Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023

Η «Πορεία για τη Ζωή» προειδοποιεί για επικίνδυνη τάση αμβλώσεων

 

Για 19η φορά, η «Πορεία για τη Ζωή» πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο στις 16 Σεπτεμβρίου. Εδώ είναι μια εικόνα από πέρυσι.
Φωτογραφία: Carsten Koall/Getty Images


Από την Susanne Ausic     17 Σεπτεμβρίου 2023

Στη Γερμανία, ο αριθμός των αμβλώσεων αυξάνεται. Η πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Ένωσης για το Δικαίωμα στη Ζωή, Alexander Maria Linder, το βλέπει αυτό ως «σήμα συναγερμού». Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της για την «Πορεία για τη Ζωή» δεν μάσησε τα λόγια της.

Στις 16 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε για 19η φορά στο Βερολίνο και για πρώτη φορά στην Κολωνία η «Πορεία για τη Ζωή». Σύμφωνα με τους διοργανωτές, πάνω από 6.000 υποστηρικτές συγκεντρώθηκαν και στις δύο τοποθεσίες.

«Στον τομέα της λεγόμενης "βιοηθικής", έχουμε τη χειρότερη κυβέρνηση από την ίδρυση της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας»δήλωσε η Alexandra Maria Linder (https://de.catholicnewsagency.com/news/13951/verheerendes-politisches-programm-organisatorin-von-marsch-fur-das-leben-uber-regierung), πρόεδρος της ένωσης, πριν από την εκδήλωση. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στο συλλαλητήριο στο Βερολίνο (https://www.youtube.com/watch?v=R90-S8pwUKE), επέκρινε έντονα την τρέχουσα πολιτική. Ο αριθμός των αμβλώσεων έχει αυξηθεί μαζικά από πέρυσι «και κανείς στην πολιτική δεν ενδιαφέρεται». H Linder το βλέπει αυτό ως «σήμα συναγερμού».

«Όταν οι ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ που ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΜΒΛΩΣΕΙΣ, ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΜΒΛΩΣΗ ΩΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΩΣ "Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Ο ΤΗΣ ΜΗΤΡΑΣ" (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!), τότε λένε ψέμματα στις γυναίκες, της στερούν βοήθειας και τα ΠΑΙΔΙΑ ΘΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ που απλά δεν ενδιαφέρεται για τους ανθρώπους. Αυτό είναι ΜΙΣΟΓΥΝΙΣΤΙΚΟ!» λέει η Linder.

Ως λόγους για τις συγκρούσεις που βιώνουν οι γυναίκες στην εγκυμοσύνη, ανέφερε προσωπικές δύσκολες καταστάσεις ζωής, προβλήματα σχέσεων και φόβο για το μέλλον, τα οποία ΕΝΤΕΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΜΕΝΗ ΠΛΕΟΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΑΜΒΛΩΣΕΩΝ.  Σε χώρες όπως η Χιλή ή η Βραζιλία, ακόμη και ΒΙΑΣΜΕΝΑ ΕΓΚΥΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ, ΚΑΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ επί του παρόντος ΓΙΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΜΒΛΩΣΕΙΣ.

Το πραγματικό πρόβλημα

Κανείς από το λόμπυ των αμβλώσεων δεν αντιμετωπίζει το πραγματικό πρόβλημα. Αντί της άμβλωσης, οι γυναίκες και τα κορίτσια χρειάζονταν πρόληψη, προστασία και χειραφέτηση. Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι δεν θα βρεθούν σε μια τόσο επισφαλή κατάσταση εξαρχής.

«Σε καμμία χώρα του κόσμου δεν υπάρχει καμμία απόδειξη ότι η άμβλωση έχει σωματικά, ψυχολογικά ή ακόμη και χειραφετητικά οφέλη για τις γυναίκες», δήλωσε η πρόεδρος της ένωσης.

Αλλά υπάρχουν επίσης παρόμοια προβλήματα στο τέλος της ζωής: μοναξιά, ασθένεια και απώλεια ανθρώπινων σχέσεων. «Πέρυσι, 3.000 άνθρωποι άνω των 70 ετών αυτοκτόνησαν στη Γερμανία», εξηγεί η Linder. «Αυτό, επίσης, είναι ένα σοβαρό πρόβλημα που οι πολιτικοί θα πρέπει να αντιμετωπίσουν».

Η λύση είναι να συνοδεύσουμε αυτούς τους ανθρώπους, να αφαιρέσουμε τη μοναξιά τους, να τους φροντίσουμε, να τους νοιαστούμε και να τους συνοδεύσουμε στη διαδικασία του θανάτου. «Η ανθρώπινη αξιοπρέπεια μπορεί να είναι απαραίτητη μόνο εάν [...] εάν ισχύει παγκοσμίως». Αυτό ισχύει για όλα τα ανθρώπινα όντα από τη σύλληψη μέχρι το θάνατο, ανεξάρτητα από την προέλευση, το φύλο, την κατάσταση και την ηλικία.


