Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023

(ΓΙΑΤΡΟΙ Ή ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΣ;) Βέλγος γιατρός (;;;;...) «ολοκληρώνει» την ευθανασία με ένα ... μαξιλάρι (!!!!!!!!!!!!!!!!)



Αυτό το άρθρο δημοσιεύθηκε από το National Review online στις 9 Σεπτεμβρίου 2023 (https://www.nationalreview.com/corner/belgian-doctor-euthanizes-patient-with-a-pillow/).

Από τον Wesley J Smith

Η ευθανασία δεν είναι η άσκηση της ιατρικής. Απλώς βάζει μια «ιατρική» πατίνα στην ανθρωποκτονία.
Απόδειξη: Όταν ένας γιατρός προσπάθησε να κάνει θανατηφόρα ένεση σε μια ασθενή κατόπιν αιτήματός της και δεν πέθανε, την έπνιξε με ένα μαξιλάρι. Από την ιστορία της Daily Telegraph της Νέας Ζηλανδίας (https://dailytelegraph.co.nz/world/belgian-doctor-euthanizes-woman-with-pillow/):

Μια Βελγίδα ασθενής με ανίατο νόσημα υποβλήθηκε σε «ευθανασία» με ασφυξία με ένα μαξιλάρι από έναν γιατρό, αφού τα θανατηφόρα φάρμακα που ζήτησε να της χορηγηθούν για να τερματίσει οικειοθελώς τη ζωή της αποδείχθηκαν ανεπαρκή, σύμφωνα με αναφορές βελγικών μέσων ενημέρωσης. Όταν το κοκτέηλ φαρμάκων απέτυχε να έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα, ο γιατρός φέρεται να χρησιμοποίησε ένα μαξιλάρι για να πνίξει τη γυναίκα για να τερματίσει τη ζωή της. Η νεκροψία έδειξε σημάδια ασφυξίας, ανέφερε το 7sur7.
Ένας ειδικός στην ιατρικοποιημένη θανάτωση είναι δυσαρεστημένος με τα μέσα θανάτου:
«Αυτό που συνέβη δεν είναι ευθανασία», δήλωσε ο Βέλγος πολιτικός και γιατρός Jacques Brotchi στο RTL Info. «Ένας τέτοιος ορισμός αυτής της τρομερής κατάστασης υποτιμά τη χειρονομία της ευθανασίας, η οποία συνοδεύει ένα άτομο μέχρι το τέλος χωρίς πόνο».
ΟΧΙ, είναι ακριβώς η ευθανασία – η οποία, σε τελική ανάλυση, έχει να κάνει μόνο με το να πεθάνει ο ασθενής. Η χρήση «φαρμάκων» και η παρουσία του γιατρού είναι απλώς μια επίφαση που κρύβει τη σκληρή αλήθεια για το τι γίνεται.

Προφανώς, η οικογένεια σχεδιάζει να μηνύσει.
Ο Renaud Molders-Pierre, δικηγόρος που εκπροσωπεί την οικογένεια, δήλωσε ότι οι πενθούντες δεν απαιτούν «βαριές κυρώσεις», αλλά πρόσθεσε ότι «αν υπάρχουν κανόνες, είναι έτσι ώστε τα δωμάτια των ασθενών να μην μετατρέπονται σε σκηνές εγκλήματος όπου μπορεί να γίνει ο,τιδήποτε».
Ειλικρινά, αυτό είναι παράλογο. Γιατί θα πρέπει η δολοφονία να θεωρείται «φάρμακο» αν πέθανε από θανατηφόρο τρύπημα σε μία «σκηνή εγκλήματος» από ασφυξία; Το θέμα ήταν να τελειώσει το μαρτύριό της κάνοντάς την νεκρή, και αυτή η πράξη ολοκληρώθηκε.

Πηγή εικόνας: https://dr-death.creator-spring.com/

(Μια άλλη εκδοχή της ιστορίας αναφέρει ότι οι νοσοκόμες προκάλεσαν τον πνιγμό (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) αφού ο γιατρός απέτυχε να καταπραΰνει την ασθενή, κάτι που είναι διαφορετικό από την ευθανασία (https://www.msn.com/en-us/health/other/nurses-allegedly-killed-patient-with-pillow-after-botched-sedation/ar-AA1grmsf).
Αν ναι, αυτό θα ήταν δολοφονία σύμφωνα με το νόμο, αφού η ασθενής δεν ζήτησε να σκοτωθεί. Περιέργως, προφανώς δεν έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις, παρ' όλο που η δολοφονία έλαβε χώρα το 2022, γεγονός που - από μόνο του - μας λέει όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για το πώς η κουλτούρα του θανάτου διαστρεβλώνει την ηθική σκέψη.)


ΠΗΓΗ: https://alexschadenberg.blogspot.com/2023/09/belgian-doctor-completes-euthanasia.html



ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!