Σάββατο 22 Ιουνίου 2024

Τι σκοτάδι έπεσε στον κόσμο.... - Ελβετική λογοκρισία και προπαγάνδα: Το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο καθορίζει τι επιτρέπεται να διαβάσετε


Λογοκρισία στην Ελβετία: Το μυθιστόρημα του Τζωρτζ Όργουελ «1984» στέλνει τους χαιρετισμούς του.



Τα ελβετικά μέσα ενημέρωσης στο δρόμο προς το ελεγχόμενο από την Ουκρανία μοντέλλο του «Υπουργείου Αλήθειας»: 

Το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο αποφάσισε κρυφά ποια μέσα ενημέρωσης και εφημερίδες είναι «ανεπιθύμητα» και θέλει να τα απαγορεύσει, όπως ο Ζελένσκι στην Ουκρανία. 

Οι New York Times προειδοποιούν για τη δίωξη των μέσων ενημέρωσης της αντιπολίτευσης στην Ουκρανία - η Ελβετία αντιγράφει τα βήματα λογοκρισίας του Κιέβου.


Είναι επίσημο: Η φιλονατοϊκή και υπέρ του Κιέβου ελβετική κυβέρνηση αποφάσισε ήσυχα και κρυφά ποιες εφημερίδες θα επιτρέπεται να διαβάζονται στο μέλλον και ποιες όχι.


Στο στυλ του Ζελένσκι, ο οποίος δεν ανέχεται τα μέσα ενημέρωσης της αντιπολίτευσης, η ελβετική κυβέρνηση αποφάσισε να ελέγξει το τοπίο των μέσων ενημέρωσης από την 1η Αυγούστου, τα γενέθλια της Ελβετίας (σσ. εθνική εορτή: εκείνη την ημέρα η Ελβετία τιμά τον Ομοσπονδιακό Χάρτη του 1291).


Ως νέος διευθυντής της «Pravda», το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο αντιγράφει το καθεστώς Ζελένσκι, το οποίο δεν ανέχεται τις αποκλίνουσες απόψεις.


Καλώς ήλθατε στη νέα εποχή του κρατικά ελεγχόμενου Τύπου, στην οποία η ελβετική τηλεόραση και το Tages-Anzeiger γίνονται η νέα «Pravda» του νεοκομμουνιστικού Ομοσπονδιακού Συμβουλίου. Ο Όργουελ στέλνει τους χαιρετισμούς του.


Πάνω στην ώρα για το ρεπορτάζ των New York Times σχετικά με τον περιορισμό της ελευθερίας των μέσων ενημέρωσης στην Ουκρανία, η ελβετική κυβέρνηση ακολουθεί την ίδια προσέγγιση: τα ενοχλητικά μέσα ενημέρωσης πρέπει να απαγορευτούν.



"Οι δημοσιογράφοι αναφέρουν ότι αντιμετωπίζουν αυξανόμενους περιορισμούς και πιέσεις από την κυβέρνηση." - New York Times


Προφανώς, οι Ουκρανοί προπαγανδιστές έχουν πάρει το τιμόνι: Στο όνομα της προστασίας της δημοκρατίας, η Ελβετία σχεδιάζει αυστηρούς ελέγχους του Τύπου και την καταστολή της διαφωνίας.


Μια πρόσφατη έκθεση που ανατέθηκε από το Κοινοβούλιο σχετικά με τις «δραστηριότητες επηρεασμού και παραπληροφόρησης» χρησιμεύει ως φύλλο συκής για αυτά τα ανησυχητικά μέτρα.


Το φιλοουκρανικό και αφυπνισμένο Ομοσπονδιακό Συμβούλιο μιλά ανοιχτά για την ανάγκη περιορισμού της ελευθερίας των μέσων ενημέρωσης στην Ελβετία και απόλυτου ελέγχου των εφημερίδων που μπορούν να διαβάζονται.


Το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο συνιστά θερμά μόνο μέσα ενημέρωσης φιλικά προς το SP και την Ουκρανία, όπως η Tages-Anzeiger και η Tagesschau στην ελβετική τηλεόραση. 


