Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2023

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΥΣ ΛΑΤΡΕΙΣ, ΝΟΣΤΑΛΓΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΜΠΑΡΣΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ: «Ήταν ακόμη ζωντανός»: Κινέζος ιατρός, μάρτυρας της κρατικής αφαίρεσης οργάνων στην Κίνα

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΣΚΛΗΡΕΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΣ

Ο Zheng Zhi κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο Τορόντο του Καναδά, στις 31 Ιουλίου 2023.
Φωτογραφία: Yi Ling/The Epoch Times

Από την Eva Fu
3 Σεπτεμβρίου 2023


Όταν ο Δρ Zheng Zhi, συνοδευόμενος από πέντε χειρουργούς και νοσοκόμες, μπήκε σε ένα φορτηγό που φυλασσόταν από ένοπλους στρατιώτες, δεν ήξερε ότι θα άλλαζε ολόκληρη τη ζωή του. Έγινε μάρτυρας ενός αδιανόητου εγκλήματος που θα τον στοίχειωνε για τα επόμενα 25 χρόνια.

Ήταν το 1994. Εκείνη την εποχή, ο Δρ Zheng ήταν βοηθός ιατρού σε ένα από τα μεγαλύτερα στρατιωτικά νοσοκομεία της Κίνας. Το μόνο που ήξερε για την αποστολή του ήταν ότι ήταν μέρος μιας «μυστικής στρατιωτικής αποστολής», είπε σε αποκλειστική συνέντευξη στην εφημερίδα Epoch Times τον Ιούλιο (https://www.theepochtimes.com/epochtv/he-was-alive-doctor-recounts-live-organ-harvesting-5465100?&utm_medium=ChinaInFocus&utm_source=YouTube&utm_campaign=WitnessSpeaksOut&utm_content=8-14-2023). Είναι η πρώτη φορά που ο ιατρός δημοσιοποιεί το πραγματικό του όνομα. Το περιστατικό έλαβε χώρα κοντά σε στρατιωτική φυλακή στη βορειοανατολική περιοχή της Κίνας, κοντά στην πόλη Dalian.

Οι τέσσερεις πλευρές του φορτηγού ήταν καλυμμένες με γαλάζιο ύφασμα για να το προστατεύουν από τα αδιάκριτα βλέμματα. Όταν άνοιξαν οι πόρτες, εμφανίστηκαν τέσσερεις γεροδεμένοι άντρες. Μετέφεραν μέσα έναν άνδρα που ήταν δεμένος από τα χέρια και τα πόδια του με λεπτά σχοινιά. Τα σχοινιά χαράκωναν βαθιά την σάρκα του. Ο άνδρας μπορεί να ήταν μόλις 18 ετών. Τα όργανά του ήταν, όπως είχε πει η χειρουργική ομάδα την προηγούμενη μέρα, «υγιή και φρέσκα».

Ένας γιατρός έδωσε εντολή στον Δρ Zheng να κρατήσει κάτω τα πόδια του άνδρα για να τον εμποδίσει να κινηθεί. Πίεσε τα χέρια του στα πόδια του άνδρα και, προς φρίκη του, διαπίστωσε ότι ήταν ζεστά.

Τελικά, ένας από τους γιατρούς άνοιξε την κοιλιά του άνδρα, δύο άλλοι έφτασαν μέσα και αφαίρεσαν τα νεφρά. Τα πόδια του άνδρα τεντώθηκαν και ο λαιμός του συσπάστηκε επίσης - αλλά δεν βγήκε ήχος.

«Κόψτε την αρτηρία και τις φλέβες του, γρήγορα!» διέταξε ένας γιατρός τον Δρ Zheng. Όταν το έκανε αυτό, υπήρχε τόσο πολύ αίμα που η ποδιά και τα χειρουργικά γάντια του γέμισαν από αυτό. Εκείνη τη στιγμή, του δόθηκε εντολή να αφαιρέσει τα μάτια του άνδρα.

