Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023

(απόλυτη παράνοια. όταν βραχυκυκλώνει η Αριστερά) «ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ ΕΞΤΡΕΜΙΣΤΗΣ» – Ε, ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΝ;

«Ναζί» παντού, σύμφωνα με τις ψευδοεπιστημονικές έρευνες των αριστερών ΜΚΟ (συμβολική εικόνα: AUF1)


Από τον Daniel Matissek - 22 Σεπτεμβρίου 2023


Το συνδεδεμένο με το SPD Friedrich-Ebert-Stiftung (FES) έχει κάνει το μόνο πράγμα (https://www.tagesschau.de/inland/gesellschaft/rechtsextremismus-studie-100.html) που τα κόμματα του μπλοκ και οι αριστεροί θεσμοί στη Γερμανία είναι ακόμα ικανοί να κάνουν: να εντοπίσουν τον δεξιό κίνδυνο που υποτίθεται ότι παραμονεύει παντού και να χαρακτηρίσουν κάθε αντιπολίτευση ως «δεξιά εξτρεμιστική». Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσίευσε η ίδια, ένας στους 12 Γερμανούς λέγεται ότι έχει μια «κλειστή δεξιά εξτρεμιστική κοσμοθεωρία».

Με αυτόν τον τρόπο, ωστόσο, έχει κάνει κακό στον ίδιο του τον σκοπό, και κάποιος πρέπει σχεδόν να είναι ευγνώμων για αυτό: το ίδρυμα επιβεβαιώνει επίσημα ότι ο «δεξιός εξτρεμιστής» σήμερα δεν είναι τίποτα περισσότερο από έναν ακόμη όρο για αστούς, φυσιολογικούς σκεπτόμενους, αξιοπρεπείς.

Όταν οι όροι δεν είναι πλέον σωστοί...

Όταν το περιεχόμενο αλλάζει και οι όροι δεν βγάζουν νόημα, τότε και η σκανδαλώδης αξία τους ακυρώνεται. Ο πληθωρισμός της «ναζιστικής» αφήγησης και άλλων αντιφασιστικών αγωνιστικών όρων έχει φτάσει σε ένα σημείο όπου αυτά τα χαρακτηριστικά έχουν χάσει την προηγούμενη εκφραστικότητά τους.

Το 8% των Γερμανών λέγεται τώρα ότι είναι δεξιοί εξτρεμιστές - σε σύγκριση με το 2-3% τα προηγούμενα χρόνια. Για όσους αναρωτιούνται πώς μπορεί να συμβαίνει κάτι τέτοιο: Για τους συντάκτες της διετούς «Μελέτης Mitte» της FES, όποιος αρνείται την τυφλή συγκατάθεσή του στο πράσινο αριστερό κράτος και ενεργά ή ακόμα και παθητικά αντιτίθεται στον οικοσοσιαλιστικό, παγκοσμιοποιημένο μετασχηματισμό είναι τώρα «δεξιός εξτρεμιστής».

Μουρμουρίζοντας προκαταλήψεις

Ακόμα κι αν δεν αναφέρεται ρητά σε αυτήν, η αποδοχή της μελέτης καθώς και ο προβληματισμός της στα μέσα ενημέρωσης καθιστά γρήγορα σαφές ποιες προκαταλήψεις χρησιμοποιούνται εδώ.

Όποιος επιμένει ότι υπάρχουν μόνο δύο βιολογικά φύλα ή  αρνείται να του υπαγορεύσει το κράτος ότι ακόμη και τα παιδιά μπορούν να επιλέγουν οποιοδήποτε φύλο μία φορά το χρόνο. Όποιος επικρίνει την τρανς προπαγάνδα από το νηπιαγωγείο μέχρι το πανεπιστήμιο ή δεν υποστηρίζει με ενθουσιασμό την κοροϊδία της μόλυνσης της μητρικής μας γλώσσας, που έχει πίσω της μια ιστορία αιώνων, από την 'woke' κουλτούρα με ασυναρτησίες φύλου: Είναι δεξιός εξτρεμιστής.

Ο,τιδήποτε μη αριστερό-πράσινο είναι «δεξιό εξτρεμιστικό»

Όποιος δεν θέλει ο χιλιόχρονος δυτικός πολιτισμός και η αγαπημένη του Πατρίδα να καταστραφεί από εκατομμύρια μαζικούς μετανάστες κυρίως μουσουλμάνους, όποιος απορρίπτει την καταστροφή μιας ευημερίας που έχει κερδηθεί με κόπο εδώ και γενιές από τηλεχειριζόμενες ολικές αποτυχίες στο όνομα μίας παράλογης κλιματικής απάτης: Είναι δεξιός εξτρεμιστής.