Όλα τα άλλα μέσα ενημέρωσης που τολμούν να επικρίνουν το κόμμα του SP, την Ε.Ε. ή το ΝΑΤΟ και τον ρόλο τους στον πόλεμο της Ουκρανίας θα πρέπει να χαρακτηρίζονται ως εργαλεία στοχευμένης ρωσικής προπαγάνδας και, ιδανικά, να απαγορεύονται αμέσως.


Σε 27 σελίδες, το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο ξεδιπλώνει το όραμά του για το πώς η ρωσική παραπληροφόρηση στοχεύει όλο και περισσότερο την Ελβετία.


«Πολιτικοί και πραγματικοί ή φαινομενικά γνήσιοι φορείς της κοινωνίας των πολιτών μπορούν να είναι οχήματα δραστηριοτήτων επιρροής», ανέφερε η κυβέρνηση.


Αλήθεια; Ούτε λέξη για τις δραστηριότητες επιρροής των ΗΠΑ στην Ελβετία: το CNN, το BBC, το Facebook και το Instagram είναι οι πραγματικοί παράγοντες που μας παρουσιάζουν μόνο τη βολική αλήθεια.



Το φιλονατοϊκό Ομοσπονδιακό Συμβούλιο ισχυρίζεται με κάθε σοβαρότητα ότι η Ρωσσία χρησιμοποιεί «εμφατικά απολίτικους μετωπικούς θεσμούς ως πρόσοψη, καθώς και ορισμένα φιλικά προς τη Ρωσσία κόμματα και πολιτικούς».


Το Κρεμλίνο έχει δημιουργήσει ένα καλοπροαίρετο δίκτυο πολιτικών μέσω κομματικών δωρεών, συνεδρίων και προσκλήσεων στη Ρωσσία – το SVP πιθανότατα εννοείται. 


Η Ελβετία είναι «όλο και περισσότερο ο άμεσος στόχος δραστηριοτήτων προσαρμοσμένων σε αυτήν» που αποσκοπούν στη χειραγώγηση της κοινής γνώμης.


Πρώτον, η Ελβετία διοργανώνει μια ειρηνευτική σύνοδο κορυφής για την Ουκρανία και έτσι προκαλεί το ενδιαφέρον της Ρωσσίας, και τώρα αναρωτιέται κανείς γιατί τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης ενδιαφέρονται καθόλου για την Ελβετία;


Φυσικά, η Ελβετία θεωρεί τον εαυτό της ιδιαίτερα απειλούμενο. Και επειδή, σύμφωνα με το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο, πολλοί Ελβετοί είναι πολύ αφελείς για να «καθορίσουν την επικοινωνιακή πρόθεση ενός άρθρου στα μέσα ενημέρωσης», το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο αναλαμβάνει αυτό το καθήκον προσωπικά






Ο Όργουελ στέλνει τους χαιρετισμούς του για άλλη μια φορά.

Έτσι και πάλι:


Οι Ελβετοί είναι ηλίθιοι, σύμφωνα με το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο, γι' αυτό θα σας πούνε ποιες εφημερίδες μπορείτε να διαβάσετε από την 1η Αυγούστου.


Σύμφωνα με το 'woke' Ομοσπονδιακό Συμβούλιο, δεν πρέπει να επιτρέπεται στους Ελβετούς να διαβάζουν Russia Today ή – όπως κρυφά επιθυμούν τα woke media – την Die Weltwoche.



Οι αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πρόκειται επίσης να αφαιρούνται από την 1η Αυγούστου εάν δυσαρεστήσουν την 'woke' φιλονατοϊκή κυβέρνηση.





Στο μέλλον, η ομοσπονδιακή διοίκηση θα έχει τη δυνατότητα να διαγράψει σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εάν είναι προφανώς ενάντια στη γνώμη της ελβετικής κυβέρνησης και, σύμφωνα με τη λογική της Βέρνης, εξυπηρετούν παραπληροφόρηση. Αντίστοιχο διάταγμα θα τεθεί σε ισχύ την 1η Αυγούστου.


