Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2023

ΣΑΜΠΟΤΑΖ ΣΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ: ΟΙ ΛΟΝΔΡΕΖΟΙ ΑΝΤΕΠΙΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ ΤΩΝ C40

Ένας ακτιβιστής του "Blade Runner" αποσυναρμολογεί μια κάμερα στο Λονδίνο (φωτογραφία αστυνομίαςPALondon)

Από Alexander Schwarz - 6 Σεπτεμβρίου 2023


Όπως είναι γνωστό, τα μέσα με τα οποία οι υστερικοί του κλίματος και της υγείας θέλουν να οικοδομήσουν έναν δήθεν φιλικό προς το κλίμα και «αποδοτικό για την πανδημία» παράδεισο περιλαμβάνουν τις «πόλεις των 15 λεπτών» (https://utopia.de/ratgeber/die-15-minuten-stadt-das-steckt-hinter-der-idee/): Οι άνθρωποι είναι πεπεισμένοι ότι είναι ιδιαίτερα φιλικές προς τον πολίτη και βολικές. Δεν χρειάζεστε πλέον αυτοκίνητο και μπορείτε να φτάσετε σε "νηπιαγωγείο ή γραφείο, βιολογικό σούπερ μάρκετ ή φαρμακείο, αθλητικό γήπεδο ή καφετέρια" μέσα σε ένα τέταρτο της ώρας, λένε οι υποστηρικτές τους μέσα σε ένα παραλήρημα. Υποτίθεται ότι οι υπηρεσίες πρέπει να αποκεντρωθούν και, ως εκ τούτου, να καταστούν ευκολότερα διαθέσιμες. Πίσω από αυτά τα πονηρά τραγούδια των σειρήνων για την ευλογία των «έξυπνων πόλεων», ωστόσο, υπάρχουν εντελώς διαφορετικές προθέσεις: Στην πραγματικότητα, πρόκειται για τον στρίμωγμα των ανθρώπων σε δομές ικανές για lockdown, όπου θα μπορούν να ακινητοποιούνται και να ελέγχονται πλήρως, στερώντας τους τις ελευθερίες τους – στο όνομα της προστασίας του κλίματος ή/και αυθαίρετα ανακηρυχθέντων «πανδημιών» του ΠΟΥ.

Ακόμη πιο ακραία από αυτές τις δυστοπικές φιλοδοξίες είναι η ιδέα των πόλεων C-40 (https://www.c40.org/de/about-c40/), οι οποίες δεν νοιάζονται πλέον να καμουφλάρουν ότι αγωνίζονται για μόνιμη κλιματική δικτατορία: Οι περίπου 100 δήμαρχοι που έχουν συμμετάσχει μέχρι στιγμής έχουν δεσμευτεί να «υιοθετήσουν μια περιεκτική, επιστημονικά βασισμένη και συνεργατική προσέγγιση για να μειώσουν κατά το ήμισυ το δίκαιο μερίδιο εκπομπών τους έως το 2030 και να βοηθήσουν τον κόσμο να περιορίσει την υπερθέρμανση του πλανήτη στον 1,5°C οικοδομώντας υγιείς, δίκαιες και ανθεκτικές κοινότητες.» Η κορυφαία προτεραιότητα είναι η εκπλήρωση των εντελώς αυθαίρετων στόχων της Συμφωνίας του Παρισιού για το Κλίμα, στην οποία όλα τα άλλα – συμπεριλαμβανομένης της ελευθερίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων – πρέπει να υποταχθούν. Για τον σκοπό αυτόν, η κατανάλωση κρέατος πρέπει να απαγορευθεί ή να καταστεί πολύ ακριβότερη, η κυκλοφορία των αυτοκινήτων πρέπει να μειωθεί όσο το δυνατόν περισσότερο και τα ταξίδια διακοπών πρέπει να ρυθμιστούν αυστηρά. Ωστόσο, τώρα υπάρχει αυξανόμενη αντίσταση σε αυτή τη στέρηση της ελευθερίας, η οποία είτε αποκρύπτεται είτε εκθειάζεται από τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης.


