Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023

Ο Πόλεμος του Καιρού: «Προσοχή στα πειράματα του αμερικανικού στρατού με τον κλιματικό πόλεμο»

(Γιατί;;;;;) Ο «κλιματικός πόλεμος» έχει αποκλειστεί από την ατζέντα για την κλιματική αλλαγή.



Πηγή εικόνας: https://www.unrevealedfiles.com/weather-warfare-weather-modification-technology-in-warfare/


Michel Chossudovsky
14 Σεπτεμβρίου 2023

Ο όρος «τεχνικές περιβαλλοντικής τροποποίησης» αναφέρεται σε οποιαδήποτε τεχνική για την αλλαγή – μέσω του σκόπιμου χειρισμού των φυσικών διεργασιών – της δυναμικής, της σύνθεσης ή της δομής της Γης, συμπεριλαμβανομένων των ζώντων οργανισμών, της λιθόσφαιρας, της υδρόσφαιρας και της ατμόσφαιρας, ή του εξωτερικού διαστήματος. (Σύμβαση για την απαγόρευση της στρατιωτικής ή άλλης εχθρικής χρήσης τεχνικών τροποποίησης του περιβάλλοντος (http://www.un-documents.net/enmod.htm), Ηνωμένα ΈθνηΓενεύη: 18 Μαΐου 1977)


«Αμερικανοί στρατιωτικοί επιστήμονες... εργάζονται στα καιρικά συστήματα ως πιθανό όπλο. Οι μέθοδοι περιλαμβάνουν την ενίσχυση των καταιγίδων και την εκτροπή των ποταμών ατμού στην ατμόσφαιρα της Γης για την παραγωγή στοχευμένων ξηρασιών ή πλημμυρών. (Η αείμνηστη Rosalie Bertell)


Τα κατευθυνόμενα ενεργειακά όπλα (DEW) αποτελούν μια ακμάζουσα επιχείρηση 5.3 δισεκατομμυρίων δολλαρίων (2022), η οποία πρόκειται να αυξηθεί σε 12.9 δισεκατομμύρια δολλάρια έως το 2027. Αυτή η στρατιωτική-βιομηχανική αγορά με γνώμονα το κέρδος κυριαρχείται από έξι «εργολάβους άμυνας», συμπεριλαμβανομένων των Raytheon, Northrup Grunman, BAE Systems (plc), Boeing, Lockheed Martin και L3Harris Technologies.

Η Raytheon και η BAE Systems συμμετέχουν επίσης στις τεχνολογίες ENMOD για λογαριασμό της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ. (Michel Chossudovsky, 7 Δεκεμβρίου 2007 Αύγουστος 2023 https://www.globalresearch.ca/weather-warfare-beware-the-us-military-s-experiments-with-climatic-warfare/7561)

Ξεκίνησα την έρευνά μου στις Τεχνικές Περιβαλλοντικής Τροποποίησης (ENMOD) το 2001 εστιάζοντας στο σύστημα κεραιών HAARP, στην Gokona της Αλάσκας.

Η εγκατάσταση του HAARP ήταν πλήρως λειτουργική από τα μέσα της δεκαετίας του 1990 με προηγμένες δυνατότητες.

Ενώ το HAARP έκλεισε το 2014, οι τεχνικές ENMOD έχουν γίνει κατά τη διάρκεια των τελευταίων δέκα ετών όλο και πιο εξελιγμένες και ακριβείς. Μεγάλο μέρος της τεκμηρίωσης έχει γίνει απόρρητο.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, τα όπλα κατευθυνόμενης ενέργειας (DEW) αποτελούν αντικείμενο έρευνας από διάφορες υπηρεσίες που συνδέονται με το Πεντάγωνο, συμπεριλαμβανομένης της DARPA, του Ερευνητικού Εργαστηρίου της Πολεμικής Αεροπορίας, του Γραφείου Ναυτικών Ερευνών μεταξύ άλλων (https://www.nre.navy.mil/organization/departments/aviation-force-projection-and-integrated-defense/aerospace-science-research-351/directed-energy-weapons-cdew-and-high-energy-lasers#:~:text=Directed%20energy%20weapons%20(DEWs)%20are,or%20destroys%20an%20adversarial%20capability.).

