Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023

Κεμπέκ: Ο φυσικός θάνατος ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ (!!!!!!!!!!) από τον υποβοηθούμενο θάνατο.



Alex Schadenberg
Εκτελεστικός ΔιευθυντήςΣυνασπισμός για την Πρόληψη της Ευθανασίας


Ο Scott Norvell γράφοντας για τη New York Sun στις 15 Αυγούστου 2023 (https://alexschadenberg.blogspot.com/2023/08/quebec-commission-on-end-of-life-care.html), σχολιάζει πώς στον Καναδά ο φυσικός θάνατος αντικαθίσταται από έναν υποβοηθούμενο θάνατο. Ο Norvell σχολιάζει την επιστολή του Δρ Michel Bureau, ο οποίος είναι ο Πρόεδρος της Επιτροπής του Κεμπέκ για τη φροντίδα στο τέλος της ζωής, ο οποίος είπε πρόσφατα στους γιατρούς του Κεμπέκ να σταματήσουν να σκοτώνουν ανθρώπους με ευθανασία για συνθήκες που είναι «εκτός νόμου». Το Προεδρείο δήλωσε ότι, μέχρι το τέλος του 2023, είναι πιθανό ότι το 7% όλων των θανάτων στο Κεμπέκ θα είναι από ευθανασία. Ο Norvell παραθέτει το Προεδρείο δηλώνοντας:
«Βλέπουμε, όλο και περισσότερο, ότι οι περιπτώσεις που λαμβάνουν ιατρική βοήθεια σε ετοιμοθάνατους πλησιάζουν τα όρια του νόμου», δήλωσε ο επικεφαλής της επιτροπής, Michel Bureau, στο Canadian Broadcasting Corporation (https://www.cbc.ca/news/canada/montreal/quebecers-maid-no-longer-last-resort-oversight-body-1.6936530). «Τώρα δεν έχουμε να κάνουμε με μια εξαιρετική θεραπεία, αλλά με μια θεραπεία που είναι πολύ συχνή».

Εάν συνεχιστούν τα τρέχοντα ποσοστά,
περισσότεροι από ένας στους 14 θανάτους στο Κεμπέκ θα υποβοηθηθούν από γιατρό μέχρι το τέλος του έτους. Ο Δρ Bureau σημειώνει ότι το ποσοστό είναι υψηλότερο από οποιοδήποτε άλλο μέρος που επιτρέπει την πρακτική - 4,5 φορές το ποσοστό της Ελβετίας και τρεις φορές υψηλότερο από ό, τι στο Βέλγιο. Το ποσοστό είναι διπλάσιο από ό, τι στο γειτονικό Οντάριο, είπε.
Ο Norvell εξηγεί περαιτέρω:
Στο Κεμπέκ, οι θάνατοι με ιατρική βοήθεια αντιπροσώπευαν το 4,7% όλων των θανάτων το 2021. Το 2022, ο αριθμός αυτός αυξήθηκε στο 6,1%, σύμφωνα με τις επαρχιακές στατιστικές, και με τον τρέχοντα ρυθμό, θα φτάσει πάνω από 7% μέχρι το τέλος του έτους, δήλωσε ο Δρ Bureau στο CBC. Οι γιατροί στην επαρχία, είπε, βρίσκονται υπό αυξανόμενη πίεση από ηλικιωμένους ασθενείς που λένε ότι είναι έτοιμοι να πεθάνουν, αλλά η κατάστασή τους δεν τους πληροί τις προϋποθέσεις για την οδό αυτοκτονίας.
Ο Norvell τελειώνει το άρθρο παραθέτοντας τα λόγια του Προεδρείου δηλώνοντας:
"Δεν είναι πλέον μόνο ο καρκίνος τελικού σταδίου, υπάρχουν όλα τα είδη ασθενειών - και αυτό είναι πολύ καλό, αλλά απαιτεί πολλή αυστηρότητα από τους γιατρούς για να διασφαλιστεί ότι παραμένουν εντός των ορίων του νόμου", δήλωσε ο Δρ Bureau. «Η ιατρική βοήθεια στο θάνατο δεν υπάρχει για να αντικαταστήσει τον φυσικό θάνατο».
Το Bureau υπήρξε ισχυρός υποστηρικτής της ευθανασίας και έχει γίνει επικριτικό για την εφαρμογή του νόμου. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την ευθανασία στο Κεμπέκ, ο Συνασπισμός για την Πρόληψη της Ευθανασίας επεσήμανε ότι ο νόμος σχεδιάστηκε για κατάχρηση και, όπως το Βέλγιο, η ευθανασία όχι μόνο θα αυξηθεί γρήγορα, αλλά θα υπάρξουν θάνατοι εκτός νόμου (http://alexschadenberg.blogspot.com/2014/06/the-quebec-national-assembly-votes-on.html). Δυστυχώς αυτό συνέβη.


Περισσότερα άρθρα σχετικά με αυτό το θέμα:






ΠΗΓΗ: https://alexschadenberg.blogspot.com/2023/08/quebec-natural-death-is-being-replaced.html



ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ



ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Βουλευτής του Guernsey (Καναδάς) δήλωσε ότι η υποβοηθούμενη αυτοκτονία θα εξοικονομήσει χρήματα.
https://alexschadenberg.blogspot.com/2023/08/guernsey-deputy-says-that-assisted.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!