Ο Δρ Zheng κοίταξε το πρόσωπο του άνδρα. Ένα ζευγάρι μάτια ορθάνοιχτα τον κοίταξαν. «Ήταν απερίγραπτα φρικτό. Με κοίταξε κατευθείαν. Τα βλέφαρά του κινήθηκαν. Ήταν ζωντανός», λέει σε συνέντευξή του. Δεν ήξερε τότε ότι θα γινόταν μάρτυρας μιας «βιομηχανίας δολοφονίας» στην οποία τα όργανα συλλέγονται από αθώους ανθρώπους και πωλούνται για κέρδος.

Μη σκεπτόμενος καθαρά, φώναξε στους άλλους γιατρούς: «Δεν μπορώ να το κάνω αυτό». Έτρεμε, ίδρωνε και καθόταν εκεί σαν παράλυτος. Τέλος, ο γιατρός που καθόταν απέναντί του πίεσε τα βλέφαρα του άνδρα με δύο δάχτυλα, κρατώντας έναν αγγειακό σφιγκτήρα στο άλλο χέρι, αφαιρώντας έτσι τα μάτια του άνδρα.

Το νεκρό σώμα ήταν τώρα ακίνητο. Τον έβαλαν σε μια μαύρη πλαστική σακούλα. Οι στρατιώτες μπροστά από το φορτηγό τους το μετέφεραν μακριά. Το αυτοκίνητο επέστρεψε στο Γενικό Νοσοκομείο της Στρατιωτικής Περιφέρειας Shenyang. Οι νοσοκόμες εκεί φρόντιζαν τον αιματοβαμμένο ιατρικό εξοπλισμό. Ήταν το νοσοκομείο όπου ο Δρ Zheng ολοκλήρωνε την ειδικότητά του.

Τα φώτα ήταν αναμμένα σε δύο χειρουργικές αίθουσες όταν έφτασαν στο νοσοκομείο. Μια ομάδα γιατρών περίμενε ήδη να ξεκινήσει τις μεταμοσχεύσεις οργάνων.

Ο Δρ Zheng ήταν πολύ αδύναμος για να γίνει χρήσιμος. Αν και ο επικεφαλής του τμήματος ήθελε να είναι παρών στο χειρουργικό τραπέζι, κάθισε λίγο πιο μακριά. Παρακολουθούσε από μακριά καθώς προχωρούσε η μεταμόσχευση. Μετά την επέμβαση, το ιατρικό προσωπικό πήγε σε ένα πολυτελές εστιατόριο και έφαγε σιωπηλά. Ο Δρ Zheng δεν μπορούσε να πάρει ούτε μια μπουκιά κάτω. Φτάνοντας τελικά στο σπίτι, ανέβασε πυρετό.

Αυτό το ζευγάρι μάτια – απελπισμένο, ανήσυχο και βασανισμένο – στοιχειώνει τον Δρ Zheng μέρα και νύχτα από τότε.

Στο φως βρισκόταν ένας νέος άνθρωπος, ένας συνάνθρωπος, του οποίου τα όργανα αφαιρέθηκαν ζωντανά», σκέφτηκε.


Ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ εκθέτουν την πρακτική του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος να εξαναγκάζει τους ασκούμενους του Φάλουν Γκονγκ να υποβληθούν σε συγκομιδή οργάνων. Αυτό συνέβη κατά τη διάρκεια ενός συλλαλητηρίου στην Ταϊπέι της Ταϊβάν, στις 23 Απριλίου 2006.

Μια βιομηχανία αξίας δισεκατομμυρίων δολλαρίων

Όταν συνέβησαν αυτά τα πράγματα, η ανάπτυξη αυτών των πρακτικών βρισκόταν ακόμη στα αρχικά της στάδια. Ωστόσο, η συγκομιδή οργάνων από ζωντανούς εξελίχθηκε γρήγορα σε μια βιομηχανία πολλών δισεκατομμυρίων δολλαρίων. Μέχρι σήμερα, τα θύματα είναι κυρίως κρατούμενοι συνείδησης, ιδιαίτερα ασκούμενοι της διωκόμενης θρησκευτικής κοινότητας Φάλουν Γκονγκ, οι οποίοι είναι γνωστοί για την καλή υγεία τους. Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότεροι Ουιγούροι έχουν γίνει η ομάδα-στόχος.