Θα μπορούσε κανείς να σκεφτεί ότι οι Ελβετοί δημοσιογράφοι θα έβγαιναν στα οδοφράγματα και θα καλούσαν σε αναστάτωση, αλλά το αντίθετο: τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης στην Ελβετία είναι τόσο μολυσμένα από τη διαφθορά από τη Βέρνη που τίποτε δεν έχει απομείνει από θαρραλέα δημοσιογραφία.


Αυτό που υπάρχει σήμερα στο Tages-Anzeiger θα αναμασηθεί αύριο στην 20Minuten, το βράδυ σε 10vor10, και μπορεί επίσης να βρεθεί στην SonntagsZeitung την Κυριακή.


Τα μέτρα αυτά αποσκοπούν στην ενίσχυση της παρακολούθησης της ελευθερίας των μέσων ενημέρωσης και της υποβολής εκθέσεων.


Με το πρόσχημα της υπεράσπισης της έναντι της υποτιθέμενης παραπληροφόρησης και της αντι-ουκρανικής προπαγάνδας, η ελβετική κυβέρνηση πιέζει για αυστηρότερο έλεγχο του Τύπου και καταστολή της διαφωνίας στην Ελβετία.



Η εφαρμογή 'Corona' γίνεται εφαρμογή ψευδών ειδήσεων

Τώρα γίνεται πραγματικά παράλογο: Η τελευταία μ@αλακία από τη Βέρνη είναι ότι η ελβετική κυβέρνηση θέλει να εγκαταστήσει μια εφαρμογή ψεύτικων ειδήσεων στο iPhone σας που παρακολουθεί όλες τις δραστηριότητές σας και διαβάζει τι καταναλώνετε - από τα μέσα ενημέρωσης έως τις συνομιλίες WhatsApp.


Υποτίθεται ότι πρέπει να εγκαταστήσετε αυτήν την εφαρμογή επειδή «ο Πούτιν και άλλοι δεσπότες προσπαθούν να αποσταθεροποιήσουν την κοινωνία μας», ισχυρίζονται τα ελβετικά μέσα προπαγάνδας.


Ο Τζωρτζ Όργουελ στέλνει ξανά τους χαιρετισμούς του!


Θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε αυτήν την εφαρμογή Trojan στο smartphone σας και να δώσετε στην κυβέρνηση πρόσβαση σε όλα τα δεδομένα πολυμέσων σας.


Φυσικά, τα ελβετικά μέσα προπαγάνδας πανηγυρίζουν για αυτό το βήμα, επειδή η κυβέρνηση υποτίθεται ότι χρηματοδοτεί μια άλλη εφαρμογή ψευδών ειδήσεων εις βάρος των φορολογουμένων εκτός από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης. Η εφαρμογή "Corona Pass" ήταν ήδη μεγάλη επιτυχία.


Και αυτό συμβαίνει τώρα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, εν μέσω της συζήτησης σχετικά με την πρωτοβουλία SRG για τη μείωση των τελών ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών αδειών. 


Θα μπορούσε κανείς να σκεφτεί ότι η οργουελιανή δυστοπία είναι το μοντέλλο της.

Ελβετικά μέσα προπαγάνδας: Εγκαταστήστε αυτήν την εφαρμογή ψευδών ειδήσεων, ώστε να καταναλώνετε μόνο τις «πραγματικές» ειδήσεις μας.Οθόνη εκτύπωσης: CH Media


Παραμένει το ερώτημα εάν αυτές οι εξελίξεις αντιστοιχούν στις βασικές δημοκρατικές αξίες της χώρας ή εάν η Ελβετία βρίσκεται σε άμεσο δρόμο για να θάψει την ελευθερία της έκφρασης.


Και μετά, η κυβέρνηση θα μας πει τι μουσική μπορούμε να ακούσουμε και τι όχι. Ω, περιμένετε ένα λεπτό, το "L'amour Toujours" του Gigi D'Agostino έχει ήδη απαγορευτεί.





