Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023

Ο Τραμπ αποκαλεί την απαγόρευση των αμβλώσεων έξι εβδομάδων «τρομερή», και δέχεται κριτική από ηγέτες υπέρ της ζωής

UPDATE, 2:06 μ.μ. CST: Αυτή η έκθεση έχει ενημερωθεί με πρόσθετα σχόλια από την πρόεδρο της Susan B. Anthony Pro-Life America Marjorie Dannenfelser.

UPDATE 2, 5:57PM CST: Αυτή η έκθεση έχει ενημερωθεί για να αναγνωρίσει ότι στην πλήρη συνέντευξη uncut, διαθέσιμη εδώ, ο Πρόεδρος Trump έθεσε το παράδειγμα της υπεράσπισης της παιδοκτονίας από τον Δημοκρατικό κυβερνήτη της Βιρτζίνια Ralph Northam, το οποίο παραλείφθηκε από την επεξεργασία του τμήματος στην αρχική έκθεση του NBC News.

(Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εξέπληξε τους πρώην υποστηρικτές του κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου με μια συνέντευξη στο Meet the Press στην οποία επανειλημμένα μίλησε για σχέδια για έναν συμβιβασμό για τις αμβλώσεις που ελπίζει ότι θα αφήσει το ζήτημα «πίσω μας», αρνήθηκε επανειλημμένα να πει αν πιστεύει ότι τα έμβρυα έχουν συνταγματικά δικαιώματα, καταδίκασε τους νόμους για τους καρδιακούς παλμούς της πολιτείας ως «τρομερούς», εξέφρασε αδιαφορία για το αν το ζήτημα επιλύεται στην πολιτεία ή σε ομοσπονδιακό επίπεδο και επανέλαβε την επιμονή του ότι οι νόμοι υπέρ της ζωής χρειάζονται εξαιρέσεις για βιασμό και αιμομιξία.

Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στην εκπομπή Meet the Press του NBCη παρουσιάστρια Kristen Welker ρώτησε το φαβορί των Ρεπουμπλικάνων για το 2024, «πώς είναι αποδεκτό στην Αμερική να κινδυνεύουν οι ζωές των γυναικών, οι γιατροί να αναγκάζονται να διώχνουν ασθενείς που έχουν ανάγκη ή να διακινδυνεύουν να παραβιάσουν το νόμο;». Χωρίς να αμφισβητήσει τον ψευδή ισχυρισμό ότι η άρνηση της άμβλωσης θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των γυναικών, ο Τραμπ διεκδίκησε τα εύσημα για την ανατροπή της απόφασης Roe v. Wade, η οποία είπε ότι έδωσε στους υπέρμαχους της ζωής «το δικαίωμα να διαπραγματευτούν για πρώτη φορά».

«Θα έχουμε ανθρώπους να ενωθούν για αυτό το θέμα», είπε. «Θα καθορίσουν τον χρόνο, επειδή κανείς δεν θέλει να δει πέντε, έξι, επτά, οκτώ, εννέα μήνες, κανείς δεν θέλει να δει αμβλώσεις όταν έχεις ένα μωρό στη μήτρα».

Ο Welker ισχυρίστηκε επανειλημμένα ότι η άμβλωση μέχρι και τους τελευταίους εννέα μήνες «δεν αποτελεί μέρος της πλατφόρμας κανενός». Ο Τραμπ επανέλαβε το σημείο καθ' όλη τη διάρκεια της συνέντευξης, στην οποία αναφέρθηκε ο λεγόμενος νόμος περί αναπαραγωγικής υγείας της Νέας Υόρκης του 2019 και σχολίασε την ίδια χρονιά τον πρώην Δημοκρατικό κυβερνήτη της Βιρτζίνια Ραλφ ΝόρθαμΑλλά συνολικά, ο Τραμπ επικεντρώθηκε στο όραμά του για τον εαυτό του ως «σχεδόν σαν μεσολαβητή σε αυτή την περίπτωση», μετά την οποία «θα είμαστε σε θέση να προχωρήσουμε σε άλλα πράγματα, όπως η οικονομία, ο στρατός μας».

