Σάββατο 15 Ιουνίου 2024

Ψυχολογική Βιοτρομοκρατία (Να διαβαστεί προσεκτικά)




Ομιλία στο συνέδριο «Όχι στην Ατζέντα 2030» στη Ρώμη, Ιταλία




(το κείμενο σε ηχητικό εντός του αρχικού συνδέσμου)



Κατά τη γνώμη μου, ο προωθούμενος φόβος του σημερινού στελέχους της «γρίπης των πτηνών» είναι ένα παράδειγμα της «νόσου Χ», για την οποία ο Π.Ο.Υ. έχει προειδοποιήσει. 


Ωστόσο, η «γρίπη των πτηνών» δεν είναι η απειλή για την ανθρώπινη υγεία η οποία προωθείται ως τέτοια. 


Εξ όσων γνωρίζω, δεν έχουν υπάρξει τεκμηριωμένοι θάνατοι ανθρώπων από αυτή την εκδοχή της γρίπης των πτηνών και δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο με τακτικό ή διαρκή τρόπο. 


Αυτό φαίνεται να είναι ένα άλλο παράδειγμα της «Ψυχολογικής Βιοτρομοκρατίας», το οποίο είναι το επίκεντρο αυτής της διάλεξης.





Ψυχολογική Βιοτρομοκρατία

Αυτή η συζήτηση ενισχύεται από τις αποκαλύψεις του 2017 του Δρ Alexander Kouzminov, ενός πρώην πράκτορα πληροφοριών που εργάστηκε για τη Σοβιετική-Ρωσική Υπηρεσία Εξωτερικών Πληροφοριών (SVR) κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1980-90 και ο οποίος ειδικεύτηκε σε επιχειρήσεις πληροφοριών που αφορούσαν δραστηριότητες που σχετίζονται με βιολογικά όπλα σε χώρες-στόχους πριν παραιτηθεί από την SVR και μεταναστεύσει στη Νέα Ζηλανδία.





Τι είναι η Ψυχολογική Βιοτρομοκρατία;

Η «ψυχολογική βιοτρομοκρατία» ή «βιοτρομοκρατία πληροφοριών» περιλαμβάνει τη χρήση του φόβου μιας μολυσματικής ασθένειας για τον έλεγχο των ανθρώπων και της συμπεριφοράς τους. 


Είναι μια πολύ αποτελεσματική μέθοδος μαζικής χειραγώγησης των πληθυσμών και λειτουργεί δημιουργώντας μια κατάσταση αυξημένου άγχους και φόβου θανάτου στους ανθρώπους που στοχοποιούνται. 


Αυτός ο φόβος συχνά βασίζεται σε παραπλανητικές, κακώς τεκμηριωμένες (ψευδο-) ιστορικές ιστορίες - ουσιαστικά λαϊκά παραμύθια ή παραβολές - για ιστορικές πανδημίες πολύ επικίνδυνων ασθενειών.


Συχνά, αυτές οι παραβολές έχουν ελάχιστη σχέση με τη σύγχρονη κοινωνία με τις εξελιγμένες υγειονομικές πρακτικές, τα νοσοκομειακά δίκτυα και το ευρύ φάσμα αντιβιοτικών, αντιμυκητιασικών, αντιπαρασιτικών και αντιφλεγμονωδών φαρμάκων.


Ένα παράδειγμα μιας τέτοιας ιστορίας είναι η ιστορία της παγκόσμιας πανδημίας «ισπανικής γρίπης» του 1918


Αυτή η ιστορία έχει χρησιμοποιηθεί από καιρό για να δικαιολογήσει την ανάγκη μαζικού ετήσιου εμβολιασμού κατά της γρίπης για να αποφευχθεί μια μελλοντική πανδημία γρίπης. 


Αλλά αυτή η ιστορία είναι παραπλανητική λαογραφία. Έχει επαναληφθεί για πάνω από έναν αιώνα από τότε που συνέβησαν αυτά τα γεγονότα και εξακολουθεί να υποκινεί βαθύ φόβο στο μυαλό πολλών.


Η αλήθεια είναι ότι τα κύματα μαζικού θανάτου από μολυσματικές ασθένειες, τα οποία συνέβησαν γύρω στο 1918, δεν οφείλονταν πραγματικά στο στέλεχος της γρίπης H1N1, το οποίο μόλυνε και προκάλεσε ασθένεια του ανώτερου αναπνευστικού σε πολλούς ανθρώπους σε όλο τον κόσμο - αλλά δεν προκάλεσε πραγματικά μαζικό θάνατο. 


Αντ' αυτού, η τρέχουσα επιστημονική ανάλυση δείχνει ότι αυτοί οι θάνατοι οφείλονταν κυρίως σε βακτηριακή πνευμονία, η οποία συν-κυκλοφόρησε με τον ιό της γρίπης H1N1, μαζί με ακατάλληλη χρήση μη φαρμακευτικών μέτρων δημόσιας υγείας, συμπεριλαμβανομένων των μασκών, και ακατάλληλη δοσολογία με ένα πρόσφατα ανακαλυφθέν φαρμακευτικό φάρμακο - ασπιρίνη. 