Σχετικό με την αξιολόγηση των πρόσφατων κλιματικών καταστροφών, αυτό το άρθρο που δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά από το The Ecologist, (7 Δεκεμβρίου 2007 https://theecologist.org/2008/may/22/weather-warfare) παρέχει μια επισκόπηση καθώς και μια ιστορία. Επιβεβαιώνει επίσης το ρόλο των ιδιωτικών στρατιωτικών εργολάβων στην ανάπτυξη του HAARP, συμπεριλαμβανομένων των BAE Systems Inc και Raytheon.

-Michel Chossudovsky, 13 Σεπτεμβρίου 2023


Σπάνια αναγνωρίζεται στη συζήτηση για την παγκόσμια αλλαγή του κλίματος, ότι ο καιρός του κόσμου μπορεί τώρα να τροποποιηθεί ως μέρος μιας νέας γενιάς εξελιγμένων ηλεκτρομαγνητικών όπλων. Τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Ρωσία έχουν αναπτύξει δυνατότητες χειραγώγησης του κλίματος για στρατιωτική χρήση.

Οι τεχνικές περιβαλλοντικής τροποποίησης εφαρμόζονται από τον στρατό των ΗΠΑ για περισσότερο από μισό αιώνα. Ο Αμερικανός μαθηματικός John von Neumannσε συνεργασία με το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, ξεκίνησε την έρευνά του για την τροποποίηση του καιρού στα τέλη της δεκαετίας του 1940 στο αποκορύφωμα του Ψυχρού Πολέμου και προέβλεψε «μορφές κλιματικού πολέμου που δεν είχαν ακόμη φανταστεί». Κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ, χρησιμοποιήθηκαν τεχνικές σποράς νεφών, ξεκινώντας το 1967 στο πλαίσιο του Project Popeye, στόχος του οποίου ήταν να παρατείνει την εποχή των μουσώνων και να εμποδίσει τις οδούς εφοδιασμού του εχθρού κατά μήκος του μονοπατιού Ho Chi Minh.

Ο στρατός των ΗΠΑ έχει αναπτύξει προηγμένες δυνατότητες που του επιτρέπουν να αλλάζει επιλεκτικά τα καιρικά πρότυπα. Η τεχνολογία, η οποία τελειοποιείται στο πλαίσιο του Ερευνητικού Προγράμματος Ενεργού Σέλαος Υψηλής Συχνότητας (HAARP), αποτελεί παράρτημα της Πρωτοβουλίας Στρατηγικής Άμυνας – «Star Wars»[Η εγκατάσταση HAARP έκλεισε το 2014. Από τότε έχουν αναπτυχθεί πιο προηγμένες εγκαταστάσεις]. Από στρατιωτική άποψη, το HAARP είναι ένα όπλο μαζικής καταστροφής, που λειτουργεί από την εξωτερική ατμόσφαιρα και είναι ικανό να αποσταθεροποιήσει τα γεωργικά και οικολογικά συστήματα σε όλο τον κόσμο.

Η τροποποίηση του καιρού, σύμφωνα με το έγγραφο AF 2025 Final Report της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (https://apps.dtic.mil/sti/pdfs/ADA333462.pdf) «προσφέρει στον πολεμιστή ένα ευρύ φάσμα πιθανών επιλογών για να νικήσει ή να εξαναγκάσει έναν αντίπαλο», οι δυνατότητες, λέει, επεκτείνονται στην πυροδότηση πλημμυρών, τυφώνων, ξηρασιών και σεισμών:

«Η τροποποίηση του καιρού θα γίνει μέρος της εγχώριας και διεθνούς ασφάλειας και θα μπορούσε να γίνει μονομερώς... Θα μπορούσε να έχει επιθετικές και αμυντικές εφαρμογές και ακόμη και να χρησιμοποιηθεί για αποτρεπτικούς σκοπούς. Η ικανότητα δημιουργίας βροχοπτώσεων, ομίχλης και καταιγίδων στη γη ή τροποποίησης του διαστημικού καιρού... και η παραγωγή τεχνητών καιρικών συνθηκών αποτελούν μέρος ενός ολοκληρωμένου συνόλου [στρατιωτικών] τεχνολογιών». *(Ο καιρός ως πολλαπλασιαστής δύναμης: Κατέχοντας τον καιρό το 2025 https://apps.dtic.mil/sti/pdfs/ADA333462.pdf)


