Τετάρτη 9 Αυγούστου 2023

ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ: Η τρανς μανία στο όριο: ανήθικη διαφήμιση με ασθενείς με μαστεκτομή - Ανεγκέφαλη προσήλωση στο Zeitgeist


Από τον Daniel Weinmann

Η παράνοια δεν γνωρίζει όρια. Δύο εταιρείες πιστεύουν ότι μπορούν να επωφεληθούν από το woken zeitgeist με φωτογραφίες ακρωτηριασμένων γυναικών. Ως μέρος μιας διαφημιστικής προσπάθειας, ο κατασκευαστής παπουτσιών Dr. Martens κυκλοφόρησε ένα ζευγάρι μπότες στο χρώμα του ουράνιου τόξου που απεικονίζουν ένα γυμνό στήθος μιας φιγούρας κινουμένων σχεδίων με ουλές κάτω από τα αφαιρεθέντα στήθη. Τα κινούμενα σχέδια σχεδιάστηκαν από την καλλιτέχνιδα Jess Vosseteig με έδρα το Κολοράντο, η οποία λέει ότι ήθελε να εκπροσωπήσει την «queer ευτυχία» με το σχέδιό της.


Το πνευματικό δημιούργημα της Vosseteig φαίνεται από προηγούμενα έργα, όπως ένας πίνακας με τίτλο "Η περίοδος δεν έχει φύλο" (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!), ο οποίος έχει ως στόχο να υπενθυμίσει στους ανθρώπους να "εμπλέκουν περισσότερα (;;;;;;;) φύλα όταν μιλάμε για εμμηνόρροια".

Τα φιλικά προς την LGBTQ+ κοινότητα μποτάκια διαφημίστηκαν στον λογαριασμό και τον ιστότοπο Instagram του Dr. Martens την περασμένη εβδομάδα, πυροδοτώντας μια οργισμένη συζήτηση μεταξύ πελατών και χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Κάποιοι κατηγόρησαν την εταιρεία ότι «εξαργυρώνει» τον ακρωτηριασμό των γυναικών και κάλεσαν σε μποϊκοτάζ της εταιρείας. Άλλοι επαίνεσαν τον κατασκευαστή υποδημάτων για την υπεράσπιση των μειονοτήτων.

Η εταιρεία Costa Coffee προσχώρησε επίσης πρόσφατα στην τρέλλα της τρανς σκηνής και απεικόνισε μια τρανς γυναίκα με ουλές μαστεκτομής σε ένα από τα φορτηγά της (https://twitter.com/JamesEsses/status/1685973888331567104?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1685973888331567104%7Ctwgr%5E310701e335d994bd3411a966852d0b4ab55456cc%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Freport24.news%2Ftrans-wahn-diese-unternehmen-nutzen-jetzt-die-verstuemmelung-von-jugendlichen-fuer-ihr-marketing%2F). Η βρετανική εταιρεία καφέ που ανήκει στην Coca Cola χαιρέτισε τη φωτογραφία ως «γιορτή της ένταξης και της διαφορετικότητας» και δήλωσε: «Στην Costa Coffee, γιορτάζουμε την ποικιλομορφία των πελατών, των μελών της ομάδας και των συνεργατών μας. Θέλουμε όλοι όσοι αλληλεπιδρούν μαζί μας να βιώσουν το περιβάλλον χωρίς αποκλεισμούς που έχουμε δημιουργήσει, έτσι ώστε οι άνθρωποι να αισθάνονται ευπρόσδεκτοι, ελεύθεροι και ξεδιάντροπα υπερήφανοι που είναι ο εαυτός τους».

Η Costa Express, μια εταιρεία καφέ, διαφημίζει με αυτή την αφίσα που δείχνει έναν τρανσέξουαλ άνδρα με ουλές από μαστεκτομή! #gow pic.twitter.com/ygk3zaFZTK

— Μαλέικα (@lionwoman18) 2 Αυγούστου 2023

«Αυτό είναι αποτρόπαιο: να γιορτάζουμε μια γυναίκα που κόβει το υγιές στήθος της»

Και εδώ, φαίνεται να έχει επιτευχθεί ένα όριο: οι επικριτές καλούν σε μποϊκοτάζ σε εθνικό επίπεδο και διαμαρτύρονται ότι η φωτογραφία θα μπορούσε να επηρεάσει τις νεαρές γυναίκες που αγωνίζονται με την εικόνα του σώματός τους και εκτίθενται στην πίεση της κοινωνίας. Οι γυναίκες που έχουν αφαιρέσει το στήθος τους λόγω καρκίνου έχουν επίσης συμμετάσχει στο μποϊκοτάζ.

Ο παρουσιαστής του βρετανικού καναλιού TalkTV, Richard Tice, συνόψισε την οργή του ως εξής: «Αυτό είναι αποτρόπαιο: να γιορτάζουμε μια γυναίκα που κόβει το υγιές στήθος της. Όχι άλλα χρήματα από μένα. Go woke - Go broke!». Η φεμινίστρια ακτιβίστρια Julie Bindell χαρακτήρισε «απολύτως απίστευτο» το γεγονός ότι η Costa Coffee γιορτάζει την αφαίρεση στήθους, ενώ συμβουλεύει κατά του διακριτικού θηλασμού στα καταστήματά της.

Οι αντιπαραθέσεις θυμίζουν τον γίγαντα μπύρας Anheuser-Busch Inbev, ο οποίος έχασε την πρώτη θέση ως μάρκα μπύρας με τις καλύτερες πωλήσεις μετά από μια διαφήμιση με αμφιλεγόμενη τρανς influencer - ή, ανάλογα με το γούστο σας, την/τον τρανς influencer Dylan Mulvaney. Η διάθεση για τέτοιες υπέρμετρες και αναξιοπρεπείς υπερβολές φαίνεται να αλλάζει. Απομένει να ελπίζουμε, και είναι κάτι περισσότερο από μια ελπίδα, ότι η παράνοια του woke έχει ξεπεράσει το όριο.



ΠΗΓΗ: https://reitschuster.de/post/trans-wahn-am-limit-wuerdelose-werbung-mit-brustamputierten/


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

1 σχόλιο:

  1. Νά πούμε 'α ν α γ ο ύ λ α', ή μήπως Α Η Δ Ι Α ;
    Σίγουρα η Ψ υ χ ι α τ ρ ι κ ή επιστήμη, έχει απέραντο "πεδίον δόξης λαμπρόν", νά "εξερευνήσει" όλους αυτούς τούς επιεικώς περίεργους τύπους, που "σκαρφίζονται" όλα αυτά τά αγρίως α ρ ρ ω σ τ η μ έ ν α.....
    (Καί ΕΞΥΠΑΚΟΥΕΤΑΙ πώς κανένας μά κανένας, δέν πρέπει νά αγοράζει τό ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ από όλες αυτές τίς "επιχειρήσεις"! ΚΑΝΕΝΑΣ καί ΤΙΠΟΤΑ!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!