Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2023

(για καληνύχτα ένα ταξείδι, και ένας δοξαστικός ύμνος μιας Δημιουργίας που αναπέμπει ευγνωμοσύνη στον Πλάστη και Δημιουργό της)

Η λίμνη Sørvágsvatn κρέμεται πάνω από τον ωκεανό και είναι μια από τις πιο απίστευτες οπτικές ψευδαισθήσεις της φύσης

(iacomino FRiMAGES/Shutterstock)

Από την Anna Mason

17/9/2023

Σαν βγαλμένη από παραμύθι, η μεγαλύτερη λίμνη των Νήσων Φερόε φαίνεται να είναι ένα από τα πιο μαγικά αξιοθέατα στη Γη. Λόγω της μοναδικής της θέσης, η λίμνη Sørvágsvatn φαίνεται να κρέμεται πάνω από τον ωκεανό κάτω από αυτήν, καθιστώντας την μία από τις πιο ιδιοφυείς οπτικές ψευδαισθήσεις της φύσης.

Με ένα επίμηκες σχήμα και μια αξιοσημείωτη θέση στην κορυφή ενός βραχώδους γκρεμού πάνω από τον Ατλαντικό Ωκεανό, η πλωτή λίμνη 3,4 τετραγωνικών χιλιομέτρων (1,31 τετραγωνικών μιλίων), όταν παρατηρείται από μια συγκεκριμένη γωνία, ξεγελά το μάτι να πιστέψει ότι είναι εκατοντάδες μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Ωστόσο, στην πραγματικότητα, είναι μόνο 30 μέτρα (98 πόδια) πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

(iacomino FRiMAGES/Shutterstock)


Περίεργοι επισκέπτες από όλο τον κόσμο συρρέουν στις Νήσους Φερόες για να δουν αυτό το εντυπωσιακό θέαμα από πρώτο χέρι. Όπως περιγράφεται λεπτομερώς στους επίσημους οδηγούς (https://guidetofaroeislands.fo/travel-faroe-islands/drive/leitisvatn/), για να φτάσετε εκεί, πρέπει πρώτα να ταξιδέψετε στο νησί Vágar (https://www.guidetofaroeislands.fo/travel-faroe-islands/drive/vagar). Αφού ξεκινήσετε από το χωριό Miðvágur (https://guidetofaroeislands.fo/travel-faroe-islands/drive/midvagur/), κάντε μια πεζοπορία μίας ώρας μέχρι το σημείο θέασης του βράχου Trælanípa, από το οποίο η λίμνη φαίνεται να κρέμεται αιωρούμενη πάνω από τη θάλασσα.

Εκτός από τη γραφική θέα της λίμνης, οι άνθρωποι είναι επίσης έκπληκτοι να δουν τον καταρράκτη Bøsdalafossur (https://visitvagar.fo/welcome-to-vagar/about/about-vagar-and-mykines/vatnsoyrar/bosdalafossur/), ο οποίος βυθίζεται θορυβωδώς στον ωκεανό από τη λίμνη σχήματος 's'.

(Smit/Shutterstock)

Πλούσιες σε άγρια φυσική ομορφιά, οι Νήσοι Φερόες ενσταλάζουν υπερηφάνεια σε όσους ζουν εκεί. Υπάρχει συνεχής διαμάχη σχετικά με το πώς θα έπρεπε να ονομάζεται η λίμνη (https://www.thetravel.com/what-to-know-about-leitisvatn-lake-in-the-faroe-islands/), με τους κατοίκους της βορειοδυτικής ακτής να την αποκαλούν Sørvágsvatn και τους εποίκους στη νοτιοανατολική πλευρά να την αποκαλούν Leitisvatn.

(Φωτογραφία Lukas Bischoff/Shutterstock)
Υπάρχουν περισσότερα πρόβατα από τους ανθρώπους που ζουν στις Νήσους Φερόες που έχουν πληθυσμό μόλις 54.600 ανθρώπων. Σύμφωνα με την απογραφή του 2023 (https://www.britannica.com/place/Faroe-Islands-Atlantic-Ocean) - υπάρχουν 70.000 πρόβατα. Επίσης, δεν υπάρχουν δέντρα εκτός από ορισμένα εισαγόμενα είδη που αναπτύσσονται σε φυτείες (https://www.britannica.com/place/Faroe-Islands-Atlantic-Ocean) - οι ισχυροί άνεμοι και τα δροσερά καλοκαίρια δημιουργούν δυσμενείς συνθήκες για την ανάπτυξή τους. Ωστόσο, το γρασίδι που καλύπτει το αρχιπέλαγος είναι πλούσιο και σμαραγδένιο πράσινο.