Μια πολύ πιο λεπτή πραγματικότητα, αλλά όχι αυτή που υποστηρίζει την ανάγκη για ετήσιο εμβολιασμό κατά της γρίπης.


Η πρόσφατη παγκόσμια αύξηση της προπαγάνδας σχετικά με το στέλεχος του H5N1 (γρίπη των πτηνών) που κυκλοφορεί τώρα σε μεγάλα κοπάδια κοτόπουλων (και σε ένα ευρύ φάσμα άγριων πτηνών) παρέχει μια μεγάλη μελέτη περίπτωσης για το πώς δημιουργείται και αναπτύσσεται μια εκστρατεία ψυχολογικής ή ενημερωτικής βιοτρομοκρατίας.





Τι κάνει την Ψυχολογική Βιοτρομοκρατία αποτελεσματική;

Τα κύρια συστατικά και τα επακόλουθα αυτής της νέας μορφής μαζικής χειραγώγησης περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:


1) Ένας παράγοντας χρόνου: Η ψυχολογική βιοτρομοκρατία παρέχει μια πρακτική μέθοδο για άμεση παγκόσμια μετάδοση και ανάπτυξη εκτεταμένου πανικού μέσω ηλεκτρονικών μέσων επικοινωνίας.


2) Ένας παράγοντας ευπάθειας: Οι άνθρωποι αισθάνονται αδυναμία όταν αντιμετωπίζουν την απειλή, λόγω έλλειψης αποτελεσματικών μέσων άμυνας. Αυτό δημιουργεί πανικό στον γενικό πληθυσμό, ο οποίος στη συνέχεια μπορεί να κατευθυνθεί ή να αξιοποιηθεί για την υποστήριξη άλλων στόχων.


3) Ένας παράγοντας αβεβαιότητας: Η έλλειψη πραγματικών πληροφοριών σχετικά με την πηγή της βιοτρομοκρατικής απειλής και την εξάπλωσή της δημιουργεί μια ευκαιρία χειραγώγησης των μαζών των ανθρώπων από εκείνους που ξεκινούν την απειλή. Η έναρξη και η προώθηση ενός ψυχολογικού βιοτρομοκρατικού γεγονότος δημιουργεί μια ευκαιρία να δημιουργηθεί και να προωθηθεί μια εξήγηση του γεγονότος και να διαμορφωθούν προπαγανδιστικές αφηγήσεις που εξυπηρετούν ή υποστηρίζουν άλλους (συνήθως κρυμμένους) στόχους.


Στην περίπτωση της τρέχουσας αφήγησης της «γρίπης των πτηνών», οι στόχοι αυτοί μπορεί να περιλαμβάνουν την προώθηση της αποδοχής του γενετικού εμβολιασμού των γαλακτοπαραγωγών βοοειδών με βάση το mRNA και την προώθηση του στόχου της σφαγής κοπαδιών βοοειδών για τον μετριασμό των ισχυρισμών ότι τα βοοειδή έχουν επιπτώσεις στις εκπομπές CO2.


4) Ένας παράγοντας «έλλειψης ελέγχου»: Κάθε άτομο που αποδέχεται την προωθούμενη αφήγηση της Βιοτρομοκρατίας αναπτύσσει και εσωτερικεύει την αίσθηση ότι είναι «εκτός ελέγχου», επειδή είναι ένα ύποπτο αντικείμενο, πιθανό να έχει την ασθένεια, και ως εκ τούτου αποτελεί απειλή για όλους τους άλλους.


Αυτό δημιουργεί χρόνιο εσωτερικό άγχος σε όσους είναι ευάλωτοι στην εκστρατεία βιοτρομοκρατίας, το οποίο στη συνέχεια χειραγωγείται εύκολα από την προώθηση αφηγήσεων που απαιτούν συμμόρφωση με μια σειρά ενεργειών - αποτελεσματικών ή αναποτελεσματικών - που χρησιμεύουν για να δημιουργήσουν μια αίσθηση σκοπού, ταυτότητας και ανήκειν σε μια «ομάδα» που έχουν επιτύχει προστατευόμενο καθεστώς (από την κατασκευασμένη απειλή βιοτρομοκρατίας) εκτελώντας ένα τελετουργικό ή τροποποιώντας τη συμπεριφορά τους με κάποιο τρόπο.





Ποιος αναπτύσσει την ψυχολογική βιοτρομοκρατία;

Η μεγάλης κλίμακας ψυχολογική βιοτρομοκρατία, ή βιοτρομοκρατία πληροφοριών, ή «βιολογικός εκβιασμός πληροφοριών», συνήθως αναπτύσσεται κρυφά από ξένες ή εγχώριες υπηρεσίες «πληροφοριών» ή «ασφάλειας» και εφαρμόζεται ως «ενεργή επιχείρηση» σε χώρες-στόχους χρησιμοποιώντας μια ποικιλλία συνειδητών ή ανυποψίαστων συμμάχων.