Το Φάλουν Γκονγκ, επίσης γνωστό ως Φάλουν Ντάφα, είναι μια πνευματική πρακτική για αυτοβελτίωση. Είναι βαθιά ριζωμένη στην κινεζική παράδοση και βασίζεται στις οικουμενικές αξίες της Αλήθειας-Συμπόνιας-Ανεκτικότητας. Οι πέντε αργές και απαλές ασκήσεις έχουν σχεδιαστεί για σωματική ευεξία. Ο Κινέζος ιδρυτής Li Hongzhi δημοσιοποίησε το Φάλουν Γκονγκ το 1992.

Λόγω του τεράστιου αντικτύπου της στη σωματική και ψυχική υγεία, η πρακτική κέρδισε αυξανόμενη δημοτικότητα στην Κίνα τη δεκαετία του 1990. Μέχρι το τέλος της δεκαετίας, μεταξύ 70 και 100 εκατομμυρίων ανθρώπων στην Κίνα ασκούσαν το Φάλουν Ντάφα. Το κινεζικό καθεστώς και ο τότε πρόεδρος του κόμματος Jiang Zemin το είδαν αυτό ως απειλή, έτσι το 1999 ο Jiang ξεκίνησε μια εθνική δίωξη για την εξάλειψη της θρησκευτικής κοινότητας. (https://www.epochtimes.de/china/trotz-tod-ehemaliger-kp-chef-jiang-zemin-entgeht-nicht-seiner-verantwortung-fuer-die-verfolgung-von-falun-gong-a4064468.html)


Στην ίδια πόλη όπου βρίσκεται το νοσοκομείο που αναφέρει ο Δρ Zheng, βρισκόταν επίσης το διαβόητο στρατόπεδο συγκέντρωσης Sujiatun. Αρκετοί πληροφοριοδότες αποκάλυψαν ότι από τότε που ξεκίνησε η δίωξη το 1999, ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ που κρατούνται εκεί έχουν δολοφονηθεί μαζικά για τα όργανά τους. Ο υπόγειος καταυλισμός έχει έκτοτε κλείσει αφού οι σκληρές μηχανορραφίες του έγιναν διεθνώς γνωστές. Ωστόσο, υπάρχουν αμέτρητες άλλες εγκαταστάσεις στην Κίνα.



«Ένα Φρέσκο Νεφρό από έναν Ασκούμενο του Φάλουν Γκονγκ»

Όπως και μερικοί άλλοι θαρραλέοι μάρτυρες, ο Δρ Zheng συνειδητοποίησε επίσης μετά από λίγο καιρό πόσο πολύτιμη ήταν η εμπειρία του στην αποκάλυψη αυτών των φρικαλεοτήτων. Ωστόσο, το άγχος του Δρ Zheng ήταν βαθύ. Όταν είπε την ιστορία του για πρώτη φορά με ψευδώνυμο το 2015, ήταν δύσκολο για αυτόν να πει μια ολοκληρωμένη πρόταση.