Σχηματισμένο από ηφαιστειακή δραστηριότητα, το σύμπλεγμα των 18 μικρών νησιών βρίσκεται μεταξύ της Σκωτίας, της Νορβηγίας και της Ισλανδίας και υπάρχει ως αυτοδιοικούμενη περιοχή υπό την εξωτερική κυριαρχία του Βασιλείου της Δανίας.

(Andrew Mayovskyy/Shutterstock)

Το 2016, το τοπικό συμβούλιο τουρισμού συνεργάστηκε με τους Χάρτες Google (https://blog.google/products/maps/sheep-view-where-theres-wool-theres-way/) για να καταγράψει εικόνες Street View δένοντας ηλιακές κάμερες στις πλάτες των περιπλανώμενων προβάτων. Ωστόσο, το έργο δεν τελείωσε εκεί. Χρησιμοποιώντας ειδικές δανεικές κάμερες, οι κάτοικοι και οι τουρίστες συνέχισαν να συλλέγουν εικόνες μέσω «ποδηλάτων, σακιδίων, αυτοκινήτων, καγιάκ, αλόγων, πλοίων, ακόμη και καροτσιών».

Ο παραδοσιακός τρόπος ζωής είναι βαθιά ριζωμένος στις Νήσους Φερόε. Έχετε περισσότερες πιθανότητες να δείτε το βόρειο σέλας από το να εντοπίσετε κάποιον να τρώει ένα Big Mac, καθώς το μέρος είναι μόνο ένα από τα λίγα στην Ευρώπη που δεν έχουν McDonald's. Το χειμώνα η λίμνη Sørvágsvatn παγώνει, καθιστώντας την δημοφιλή προορισμό για ψάρεμα στον πάγο (https://www.thetravel.com/didnt-know-faroe-islands/#there-s-an-optical-illusion-lake).

(iacomino FRiMAGES/Shutterstock)

Μοιραστείτε τις ιστορίες σας μαζί μας στο emg.inspired@epochtimes.com και συνεχίστε να παίρνετε την καθημερινή σας δόση έμπνευσης κάνοντας εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο Inspired στο TheEpochTimes.com/newsletter

Τόν Κύριον ὑμνεῖτε, καί ὑπερυψοῦτε εἰς πάντας τούς αἰῶνας.

Εὐλογεῖτε, πάντα τά ἔργα Κυρίου τόν Κύριον· ὑμνεῖτε καί ὑπερυψοῦτε αὐτόν εἰς τούς αἰῶνας.

Εὐλογεῖτε, Ἄγγελοι Κυρίου, οὐρανοί Κυρίου, τόν Κύριον· ὑμνεῖτε καί ὑπερυψοῦτε αὐτόν εἰς τούς αἰῶνας.

Εὐλογεῖτε, ὕδατα πάντα τά ὑπεράνω τῶν οὐρανῶν, πᾶσαι αἱ Δυνάμεις Κυρίου, τόν Κύριον· ὑμνεῖτε καί ὑπερυψοῦτε αὐτόν εἰς τούς αἰῶνας.

Εὐλογεῖτε, ἥλιος καί σελήνη, ἄστρα τοῦ οὐρανοῦ, τόν Κύριον· ὑμνεῖτε καί ὑπερυψοῦτε αὐτόν εἰς τούς αἰῶνας.

Εὐλογεῖτε, φῶς καί σκότος, νύκτες καί ἡμέραι, τόν Κύριον· ὑμνεῖτε καί ὑπερυψοῦτε αὐτόν εἰς τούς αἰῶνας.

Εὐλογεῖτε, πᾶς ὄμβρος καί δρόσος, πάντα τά πνεύματα, τόν Κύριον· ὑμνεῖτε καί ὑπερυψοῦτε αὐτόν εἰς τούς αἰῶνας.

Εὐλογεῖτε, πῦρ καί καῦμα, ψῦχος καί καύσων, τόν Κύριον· ὑμνεῖτε καί ὑπερυψοῦτε αὐτόν εἰς τούς αἰῶνας.

Εὐλογεῖτε δρόσοι καί νιφετοί, πάγοι καί ψῦχος, τόν Κύριον· ὑμνεῖτε καί ὑπερυψοῦτε αὐτόν εἰς τούς αἰῶνας.

