Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023

Υπόθεση Julian Assange: Οι Δυτικές ΑΞΙΕΣ α υ τ ο κ α τ α ρ γ ο ύ ν τ α ι !!!

Η υπόθεση Assange είναι ένα κομβικό σημείο για την παρακμή της δημοκρατίας: 

ΕΙΤΕ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΧΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΛΗΨΕΩΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΣΕ ΔΙΑΦΑΝΕΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ   Υ Π Ο Τ Ε Λ Η Σ.




13 ΣΕΠ 2023


Πρόσφατα, πέρασα από ένα σπίτι με τη μοτοσικλέτα μου μεταξύ Zug και Schwyz (Ελβετία) και αμέσως ένα χαμόγελο σχηματίστηκε στο πρόσωπό μου. 

«Ελευθερώστε τον Ασσάνζ» ήταν γραμμένο σε μια πινακίδα. 

Πόσο καιρό να βρίσκεται, άρα γε, εκεί; 

Για πόσο καιρό θα πρέπει ακόμη να βρίσκεται εκεί; 


Διαβάζω μερικά από τα κείμενα ξανά σήμερα και συλλογιέμαι: 

Δεν μπορεί ακόμη να μην έχει αλλάξει τίποτα σε τέσσερα χρόνια! 

Αυτή η στήλη εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο NZZ (https://www.nzz.ch/meinung/kolumnen/die-causa-julian-assange-ist-die-westliche-wertegemeinschaft-von-allen-guten-geistern-verlassen-ld.1497486και για πρώτη φορά δεν ήθελε να περάσει τόσο εύκολα, μετά από μερικά πισωγυρίσματα, τελικά εμφανίστηκε σε επεξεργασμένη μορφή. 


Εδώ σας φέρνω την αρχική έκδοση.

Το 1971, οι New York Times και η Washington Post δημοσίευσαν απόρρητα κυβερνητικά έγγραφα των ΗΠΑ σχετικά με τον πόλεμο του Βιετνάμ. Το εκρηκτικό περιεχόμενο: Η κυβέρνηση δεν περίμενε νίκη στο Βιετνάμ, αλλά ήταν έτοιμη να συνεχίσει να καίει Αμερικανούς πολίτες. Η δημοσίευση των «Pentagon Papers» βοήθησε στον τερματισμό του πολέμου, τα βραβεία Πούλιτζερ έπεσαν βροχή στους δημοσιογράφους και συνολικά ήταν μια νίκη της αλήθειας επί της επίσημης προπαγάνδας.


Τέτοιες μεγάλες στιγμές έχουν γίνει σπάνιες σήμερα. Λοιπόν, μάθαμε ότι οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ παρακολουθούσαν τους ίδιους τους πολίτες τους και τους φιλικούς αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων, τα λευκά βασανιστήρια, το Γκουαντάναμο και πολλά εγκλήματα πολέμου, όπως στην περίπτωση των στρατιωτών των ΗΠΑ που κατέρριψαν ιρακινούς πολίτες και δύο δημοσιογράφους του Reuters από ελικόπτερα σαν να ήταν Counterstrike. 


Αλλά τα περισσότερα από αυτά δεν τα μάθαμε πρώτα από ποιοτικά μέσα ενημέρωσης, αλλά από το Wikileaks. 

Και για όλα αυτά τα αμέτρητα έγγραφα (χωρίς υπόθεση ψευδών ειδήσεων) σχετικά με εγκλήματα των ισχυρών, ο Julian Assange αντιμετωπίζει τώρα ποινή φυλάκισης 175 ετών στις Ηνωμένες Πολιτείες. 

Για πρώτη φορά, ένας δημοσιογράφος θα μπορούσε να καταδικαστεί για κατασκοπεία εκεί.


Στον πυρήνα της, η ΥΠΟΘΕΣΗ ASSANGE ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. Στην αληθινή δημοκρατία, κάθε πολίτης είναι πρίγκιπας, συμπεριλαμβανομένου και ιδιαίτερα του αντιφρονούντα. Ως κυρίαρχος, ο πολίτης έχει την εξουσία λήψης αποφάσεων. 


