Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023

(Να τραβας τα μαλλιά σου!!!!!!!!!! ) "Υπερβολικά πολύ πόδι": Ελβετικό καντόνι απαγορεύει «σεξιστική» διαφήμιση αυτοκινήτων

Γελοίο μείγμα υπερηθικισμού και 'woke' παράνοιας


Από τον Daniel Weinmann

"Wow! To νέο Prius. Νέο στυλ, περισσότερη δύναμη και ισχυρές αξίες» – έτσι διαφημίζει ο ιαπωνικός γίγαντας της αυτοκινητοβιομηχανίας Toyota το νέο του μοντέλλο που ονομάζεται Prius (https://de.toyota.ch/campaign/new-prius). «Οι αεροδυναμικές γραμμές και το ξεχωριστό εξωτερικό του δίνουν μια εντυπωσιακή παρουσία στο δρόμο», σκέφτηκαν περαιτέρω οι κειμενογράφοι.

Ένα ξεχωριστό εξωτερικό και εντυπωσιακή παρουσία προσφέρει επίσης η Anja Leuenberger. «Ως πρεσβευτής του νέου Toyota Prius, είμαι εντυπωσιασμένη από την ηλεκτρική αυτονομία του έως και 86 χιλιόμετρα», δήλωσε το 31χρονο μοντέλλο. Με καταγωγή από το καντόνι Aargau, η Leuenberger ανακαλύφθηκε όταν ήταν 14 χρόνων και αντιπροσώπευε κορυφαίες διεθνείς μάρκες όπως οι Dolce & Gabbana και Armani. Έχει σχεδόν 100,000 θαυμαστές στο Instagram.

Σε μία από τις φωτογραφίες της διαφημιστικής καμπάνιας, η οποία τυπώθηκε επίσης ως αφίσα, στέκεται μπροστά από την πόρτα του οδηγού ενός κίτρινου Prius με ένα βραδινό φόρεμα μέχρι το πάτωμα. Ένα πλευρικό σκίσιμο εκθέτει τα πόδια της. Δίπλα γράφει: "Wow! Το νέο Prius». Για τη «Συμβουλευτική Επιτροπή για τη Σεξιστική Διαφήμιση» του καντονιού Vaud, αυτό κρίνεται ως υπερβολική ελευθερία κινήσεων (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!). Οι αρχές ηθών χαρακτήρισαν τη διαφήμιση ως «σεξιστική» (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) σε διαταγή στις 30 Αυγούστου (https://www.vd.ch/fileadmin/user_upload/themes/etat_droit/portail-communes/DGMR_Publicites_sexistes/20230905_pr%C3%A9avis.pdf). Οι αφίσες πρέπει να απαγορευτούν, ήταν η εντολή. Η πόλη της Λωζάνης ακολούθησε το παράδειγμά της χωρίς αντίρρηση και ξεκρέμασε τις αφίσες (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) στην περιοχή ευθύνης της (https://www.24heures.ch/publicite-dans-lespace-public-toyota-denoncee-pour-une-affiche-jugee-aguicheuse-606550505379).

Ακριβώς όπως στην σεμνότυφη Βρετανία του 19ου αιώνα

«Το πρόσωπο που απεικονίζεται φοράει ένα φόρεμα με ντεκολτέ και σκίσιμο στο πλάι της φούστας. Αυτό αποκαλύπτει το πόδι της, το οποίο είναι λυγισμένο σε μια προκλητική στάση» (!!!!!!!!!!!), οι Αρχιερείς της Ακεραιότητας δικαιολόγησαν την απαγόρευση. Τα χρυσά σανδάλια και η εμφάνιση του μοντέλλου θα πρέπει προφανώς να συνέβαλαν επίσης στη «σεξουαλική εντύπωση» που δίνει. Το κορυφαίο μοντέλλο Leuenburger απεικονίζεται μόνο στην αφίσα "για να προσελκύσει την προσοχή".

«Η έλλειψη φυσικής σύνδεσης μεταξύ της απεικόνισης αυτής της γυναίκας και του αυτοκινήτου ενισχύει επίσης τον προκλητικό χαρακτήρα της αφίσας», συνεχίζει. Η Επιτροπή είναι της γνώμης "ότι η εκπροσώπηση της γυναίκας δεν έχει καμμία σχέση με το προϊόν που πωλείται, το οποίο είναι αυτοκίνητο". Επιπλέον, το λεπτό σώμα (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) 😵 του μοντέλλου ενισχύει "τα στερεότυπα που σχετίζονται με το ιδανικό γυναικείο σώμα".

