Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ: ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΑΣΤΕΡΩΝ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΤΑΛΥΜΑ ΑΣΥΛΟΥ

Rabenstein bei Zwiesel: Ειδυλλιακό σκηνικό κατοικιών για αφρο-άραβες (Φωτογραφία: Imago)

του Jochen Sommer - 23 Σεπτεμβρίου 2023

Αν και η Γερμανία συνεχίζει να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο από κάθε άποψη, το κράτος συνεχίζει να βρίσκει το καλύτερο για να φιλοξενήσει τους εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες που συρρέουν στη χώρα κάθε χρόνο: Στο Rabenstein της Βαυαρίας, ένα ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων πρόκειται (https://www.br.de/nachrichten/bayern/streit-um-asylunterkunft-rabenstein-runder-tisch-geplant,TqKFjUgn) να μετατραπεί σε κατάλυμα για 140 αιτούντες άσυλο και να χρησιμοποιηθεί από το πρώτο τρίμηνο του 2024.

Ένας επενδυτής από το Λιχτενστάϊν αγόρασε το κτίριο και το προσέφερε προς ενοικίαση στην κυβέρνηση της Κάτω Βαυαρίας. Φυσικά, μέσα στην αγωνία της να πρέπει να φιλοξενήσει όλο και περισσότερους νέους μετανάστες, άδραξε αμέσως την ευκαιρία.

Ωστόσο, οι περίπου 600 κάτοικοι του Rabenstein, όπως και τόσοι άλλοι σε όλη τη Γερμανία, είναι λιγότερο πρόθυμοι να μοιραστούν το χωριό τους με τους απρόσκλητους επισκέπτες: Μια πρωτοβουλία πολιτών έχει ήδη συγκεντρώσει χιλιάδες υπογραφές κατά της μετατροπής του ξενοδοχείου. Ακόμη και ο Karl-Heinz Eppinger, δήμαρχος του SPD στο Zwiesel, στο οποίο ανήκει το Rabenstein, έχει μιλήσει εναντίον του σχεδίου και θέλει να κάνει εκστρατεία για την πρόληψη. Αυτός και οι άλλοι διαδηλωτές του Rabenstein είναι επίσης πολύ πιθανό να βρεθούν σε μελέτες περιπτώσεων για την υποτιθέμενη «ενίσχυση του δεξιού εξτρεμισμού» στο εγγύς μέλλον.

Στα όρια

Ο πολιτικός του CSU Stefan Ebner, επίσης μεταξύ των αντιπάλων της δημιουργίας οικισμού μεταναστών, δήλωσε σε δελτίο τύπου: «Ένα τόσο μεγάλο κατάλυμα σε ένα μικρό χωριό θα συνεπαγόταν τεράστιους κοινωνικούς κινδύνους και κοινωνικές εκρήξεις. Η κοινότητα του χωριού θα συγκλονιστεί δικαιολογημένα, ειδικά από τη στιγμή που το χωριό δεν έχει καμμία υποδομή που θα ήταν απαραίτητη για ένα σπίτι ασύλου. Υπάρχει έλλειψη τόσο τοπικής προσφοράς όσο και επαρκών συνδέσεων με τις δημόσιες συγκοινωνίες». 

Η κυβέρνηση της Κάτω Βαυαρίας, από την άλλη πλευρά, επισημαίνει ότι όλες οι δυνατότητες «χρησιμοποιούνται σχεδόν πλήρως». Όσο η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν περιορίζει την πρόσβαση, πρέπει να δημιουργηθούν νέες δυνατότητες. 12.700 αιτούντες άσυλο είναι σήμερα καταγεγραμμένοι στην Κάτω Βαυαρία.

Ο υπουργός Εσωτερικών Joachim Herrmann (CSU) υποσχέθηκε τώρα μια στρογγυλή τράπεζα με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη τον επόμενο μήνα. Το πώς πιθανότατα θα εξελιχθεί το όλο θέμα θα πρέπει ωστόσο να είναι σαφές. Ισχύει η κανονιστική ισχύς των πραγματικών περιστατικών: η συνεχώς αυξανόμενη ροή μεταναστών συνήθως δεν αφήνει άλλη επιλογή από το να χρησιμοποιήσουν κάθε διαθέσιμο κτίριο για στέγαση. Έτσι, οι πολίτες του Rabenstein, καθώς και οι συνάνθρωποί τους που υποφέρουν στο Upahl και αλλού, θα πρέπει να συμβιβαστούν με το γεγονός ότι τουλάχιστον 140 άνθρωποι σύντομα θα βρεθούν μπροστά στη μύτη τους – με κάθε είδους συνέπειες. Και το θέμα δεν θα μείνει εκεί.


ΠΗΓΗ: https://ansage.org/migranten-statt-touristen-vier-sterne-hotel-wird-asylunterkunft/


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

2 σχόλια:

  1. Τέλος τα διαβατήρια στο αεροδρόμιο της Σιγκαπούρης, πτήσεις μόνο με βιομετρικά δεδομένα!
    https://orthodoxostypos.gr/%cf%84%ce%ad%ce%bb%ce%bf%cf%82-%cf%84%ce%b1-%ce%b4%ce%b9%ce%b1%ce%b2%ce%b1%cf%84%ce%ae%cf%81%ce%b9%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%bf-%ce%b1%ce%b5%cf%81%ce%bf%ce%b4%cf%81%cf%8c%ce%bc%ce%b9%ce%bf-%cf%84%ce%b7/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΓΙΟΣ #ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ #ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ - ΚΑΡΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ!
    https://www.youtube.com/watch?v=FuuUyvYDqAo

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!