Πηγή εικόνας: https://www.agweb.com/weather/seeding-sky-can-scientists-manipulate-weather-benefit-agriculture



Το 1977, μια διεθνής σύμβαση επικυρώθηκε από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, η οποία απαγόρευσε «τη στρατιωτική ή άλλη εχθρική χρήση τεχνικών περιβαλλοντικής τροποποίησης που έχουν ευρείες, μακροχρόνιες ή σοβαρές επιπτώσεις». Όρισε τις «τεχνικές περιβαλλοντικής τροποποίησης» ως «κάθε τεχνική για την αλλαγή –μέσω του σκόπιμου χειρισμού των φυσικών διεργασιών– της δυναμικής, της σύνθεσης ή της δομής της γης, συμπεριλαμβανομένων των ζώντων οργανισμών, της λιθόσφαιρας, της υδρόσφαιρας και της ατμόσφαιρας, ή του εξωτερικού διαστήματος».

Ενώ η ουσία της Σύμβασης του 1977 επιβεβαιώθηκε εκ νέου στη Σύμβαση-Πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών για την Αλλαγή του Κλίματος (UNFCCC) που υπογράφηκε στη Διάσκεψη Κορυφής για τη Γη το 1992 στο Ρίο, η συζήτηση σχετικά με την τροποποίηση του καιρού για στρατιωτική χρήση έχει γίνει επιστημονικό ταμπού.

Οι στρατιωτικοί αναλυτές είναι σιωπηλοί για το θέμα. Οι μετεωρολόγοι δεν ερευνούν το θέμα και οι περιβαλλοντολόγοι επικεντρώνονται στις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου βάσει του πρωτοκόλλου του Κιότο. Ούτε η πιθανότητα κλιματικών ή περιβαλλοντικών χειρισμών ως μέρος μιας στρατιωτικής ατζέντας και ατζέντας πληροφοριών, ενώ αναγνωρίζεται σιωπηρά, αποτελεί μέρος της ευρύτερης συζήτησης για την κλιματική αλλαγή υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.


Το πρόγραμμα HAARP

Ιδρύθηκε το 1992, το HAARP, με έδρα την Gokona της Αλάσκας, είναι μια συστοιχία κεραιών υψηλής ισχύος που μεταδίδουν, μέσω ραδιοκυμάτων υψηλής συχνότητας, τεράστιες ποσότητες ενέργειας στην ιονόσφαιρα (το ανώτερο στρώμα της ατμόσφαιρας). Η κατασκευή τους χρηματοδοτήθηκε από την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ, το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ και την Υπηρεσία Προηγμένων Ερευνητικών Προγραμμάτων Άμυνας (DARPA). Λειτουργώντας από κοινού από το Ερευνητικό Εργαστήριο της Πολεμικής Αεροπορίας και το Γραφείο Ναυτικών Ερευνών, το HAARP αποτελεί ένα σύστημα ισχυρών κεραιών ικανό να δημιουργήσει «ελεγχόμενες τοπικές τροποποιήσεις της ιονόσφαιρας». Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του, www.haarp.alaska.edu (http://www.haarp.alaska.edu/), το HAARP θα χρησιμοποιηθεί «για να προκαλέσει μια μικρή, τοπική αλλαγή στην ιονοσφαιρική θερμοκρασία, έτσι ώστε οι φυσικές αντιδράσεις να μπορούν να μελετηθούν από άλλα όργανα που βρίσκονται είτε στην τοποθεσία του HAARP είτε κοντά σε αυτήν».

Συστοιχία κεραιών HAARP

Αλλά η Rosalie Bertell, πρόεδρος του Διεθνούς Ινστιτούτου Ανησυχίας για τη Δημόσια Υγεία, λέει ότι το HAARP λειτουργεί ως:

«Ένας γιγαντιαίος θερμαντήρας που μπορεί να προκαλέσει σημαντικές διαταραχές στην ιονόσφαιρα, δημιουργώντας όχι μόνο τρύπες, αλλά μεγάλες τομές στο προστατευτικό στρώμα που εμποδίζει τη θανατηφόρα ακτινοβολία να βομβαρδίσει τον πλανήτη».

Ο φυσικός Δρ Bernard Eastlund το αποκάλεσε «τον μεγαλύτερο ιονοσφαιρικό θερμαντήρα που κατασκευάστηκε ποτέ».