ΠΗΓΗ: Schweizer Zensur und Propaganda: Der Bundesrat bestimmt, was Du lesen darfst — RT DE (dert.online)


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ




ΣΧΕΤΙΚΑ:

Συνταγή για καταστροφή στην Ε.Ε.: αγνοούνται τα προειδοποιητικά σημάδια
Μια επικείμενη κρίση πλανάται πάνω από την Ε.Ε. εάν αποτύχει να δράσει με σαφή προειδοποιητικά σημάδια, γράφει ο Πολωνός πολιτικός επιστήμονας Marek A. Cichocki



Η κορυφαία εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης OpenAI («ChatGPT») τοποθετεί τον πρώην διευθυντή της NSA στο διοικητικό συμβούλιο.
Η OpenAI έχει επεκτείνει την ηγετική της ομάδα. Ο Paul M. Nakasone, συνταξιούχος στρατηγός του αμερικανικού στρατού και πρώην διευθυντής της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας, είναι νέο μέλος του διοικητικού συμβουλίου. Δεν γίνεται πολύ πιο ξεκάθαρο από αυτό. Ή: «Το ψηφιακό-οικονομικό σύμπλεγμα και οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ εγκαταλείπουν όλα τα καλύμματα» (παραθέτω τον Ernst Wolff).
Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η OpenAI βρίσκεται υπό τον έλεγχο της αυτοκρατορίας των ΗΠΑ. Ακόμη και ο κύριος μέτοχος είναι η Microsoft. Βασικά, είναι ένα υποκατάστημα των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ. Απλώς ονομάζεται διαφορετικά. Τουλάχιστον θα μπορούσατε να το πείτε κυνικά.



Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ουγγαρία ξεκινά μεγάλης κλίμακας εκστρατεία στρατολόγησης
Στην Ουγγαρία έχει ξεκινήσει εκτεταμένη εκστρατεία προσλήψεων. Ενόψει του πολέμου στην Ουκρανία, η χώρα προετοιμάζεται για κατάσταση έκτακτης ανάγκης.



Η Νότια Κορέα αναχαίτισε ένα πλοίο που μετέφερε ρωσικό φορτίο μέσω της Βόρειας Κορέας στην Κίνα, σύμφωνα με την κυβέρνηση της Νότιας Κορέας.
Το φορτηγό πλοίο βάρους 2.900 τόνων κατασχέθηκε από τις αρχές της Σεούλ την Πέμπτη, κάπου στο στενό της Κορέας μεταξύ Νότιας Κορέας και Ιαπωνίας. Το ταξίδι μπορεί να αντιπροσωπεύει μια προσπάθεια του κράτους που έχει υποστεί βαριές κυρώσεις να παρακάμψει τους περιορισμούς στο εμπόριό του με άλλα έθνη, κάτι που ένας εμπειρογνώμονας δήλωσε στο Newsweek ότι θα συνεχιστεί μόνο μετά από συνάντηση μεταξύ του Βλαντιμίρ Πούτιν και του Κιμ Γιονγκ Ουν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.



«Είναι απίστευτα ανησυχητικό», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Στέητ Ντηπάρτμεντ Μάθιου Μίλλερ, μετά τις δηλώσεις του Πούτιν στο Βιετνάμ.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξέφρασαν βαθιά ανησυχία την Πέμπτη για την απειλή του Ρώσσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν να προμηθεύσει τη Βόρεια Κορέα με όπλα, προειδοποιώντας ότι μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να αποσταθεροποιήσει την κορεατική χερσόνησο. «Είναι απίστευτα ανησυχητικό», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Στέητ Ντηπάρτμεντ Μάθιου Μίλλερ, μετά τις δηλώσεις του Πούτιν στο Βιετνάμ ότι «δεν αποκλείει» αποστολές στην Πιονγκγιάνγκ. «Θα αποσταθεροποιούσε την κορεατική χερσόνησο, δυνητικά, ανάλογα με τον τύπο των όπλων, και θα μπορούσε να παραβιάσει τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που η ίδια η Ρωσσία έχει υποστηρίξει».