Η ύπαρξη και η ανάπτυξη μιας ενεργού επιχείρησης Ψυχολογικής Βιοτρομοκρατίας μπορεί να ανιχνευθεί ως μια σειρά σεναρίων ενεργών επιχειρησιακών σταδίων ανάπτυξης, καθένα από τα οποία περιλαμβάνει σαφώς καθορισμένες στρατηγικές, δρώντες, ρόλους και ευθύνες.


Αυτές οι στρατηγικές, οι παράγοντες, οι ρόλοι και οι αρμοδιότητες περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:


1) Μια «Ενεργή επιχείρηση»: πρόκειται για μια δραστηριότητα μιας μυστικής υπηρεσίας (συνήθως μιας ξένης υπηρεσίας πληροφοριών), η οποία στοχεύει σε ένα «κοινό-στόχο» (ένα αντικείμενο που θέλει να επηρεάσει) και διεξάγεται κατόπιν αιτήματος ενός «ενδιαφερόμενου μέρους» με «υποστηρικτές» και «βοηθητικά μέσα» προκειμένου να επιτευχθούν οι απαιτούμενες «προγραμματισμένες επιπτώσεις».


Η «Ενεργός λειτουργία» πραγματοποιείται με την υποστήριξη πρακτόρων, υποστηρικτικών προσώπων και ενδιαφερόμενων οργανισμών

Συνήθως, η υπηρεσία «πληροφοριών» ή «ασφάλειας» (μισθοφορική ή κυβερνητικά συνδεδεμένη) διεξάγει την «ενεργό επιχείρηση» χρησιμοποιώντας «ψευδείς σημαίες». Τρίτοι πράκτορες ή οργανισμοί αποκοπής. 


Με άλλα λόγια, κρύβει τους κύριους στόχους της κάτω από την κάλυψη μιας (πολιτικά) ουδέτερης μη κυβερνητικής οργάνωσης, μιας κυβερνητικής γραφειοκρατίας, ενός ακαδημαϊκού ιδρύματος, ή με άλλο τρόπο κρύβει τους στόχους της κάτω από κάποιο είδος ψευδώς κατασκευασμένου προβλήματος. 


Αυτοί οι πράκτορες, τα άτομα υποστήριξης και οι οργανισμοί μπορούν να περιλαμβάνουν δίκτυα ενδιαφερόμενων μερών που μοιράζονται παρόμοιους, σχετικούς ή συμπληρωματικούς στόχους.


2) «Ενδιαφερόμενα μέρη» - Κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, τα «ενδιαφερόμενα μέρη» ήταν συνήθως η κυβέρνηση ή οι ειδικές (μυστικές) υπηρεσίες της, συνήθως ξένες μυστικές υπηρεσίες. 


Σήμερα, το «ενδιαφερόμενο μέρος» θα μπορούσε να είναι ενιαίος εταιρικός όμιλος ετερογενών δραστηριοτήτων, φαρμακευτικές εταιρείες, τράπεζες και άλλες μεγάλες χρηματοπιστωτικές κοινοπραξίες, συντεχνιακές ενώσεις, εθνικές ή παγκόσμιες μη κυβερνητικές οργανώσεις, ιδιωτικές και πολιτικές ομάδες, λομπίστες κ.λπ.


3) "Στόχος"- Τα αντικείμενα ή το κοινό-στόχος μιας «ενεργού επιχείρησης» μπορεί να είναι κυβερνήσεις, υψηλόβαθμοι στρατιωτικοί αξιωματούχοι, μυστικές υπηρεσίες του εχθρού, πολιτικά κόμματα, τράπεζες, εταιρείες κ.λπ., καθώς και απλοί πληθυσμοί, όπου ο στόχος είναι να προκαλέσουν κάποιο είδος αντίκτυπου και αποτελέσματος.


4) «Εκτελεστής»: Πρόκειται για κάποια μορφή μυστικής υπηρεσίας, γενικά αλλά όχι απαραίτητα ξένη μυστική υπηρεσία. 

Συνήθως, ο "Εκτελεστής" εκτελεί τις "Ενεργές λειτουργίες" χρησιμοποιώντας μία ή περισσότερες λειτουργίες "ψευδούς σημαίας", πράγμα που σημαίνει ότι μεταμφιέζει την πραγματική λειτουργία καλύπτοντάς την με μια ψευδή ιστορία ή απειλή.


5) «Υποστηρικτές»: Παραδείγματα υποστηρικτών περιλαμβάνουν ακαδημαϊκούς, «influencers» στον τομέα της ψυχαγωγίας, των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ή των τεχνών και ουδέτερα τρίτα μέρη (τα τελευταία δεν είναι με τις μυστικές υπηρεσίες)

Αυτά μπορούν να βοηθήσουν τον "Εκτελεστή" να πραγματοποιήσει τις "Ενεργές λειτουργίες". 