Μερικές φορές κρατιόταν στην άκρη του τραπεζιού και με τα δύο χέρια. Ήταν ανήσυχος, σηκωνόταν και καθόταν ξανά. Η έκφρασή του ήταν παραμορφωμένη. Συνέχισε να λέει ότι ήταν «πολύ τρομερό» αυτό που είχε να πει. Τα μάτια του Δρ Zheng γέμισαν δάκρυα καθώς περιέγραφε με τρεμάμενη φωνή πώς έβγαλαν τα μάτια του νεαρού άνδρα.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο νοσοκομείο, ο Δρ Zheng έλαβε προνομιακή μεταχείριση από τους ανωτέρους του. Ο λόγος για αυτό ήταν η επιρροή του πατέρα του στον τοπικό κομμουνιστικό κύκλο εξουσίας. Ένας έμπειρος ιατρός στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική, ο πατέρας του ήταν σε μεγάλη ζήτηση μεταξύ των τοπικών αξιωματούχων. Μερικοί από τους στρατιωτικούς ηγέτες ήταν συχνοί καλεσμένοι στο τραπέζι της οικογένειάς του. Γνωρίζοντας αυτό, οι γιατροί αντιμετώπισαν τον Δρ Zheng πολύ ευγενικά. Συχνά του επέτρεπαν να συμμετέχει σε χειρουργικές επεμβάσεις που αρνούνταν σε άλλους ασκούμενους.


Λίγο μετά την αφαίρεση του οργάνου από το πίσω κάθισμα του φορτηγού, ο Δρ Zheng έφυγε από το νοσοκομείο. Έγινε παιδίατρος και γενικός ιατρός στην πόλη Liaoyang, περίπου τέσσερεις ώρες με το αυτοκίνητο βόρεια του Dalian. Αλλά οι σκέψεις αυτής της θηριωδίας δεν τον άφησαν να ησυχάσει και γίνονταν όλο και πιο δυνατές όσο περισσότερη το συνειδητοποιούσε.

Το 2002, ο Δρ Zheng συνόδευσε έναν στρατιωτικό αξιωματούχο σε νοσοκομείο για ιατρική εξέταση. Ήταν ακριβώς το ίδιο νοσοκομείο όπου συνήθιζε να κάνει την πρακτική του. Ο ιατρός εξήγησε στον άνδρα ότι χρειαζόταν ένα νέο νεφρό. «Θα σου φέρουμε ένα νεφρό υψηλής ποιότητας», είπε ένας αξιωματικός στον προϊστάμενό του στο διάδρομο. «Ένα φρέσκο νεφρό από έναν ασκούμενο του Φάλουν Γκονγκ».

Ήταν η πρώτη φορά που ο Δρ Zheng μάθαινε ότι οι ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ ήταν η κύρια πηγή οργάνων. Στο δρόμο για το σπίτι, ο αξιωματικός ρώτησε τον Δρ Zheng τι σκεφτόταν για την μεταμόσχευση νεφρού. «Μην το κάνετε», απάντησε ο Δρ Zheng. «Δεν θα ήταν δολοφονία;»

Πράγματι, ο αξιωματικός αποφάσισε κατά της μεταμόσχευσης. Έζησε σε αιμοκάθαρση για άλλα τρία χρόνια και πέθανε το 2005. Μέσα από αυτή την περίπτωση, ο Δρ Zheng έμαθε πόσο διαδεδομένη ήταν η συγκομιδή οργάνων στην Κίνα. «Η ένοπλη αστυνομία και οι αξιωματούχοι των ανώτερων τμημάτων το γνωρίζουν αυτό. Είναι επίσης αρκετά γνωστό στο στρατό. Αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο», δήλωσε ο Δρ Zheng στην εφημερίδα The Epoch Times.

Προκειμένου να βγάλει πολλά χρήματα, ο στρατός δημιούργησε πολλές «πράσινες ζώνες» ή αυτοκινητόδρομους στα αεροδρόμια, προκειμένου να είναι σε θέση να μεταφέρει γρήγορα τα φρέσκα όργανα εντός της χώρας. Στα τμήματα ΜΟΛΥΣΜΑΤΙΚΩΝ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ στα στρατιωτικά νοσοκομεία (!!!!!!!), θα πραγματοποιούνταν κυρίως ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΦΑΙΡΕΣΕΙΣ ΟΡΓΑΝΩΝ.

Σε μία έως δύο εβδομάδες, το πολύ ένα μήνα, βρίσκεται πάντα ένα κατάλληλο όργανο», λέει ο Δρ Zheng.