Στρατεύματα από τη Βόρεια Κορέα θα μπορούσαν να συμμετάσχουν στην εισβολή στην Ουκρανία στο πλαίσιο μιας νέας συμφωνίας με τη Ρωσσία, προειδοποίησαν ειδικοί χθες το βράδυ.
Η ανατριχιαστική προοπτική των κυμάτων του στρατού του Κιμ Γιονγκ Ουν να πλημμυρίσουν το ταλαιπωρημένο έθνος προέκυψε αφού ο δικτάτορας υπέγραψε χθες αμυντική συμφωνία με τον Βλαντιμίρ Πούτιν στην Πιονγκγιάνγκ. Ο Ρώσσος πρόεδρος βρισκόταν σε διήμερη επίσημη επίσκεψη στη Βόρεια Κορέα, όπου έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από δεκάδες χιλιάδες καλοθελητές.



Καθώς ο Ουκρανός πληρεξούσιος αντιμετωπίζει την ήττα, το μπλοκ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ γίνεται όλο και πιο απερίσκεπτο. Πού θα μας οδηγήσει αυτή η ύβρις;
Η πιθανότητα ενός διευρωπαϊκού πολέμου είναι σήμερα πιο κοντά από οποιαδήποτε άλλη στιγμή από τα μέσα του 20ού αιώνα. Δυτικοί αναλυτές συζητούν διάφορα σενάρια μιας πιθανής σύγκρουσης, ενώ αξιωματούχοι εικάζουν ανοιχτά για την πιθανότητά της και συζητούν ακόμη και συγκεκριμένους χρονικούς ορίζοντες. Σε πρόσφατη ομιλία του, ο Ρώσσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι οι ενέργειες των δυτικών κυβερνήσεων είχαν φέρει τον κόσμο «στο σημείο χωρίς επιστροφή». Ταυτόχρονα, η εσωτερική συζήτηση στη Ρωσσία κυριαρχείται από την πεποίθηση ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους αναγνωρίζουν τους καταστροφικούς κινδύνους μιας άμεσης στρατιωτικής αντιπαράθεσης με τη Μόσχα και θα επιδιώξουν να την αποφύγουν για λόγους αυτοσυντήρησης.



Μεταξύ των εταιρειών που περιλαμβάνονται στη μαύρη λίστα είναι το Ρωσικό Ομοσπονδιακό Πυρηνικό Κέντρο, το εργοστάσιο τρακτέρ Chelyabinsk, το εργοστάσιο Degtyaryov, το ηλεκτρομηχανικό εργοστάσιο Izhevsk Kupol, το εργοστάσιο σκόνης Perm, το εργοστάσιο Nizhny Novgorod της 70ης επετείου της νίκης και άλλα
ΤΟΚΥΟ, 21 Ιουνίου. /TASS/. Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας πρόσθεσε 11 άτομα και 42 εταιρείες από τη Ρωσσία στη μαύρη λίστα κυρώσεων που επιβλήθηκαν στη Μόσχα λόγω της κατάστασης στην Ουκρανία, ανακοίνωσε το υπουργικό συμβούλιο της χώρας. Οι κατάλογοι περιλαμβάνουν τη γραμματέα της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής (CEC) Natalia Budarina μαζί με άλλα πέντε μέλη της CEC, καθώς και τον επικεφαλής της Tactical Missiles Corporation Boris Obnosov, τον Γενικό Διευθυντή της Uralvagonzavod Alexander Potapov και τον επικεφαλής σχεδιαστή του επιστημονικού και τεχνικού συγκροτήματος κινητήρων αεροσκαφών Soyuz, Mkrtich Okroyan.