Οι υποστηρικτές συνήθως στρατολογούνται χρησιμοποιώντας ένα ευρύ φάσμα μέσων, συμπεριλαμβανομένων των άμεσων εμφανών πληρωμών που περιλαμβάνουν συμφωνίες αμοιβής για υπηρεσίες και πιο συγκεκαλυμμένες έμμεσες πληρωμές ή κίνητρα.


6) «Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης»: Ο ρόλος που διαδραματίζουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης (εταιρικά ή/και κοινωνικά) είναι η υλοποίηση ενεργών λειτουργιών με βοηθητικά μέσα. 

Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης (εταιρικός τύπος και μέσα κοινωνικής δικτύωσης) είναι ένας από τους βασικούς τρόπους με τους οποίους υλοποιείται μια ενεργή λειτουργία. 

Ο Εκτελεστής χρησιμοποιεί τα μέσα μαζικής ενημέρωσης για να επιτύχει το μέγιστο αντίκτυπο στο κοινό-στόχο / αντικείμενο επιρροής. 

Για παράδειγμα, εγείροντας μια απειλή, διαδίδοντας φήμες και προωθώντας ψευδείς πληροφορίες. 

Όλα αυτά είναι πραγματικά για τη διάδοση παραπληροφόρησης, προκειμένου να αποσπάσουν την προσοχή από την πραγματική επιχείρηση, να την μεταμφιέσουν.


7) «Προγραμματισμένες επιπτώσεις»: Η στρατηγική πληροφόρησης και οι στόχοι που αποστέλλονται για να επηρεάσουν ένα συγκεκριμένο κοινό πρέπει να είναι «ευκρινείς». 


Είναι σημαντικό να επηρεάσετε το επιδιωκόμενο αντικείμενο. 

Οι πληροφορίες συγκεντρώνονται σκόπιμα, συνήθως ως απειλή ή μεγάλο πρόβλημα, σαν να είναι πραγματικό πρόβλημα. 

Το κοινό-στόχος δεν πρέπει ποτέ να αμφιβάλλει για τις πληροφορίες και δεν πρέπει να έχει επίγνωση του ποιος ή τι σχεδιάζει και καθοδηγεί τα μηνύματα και τη διανομή.





Ποια είναι τα κύρια στάδια μιας ενεργού επιχείρησης Ψυχολογικής Βιοτρομοκρατίας;

Η προσέγγιση που χρησιμοποιείται για την εκτέλεση της ενεργού λειτουργίας βασίζεται σε μια σχεδιασμένη στρατηγική: πρώτα, ανταλλαγή μηνυμάτων σχετικά με το πρόβλημα και στη συνέχεια αναπτύσσεται η λύση του.


Τα κύρια στάδια της ενεργού επιχείρησης, μέσω των οποίων μπορεί να δημιουργηθεί το ψυχολογικό βιοτρομοκρατικό γεγονός, είναι τα εξής:


Φάση 1: ο Εκτελεστής (π.χ. υπηρεσία πληροφοριών), με τη βοήθεια Υποστηρικτών (π.χ. πράκτορες) και βοηθητικών μέσων (π.χ. μέσα μαζικής ενημέρωσης), ρίχνει ψευδείς πληροφορίες (στην περίπτωσή μας, - επικείμενη πανδημία γρίπης των πτηνών) στο Κοινό-Στόχο (π.χ. κοινό) με το πρόσχημα ότι είναι πραγματικές.


Φάση 2: Εκτελεστές, υποστηρικτές και βοηθητικά μέσα επιταχύνουν το πρόβλημα, καθιστώντας το ένα καυτό θέμα (πρέπει να δημιουργηθεί μέγιστο ενδιαφέρον). Μόλις δημιουργηθεί το ψευδές πρόβλημα, μεγαλώνει σαν χιονόμπαλα, κυλάει και κυλάει, ανεξάρτητα από το μέγεθος του κτιρίου σαν να γίνεται μια νόμιμη ανησυχία.


Φάση 3: ο πραγματικός στόχος της επιχείρησης πραγματοποιείται (κρυφά) – επιτυγχάνονται χρηματικά οφέλη, υπονομεύεται η κυβερνητική σταθερότητα (π.χ. οικονομική απώλεια) και επιτυγχάνονται οποιεσδήποτε άλλες προγραμματισμένες επιπτώσεις.


Καθώς επιτυγχάνεται η Φάση 3, ενημερώνεται ο στόχος (γενικός πληθυσμός) ότι το πρόβλημα επιλύεται και οι κίνδυνοι περιορίζονται


Αυτό γίνεται με δευτερεύουσες πληροφορίες (ειδήσεις, αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συνεντεύξεις κ.λπ.). 


Ωστόσο, ιδανικά το πρόβλημα παραμένει κρεμασμένο, έτσι ώστε ο εκτελεστής να μπορεί να το χρησιμοποιήσει ξανά. 

