Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2023

Αντώνης Καργιώτης: Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΓΚΑΛΙΑΣΕ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΓΑΘΟ ΑΓΟΡΙ (εικόνες και βίντεο)

 

https://www.mynews.gr/blue-horizon-simera-i-kideia-toy-36chronoy-antoni-karyoti-vid/


https://www.filathlos.gr/eidiseografia-genikes/738990-blue-horizon-pote-kai-poy-tha-ginei-i-kideia-toy-36hronoy-antoni


Συγκινημένοι δεκάδες πολίτες συνέρρευσαν από το πρωί στον ιερό ναό στον Άγιο Νικόλαο, για να αποτίσουν φόρο τιμής στον Αντώνη Καργιώτη

Η σημερινή ημέρα είναι ημέρα πένθους για τον Άγιο Νικόλαο, καθώς νωρίς το μεσημέρι η πόλη που ζούσε το ΚΑΛΟΚΑΓΑΘΟ ΑΓΟΡΙ, η ΦΤΩΧΗ ΠΕΡΙΟΧΗ των ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ, τον δέχθηκε ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ «ΑΓΚΑΛΙΑ» ΤΗΣ.

Με τις καμπάνες να ηχούν πένθιμα αναχώρησε το μεσημέρι της Παρασκευής 8 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 12:00 μ.μ. από τον Ιερό ναό της Ευαγγελίστριας στον Άγιο Νικόλαο για την εξόδιο ακολουθία, η σορός του 36χρονου Αντώνη Καργιώτη, που έχασε τη ζωή του με τραγικό τρόπο την Τρίτη το βράδυ, ωθούμενος από μέλη του πληρώματος του πλοίου Blue Horizon στο νερό. 


Συγκινημένοι δεκάδες πολίτες συνέρρευσαν από το πρωί στον ιερό ναό στον Άγιο Νικόλαο, για να αποτίσουν φόρο τιμής στον Αντώνη Καργιώτη. Κατά την αναχώρηση της σορού από τον Ιερό ναό οι πολίτες που βρίσκονταν στο σημείο χειροκροτούσαν κάνοντας λόγο για «δικαιοσύνη». 

[...]

Άνθρωποι που επί δεκαετίες τον έβλεπαν να μεγαλώνει ανάμεσά τους, σήμερα με δυσκολία μπορούν να μιλήσουν για το πως νιώθουν για το χαμό του. Ένα χαμό άδικο, στα βαθιά νερά του λιμανιού του Πειραιά που δεν κατάφερε να τα νικήσει.

«Ήταν ΕΝΑ ΕΥΓΕΝΕΣΤΑΤΟ ΠΛΑΣΜΑ, ΕΝΑ ΑΓΑΘΟ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΠΟΛΥ ΚΑΘΑΡΟ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΒΟΗΘΟΥΣΕ. Λυπάμαι πολύ για αυτό το παιδί», σημείωσε στην κάμερα της ΚΡΗΤΗ TV, η κ. Μαρία που μεγάλωσε και ζει, όπως και ο Αντώνης Καργιώτης, στον Άγιο Νικόλα.



«Ήταν το δικό τους παιδί»

Είναι ανείπωτος και τα δάκρυα δεν έχουν ακόμη στεγνώσει στα πρόσωπα των γειτόνων του και όσων των γνώρισαν, που ήταν πολλοί. Στην κεντρική πλατεία του Αγίου Νικολάου, στον τόπο που αγάπησε και αγαπήθηκε ο Αντώνης Καργιώτης, πολίτες όλων των ηλικιών, συμμετείχαν σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για τον Αντώνη, όπου ο πόνος ήταν βουβός και τα μηνύματα ξεκάθαρα. Δεν πνίγηκε μόνο ο Αντώνης αλλά και η ανθρωπιά μας, είπαν οι συντοπίτες του, που έριξαν από ένα λευκό τριαντάφυλλο στα νερά του λιμανιού της πόλης που τόσο αγάπησε και αγαπήθηκε ο Αντώνης.

Κι αν Ο ΑΝΤΩΝΗΣ στη ζυγαριά κάποιων δεν είχε τα χαρακτηριστικά που έχει ένας αγέρωχος και καλά … άντρας , οι φίλοι του, ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΣΑΝ, ΟΣΟΙ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΙ ΚΡΥΒΕΙ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥ, τον κουβαλούσαν και θα τον κουβαλούν πάντα σαν ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥ.


Η διερεύνηση για άλλες ενδεχόμενες ευθύνες συνεχίζεται

Σημειώνεται πως η διερεύνηση για άλλες ενδεχόμενες ευθύνες που σχετίζονται με τον απόπλου του πλοίου Blue Horizon συνεχίζεται.

(περισσότερα στον σύνδεσμο. ζητώ συγγνώμη στην Οδύσσεια και την κατανόηση των αναγνωστών που δεν παραθέτω το υπόλοιπο κείμενο του άρθρου με το ποιοί παρέστησαν στην κηδεία του Αντώνη, γιατί πιστεύω ότι αυτοί δεν έχουν καμμία θέση στις κηδειές μας και το πένθος μας. έρχονται μόνο για να κοπάσει η οργή μας και να μας κοροϊδέψουν ότι νοιάζονται. μην τους πιστεύετε. σκοτώνουν καθημερινά εμάς τους Έλληνες και την Ελλάδα.)





ΠΗΓΗ: https://www.neakriti.gr/kriti/lasithi/2016782_antonis-kargiotis-o-agios-nikolaos-agkaliase-gia-panta-kalokagatho-agori-pics


(για τα βίντεο επισκεφθείτε τον παραπάνω σύνδεσμο. ευχαριστώ.)



ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:



4 σχόλια:

  1. Τρέμουν την κατακραυγή του κόσμου….
    Πήραν από την ΣΆΜΟ το Blue Star Galaxy και μας έστειλαν το Blue Star Horizon …
    Αυτό ντε από την Κρήτη …
    Τρέμουν τους Κρητικούς.

    https://samosvoice.gr/2023/09/08/vinteo-fotoreportaz-i-symvoliki-diamartyria-stin-afixi-tou-blue-horizon-sti-samo/

    Υ.Γ. Από την ΣΆΜΟ με αγάπη….

    ΑΓΓΕΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν υπάρχουν λόγια ...είναι τόσο φρικιαστικό που το μυαλό μου δεν το χωράει, σαν κακόγουστη φάρσα, σαν σκηνή από δραματική ταινία δεν μπορώ να συνειδητοποιήσω ότι οι σκηνές που είδα ήταν αληθινές... Που φτάσαμε Θεέ μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ταπεινή μας γνώμη είναι, ότι όσο απομακρυνόμαστε από τήν Ορθόδοξη Πίστη μας καί τόν Θεό, τόσο εξαχρειωνόμαστε καί φθάνουμε στήν α π ο κ τ ή ν ω σ η καί τήν α π α ν θ ρ ω π ι ά!
      Ο Χριστός καί η Παναγία νά μας ελεήσουν καί νά μας φωτίζουν !

      Διαγραφή
  3. ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΒΟΥΡΚΩΝΩ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΤΟΣΟ ΑΞΙΟΛΟΓΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΣΑ ΠΟΤΕ. Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΑΝΑΠΑΥΣΕΙ ΤΗΝ ΨΥΧΟΥΛΑ ΤΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!