Εὐλογεῖτε, πάχναι καί χιόνες, ἀστραπαί καί νεφέλαι τόν Κύριον· ὑμνεῖτε καί ὑπερυψοῦτε αὐτόν εἰς τούς αἰῶνας.

Εὐλογεῖτε, γῆ, ὄρη καί βουνοί, καί πάντα τά φυόμενα ἐν αὐτῇ, τόν Κύριον· ὑμνεῖτε καί ὑπερυψοῦτε αὐτόν εἰς τούς αἰῶνας.

Εὐλογεῖτε, πηγαί, θάλασσα, καί ποταμοί, κήτη, καί πάντα τά κινούμενα ἐν τοῖς ὕδασι, τόν Κύριον· ὑμνεῖτε καί ὑπερυψοῦτε αὐτόν εἰς τούς αἰῶνας.

Εὐλογεῖτε, πάντα τά πετεινά τοῦ οὐρανοῦ, τά θηρία καί πάντα τά κτήνη, τόν Κύριον· ὑμνεῖτε καί ὑπερυψοῦτε αὐτόν εἰς τούς αἰῶνας.

Εὐλογεῖτε, υἱοί τῶν ἀνθρώπων, εὐλογείτω Ἰσραήλ τόν Κύριον· ὑμνεῖτε καί ὑπερυψοῦτε αὐτόν εἰς τούς αἰῶνας.

Εὐλογεῖτε, Ἱερεῖς Κυρίου, δοῦλοι Κυρίου, τόν Κύριον· ὑμνεῖτε καί ὑπερυψοῦτε αὐτόν εἰς τούς αἰῶνας.

Εὐλογεῖτε, πνεύματα καί ψυχαί Δικαίων, ὅσιοι καί ταπεινοί τῇ καρδίᾳ, τόν Κύριον· ὑμνεῖτε καί ὑπερυψοῦτε αὐτόν εἰς τούς αἰῶνας. ·

Εὐλογεῖτε, Ἀνανία, Ἀζαρία, καί Μισαήλ, τόν Κύριον· ὑμνεῖτε καί ὑπερυψοῦτε αὐτόν εἰς τούς αἰῶνας.

Εὐλογεῖτε, Ἀπόστολοι, Προφῆται, καί Μάρτυρες Κυρίου, τόν Κύριον· ὑμνεῖτε καί ὑπερυψοῦτε αὐτόν εἰς τούς αἰῶνας.

Εὐλογοῦμεν Πατέρα Υἱόν, καί ἅγιον Πνεῦμα. Υμνοῦμεν καί ὑπερυψοῦμεν αὐτόν εἰς τούς αἰῶνας.

Αἰνοῦμεν, εὐλογοῦμεν, καί προσκυνοῦμεν τόν Κύριον.

Τόν Κύριον ὑμνοῦμεν, καί δοξολογοῦμεν εἰς πάντας τούς αἰῶνας.

Τόν Κύριον ὑμνεῖτε, καί ὑπερυψοῦτε εἰς πάντας τούς αἰῶνας.



ΠΗΓΗ: https://www.theepochtimes.com/bright/lake-sorvagsvatn-hangs-over-the-ocean-and-is-one-of-natures-most-incredible-optical-illusions-5453607?utm_source=goodeveningnoe&src_src=goodeveningnoe&utm_campaign=gv-2023-09-18&src_cmp=gv-2023-09-18&utm_medium=email&est=90AVPuo6KFY6cHkFFE4nTqPb%2BelmLPOv4NyUAVhEMCzFrNPh8WZVLEaK3bk%3D



ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ


καληνύχτα! 🌎🌙

4 σχόλια:

  1. Με πλήρωσαν να πω ψέματα για τον Πάτερ Αντώνιο!
    https://www.youtube.com/watch?v=FBSLl3FWbBs

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 18χρονος για πρώτη φορά: Κατέστρεψαν την Κιβωτό του Κόσμου όταν έφυγε ο πάτερ Αντώνιος
    https://www.youtube.com/watch?v=PVYJRyw9kfk

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πόσο ΜΑΓΕΥΤΙΚΕΣ εικόνες, από έναν τόπο μάλλον άγνωστο στήν Πατρίδα μας!
    Μαριγώ Ζαραφοπούλα σέ ευχαριστούμε από καρδιάς, που μας ταξιδεύεις σέ τέτοιους πανέμορφους τόπους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαίρομαι πολύ, κ. Καποδίστρια!!!! ευχαριστώ!!
      καλή και λαμπρή ημέρα!!!

      Διαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!