Στην ιδανική περίπτωση, έχοντας δημιουργήσει, εισαγάγει και ενισχύσει με επιτυχία την αφήγηση του φόβου, η γενική αίσθηση φόβου και άγχους σχετικά με τους κινδύνους του παράγοντα απειλής της Ψυχολογικής Βιοτρομοκρατίας (σε αυτή την περίπτωση της γρίπης των πτηνών ή της «γρίπης των πτηνών») θα πρέπει να διατηρηθεί σε χαμηλό επίπεδο, ώστε να είναι εύκολο να αναστηθεί για μελλοντική χρήση.





Πρακτικό παράδειγμα. Ανάπτυξη Ψυχολογικής Βιοτρομοκρατίας

I – Δημιουργήστε το πρόβλημα

Πρώτον, πρέπει να υπάρξει κάποια αναφορά για τοπική εστία γρίπης των πτηνών σε κοτόπουλα ή άλλα ζώα, την οποία το ενδιαφερόμενο μέρος μπορεί να χρησιμοποιήσει για να προωθήσει τα δικά του συμφέροντα. Αυτό φυσικά είναι ψευδείς πληροφορίες. Η γρίπη των πτηνών είναι ενδημική σε ένα ευρύ φάσμα πληθυσμών πτηνών.


Μπορεί επίσης να υπάρξει μια αναφορά ότι πρόκειται για μια υποτιθέμενη «διαρροή» από ένα μυστικό στρατιωτικό-ιατρικό εργαστήριο, ακαδημαϊκό εργαστήριο ή στρατιωτικό κέντρο «έρευνας βιοάμυνας». Μια τέτοια κατάσταση μπορεί να δημιουργηθεί από τον Εκτελεστή (μυστική υπηρεσία) σκόπιμα, για να δημιουργήσει μεγάλο ενδιαφέρον, δέος και φόβο.


II – Διογκώνοντας το πρόβλημα σε χιονοστιβάδα 

Τα μέσα ενημέρωσης («βοηθητικά μέσα», συμπεριλαμβανομένων και των «υποστηρικτών», π.χ. παράγοντες επιρροής) αρχίζουν να «ζεσταίνουν» το κοινό.


Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, των τηλεοπτικών καναλιών, του διαδικτύου, των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, – είναι ήδη εκεί με ανησυχητικούς τίτλους – «ιός υψηλής παθογονικότητας», «νέα μεταδοτική ασθένεια», «νέα επιδημία γρίπης σε πανδημία», «ετοιμαστείτε για πτώματα, λέει το σχέδιο γρίπης» – όλα αυξάνουν την απειλή και τρομάζουν τους πάντες!


Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και οι ενδιαφερόμενοι οργανισμοί εκδίδουν προειδοποιητικά σημάδια / μηνύματα όπως «η ασθένεια σπάει το φράγμα ανθρώπου προς άνθρωπο» και «προβλέπουν» ότι «η ασθένεια θα μολύνει έως και εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως». 

Για παράδειγμα, «μια σούπερ γρίπη θα μπορούσε να σκοτώσει έως και 1,9 εκατομμύρια Αμερικανούς, σύμφωνα με ένα προσχέδιο του σχεδίου της κυβέρνησης για την καταπολέμηση μιας παγκόσμιας επιδημίας».


III – Το πρόβλημα γίνεται καυτό θέμα

Οι υγειονομικές αρχές/ανώτεροι υπάλληλοι/εμπειρογνώμονες/παράγοντες επιρροής εκφράζουν ανησυχίες ότι ένας ιός θα μεταλλαχθεί σε μορφή που μπορεί να εξαπλωθεί από τον έναν άνθρωπο στον άλλο και αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε παγκόσμια πανδημία και ισχυρίζονται ότι μια πανδημία γρίπης θα μπορούσε πιθανώς να οδηγήσει σε υψηλά ποσοστά νοσηρότητας (ασθένεια) και θνησιμότητας (θάνατος). 

Για παράδειγμα, "... Ο αριθμός των νεκρών από μια ανθρώπινη πανδημία της γρίπης των πτηνών θα μπορούσε να είναι από 5 έως 150 εκατομμύρια». 

Επίσης, «Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Ο ιός [γρίπη των πτηνών] θα μπορούσε να πυροδοτήσει την επόμενη πανδημία ανθρώπινης γρίπης. Δεν χρειάζεται να σας πω για τις τρομερές συνέπειες που θα μπορούσε να επιφέρει σε όλα τα έθνη και όλους τους λαούς».


IV – Επιδείνωση ενός προβλήματος και έναρξη απόκτησης προγραμματισμένων αποτελεσμάτων.

Λίγο αργότερα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ.) μπορεί να ανακοινώσει ένα νέο στέλεχος ή κλάδο της γρίπης των πτηνών, μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία διεθνούς ενδιαφέροντος, και σύντομα ο συναγερμός πανδημίας γρίπης αυξάνεται σε πέντε σε κλίμακα προειδοποίησης έξι επιπέδων, πράγμα που σημαίνει ότι μια πανδημία θεωρείται επικείμενη.


Οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο δεν έχουν πολλές επιλογές. 

