτά έχουν την ευλογία του ΟΗΕ (σε στενή συνεργασία με τον ιδιωτικό φορέα WEF), μόνο με «ριζοσπαστικά» μέτρα μπορεί να σωθεί ο κόσμος. Αυτό λέγεται και από τα μεγάλα ιδρύματα που έχουν ανατεθεί από το κράτος για το σκοπό αυτό. Όπως αναφέρθηκε, η Γερμανία χρηματοδοτεί το Ίδρυμα Gates για να εργαστεί στην Ατζέντα 2030. (https://tkp.at/2023/08/01/deutschland-finanziert-gates-projekte-mit-38-milliarden-euro/)

Ποια θα μπορούσαν να είναι τα «ριζοσπαστικά μέτρα». Θα μπορούσε κανείς να στοιχηματίσει στην καταπάτηση των θεμελιωδών πολιτικών ελευθεριών: ελευθερία του συνέρχεσθαι, ελευθερία έκφρασης, ελευθερία μετακίνησης, ελευθερία από αυθαίρετες παραβιάσεις της ιδιωτικής ζωής, ελευθερία του εμπορίου, δικαίωμα σωματικής αυτοδιάθεσης.

Ή σύμφωνα με τον Johannes Rauch: καταπατήσεις των πολιτικών ελευθεριών που θα ήταν αδιανόητες.

Η εικόνα "Κλιματική έκτακτη ανάγκη - PeoplesClimate-Melb-IMG_8280" (https://www.flickr.com/photos/81043308@N00/15121150847) από τον John Englart (Takver) (https://www.flickr.com/photos/81043308@N00) έχει άδεια CC BY-SA 2.0 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0/?ref=openverse).

ΠΗΓΗ: https://tkp.at/2023/08/05/covid-als-testlauf-klima-lockdown-als-ziel/


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!