«Νομίζω ότι όλοι θα με συμπαθήσουν, νομίζω ότι και οι δύο πλευρές θα με συμπαθήσουν», είπε. «Αυτό που θα πρέπει να συμβεί, ακούστε, αυτό που θα συμβεί είναι να καταλήξετε σε αρκετές εβδομάδες ή μήνες, θα βρείτε έναν αριθμό που θα κάνει τους ανθρώπους ευτυχισμένους. Επειδή το 92% των Δημοκρατικών δεν θέλουν να δουν την άμβλωση μετά από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα».

«Θα συμφωνήσουμε σε αρκετές εβδομάδες ή μήνες ή όπως θέλετε να το ορίσετε, και οι δύο πλευρές θα έρθουν μαζί, και οι δύο πλευρές - και αυτή είναι μια μεγάλη δήλωση - και οι δύο πλευρές θα έρθουν μαζί, και για πρώτη φορά σε 52 χρόνια θα έχετε ένα θέμα που μπορούμε να αφήσουμε πίσω μας. », ισχυρίστηκε ο Τραμπ.

Η συμβιβαστική νομοθεσία για την άμβλωση δεν είναι μια νέα ιδέα· η νομοθετική στρατηγική υπέρ της ζωής κυριαρχείται εδώ και καιρό από την «σταδιακή» προσέγγιση στην οποία τα νομοσχέδια προτείνονται με βάση τα σημεία αποκοπής που πιστεύεται ότι είναι πιο πολιτικά εφικτά σε ένα δεδομένο χρόνο ή τόπο. Σε εθνικό επίπεδο, ωστόσο, οι Δημοκρατικοί δεν ήταν δεκτικοί σε τέτοιες προτάσεις. Τον Ιανουάριο, όλοι εκτός από δύο Δημοκρατικούς στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ψήφισαν κατά της νομοθεσίας που απαιτεί βασική ιατρική περίθαλψη σε βρέφη που έχουν γεννηθεί πλήρως και επιβιώνουν από απόπειρες αμβλώσεων. (Όταν βρίσκονται στην ηγεσία, οι Δημοκρατικοί έχουν επανειλημμένα εμπόδισε μια τέτοια νομοθεσία να έρθει ακόμη και για ψηφοφορία.) Πέρυσιόλοι οι Δημοκρατικοί της Βουλής των Αντιπροσώπων, εκτός από ένανψήφισαν νομοθεσία για την επιβολή απεριόριστων αμβλώσεων σε εθνικό επίπεδο. Το 2020, μόνο δύο Δημοκρατικοί της Γερουσίας ψήφισαν νομοθεσία για την απαγόρευση της άμβλωσης στις 20 εβδομάδες. Οι ηγέτες των Δημοκρατικών συχνά αρνούνται να προσδιορίσουν τυχόν περιορισμούς στις αμβλώσεις που θα δέχονταν, με πιο πρόσφατη την αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις.

ΣΧΕΤΙΚΟ: Αγαπητέ Τραμπ: Η άμβλωση δεν είναι μια επιχειρηματική συμφωνία όπου «και οι δύο πλευρές» έχουν έγκυρα σημεία

Επιπλέον, όπως σημείωσε τη Δευτέρα ο Matt Lamb του LifeSiteNews, ένα σημείο διακοπής 15 εβδομάδων που αγκαλιάστηκε τον περασμένο χρόνο από ορισμένους ηγέτες υπέρ της ζωής θα σταματούσε μόνο περίπου το επτά τοις εκατό των αμβλώσεων, με έναν μεταγενέστερο αριθμό εβδομάδων να σώζει ακόμη λιγότερα μωρά. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η σταδιακή προσέγγιση (την οποία δεν αποδέχονται όλοι οι υπέρμαχοι της ζωής) βασίζεται στην κατανόηση ότι οποιαδήποτε μερική απαγόρευση θα ακολουθηθεί από συνεχείς προσπάθειες να περάσουν προηγούμενες απαγορεύσεις, επιτυγχάνοντας τελικά πλήρη προστασία. Ο Τραμπ, αντίθετα, παρουσίασε τον συμβιβασμό του ως τελικό σημείο για το ζήτημα.