Υπό την πίεση των επιχειρήσεων και των πολιτών, πρέπει να ανταποκριθούν στη δήλωση πανδημίας του Π.Ο.Υ. δαπανώντας δισεκατομμύρια για φάρμακα και/ή εμβόλια (εάν υπάρχουν) και να διαθέσουν όλους τους διαθέσιμους πόρους για την καταπολέμηση της νόσου μόλις ο Π.Ο.Υ. κηρύξει την πανδημία σε εξέλιξη. 

Αυτό προκαλεί ένα κύμα «πανικού αγοράς εμβολίων και αντιιικών φαρμάκων» από κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο, σε πολλές περιπτώσεις που αφορούν πολύ περισσότερα χρήματα από εκατοντάδες εκατομμύρια δολλάρια.


Εξουσιοδοτημένοι και ενδιαφερόμενοι οργανισμοί συνιστούν στις εθνικές κυβερνήσεις να χρησιμοποιούν συγκεκριμένα αντιιικά φάρμακα και φάρμακα κατά της γρίπης και τους ενημερώνουν ότι αναπτύσσεται ένα νέο, πιο «αποτελεσματικό εμβόλιο» και θα είναι έτοιμο για χρήση σύντομα.





Ο ρόλος της μυστικής συμβουλευτικής επιτροπής έκτακτης ανάγκης του Π.Ο.Υ.

Για παράδειγμα, μετά τον προηγούμενο τρόμο της πανδημίας της «γρίπης των χοίρων», το British Medical Journal (BMJ) τόνισε την ύπαρξη μιας μυστικής επιτροπής έκτακτης ανάγκης του Π.Ο.Υ. που συμβούλευε τον Γενικό Διευθυντή του Π.Ο.Υ. για το πότε να κηρύξει την πανδημία. 

Υποστηρίχθηκε ότι «ο Π.Ο.Υ. συμβουλευόταν από μια ομάδα ανθρώπων που ήταν βαθιά ενσωματωμένοι στη φαρμακευτική βιομηχανία και είχαν μεγάλο κέρδος από την ήττα αυτής της επιδημίας σε πανδημία». 


Το BMJ ανέφερε ότι ο Π.Ο.Υ., τον Φεβρουάριο του 2009 (περίπου ένα μήνα πριν αναφερθούν τα πρώτα κρούσματα της επιδημίας της «γρίπης των χοίρων» του 2009), τροποποίησε τον ορισμό της πανδημίας αφαιρώντας ότι η πανδημία μπορεί να προκαλέσει «τεράστιο αριθμό θανάτων και ασθενειών», μειώνοντας τον πήχη για τις ανακοινώσεις πανδημίας.





Ψυχολογική-βιοτρομοκρατία για παγκόσμια επιρροή

Η ψυχολογική βιοτρομοκρατία είναι μια φθηνή μέθοδος για την άσκηση παγκόσμιας επιρροής και είναι μια μορφή ψυχολογικού πολέμου ή PsyWar. 

Από την άποψη των συνεπειών και της βλάβης, μπορεί συχνά να είναι ακόμη πιο αποτελεσματική από την πραγματική ζημιά που μπορεί να προκληθεί από ένα φυσικό βιοτρομοκρατικό γεγονός.


Πρώτον, η ψυχολογική-βιοτρομοκρατία, σε σύγκριση με μια πράξη βιοτρομοκρατίας, δεν είναι και δεν απαιτεί στρατηγικές ή στρατιωτικές επιπλοκές ή κόστος κινητικού πολέμου

Ούτε απαιτεί πολιτικές δολοφονίες ή πράξεις δολιοφθοράς για να διαταράξει τις τοπικές υποδομές, να βλάψει την υγεία του τοπικού πληθυσμού ή των ζώων ή να διαταράξει το περιβάλλον μιας συγκεκριμένης χώρας.


Δεύτερον, οι διοργανωτές και οι ενδιαφερόμενοι οργανισμοί χρησιμοποιούν την πιθανή απειλή πανδημίας προκειμένου να επιτύχουν ένα ευρύ φάσμα κρυφών σκόπιμων συνεπειών.


Τρίτον, στην περίπτωση της Ψυχολογικής Βιοτρομοκρατίας, η «απειλή» δεν κρύβεται, όπως θα ήταν στην περίπτωση μιας βιοτρομοκρατικής επίθεσης, αλλά μάλλον δημοσιοποιείται ευρέως στα μέσα μαζικής ενημέρωσης


Όσο ευρύτερη είναι η διάδοση των ιστοριών των μέσων μαζικής ενημέρωσης, τόσο το καλύτερο για τους διοργανωτές της ψυχολογικής βιοτρομοκρατικής εκδήλωσης. Αντίθετα, οι διοργανωτές μιας πιο τυποποιημένης εκδήλωσης βιοτρομοκρατίας δεν θα πουν ποτέ για τα σχέδιά τους.