Το HAARP παρουσιάζεται από την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ ως ερευνητικό πρόγραμμα, αλλά στρατιωτικά έγγραφα επιβεβαιώνουν ότι ο κύριος στόχος του είναι να «προκαλέσει τροποποιήσεις της ιονόσφαιρας» με σκοπό την αλλαγή των καιρικών συνθηκών και τη διακοπή των επικοινωνιών και των ραντάρ.

Σύμφωνα με έκθεση της Ρωσικής Κρατικής Δούμας:

«Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν πειράματα μεγάλης κλίμακας στο πλαίσιο του προγράμματος HAARP [και] να δημιουργήσουν όπλα ικανά να σπάσουν τις γραμμές ραδιοεπικοινωνίας και τον εξοπλισμό που είναι εγκατεστημένος σε διαστημόπλοια και πυραύλους, να προκαλέσουν σοβαρά ατυχήματα στα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας και στους αγωγούς πετρελαίου και φυσικού αερίου και να έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην ψυχική υγεία ολόκληρων περιοχών».

Μια ανάλυση των δηλώσεων που προέρχονται από την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ δείχνει το αδιανόητο:

«Η συγκεκαλυμμένη χειραγώγηση των καιρικών συνθηκών, των επικοινωνιών και των συστημάτων ηλεκτρικής ενέργειας ως όπλο παγκόσμιου πολέμου, επιτρέποντας στις ΗΠΑ να διαταράξουν και να κυριαρχήσουν σε ολόκληρες περιοχές».

Η χειραγώγηση του καιρού είναι το κατεξοχήν προληπτικό όπλο. Μπορεί να στραφεί εναντίον εχθρικών χωρών ή «φιλικών εθνών» εν αγνοία τους, να χρησιμοποιηθεί για την αποσταθεροποίηση οικονομιών, οικοσυστημάτων και γεωργίας. Μπορεί επίσης να προκαλέσει όλεθρο στις χρηματοπιστωτικές αγορές και στις αγορές εμπορευμάτων. Η διαταραχή στη γεωργία δημιουργεί μεγαλύτερη εξάρτηση από την επισιτιστική βοήθεια και τα εισαγόμενα βασικά σιτηρά από τις ΗΠΑ και άλλες δυτικές χώρες.

Το HAARP αναπτύχθηκε ως μέρος μιας αγγλοαμερικανικής συνεργασίας μεταξύ της Raytheon Corporation, η οποία κατέχει τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας HAARP, της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ και της British Aerospace Systems (BAES).

Το έργο HAARP είναι ένα από τα πολλά εγχειρήματα συνεργασίας σε προηγμένα οπλικά συστήματα μεταξύ των δύο αμυντικών γιγάντων. Το έργο HAARP ξεκίνησε το 1992 από την Advanced Power Technologies, Inc. (APTI), θυγατρική της Atlantic Richfield Corporation (ARCO). Το APTI (συμπεριλαμβανομένων των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας HAARP) πωλήθηκε από την ARCO στην E-Systems Inc, το 1994. Η E-Systems, σε σύμβαση με τη CIA και το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, εξόπλισε το «Σχέδιο Καταστροφής», το οποίο «επιτρέπει στον Πρόεδρο να διαχειριστεί έναν πυρηνικό πόλεμο». Στη συνέχεια εξαγοράστηκε από την Raytheon Corporation, είναι ένας από τους μεγαλύτερους εργολάβους πληροφοριών στον κόσμο. Η BAES συμμετείχε στην ανάπτυξη του προχωρημένου σταδίου της συστοιχίας κεραιών HAARP βάσει σύμβασης του 2004 με το Γραφείο Ναυτικών Ερευνών.

Η εγκατάσταση 132 πομπών υψηλής συχνότητας ανατέθηκε από την BAES στην αμερικανική θυγατρική της, BAE Systems Inc. Το έργο, σύμφωνα με μια έκθεση του Ιουλίου [2007] στο Defense News, αναλήφθηκε από το τμήμα ηλεκτρονικού πολέμου της BAES. Τον Σεπτέμβριο [2007] έλαβε το κορυφαίο βραβείο της DARPA για τεχνικό επίτευγμα για το σχεδιασμό, την κατασκευή και την ενεργοποίηση της συστοιχίας κεραιών HAARP.