Ο Γκαμπριέλ Ατάλ ισχυρίστηκε ότι ο δεξιός Εθνικός Συναγερμός θα μπορούσε να κάνει σαρωτικές αλλαγές στην εξωτερική πολιτική της χώρας
Ο Γάλλος πρωθυπουργός Γκαμπριέλ Ατάλ προειδοποίησε ότι το δεξιό κόμμα Εθνικός Συναγερμός, φαβορί στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, θα μπορούσε να κάνει «πολύ σοβαρές αλλαγές» στη θέση της χώρας τόσο σε εσωτερικά όσο και σε διεθνή ζητήματα, εάν έρθει στην εξουσία. Ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν διέλυσε τη γαλλική κυβέρνηση και ανακοίνωσε πρόωρες εκλογές νωρίτερα αυτό το μήνα μετά την ήττα του κόμματός του στις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η Γαλλία πρόκειται να πάει στις κάλπες για να επιλέξει μια νέα Εθνοσυνέλευση στις 30 Ιουνίου, με έναν δεύτερο γύρο προγραμματισμένο για τις 7 Ιουλίου.



Το Συντηρητικό Κόμμα οδεύει προς το χειρότερο αποτέλεσμα των γενικών εκλογών στην ιστορία του, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις
Το Συντηρητικό Κόμμα του Ηνωμένου Βασιλείου οδεύει προς μια ιστορική ήττα στις γενικές εκλογές του Ιουλίου, τερματίζοντας τη 14ετή πορεία του στην κυβέρνηση, σύμφωνα με τρεις μεγάλες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύθηκαν την Τετάρτη. Μια έρευνα της Savanta και της Electoral Calculus για την Telegraph προβλέπει ότι οι Συντηρητικοί θα λάβουν μόλις 53 έδρες από τις 650 στο κοινοβούλιο. Προβλέπει χαμηλό όλων των εποχών για το κόμμα και ότι ο σημερινός επικεφαλής του κόμματος των Τόρις και πρωθυπουργός, Ρίσι Σούνακ, θα μπορούσε να χάσει την έδρα του στο Ρίτσμοντ και το Νορθάλερτον, ένα άνευ προηγουμένου πλήγμα για έναν εν ενεργεία ηγέτη.



Η τρομερή προειδοποίηση έρχεται εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ του Λιβάνου
Ο κόσμος βρίσκεται στο χείλος μιας καταστροφής, δήλωσε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, επισημαίνοντας τους κινδύνους μιας πιθανής καταστροφικής σύγκρουσης μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ. Ο επικεφαλής της σιιτικής πολιτοφυλακής, Χασάν Νασράλα, προειδοποίησε την Τετάρτη ότι η Χεζμπολάχ είναι προετοιμασμένη για μια πλήρους κλίμακας σύγκρουση με τη Δυτική Ιερουσαλήμ και θα μπορούσε να εισβάλει στα βόρεια εδάφη του εβραϊκού κράτους σε περίπτωση περαιτέρω κλιμάκωσης. Η δήλωση ήρθε μετά τον θάνατο ενός από τους ανώτερους διοικητές της ομάδας, του Hajj Sami Taleb Abdullah, σε ισραηλινή επίθεση στο νότιο Λίβανο την περασμένη εβδομάδα.



Αμερικανός αξιωματούχος: «Κάτι θα μπορούσε να ξεκινήσει με λίγη προειδοποίηση».
Το CNN αποκάλυψε ότι ο υπουργός Εξωτερικών Antony Blinken προειδοποίησε κορυφαίους Άραβες αξιωματούχους ότι το Ισραήλ σκοπεύει να ξεκινήσει εισβολή στον Λίβανο. «Φαίνεται ότι [το Ισραήλ] είναι πολύ σοβαρό για να πάει στον Λίβανο», δήλωσε μια πηγή που ήταν ενήμερη για τη συνάντηση του Μπλίνκεν με έναν Άραβα ομόλογό του κατά τη διάρκεια του τελευταίου ταξιδιού του στην περιοχή. Το CNN περιέγραψε περαιτέρω: «Η απάντηση του Άραβα αξιωματούχου στον Μπλίνκεν, πρόσθεσε η πηγή, ήταν ότι η Χεζμπολάχ έχει ανακοινώσει ότι δεν θα σταματήσει τις επιθέσεις της στο Ισραήλ έως ότου το Ισραήλ σταματήσει τις επιχειρήσεις του στη Γάζα».