Τέταρτον, οι οικονομικές απώλειες από τη βιοτρομοκρατία των πληροφοριών είναι αρκετά υψηλότερες από το κόστος των πράξεων πραγματικής βιοτρομοκρατίας


Στην περίπτωση της βιοτρομοκρατίας, η απώλεια για μια μεμονωμένη χώρα - σε νομισματική αξία - μπορεί να κυμαίνεται από μερικές εκατοντάδες χιλιάδες έως μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια δολλάρια, λαμβάνοντας υπόψη την απώλεια για την οικονομία, τις δαπάνες για τις πληγείσες υποδομές, την απώλεια εξαγωγών, τις δαπάνες για υπηρεσίες υγείας κ.λπ.


Ωστόσο, στην περίπτωση της ψυχολογικής βιοτρομοκρατίας, το κόστος είναι αρκετά διαφορετικό – δεκάδες έως εκατοντάδες εκατομμύρια έως πολλά δισεκατομμύρια δολλάρια

Για παράδειγμα, η Παγκόσμια Τράπεζα εκτιμά τις οικονομικές απώλειες από τις επιδημίες του SARS το 2002-2003 ως περισσότερα από 15 δισεκατομμύρια δολλάρια μόνο στην περιοχή της Ασίας. 

Το κόστος του SARS για την παγκόσμια οικονομία εκτιμήθηκε σε περίπου 30 δισεκατομμύρια δολλάρια. 

Οι οικονομικές απώλειες από την πανδημία της γρίπης των πτηνών («γρίπη των πτηνών») το 2006-2007 εκτιμήθηκαν έως και 20 φορές υψηλότερες από το SARS και εκτιμήθηκε ότι θα μπορούσε να κοστίσει στην ασιατική οικονομία έως και 283 δισεκατομμύρια δολλάρια. 

Η αναμενόμενη παγκόσμια οικονομική καταστροφή θα κοστίσει έως και 800 δισεκατομμύρια δολλάρια εάν μια ανθρώπινη πανδημία διαρκέσει για ένα χρόνο.


Πέμπτον, οι διοργανωτές της βιοτρομοκρατίας ΔΕΝ κερδίζουν χρήματα

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο στόχος τους είναι πρώτα απ' όλα να καταστρέψουν και να βλάψουν τις κυβερνητικές υποδομές, την υγεία των ανθρώπων, των αγροτικών ζώων και του περιβάλλοντος

Ωστόσο, οι ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ της ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗΣ ΒΙΟΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ συχνά λαχταρούν να κερδίσουν πραγματικά κάποια χρηματική αξία ή, με άλλους τρόπους, να επωφεληθούν οικονομικά από την εκδήλωση

Στόχος τους είναι να προωθήσουν τον φόβο μιας παγκόσμιας καταστροφής – μία από τις κύριες ιδιαιτερότητες της ψυχολογικής βιοτρομοκρατίας. 


Οι διοργανωτές του ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΧΡΗΜΑΤΑ - εκατοντάδες εκατομμύρια έως δισεκατομμύρια δολλάρια, για παράδειγμα, μέσω της παρασκευής και πώλησης αντιιικών φαρμάκων, εμβολίων και άλλων προστατευτικών μέσων. 


Αυτό είναι αναπόφευκτο όταν λένε στους ανθρώπους ότι υπάρχει (ένας ακόμη) τρομακτικός ιός, τον οποίο δεν μπορούν να σταματήσουν. Ένα παράδειγμα αυτού είναι η πρόσφατη αγορά από την Ε.Ε. μεγάλου αριθμού δόσεων εμβολίου κατά της γρίπης των πτηνών.


Η ιδέα μιας πανδημίας και του εμπορίου της προωθείται ενεργά και συνεχίζει να αναπτύσσεται με εκπληκτική επιμονή στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και ακόμη και σε κυβερνητικούς ιστότοπους - για παράδειγμα, σε ιστότοπους των ΗΠΑ όπως το pandemicflu.gov ή το avianflu.gov. 

Για παράδειγμα, η κυβέρνηση των ΗΠΑ βάζει εκατομμύρια δολλάρια για να υποστηρίξει την ιδέα ότι μπορεί να συμβεί μια παγκόσμια πανδημία, βάζοντας εκατοντάδες εκατομμύρια δολλάρια για τη δημιουργία εμβολίων ενάντια σε αυτές τις «μαζικές» φρικαλεότητες, ενώ παράλληλα χρηματοδοτεί την έρευνα διπλού σκοπού (ακαδημαϊκή και στρατιωτική) που περιλαμβάνει τη δημιουργία πιο παθογόνων και πιο μολυσματικών ιογενών παραγόντων. 

Πρόσφατα παραδείγματα τέτοιας ιογενούς έρευνας διπλής χρήσης αφορούσαν κορωνοϊούς Sarbeco, γρίπη των πτηνών H5N1 και ευλογιά των πιθήκων.





Η οπλοποίηση και η προώθηση του φόβου μιας μολυσματικής ασθένειας για πολιτικό, οικονομικό ή οποιονδήποτε άλλο σκοπό είναι ανήθικη

Αυτό περιλαμβάνει ΓΙΑΤΡΟΥΣ και ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ που ενισχύουν το φόβο ενός παθογόνου όπως το H5N1 προκειμένου να πουλήσουν φάρμακα, εμβόλια ή συμπληρώματα διατροφής.