— Article continues below Petition —
Tell Donald Trump he MUST support abortion-ban legislation
  Show Petition Text
10560 have signed the petition.
Let's get to 12500!
Add your signature:
 
 
Keep me updated via email on this petition and related issues.

Όταν ρωτήθηκε αν ένας τέτοιος συμβιβασμός θα είναι σε πολιτειακό ή ομοσπονδιακό επίπεδο, ο Τραμπ είπε, «θα μπορούσε να είναι πολιτειακός ή θα μπορούσε να είναι ομοσπονδιακός, ειλικρινά δεν με νοιάζει». Ωστόσο, ένας ομοσπονδιακός νόμος για τις αμβλώσεις θα ήταν το μόνο σενάριο στο οποίο ο πρόεδρος θα είχε κάποιο ρόλο.

Όταν πιέστηκε για περαιτέρω επεξεργασία, ο Τραμπ εκφράστηκε με υπεκφυγές. Σχετικά με το αν θα υπογράψει την απαγόρευση των αμβλώσεων στις 15 εβδομάδες, είπε: «Δεν πρόκειται να πω ότι θα το έκανα ή δεν θα το έκανα», και στη συνέχεια δήλωσε εθελοντικά ότι θεωρεί «τρομερό πράγμα και τρομερό λάθος» για τον επικεφαλής Ρεπουμπλικάνο αντίπαλό του το 2024, τον κυβερνήτη της Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντις, να έχει υπογράψει απαγόρευση των αμβλώσεων στις έξι εβδομάδες.

Ο Welker ρώτησε επίσης τέσσερις φορές αν ο Trump πιστεύει ότι τα προγεννημένα μωρά έχουν συνταγματικά δικαιώματα. Δεν απάντησε, αλλά βρήκε την ευκαιρία να τονίσει: «Έχω εξαιρέσεις, παρεμπιπτόντως. Νομίζω ότι οι άνθρωποι πρέπει να έχουν εξαιρέσεις, νομίζω ότι αν πρόκειται για βιασμό ή αιμομιξία ή τη ζωή της μητέρας, νομίζω ότι πρέπει να υπάρχουν εξαιρέσεις [...] και πολλοί άνθρωποι, όταν δεν έχουν εξαιρέσεις, τώρα, θα σας πω ότι νομίζω ότι οι περισσότεροι άνθρωποι, οι περισσότεροι Ρεπουμπλικάνοι είναι πρόθυμοι, όταν πρόκειται για την ζωή της μητέρας, βιασμό, αιμομιξία, νομίζω ότι οι περισσότεροι από αυτούς είναι υπέρ».

«Υπάρχει ένας αριθμός και υπάρχει ένας αριθμός που πρόκειται να συμφωνηθεί», δήλωσε ο Τραμπ. «Και οι Ρεπουμπλικάνοι θα πρέπει να βγουν και να πουν το εξής, επειδή νομίζω ότι οι Ρεπουμπλικάνοι μιλούν πολύ άναρθρα για αυτό το θέμα, παρακολουθώ μερικούς από αυτούς, χωρίς τις εξαιρέσεις κ.λπ., είπα, εκτός από ορισμένα μέρη της χώρας, δεν μπορείτε – δεν πρόκειται να κερδίσετε σε αυτό το θέμα. Αλλά θα κερδίσετε σε αυτό το θέμα όταν καταλήξετε στον σωστό αριθμό εβδομάδων. Επειδή οι Δημοκρατικοί δεν θέλουν να είναι ριζοσπαστικοί στο θέμα, οι περισσότεροι από αυτούς, κάποιοι το κάνουν, δεν θέλουν να είναι ριζοσπαστικοί στο θέμα».