Καλώς ήρθατε στον 21ο αιώνα! Οι αντικαταστάτες πράκτορες της βασίλισσας Βικτωρίας πιθανότατα δεν θα μπορούσαν να το συνοψίσουν καλύτερα στη σεμνότυφη Βρετανία του 19ου αιώνα. Το μοντέλλο θα μπορούσε να είναι χρήστης του αυτοκινήτου, υποστηρίζουν οι ηθικολόγοι, αλλά ο θεατής δεν το γνωρίζει στην αρχή. Σε αυτό το πλαίσιο, η Επιτροπή θα πρέπει να κρίνει –και έτσι να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι αυτή η διαφήμιση πρέπει να απαγορευτεί.


Πηγή: https://www.alamy.com/stock-photo/pulling-hair-out-blonde.html?sortBy=relevant

Η "Ελβετική Επιτροπή Δίκαιου Εμπορίου" παρακολουθεί τα έθιμα και την ηθική

Εάν η Anja Leuenberger είχε γενειάδα και ζύγιζε τουλάχιστον 80 κιλά ή παρουσιαζόταν ως drag queen, η 'woke' κοινωνία πιθανότατα θα χειροκροτούσε.

Για την εθνική σύμβουλο της Σοσιαλδημοκρατικής Ομάδας του Aargau, Yvonne Feri, τέτοιες απαγορεύσεις δεν μπορούν να προχωρήσουν αρκετά. Εδώ και χρόνια, αγωνίζεται για αυστηρότερα μέτρα κατά της «σεξιστικής» διαφήμισης. Εν τω μεταξύ, έχει επιτύχει τέσσερεις απαγορεύσεις. Και θα πρέπει να υπάρχουν περισσότερα, αν είναι δυνατόν σε όλη τη Συνομοσπονδία. Τι καλό για την σκληροπυρηνικό που οι καταγγελίες κατά της «σεξιστικής» διαφήμισης έξω από το καντόνι του Vaud μπορούν να απευθύνονται στην «Ελβετική Επιτροπή Δίκαιου Εμπορίου» (sic!).


Η εθνική σύμβουλος της Σοσιαλδημοκρατικής Ομάδας του Aargau, Yvonne Feri, η οποία είναι "ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη και ευαίσθητη σε κάθετι σεξιστικό. (Πηγή: https://www.aargauerzeitung.ch/aargau/kanton-aargau/montagsinterview-mit-yvonne-feri-am-11-september-beginnt-ihre-letzte-session-im-nationalrat-ld.2511971?reduced=true)

Τουλάχιστον μια μικρή αχτίδα ελπίδας: Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Toyota Björn Müller, δεν έχουν ληφθεί μέχρι στιγμής άλλες καταγγελίες εκτός από την απαγόρευση των αφισών στο καντόνι του Vaud.


ΠΗΓΗ: https://reitschuster.de/post/zu-viel-bein-schweizer-kanton-verbietet-sexistische-autowerbung/


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

4 σχόλια:

  1. Ο Μητροπολίτης Μόρφου προτείνει πρόβλεψη απαλλαγής των Ορθόδοξων μαθητών από μάθημα σεξουαλικής αγωγής.Για Κασσελάκη είπε ”που τον ηύραν τούτον, τον έφεραν ξαφνικά από Αμερική από Μπάιντεν να φτιάξουν μια νέα αντιχριστιανική Ηθική. Όπως έχουμε δόγμα έχουμε και Ηθική” BINTEO
    https://dimpenews.com/2023/09/22/%ce%bf-%ce%bc%ce%b7%cf%84%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%af%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%bc%cf%8c%cf%81%cf%86%ce%bf%cf%85-%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%84%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b5%ce%b9-%cf%80%cf%81%cf%8c%ce%b2/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Κλασσε-λάκης μάς έλειπε..!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ένας πράκτορας τών Αμερικάνων θά γίνει αρχηγός τής αντιπολίτευσης.
    Είμαστε τελειωμένοι σάν λαός καί σάν τόπος...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!