Ωστόσο, μπορεί να λάβει αποφάσεις μόνο με βάση αληθινές πληροφορίες. Αν στερηθεί αυτά, η δημοκρατία μετατρέπεται σε πλουτοκρατία και ο πολίτης σε παιδί υπό κηδεμονία, υποτελής με δικαίωμα κατανάλωσης. 

Το κράτος μπορεί να λέει ψέμματα στους εχθρούς, αλλά όχι στον ίδιο του τον πολίτη – εκτός αν τον θεωρεί εχθρό.


Μέσα από το πρίσμα του Wikileaks, οι ΗΠΑ αποκαλύπτονται ως ένα κράτος-παρίας με ένα φιλελεύθερο προσωπείο, στο οποίο ένας στρατιωτικός-βιομηχανικός κορπορατισμός μαζί με το Big Finance και τους οργουελιανούς γίγαντες του Διαδικτύου κυβερνούν εναντίον του πολίτη, υποστηριζόμενοι από ψευδο-φιλελεύθερους δημοσιογράφους υποταγής που εξυμνούν αντιφρονούντες όπως ο Ai Wei Wei ενώ το πληκτρολόγιο του Assange έχει μπλοκάρει. 


Ακούγεται πολύ πυκνά εφαρμοσμένο; «Αν η αποκάλυψη εγκλημάτων αντιμετωπίζεται σαν έγκλημα, τότε μας κυβερνούν εγκληματίες», δήλωσε ο Snowden. 


Οι ΗΠΑ βλέπουν το Wikileaks ως μια «εχθρική υπηρεσία πληροφοριών» - οπότε τι είναι η NSA που κατασκοπεύει παράνομα τους πολίτες της; Όσο υψηλότερο είναι το τίμημα της εύρεσης της αλήθειας, τόσο μικρότερη είναι η ελευθερία. 

Το γεγονός ότι ο Πούτιν παρουσιάζεται τώρα ως προστάτης τους χορηγώντας άσυλο στον Snowden είναι ένα δίλημμα που τα φιλελεύθερα κράτη - όπως η Ελβετία - θα μπορούσαν να επιλύσουν ανά πάσα στιγμή παρέχοντας προστασία στους πληροφοριοδότες.


Το γεγονός ότι ο Assange ήταν πάντα συγκλονισμένος με ψευδείς κατηγορίες είναι μέρος του παιχνιδιού που υποτίθεται ότι τον κάνει λεπρό.

 Δημοσιογράφοι όπως ο Mathias Bröckers («Ελευθερία για τον Julian Assange», Westend Verlag) αντικρούουν αυτές τις συκοφαντίες και ο Ειδικός Αντιπρόσωπος του ΟΗΕ για τα βασανιστήρια, Nils Melzer, ανακοίνωσε πρόσφατα ότι υπέκυψε στην προπαγάνδα

Βλέπει τον Assange ως θύμα ψυχολογικών βασανιστηρίων, ένα προηγούμενο για την κρατική συνεργασία για να αποτελειώσει τον κομιστή δυσάρεστων αληθειών. 



Η υπόθεση Assange όχι μόνο φέρνει στο φως την κρίση της δυτικής κοινότητας αξιών (δηλαδή ημών), αλλά εγείρει επίσης το ερώτημα εάν αυτή η κοινότητα αξιών εξακολουθεί να υπάρχει. 

Πού είναι η κατακραυγή;


Προφανώς, ο Δάντης μας εννοούσε όταν έγραψε: «Το πιο καυτό μέρος στην κόλαση προορίζεται για εκείνους που παραμένουν ουδέτεροι σε περιόδους κρίσης».

ΠΗΓΗ: https://www.freischwebende-intelligenz.org/p/causa-julian-assange-der-wertewesten?utm_campaign=email-post&r=2glxis&utm_source=substack&utm_medium=email


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

1 σχόλιο:

  1. Τόσο απλά.. χακάρεται η Digital ID!!
    Τρομακτικό..

    https://twitter.com/Celesta91883911/status/1702690666055163943

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!