Σχηματίζεται αντίσταση

Στο Λονδίνο (https://www.youtube.com/watch?v=BD7E1e088UY), όπου υπάρχουν ήδη οι αυστηρότεροι κανόνες ως προς το πότε και πού επιτρέπεται ακόμα να οδηγείτε αυτοκίνητο και όπου έχουν εισαχθεί πρόσφατα κλιμακωτοί, εξαιρετικά δαπανηροί περιορισμοί πρόσβασης για ορισμένους τύπους αυτοκινήτων, ο δημόσιος χώρος ως τόπος εκπλήρωσης αυτών των παγκοσμιοποιημένων προσπαθειών μετασχηματισμού παρακολουθείται επίσης πλήρως με κάμερες: Την περασμένη εβδομάδα, η «περιβαλλοντική ζώνη» επεκτάθηκε σε ολόκληρη την περιοχή της πόλης (https://www.tichyseinblick.de/kolumnen/aus-aller-welt/london-umweltzone-ausgeweitet-maut/). Τα εννέα εκατομμύρια Λονδρέζοι και ξένοι που οδηγούν αυτοκίνητα εσωτερικής καύσης θα πρέπει πλέον να πληρώνουν 14,50 ευρώ την ημέρα (!). Ο δήμαρχος Sadiq Khan χαρακτήρισε αυτή τη γιγαντιαία κλοπή μια «δύσκολη απόφαση, αλλά τη σωστή για να σωθούν ζωές». Ο ογκολόγος Karol Sikora, από την άλλη πλευρά, το αποκαλεί «κλασσικό παράδειγμα ενός μέτρου δημόσιας υγείας που επιβάλλεται στο όνομα της "διάσωσης ζωών" με πολύ λίγα στοιχεία».



Πολλοί πολίτες φαίνεται να το βλέπουν αυτό με παρόμοιο τρόπο. Υπάρχει τώρα αυξανόμενη αντίσταση μεταξύ του πληθυσμού: Στην πορεία προς την επέκταση της περιβαλλοντικής ζώνης, το 90% των καμερών παρακολούθησης στο Λονδίνο κλάπηκαν ή απενεργοποιήθηκαν (https://apollo-news.net/london-tausende-neue-kameras-sollen-einhaltung-der-umweltvorgaben-ueberwachen/). Ο κύριος λόγος για αυτό είναι μια ακτιβιστική ομάδα που αυτοαποκαλείται "Blade Runner" και που προφανώς έχει το κίνητρο να προσφέρει τουλάχιστον σταθερή αντίσταση στους καταπατητικούς και ολοκληρωτικούς περιορισμούς και την κατασκοπεία (https://www.thenationalnews.com/world/uk-news/2023/08/18/blade-runners-vandalise-hundreds-of-ulez-low-emission-cameras-across-london/). Είναι πιθανό ότι το παράδειγμά τους θα αποτελέσει προηγούμενο και σε άλλες πόλεις και θα μπορούσε να γίνει η αρχική σπίθα μιας παγκόσμιας και ολοκληρωμένης διαμαρτυρίας ενάντια στην ολοένα και πιο άκαμπτη υστερία του κλίματος, η οποία παρεμβαίνει όλο και πιο βάναυσα στις ζωές των ανθρώπων.


Όλο και περισσότεροι πολίτες βλέπουν πόσο κοντά είναι η δικτατορία μιας μόνιμης κατάστασης έκτακτης ανάγκης για την αποτροπή υποτιθέμενων «κινδύνων ζωής». Και όσο περισσότεροι κάτοικοι του C40 και άλλων «κλιματικών πόλεων» συνειδητοποιούν ότι μια παρανοϊκή διεθνής σοσιαλιστική ψευδο-ελίτ θέλει να κάνει τη ζωή τους κόλαση και να τους κρατήσει υπάκουους με τον φόβο των φανταστικών απειλών, προκειμένου να αποκτήσουν οι ίδιοι την απόλυτη εξουσία (και να εξαιρεθούν από τους περιορισμούς που επιβάλλονται στις μάζες, φυσικά!), τόσο πιο σφοδρή θα είναι τελικά η παγκόσμια αντίσταση σε αυτήν.

Σε τελική ανάλυση, πρόκειται τελικά για την απόκρουση μίας τερατώδους, ιστορικά άνευ προηγουμένου σχεδίου υποδούλωσης.


ΠΗΓΗ: https://ansage.org/ueberwachungskameras-sabotiert-londoner-wehren-sich-gegen-c40-klima-totalitarismus/


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

1 σχόλιο:

  1. Ἐμβολιάζουν μέσω τῶν τροφίμων μὲ mRNA καὶ τούς ἀνεμβολίαστους
    https://orthodoxia.gr/2023/09/08/emvoliazoyn-meso-ton-trofimon-me-mrna-kai-toys-anemvoliastoys/?fbclid=IwAR25PxGR4FX4XoJS_itm5wbp-hvhHDQZXwqWL5dCgq4rDobYF_UyUndi7oA

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!