Τα σχόλια του Trump πυροδότησαν θύελλα αντιδράσεων μεταξύ της κοινότητας υπέρ της ζωής. Η ιδρύτρια της Live Action Λίλα Ρόουζ τους χαρακτήρισε «αξιολύπητους και απαράδεκτους», δηλώνοντας ότι «δεν πρέπει να είναι ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος»:

Και τότε δεν υπήρχαν κανέναν, η διευθύνουσα σύμβουλος Abby Johnson και ο πρόεδρος των Φοιτητών για τη Ζωή της Αμερικής, Kristan Hawkins, αποδοκίμασαν επίσης τον Trump:

Όταν της ζητήθηκε σχόλιο, η ομάδα απλώς επανέλαβε την έκκλησή της για ελάχιστο όριο 15 εβδομάδων, ενέκρινε τη σαφήνεια από «κάθε υποψήφιο» σχετικά με τον τρόπο προώθησης του αγώνα υπέρ της ζωής και επαίνεσε τον ΝτεΣάντις για την υπογραφή του νόμου περί καρδιακών παλμών, αλλά δεν ανέφερε ονομαστικά τον Τραμπ ούτε επέκρινε τις παρατηρήσεις του. Η Dannenfelser αργότερα τουίταρε επαναλήψεις της υποστήριξης της SBA για τους νόμους περί καρδιακών παλμών και μια έκκληση να «μετακινηθούμε από το παρελθόν και το μέλλον», και πάλι χωρίς να επικρίνει τον Τραμπ:

Άλλοι συντηρητικοί σχολιαστές πρότειναν ότι η συνέντευξη σηματοδότησε ότι ο Τραμπ, ο οποίος δημιούργησε ένα γενικά ρεκόρ υπέρ της ζωής στο αξίωμα, φέρνοντας εξωτερική βοήθεια για να διαμορφώσει τις εκτελεστικές του ενέργειες και τις δικαστικές επιλογές του (για να κατευνάσει τις αμφιβολίες σχετικά με την «πολύ υπέρ της επιλογής» του"παρελθόν), τώρα θεωρεί δεδομένη την υποστήριξη των Συντηρητικών και αισθάνεται ελεύθερος να προσπαθήσει να κερδίσει την εύνοια άλλων ομάδων, ενδεχομένως προβλέποντας ένα πολύ διαφορετικό είδος προεδρίας εάν επρόκειτο να κερδίσει μια δεύτερη θητεία:

Η εκστρατεία του ΝτεΣάντις αντέδρασε επίσης στα σχόλια του Τραμπ, αποκαλώντας τα μέρος ενός μοτίβου που είπε ότι ο κυβερνήτης της Φλόριντα δεν θα συμμεριζόταν ως πρόεδρος:

Ο Τραμπ διατηρεί ένα επιβλητικό προβάδισμα για το χρίσμα, ακόμη και αν εξακολουθούν να υπάρχουν σοβαρά ερωτήματα σχετικά με το αν ο Τραμπ μπορεί να νικήσει τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν σε μια ρεβάνς. Η προκριματική ψηφοφορία ξεκινά τον επόμενο Ιανουάριο με τις εκλογές στην Αϊόβα, όπου οι υποστηρικτές του ΝτεΣάντις ελπίζουν ότι η χερσαία επιχείρηση του κυβερνήτη θα φέρει μια νίκη που θα αντιστρέψει την τροχιά της μάχης για το χρίσμα. Μένει να δούμε πώς τα τελευταία σχόλια του Trump για τις αμβλώσεις θα επηρεάσουν την κούρσα.


ΠΗΓΗ: https://www.lifesitenews.com/news/trump-calls-six-week-abortion-ban-terrible-gets-slammed-by-pro-life-leaders/


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!