Wuhan: μια μαζική πηγή οργάνων (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)

Ένας άλλος γνωστός του Δρ Zheng του είπε κάτι ακόμα πιο συγκλονιστικό. Ο άνδρας ήταν σύμβουλος της επταμελούς Μόνιμης Επιτροπής του Πολιτικού Γραφείου, του πυρήνα της κυβερνώσας ελίτ της Κίνας.

Στη συζήτηση, ο Δρ Zheng ανέφερε ότι η δίωξη του Φάλουν Γκονγκ στη βορειοανατολική Κίνα είναι πολύ σοβαρή. Ο γνωστός δεν απάντησε αμέσως, αλλά πριν χωρίσουν, γύρισε και είπε επίμονα:

«Στην πόλη Γουχάν, στην επαρχία Χουμπέϊ, υπάρχουν πολλοί κρατούμενοι ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ στην πίσω αυλή του Γραφείου Δημόσιας Ασφάλειας. Κάποιοι είναι ανήλικοι», είπε, σταματώντας για μια στιγμή σε κάθε λέξη.

«Ήμουν εκεί», πρόσθεσε μετά από μια παύση. Δεν μίλησαν για αυτό περαιτέρω. Αλλά η σκέψη ότι ήταν μια μαζική πηγή οργάνων βάρυνε πολύ τον Δρ Zheng. Αυτή ήταν νέα απόδειξη αναγκαστικής αφαίρεσης οργάνων από ασκούμενους του Φάλουν Γκονγκ.



Η απόφαση

Αυτό που είπε ο γνωστός έδωσε στον Δρ Zheng την «αίσθηση ότι έχει μια αποστολή». Ήθελε να δημοσιοποιήσει το θέμα διεθνώς και τελικά κατέφυγε στην Ταϊλάνδη το 2005. Εκεί έλαβε το καθεστώς του πρόσφυγα και μετακόμισε στον Καναδά το 2007.

Στα οκτώ χρόνια μετά την άφιξή του στον Καναδά, ο Δρ Zheng έψαχνε για ένα μέσο για να πει την ιστορία του. Αν έκανε λάθος επιλογή, όχι μόνο θα έμπλεκε σε μπελάδες, αλλά το θέμα δεν θα έπαιρνε την προσοχή που του αξίζει.

Όταν είπε για πρώτη φορά την ιστορία του στην εφημερίδα The Epoch Times το 2015, φοβήθηκε μέχρι θανάτου. «Δεν μπορώ να περιγράψω πώς ένοιωθα εκείνη τη στιγμή», είπε στη συνέντευξη τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους.

«Κάθε λέξη, κάθε πρόταση που έλεγα έμοιαζε με απόφαση ζωής και θανάτου», συνέχισε. «Ένοιωσα ότι έπρεπε να εγκαταλείψω όλα όσα είχα, συμπεριλαμβανομένης της ζωής μου».


Ο Δρ Zheng φοβάται πολύ τα αντίποινα. «Οι απλοί άνθρωποι δεν μπορούν να φανταστούν πόσο κακό είναι το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα». Αλλά το θέμα είναι πολύ μεγαλύτερο και πιο σημαντικό από την ίδια του τη ζωή. «Η σφαγή των Κινέζων και η αφαίρεση των οργάνων τους για κέρδος είναι ένα απίστευτο έγκλημα», εξήγησε ο γιατρός.

Ο Δρ Zheng έχει κρατήσει προσεκτικά τα αρχεία του. Εάν το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα πέσει μια μέρα και οι υπεύθυνοι λογοδοτήσουν, θέλει να καταθέσει ως μάρτυρας. «Η δικαιοσύνη θα θριαμβεύσει επί του κακού».