Αυτό περιλαμβάνει μεμονωμένους ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ή ΙΟΛΟΓΟΥΣ που ισχυρίζονται ότι ο H5N1 θα σκοτώσει όλους τους λήπτες εμβολίων με βάση το mRNA COVID όταν δεν υπάρχουν δεδομένα που να αποδεικνύουν ενεργή μετάδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο, πόσο μάλλον στοιχεία ανθρώπινης θνησιμότητας H5N1 σε λήπτες εμβολίων COVID-19. 

Αυτή είναι συμπεριφορά που επιδιώκει την προσοχή και πρέπει να καταδικαστεί. 

Υπάρχει ένα ανθρώπινο κόστος που πληρώνουν οι αφελείς όσον αφορά την κατάθλιψη, την αυτοκτονία και τη βλάβη της ψυχικής υγείας όταν προωθούνται αυτού του είδους οι αφηγήσεις που βασίζονται στο φόβο.


Αυτό περιλαμβάνει τις πολιτειακές κυβερνήσεις, οι οποίες ισχυρίζονται ότι ο H5N1 συνιστά κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία όταν δεν υπάρχουν δεδομένα που να αποδεικνύουν ενεργή μετάδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο.


Αυτό περιλαμβάνει τα εταιρικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία αυξάνουν την τηλεθέαση και το αναγνωστικό κοινό μεταδίδοντας ή δημοσιεύοντας κερδοσκοπικό και αστήρικτο φόβο σχετικά με τον H5N1.


Αυτό περιλαμβάνει κυβερνητικά κέντρα ελέγχου νοσημάτων και ρυθμιστικών αρχών φαρμάκων (FDA, EMA), ΜΚΟ και παγκόσμιες υπηρεσίες και οργανισμούς «υγείας» (Π.Ο.Υ.) που προωθούν παραπλανητικές, διογκωμένες αφηγήσεις υψηλής ανθρώπινης θνησιμότητας H5N1 που βασίζονται σε σπάνια συμβάντα μόλυνσης.


Αυτό περιλαμβάνει ακαδημαϊκούς γιατρούς και επιστήμονες των οποίων η σταδιοδρομία προωθείται με την προώθηση παράλογου δημόσιου φόβου για μολυσματικές ασθένειες, συμπεριλαμβανομένου του H5N1.


Όλα αυτά είναι παραδείγματα ψυχολογικών βιοτρομοκρατών.


Πρέπει να μάθουμε να προστατεύουμε τους εαυτούς μας από την οικονομική, κοινωνική και ψυχολογική ζημιά που προκαλείται επιτρέποντας την ψυχολογική βιοτρομοκρατία

Αυτό είναι πραγματικά ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, το οποίο μπορεί να σταματήσει μόνο όταν οι πολιτικοί με ακεραιότητα και το ευρύ κοινό συνειδητοποιήσουν ότι χειραγωγούνται, αρνηθούν να παίξουν το παιχνίδι και κοινωνικά, οικονομικά και πολιτικά αποφεύγουν εκείνους που προωθούν και αναπτύσσουν την ψυχολογική βιοτρομοκρατία.




ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ




ΣΧΕΤΙΚΑ:
Γίγαντας σούπερ μάρκετ επιβάλλει όριο αγοράς αυγών σε όλη την Αυστραλία
Το Coles ανέφερε έλλειψη προμηθειών αυγών λόγω της επιδημίας της γρίπης των πτηνών στη Βικτώρια.



Κατά της γρίπης των πτηνών: Οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν τις πρώτες αγελάδες με mRNA
Από τον Ιούνιο, μια ουσία mRNA έχει δοκιμαστεί στα πρώτα μοσχάρια για να τα «προστατεύσει» από τη γρίπη των πτηνών. Όλα στο όνομα της προετοιμασίας για την πανδημία.

Η βιομηχανία της πανδημίας είναι ευτυχισμένη: «Παρόμοια με τον Covid», το «ξέσπασμα της γρίπης των πτηνών στις αγελάδες γαλακτοπαραγωγής των ΗΠΑ οδηγεί στην ανάπτυξη νέων εμβολίων mRNA», ανέφερε ένα μεγάλο πρακτορείο ειδήσεων πριν από λίγες ημέρες. Και αυτές οι ουσίες mRNA είναι ήδη πολύ καλά ανεπτυγμένες: μέχρι στιγμής έχουν χορηγηθεί σε μόσχους από τον Ιούνιο - για τη δοκιμή της ουσίας. Η προπαγάνδα: «Εάν ο εμβολιασμός των αγελάδων προστατεύει τους γαλακτοπαραγωγούς, θα μπορούσε να σημαίνει ότι ο ιός έχει λιγότερες πιθανότητες να μεταπηδήσει στους ανθρώπους και να μεταλλαχθεί με τρόπους που θα μπορούσαν να προωθήσουν την εξάπλωση από άνθρωπο σε άνθρωπο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!