(Μτφρ.: Επίσημη Ημέρα "Ναζί" - Είμαστε όλοι "Ναζί". (Ναζί: σκεπτικιστές των εμβολίων, ιδιοκτήτες σπιτιού, οδηγοί SUV, ορκισμένοι υποστηρικτές της ύπαρξης μόνο δύο φύλων, ενάντιοι στον πόλεμο... τίποτα δεν δημιουργεί περισσότερη (αίσθηση) ταυτότητας από ένα κοινό όνομα. Δεδομένου ότι όλοι αναφέρονται με τον συλλογικό όρο «ναζί», η αλληλεγγύη και το αίσθημα του ανήκειν μεταξύ των άλλοτε ετερογενών ομάδων έχει αυξηθεί σημαντικά.)

Όποιος αγαπά το κρέας, χρησιμοποιεί αεροπλάνο για να πάει διακοπές, οδηγεί SUV, προτιμά τις οικογένειες πατέρα-μητέρας-παιδιού από το συνονθύλευμα των queer μοντέλλων "οκογενείας" , όποιος υποστηρίζει την αριστεία και την αξιοκρατεία, όποιος δεν εγκρίνει την άμβλωση μέχρι τον 9ο μήνα, όποιος υποστηρίζει τους κινητήρες εσωτερικής καύσης και την πυρηνική ενέργεια και είναι ενάντια σε μια αυτοκαταστροφική πολιτική κλιμάκωσης της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένων των παραδόσεων όπλων: Είναι δεξιός εξτρεμιστής.

Η λύση: Ακόμα περισσότερη «προώθηση της δημοκρατίας»

Και προφανώς επειδή πολλοί άνθρωποι στο SPD πληρούν επίσης ορισμένα ή όλα τα παραπάνω κριτήρια, η FES καταλήγει στο συμπέρασμα με κάθε σοβαρότητα ότι το 8% των μελών του κόμματός της είναι «δεξιοί εξτρεμιστές». Στην περίπτωση του AfD, παρεμπιπτόντως, είναι «μόνο» 24%. Σε απόλυτους αριθμούς, αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν περισσότεροι δεξιοί εξτρεμιστές στο SPD παρά στο AfD (😅😅). Αυτό ακριβώς υποστηρίζεται εδώ.

Παρεμπιπτόντως, εκτός από το 8%, υπάρχει ένα άλλο 20% του πληθυσμού που μπορεί να αποδοθεί σε «μια γκρίζα ζώνη», «δηλαδή που δεν έχουν μια απολύτως δεξιά εξτρεμιστική κοσμοθεωρία, αλλά που επίσης δεν είναι σαφώς δημοκρατικά προσανατολισμένοι»(😏😏😅), όπως εξήγησε η Beate Küpper, συν-συγγραφέας της μελέτης. Ένας από τους συγγραφείς της μελέτης ζητά περισσότερη κρατική «χρηματοδότηση της δημοκρατίας» (https://www.nzz.ch/der-andere-blick/der-andere-blick-wie-die-friedrich-ebert-stiftung-ueberall-rechtspopulismus-wittert-ld.1757294), επειδή η «εμπιστοσύνη στους θεσμούς» και η «λειτουργία της δημοκρατίας» έχουν πέσει κάτω από το 60%. Αυτό που εννοείται εδώ είναι: θεσμοί του αντιδημοκρατικού αριστερού κράτους.

Σχετικοποίηση στα άκρα

Εν ολίγοις, όλοι οι άνθρωποι που εξακολουθούν να έχουν σώας τας φρένας είναι τώρα «δεξιοί εξτρεμιστές». Αυτό που κάποτε σήμαινε αυτός ο όρος έχει προφανώς ξεχαστεί εντελώς. Η γλωσσική αλλαγή έχει ολοκληρωθεί.


Ως εκ τούτου, είναι, λοιπόν, καιρός και εμείς να αποδεχθούμε και να αναγνωρίσουμε τη νέα ορολογία: ΝΑΙ, είμαστε «δεξιοί εξτρεμιστές»! Διότι αυτό που εννοείται σήμερα δεν είναι απολύτως τίποτα για το οποίο πρέπει να ντρεπόμαστε.

Αγαπητοί αριστεροί: Εσείς, που κατά τα άλλα προειδοποιείτε ενάντια στον «ευτελισμό» και τη «σχετικοποίηση», έχετε φτάσει αυτή τη σχετικοποίηση στα άκρα. Σήμερα, χάρη σε εσάς, ο «δεξιός εξτρεμιστής» είναι συνώνυμος με τον κανονικό/φυσιολογικό-ορθολογικό. Μπορούμε μόνο να ελπίζουμε ότι σύντομα θα υπάρξουν πολλοί περισσότεροι τέτοιοι «δεξιοί εξτρεμιστές» στη Γερμανία.


(προς όσους τους έχει στρίψει προς τα αριστερά. για μετάφραση, να πάτε να την βρείτε.)


Πηγή εικόνας: https://m.facebook.com/p/Ihr-k%C3%B6nnt-mich-alle-mal-100078260467653/


Πηγή εικόνας: https://www.schuldruckerei.com/abschluss/shirts/mottos/sonstiges_112/ihr-koennt-uns-alle-mal_1437/


ΠΗΓΗ: https://ansage.org/rechtsextrem-na-und/


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!