Σκοτεινά μυστικά αποκαλύπτονται

Ο Δρ Zheng είναι ένας από τους πολλούς μάρτυρες που έχουν επικοινωνήσει με την εφημερίδα The Epoch Times από το 2006 για να εκθέσουν τις σκληρές πρακτικές του καθεστώτος (https://www.epochtimes.de/china/china-politik/ehefrau-eines-chirurgen-enthuellt-weitere-einzelheiten-ueber-die-organentnahme-an-lebenden-menschen-in-sujiatunchina-a10968.html). Έκτοτε, ένας μεγάλος αριθμός ανεξάρτητων εκθέσεων έχουν ρίξει φως στη σοβαρότητα και την έκταση αυτού του εγκλήματος.

Τις πρώτες μαρτυρίες αφαίρεσης οργάνων στο Sujiatun ακολούθησε τον Ιούλιο του 2006 η έκθεση "Bloody Harvest" του Καναδού πρώην υπουργού Εξωτερικών David Kilgour και του δικηγόρου ανθρωπίνων δικαιωμάτων David Matas (https://endtransplantabuse.org/2006-report/). Το 2016, ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Ethan Gutmann δημοσίευσε το "The Slaughter: Mass Killings, Organ Harvesting, and China's Secret Solution to Its Dissident Problem". (https://endtransplantabuse.org/an-update/)

Τα στοιχεία των Kilgour και Matas περιλαμβάνουν τηλεφωνικές κλήσεις με Κινέζους ιατρούς μεταμοσχεύσεων. Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών, οι ιατροί παραδέχτηκαν ότι πήραν όργανα από ασκούμενους του Φάλουν Γκονγκ. Εκατοντάδες νοσοκομεία στην Κίνα ήρθαν σε επαφή για την έρευνα.

Μια νέα μελέτη του 2022 στο «American Journal of Transplantation» περιέχει ισχυρές ενδείξεις ότι οι ιατροί συλλέγουν όργανα από ανθρώπους που ζουν στην Κίνα για σκοπούς μεταμόσχευσης (https://www.epochtimes.de/china/studie-gewissensgefangene-in-china-durch-organraub-getoetet-a3787896.html). Τα θύματα σκοτώνονται κατά τη διαδικασία.




Νόμοι κατά της αφαίρεσης οργάνων στην Κίνα

Το Ισραήλ ψήφισε νόμο κατά του μεταμοσχευτικού τουρισμού το 2008. Οι λήπτες οργάνων που έχουν λάβει όργανο στην Κίνα δεν θα αποζημιώνονται πλέον για το κόστος της θεραπείας. Ένα πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι η Ισπανία, όπου ένας παρόμοιος νόμος θεσπίστηκε το 2013. Στη χώρα αυτή, ένας αγοραστής οργάνου από την Κίνα υπόκειται σε δίωξη.

Άλλες χώρες, όπως η Γαλλία, το Κατάρ, ο Καναδάς και η Αυστραλία, έχουν επίσης περάσει νομοθεσία. Εκεί, οι έμποροι οργάνων, οι γιατροί και οι λήπτες οργάνων που εμπλέκονται σε τέτοιες πρακτικές αντιμετωπίζουν σοβαρά πρόστιμα και ποινές φυλάκισης.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε ψήφισμα τον Δεκέμβριο του 2013 καταδικάζοντας την «αφαίρεση ζωντανών οργάνων στην Κίνα» (https://www.epochtimes.de/politik/ausland/eu-parlament-verliest-schriftliche-erklaerung-48-gegen-organraub-in-china-a1934932.html). Το 2019, ένα ανεξάρτητο δικαστήριο με έδρα το Λονδίνο επιβεβαίωσε ότι οι κρατούμενοι συνείδησης σκοτώνονται για τα όργανά τους στην Κίνα. Τα κύρια θύματα είναι ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ. Σύμφωνα με την τελική απόφαση, που δημοσιεύθηκε τον Μάρτιο του 2020, δεν υπάρχει «καμμία απόδειξη ότι η πρακτική έχει σταματήσει». Η ετυμηγορία αποτελείται από 300 σελίδες μαρτυριών και δηλώσεων (https://chinatribunal.com/final-judgment/).