Ο υπουργός Εξωτερικών του Καναδά ενημερώνει τον υπουργό Εξωτερικών Israel Katz ότι ο Καναδάς ετοιμάζεται στρατιωτικά να απομακρύνει τους 45.000 πολίτες του από τον Λίβανο.
Η υπουργός Εξωτερικών του Καναδά, Mélanie Joly, ενημέρωσε τον υπουργό Εξωτερικών Israel Katz ότι ο Καναδάς ετοιμάζεται στρατιωτικά να απομακρύνει τους 45.000 πολίτες του από τον Λίβανο λόγω της ανησυχίας του για πιθανό πόλεμο, ανέφερε το Channel 12 News την Παρασκευή. Σύμφωνα με την έκθεση, η Joly είπε στον Katz κατά τη διάρκεια της τεταμένης συνομιλίας ότι ο Καναδάς έχει ήδη στείλει στρατιωτικές δυνάμεις στην περιοχή για να βοηθήσουν στην επιχείρηση εκκένωσης Καναδών πολιτών από τον Λίβανο εάν ξεσπάσει πόλεμος.



Το υπουργείο Εξωτερικών του Κουβέιτ κάλεσε τους πολίτες του που βρίσκονται επί του παρόντος στο Λίβανο να εγκαταλείψουν τη χώρα λόγω φόβων κλιμάκωσης και μετάβασης σε πόλεμο πλήρους κλίμακας μεταξύ της τρομοκρατικής οργάνωσης Χεζμπολάχ και του Ισραήλ.



Οι αιγυπτιακές συνομιλίες με την Ουάσινγκτον φέρεται να επικεντρώθηκαν στις «καταστροφικές συνέπειες» για διάφορα μέρη σε περίπτωση πολέμου στην περιοχή.
Πρόσφατα, Αιγύπτιοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι πραγματοποίησαν συνομιλίες με τους ομολόγους τους στις Ηνωμένες Πολιτείες για να περιορίσουν την κλιμάκωση στο Βορρά, όπως αναφέρθηκε την Παρασκευή στη λιβανέζικη εφημερίδα Al-Akhbar, που συνδέεται με τη Χεζμπολάχ. Σύμφωνα με την έκθεση, ένας ανώτερος Αιγύπτιος αξιωματούχος φέρεται να δήλωσε στην εφημερίδα ότι οι συνομιλίες με την Ουάσινγκτον επικεντρώθηκαν στις «καταστροφικές συνέπειες» για διάφορα μέρη σε περίπτωση πολέμου στην περιοχή. Οι Αιγύπτιοι υποστήριξαν ότι οι δηλώσεις του Χασάν Νασράλα πρέπει να ληφθούν «σοβαρά».



Ο Βλαντιμίρ Πούτιν προειδοποίησε τη Νότια Κορέα ότι θα κάνει «μεγάλο λάθος» εάν εξοπλίσει την Ουκρανία στον πόλεμο κατά της Ρωσσίας.
Τα σχόλιά του έρχονται αφότου η Σεούλ δήλωσε ότι εξετάζει ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ως απάντηση στη νέα συμφωνία της Ρωσίας και της Βόρειας Κορέας να βοηθήσουν η μία την άλλη σε περίπτωση «επιθετικότητας» εναντίον οποιασδήποτε χώρας. Η Μόσχα «θα... [να λάβουν] αποφάσεις που είναι απίθανο να ευχαριστήσουν τη σημερινή ηγεσία της Νότιας Κορέας» εάν η Σεούλ αποφασίσει να προμηθεύσει όπλα στο Κίεβο, δήλωσε ο Πούτιν στους δημοσιογράφους την Πέμπτη. Ο Ρώσσος ηγέτης μιλούσε στο Βιετνάμ, λίγο μετά από μια πολυτελή επίσκεψη στην Πιονγκγιάνγκ, όπου υπέγραψε αμοιβαία αμυντική συμφωνία με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν. Ο Πούτιν προειδοποίησε επίσης ότι η Μόσχα είναι πρόθυμη να εξοπλίσει την Πιονγκγιάνγκ εάν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους συνεχίσουν να προμηθεύουν την Ουκρανία με όπλα.



