Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023

(Η άλλη πλευρά) - Παρά το αναπηρικό καροτσάκι: Η υπέρμαχος του εμβολιασμού εμμένει στη γνώμη της... ... και αγωνίζεται για την αναγνώριση του post-vac (μετεμβολιακό σύνδρομο) ως ασθένειας

 


Από τον Daniel Weinmann

Θεωρήθηκε η ιδανική διέξοδος από την κρίση του κορωνοϊού - όχι μόνο σε αυτή τη χώρα. Όσοι αρνήθηκαν να το πράξουν χαρακτηρίστηκαν ως αντικοινωνικοί και επικίνδυνοι και αποκλείστηκαν σε μεγάλο βαθμό από τη δημόσια ζωή.

Και σύμφωνα με την επίσημη ανάγνωση, δεν είχε αρνητικές συνέπειες. "Οι εμβολιασμοί είναι λίγο πολύ απαλλαγμένοι από παρενέργειες, αυτό πρέπει να ειπωθεί ξανά και ξανά", ανακοίνωσε ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας Karl Lauterbach στο "Anne Will" τον Φεβρουάριο του περασμένου έτους (https://www.youtube.com/watch?v=liJawtN4jvE). Οι άνθρωποι που δεν ήθελαν να εμβολιαστούν ήταν «εν μέρει θύματα της άθλιας παραπληροφόρησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».

Ο κορυφαίος εκπρόσωπος της Γερμανίας για τον κορωνοϊό Christian Drosten (https://www.faz.net/aktuell/gesellschaft/gesundheit/coronavirus/corona-impfstoff-von-astrazeneca-laut-drosten-unbedenklich-17201939.html), από την άλλη πλευρά, διαπίστωσε σχεδόν ακριβώς ένα χρόνο νωρίτερα ότι τα διαθέσιμα εμβόλια ήταν εξαιρετικά καλά σε σύγκριση με αυτό που θα μπορούσε να αναμένεται. «Πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να εμβολιάσουμε όλους τους τομείς το συντομότερο δυνατό», ζήτησε ο καθηγητής Charité.

Σύμφωνα με το σύνθημα «τα υπόλοιπα είναι ιστορία», οι απολογητές του εμβολιασμού θα ήταν πολύ ευτυχείς να βάλουν τον μανδύα της σιωπής πάνω από αυτό το άδοξο κεφάλαιο από το βιβλίο της χειραγώγησης των πολιτικών-μέσων ενημέρωσης. Αλλά όσοι επηρεάζονται – τουλάχιστον μερικοί από αυτούς – δεν θα σιωπήσουν. Η Amélie Funda είναι μία από αυτές. Η υποστηρικτής του εμβολιασμού mRNA βρίσκεται τώρα σε αναπηρικό καροτσάκι και αγωνίζεται για την αναγνώριση του "post-vac" (μετεμβολιακού συνδρόμου) ως ασθένειας.


ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΠΑΡΑΛΥΣΗΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΔΙΑ

Χαμογελώντας, αφήνει τον εαυτό της να φωτογραφηθεί στο "WAZ", στο οποίο λέει για την ιστορία του πόνου της. Ο πόνος είναι αφόρητος χωρίς φαρμακευτική αγωγή, αναφέρει η 29χρονη. Μετά τους εμβολιασμούς, τα πράγματα πήραν την κατηφόρα. Παρ' όλα αυτά, δεν αφήνει τον εαυτό της να αποθαρρυνθεί από την πίστη της στο "αποτελεσματικό" τσίμπημα. «Είμαι υπέρμαχος των εμβολίων», επισημαίνει η Funda. Είναι απαράδεκτο όταν κάποιοι βάζουν τους εμβολιασμένους με "post-vac" στη γωνία των αντιεμβολιαστών.