Άμβλωση στην Ολλανδία

Ο Arthur Alderliesten, διευθυντής της ολλανδικής οργάνωσης "Schreeuw om Leven" ("Κραυγή για τη Ζωή"), μίλησε στο Βερολίνο για την κατάσταση στη χώρα του. «Όσο απαραβίαστη κι αν φαίνεται η ανθρώπινη αξιοπρέπεια, παραβιάζεται σε καθημερινή βάση», εξήγησε ο Ολλανδός. Τόσο στην πατρίδα του όσο και στη Γερμανία, υπάρχουν όλο και περισσότεροι νόμοι που καταπατούν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Από το 1984 υπάρχει νόμος για την άμβλωση στις Κάτω Χώρες. Προϋπόθεση για την άμβλωση στις Κάτω Χώρες είναι η εγκυμοσύνη να είναι ανεπιθύμητη και η έγκυος γυναίκα να βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Αυτό που σημαίνει κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ωστόσο, δεν ορίζεται από τον νομοθέτη, επικρίνει ο Alderliesten.

Στην Ολλανδία, τα αγέννητα μωρά μπορούν να αποβληθούν μέχρι την 24η εβδομάδα (!!!!!!!!!!!!!!) της εγκυμοσύνης – τη μεγαλύτερη περίοδο στην Ευρώπη, η οποία εφαρμόζεται μόνο στη Μεγάλη Βρετανία.

«Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο γυναίκες από κάθε είδους χώρες έρχονται στην Ολλανδία για αμβλώσεις σε προχωρημένη εγκυμοσύνη», λέει ο Alderliesten. Περίπου 30.000 αμβλώσεις πραγματοποιούνται ετησίως. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ηλικία των γυναικών είναι πλέον μεταξύ 30 και 34 ετών, σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια, όταν προσβάλλονταν νεώτερες έγκυες γυναίκες.

Επίσης ανησυχητικός είναι ο αριθμός των αμβλώσεων με βάση τις διαγνώσεις που κάνουν οι γιατροί πριν από τη γέννηση. Ωστόσο, οι συγκεκριμένοι λόγοι είναι άγνωστοι.

Πέρυσι, δύο τροποποιήσεις του νόμου ψηφίστηκαν στην Ολλανδία που καθιστούν την άμβλωση «πιο προσιτή». Η πενθήμερη περίοδος υπαναχώρησης, η οποία ήταν υποχρεωτική πριν από την άμβλωση, καταργήθηκε. Για να πάρετε το χάπι άμβλωσης, δεν χρειάζεται πλέον να πάτε σε κλινική. Οι έγκυες γυναίκες θα μπορούσαν να τα πάρουν με συνταγή "στον οικογενειακό γιατρό της γειτονιάς τους".

Στο τέλος της πορείας, η Linder κατέληξε σε θετικό συμπέρασμα. «Η ατμόσφαιρα ήταν υπέροχη. [...] Ήμασταν όλοι τόσο ειρηνικοί και αντικειμενικοί που δεν ειπώθηκε ούτε μια δυσφημιστική λέξη από τους κύκλους μας», δήλωσε στο Ευαγγελικό Πρακτορείο Ειδήσεων IDEA. Ελπίζει ότι η «Πορεία για τη Ζωή» θα πραγματοποιηθεί σε ακόμη περισσότερες πόλεις.

Στην Κολωνία, ξέσπασαν ταραχές κατά τη διάρκεια της πορείας. Οι αντιδιαδηλωτές εμπόδισαν την πορεία, η οποία έκανε πορεία στο κέντρο της πόλης μετά από μια εναρκτήρια συγκέντρωση στο Heumarkt. Κατά τη διάρκεια του αποκλεισμού, η αστυνομία χρησιμοποίησε επίσης κλομπ (!!!!!!!!!!!!!!!!!).


4,5% περισσότερες αμβλώσεις – συμβουλές για έγκυες γυναίκες

Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία, περίπου 26.700 αμβλώσεις αναφέρθηκαν στη Γερμανία το δεύτερο τρίμηνο του 2023. Αυτό είναι 4,5% περισσότερο από ό, τι το ίδιο τρίμηνο του προηγούμενου έτους. Αυτό συνεχίζει την παρατηρούμενη αύξηση από το πρώτο τρίμηνο του 2022. Ωστόσο, δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με τους προσωπικούς λόγους για τους οποίους αποφασίζεται η άμβλωση.

Το 96% των αμβλώσεων πραγματοποιήθηκαν σύμφωνα με το συμβουλευτικό σύστημα. Στο υπόλοιπο 4%, έγινε αναφορά σε ιατρικούς λόγους ή σεξουαλικά αδικήματα. Οι περισσότερες από τις διαδικασίες πραγματοποιήθηκαν σε εξωτερικούς ασθενείς.

Το 70% των γυναικών που έκαναν άμβλωση το δεύτερο τρίμηνο του 2023 ήταν μεταξύ 18 και 34 ετών, το 19% μεταξύ 35 και 39 ετών. 8% των γυναικών ήταν άνω των 40 ετών, 3% κάτω των 18 ετών. Περίπου το 42% των γυναικών δεν είχαν γεννήσει παιδί πριν από την άμβλωση.

Η V., μέλος της Ομοσπονδιακής Ένωσης για το Δικαίωμα στη Ζωή, προσφέρει συμβουλευτική σε έγκυες γυναίκες – «ανεξάρτητα από το πόσο απελπιστική μπορεί να φαίνεται η κατάστασή σας – οικονομικά, υλικά, επαγγελματικά».

Βοήθεια έκτακτης ανάγκης μέσω τηλεφώνου (για την ΓΕΡΜΑΝΙΑ): 0800 36 999 63
Προσωπικές συμβουλές μέσω e-mail: schwanger@alfa-ev.de




ΠΗΓΗ: https://www.epochtimes.de/politik/deutschland/marsch-fuer-das-leben-warnt-vor-gefaehrlichem-abtreibungstrend-a4411986.html


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!