Οι νομοθέτες στις ΗΠΑ έχουν επίσης αναλάβει νομική δράση (https://www.epochtimes.de/politik/ausland/kampf-gegen-chinas-staatlichen-organraub-us-abgeordnete-bringen-gesetzentwurf-ein-a3468781.html). Σκοπός τους είναι να εμποδίσουν τους Αμερικανούς να ταξειδεύουν στην Κίνα με σκοπό τον «μεταμοσχευτικό τουρισμό» και έτσι να είναι συνένοχοι. Τον Μάρτιο, η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε με συντριπτική πλειοψηφία τον δικομματικό νόμο Stop Forced Organ Harvesting Act του 2023 (https://www.epochtimes.de/politik/ausland/usa-gesetzesentwurf-gegen-chinas-organraub-durch-die-kpc-fast-einstimmig-verabschiedet-a4208984.html). Αυτό αποσκοπεί στην ποινικοποίηση των δραστών της αφαίρεσης οργάνων.

Οι ιατροί θέλουν να βάλουν τέλος στη σιωπή

Αποφασιστικά βήματα έχουν γίνει όχι μόνο στο νομοθετικό σώμα, αλλά και στο ιατρικό επάγγελμα. Ο ιατρικός σύλλογος Doctors Against Forced Organ Harvesting (DAFOH) με έδρα τις ΗΠΑ δείχνει το δρόμο (https://dafoh.org/).

Ο Δρ Torsten Trey, εκτελεστικός διευθυντής του οργανισμού, βλέπει τις πληροφορίες του Δρ Zheng ως απόδειξη ότι «η πρακτική είναι ευρέως διαδεδομένη στην Κίνα από το 2002». Με άλλα λόγια, τέσσερα χρόνια πριν από τη δημοσίευση της πρώτης ερευνητικής έκθεσης για το θέμα αυτό.

Ο Δρ Trey επαίνεσε το θάρρος του Δρ Zheng να υψώσει τη φωνή του. «Αυτό που λέει ο Δρ Zheng στο κοινό είναι απερίγραπτα σκληρό. Είναι ανεξήγητο γιατί η διεθνής ιατρική κοινότητα δεν αναλαμβάνει δράση κατά της βάναυσης αφαίρεσης οργάνων από την Κίνα. Πού είναι η WMA (Παγκόσμια Ομοσπονδία Ιατρών); Πού είναι ο ΠΟΥ (Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας);" Ο Δρ Trey ενθάρρυνε άλλους Κινέζους γιατρούς να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Δρ Zheng.

Η σιωπή δεν σημαίνει τίποτα περισσότερο από συνενοχή», είπε.


 

Αυτό το άρθρο εμφανίστηκε αρχικά στο theepochtimes.com με τον τίτλο: 

‘He Was Alive’: Tormented Chinese Doctor Recounts Harvesting Organs in Back of Van (Γερμανική προσαρμογή και προσαρμογή ef/nh) (https://www.theepochtimes.com/china/he-was-alive-tormented-chinese-doctor-recounts-harvesting-organs-in-back-of-van-5455507)





ΠΗΓΗ: https://www.epochtimes.de/china/er-war-noch-am-leben-chinesischer-arzt-wurde-zeuge-von-chinas-staatlichen-organraub-a4370205.html




ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

2 σχόλια:

  1. Ποια Wagner – Έρχεται μισθοφορική εταιρεία με 500.000 Βορειοκορεάτες μέσω Κίνας στην Ουκρανία τινάζοντας τα πάντα στον αέρα
    https://primenews.press/poia-wagner-erchetai-misthoforiki-etaireia-me-500-000-voreiokoreates-meso-kinas-stin-oukrania-tinazontas-ta-panta-ston-aera/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στ.Χίος: Εκδότης μου ανέφερε οτι εχουμε 120 Νεκροί και 700 αγνοούμενοι…(Video) Γιατι δεν παρεμβαίνει η Δικαιοσύνη??

    https://www.oparlapipas.gr/2023/09/120-700-video.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!