Μετά τον πρώτο εμβολιασμό της την άνοιξη του 2021, η δασκάλα του δημοτικού σχολείου ανέπτυξε πόνο, ωστόσο, άκουσε τις συμβουλές αρκετών γιατρών, οι οποίοι πρότειναν να κάνει τη δεύτερη ένεση. Δύο ημέρες αργότερα, η κυκλοφορία της καταρρέει, νοιώθει ζαλάδες και ναυτία. Εκτός από τον αδιάκοπο πόνο, υπάρχουν σημάδια παράλυσης – πρώτα στα πόδια, στη συνέχεια στα χέρια.

Τελικά, χάνει την ικανότητά της να μιλάει. Ξανά και ξανά κάνει υποτροπές. Τον Μάρτιο, ήρθε η τελευταία μεγάλη κατάρρευση. Από τότε, δεν μπόρεσε να ανέβει ξανά σκαλοπάτια. Σαν να μην έφτανε αυτό, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Μάρμπουργκ τη διέγνωσε με σύνδρομο χρόνιας κόπωσης. Έχει υποβληθεί σε πέντε αιμοκαθάρσεις, έχει δοκιμάσει φάρμακα για την ελονοσία και τα εγκεφαλικά επεισόδια – όλα χωρίς αποτέλεσμα.


ΟΙ ΠΑΣΧΟΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΕΜΒΟΛΙΑΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΜΕΝΟΙ

Παρ' όλα αυτά, η Funda, η οποία βρίσκεται πλέον σε επίπεδο φροντίδας 3, χαμογελά σε αρκετές φωτογραφίες. Ίσως επειδή βλέπει τον εαυτό της ως πρωταθλητή της αναγνώρισης της νόσου. Όπως και εκείνη, «υπάρχουν περίπου 100.000 άλλοι πάσχοντες μετά τον εμβολιασμό», πιστεύει. Νοιώθει ενοχλημένη που έχει δείξει αλληλεγγύη στον εμβολιασμό, αλλά δεν βιώνει αλληλεγγύη στην κοινωνία. Προκειμένου να ταρακουνήσει το κοινό, συμμετέχει σε ένα πανγερμανικό δίκτυο αυτοβοήθειας.

Ο δρόμος είναι μακρύς και μοιάζει με μάχη ενάντια στους ανεμόμυλους. "Οι πάσχοντες από Post-vac αισθάνονται εγκαταλελειμμένοι", ακόμη και ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας "Südwestrundfunk" (SWR) αναγκάστηκε να δηλώσει σε τηλεοπτικό ρεπορτάζ στα τέλη Μαΐου (https://www.youtube.com/watch?v=n7XGB-utN50). Ενδεικτικό της διάθεσης σε αυτή τη χώρα: Το κείμενο του προγράμματος κάνει λόγο για «λεγόμενους post-vac ασθενείς».

Η Amélie Funda θέλει να είναι «απλά ευτυχισμένη». Δεν αφήνεται να καταπέσει και έχει όρεξη για ζωή, είπε ο σύζυγός της στο "WAZ". Ας ελπίσουμε ότι αργά ή γρήγορα οι τραυματίες των εμβολίων δεν θα εγκαταλείψουν τον αγώνα τους για αναγνώριση απογοητευμένοι.


ΠΗΓΗ: https://reitschuster.de/post/trotz-rollstuhl-impfbefuerworterin-bleibt-bei-ihrer-meinung/


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το ιικό RNA μπορεί να παραμείνει για 2 χρόνια μετά το COVID-19: Μελέτη προδημοσίευσης

Μια μελέτη δείχνει γιατί ορισμένοι αναπτύσσουν νέες ιατρικές καταστάσεις μετά το COVID-19, ενώ δεν διερευνούν τη σχέση μεταξύ επίμονου ιικού RNA και κατάστασης εμβολιασμού.

https://www.theepochtimes.com/health/viral-rna-can-persist-for-2-years-after-covid-19-preprint-study-5493620?utm_source=goodeveningnoe&src_src=goodeveningnoe&utm_campaign=gv-2023-09-19&src_cmp=gv-2023-09-19&utm_medium=email&est=r5LikUCH99lwcmx8kzhQgwGlipuYK7oSngt378mXioIHbfj59OoaXm9Ohdc%3D



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!