Το σύστημα HAARP είναι πλήρως λειτουργικό και από πολλές απόψεις επισκιάζει τα υπάρχοντα συμβατικά και στρατηγικά οπλικά συστήματα. Ενώ δεν υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία για τη χρήση του για στρατιωτικούς σκοπούς, τα έγγραφα της Πολεμικής Αεροπορίας δείχνουν ότι το HAARP αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της στρατιωτικοποίησης του διαστήματος. Θα περίμενε κανείς οι κεραίες να έχουν ήδη υποβληθεί σε δοκιμές ρουτίνας.

Στο πλαίσιο της UNFCCC, η Διακυβερνητική Επιτροπή για την Αλλαγή του Κλίματος (IPCC) έχει εντολή «να αξιολογεί επιστημονικές, τεχνικές και κοινωνικοοικονομικές πληροφορίες σχετικές με την κατανόηση της κλιματικής αλλαγής». Αυτή η εντολή περιλαμβάνει περιβαλλοντικό πόλεμο. Η «γεωμηχανική» αναγνωρίζεται, αλλά οι υποκείμενες στρατιωτικές εφαρμογές δεν αποτελούν αντικείμενο ανάλυσης πολιτικής ούτε επιστημονικής έρευνας στις χιλιάδες σελίδες των εκθέσεων και των υποστηρικτικών εγγράφων της IPCC, με βάση την εμπειρογνωμοσύνη και τη συμβολή περίπου 2.500 επιστημόνων, υπευθύνων χάραξης πολιτικής και περιβαλλοντολόγων. Ο «κλιματικός πόλεμος» απειλεί δυνητικά το μέλλον της ανθρωπότητας, αλλά ΕΧΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΕΙ ΤΥΧΑΙΑ (...) από τις εκθέσεις για τις οποίες η IPCC έλαβε το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης το 2007.

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε το ντοκυμαντέρ CBC 1996 News: HAARP – US military weather weapon.

[Michel Chossudovsky, The Ecologist, 7 Δεκεμβρίου 2007]



Πηγή εικόνας: https://www.imdb.com/title/tt4143916/


ΠΗΓΗ: https://michelchossudovsky.substack.com/p/weather-warfare-beware-us-military-experiments?utm_source=post-email-title&publication_id=1910355&post_id=137041454&utm_campaign=email-post-title&isFreemail=true&r=16ojuj&utm_medium=email



ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

(Πραγματικά τώρα, εσείς ακόμη πιστεύετε στην κλιματική αλλαγή;;;; Πάρτε μία γεύση από αναφορές σε συστημικά μέσα) - Ντοκυμαντέρ HAARP 1995

https://www.youtube.com/watch?v=33KVU-oc03g&ab_channel=dragtimes2  (διάρκεια: 8')


Επιχείρηση Popeye: Το μυστικό σχέδιο πολέμου καιρού της Αμερικής

https://www.youtube.com/watch?v=n1ODLC_aMjg&ab_channel=Ripley%27sBelieveItorNot%21


Οπλοποιώντας τον καιρό: Ο αγώνας για να φτιάξουμε σύννεφα | How to Kill A Cloud (Πλήρης ταινία) | Η σύντομη λίστα

https://www.youtube.com/watch?v=8CRx8uG9YPo&ab_channel=VICE

Το How to Kill a Cloud είναι ένα ντοκυμαντέρ μιας Φινλανδής επιστήμονα που προσπαθεί να δημιουργήσει βροχή στην έρημο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Μπορεί η φιλοδοξία να μετρηθεί στη βροχή;

Αυτή η σειρά έχει ως στόχο να μεταφέρει συζητήσεις που συνήθως είναι μόνο μυστικές στο πλήθος των κινηματογραφικών φεστιβάλ και να τις εμβαθύνει, μοιράζοντάς τις με εκατομμύρια θεατές του VICE σε όλο τον κόσμο. Αυτά τα ντοκυμαντέρ ξεπερνούν τη δημοσιογραφία με αλεξίπτωτο - είναι καθηλωτικές ιδέες για παγκόσμια ζητήματα και υποκουλτούρες.



ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

2 σχόλια:

  1. O Dr Pierre Gilbert τα είπε ξεκάθαρα το 95 Εμείς σήμερα τι κάνουμε;
    https://www.youtube.com/watch?v=opTVuFLty04

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. https://www.youtube.com/watch?v=3nfz8H7ws5Y

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!