Αυτοκινούμενα πυροβόλα Panzerhaubitze 2000 έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή του Χάρκοβο, σύμφωνα με την ταμπλόιντ
Η Ουκρανία έχει αρχίσει να χρησιμοποιεί γερμανικά όπλα για να πραγματοποιήσει επιθέσεις σε ρωσικό έδαφος, σύμφωνα με την ταμπλόιντ Bild. Τα γερμανικής κατασκευής αυτοκινούμενα πυροβόλα Panzerhaubitze 2000, τα οποία έχουν βεληνεκές έως και 40 χιλιόμετρα, έχουν αναπτυχθεί από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας στην περιοχή του Χάρκοβο, ανέφερε το μέσο σε άρθρο την Παρασκευή. Σύμφωνα με τον ανταποκριτή της Bild, ο οποίος επισκέφθηκε την περιοχή, ένα γερμανικό οβιδοβόλο και το πλήρωμά του παραμένουν κρυμμένοι σε μια εκσκαφή σε μια δασώδη περιοχή «όχι μακριά από τα ρωσικά σύνορα».



Η Ιταλία εξετάζει το ενδεχόμενο να στείλει πυραύλους κρουζ μεγάλου βεληνεκούς Storm Shadow στην Ουκρανία, κλιμακώνοντας περαιτέρω τις εντάσεις σε έναν ήδη ασταθή πόλεμο.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της 18ης Ιουνίου από την ιταλική εφημερίδα Il Fatto Quotidiano, οι πύραυλοι θα αποτελέσουν μέρος του ένατου πακέτου όπλων της Ρώμης προς το Κίεβο. Το πρακτορείο επικαλέστηκε πηγές εντός του ιταλικού υπουργείου Άμυνας. Το πακέτο όπλων θα παρουσιαστεί από τον υπουργό Άμυνας Guido Crosetto στην Επιτροπή του Ιταλικού Κοινοβουλίου για την Ασφάλεια της Δημοκρατίας για έγκριση μέχρι το τέλος του μήνα. Πρόκειται να οριστικοποιηθεί πριν από τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον που ξεκινά στις 9 Ιουλίου.



Σε αυτή την κριτική ανάλυση, ο Douglas MacGregor, πρώην ανώτερος στρατιωτικός σύμβουλος και σεβαστός αμυντικός αναλυτής, αποκαλύπτει τις σοβαρές επιπτώσεις μιας πρόσφατης πυραυλικής επίθεσης των ΗΠΑ βαθιά μέσα στη ρωσική επικράτεια. Ο MacGregor συζητά τους στρατηγικούς υπολογισμούς πίσω από αυτή την τολμηρή στρατιωτική δράση και τις δυνητικά σοβαρές επιπτώσεις για το ΝΑΤΟ, το οποίο ισχυρίζεται ότι βρίσκεται τώρα σε πρωτοφανή κίνδυνο.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:


Η Βουδαπέστη θα μείνει έξω από τη σύγκρουση στην Ουκρανία, δεσμεύτηκε ο πρωθυπουργός
Οι ΗΠΑ φαίνονται αποφασισμένες να συνεχίσουν να πολεμούν τη Ρωσσία στην Ουκρανία και ελπίζουν να κερδίσουν, αλλά η Ουγγαρία ενεργεί για να αντιμετωπίσει αυτή την καταστροφική πολιτική, δήλωσε ο πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν. Ο ηχηρός αντίπαλος της δυτικής προσέγγισης στη σύγκρουση στην Ουκρανία εξέφρασε νέα κριτική κατά τη διάρκεια εβδομαδιαίας συνέντευξης στο ραδιόφωνο Kossuth την Παρασκευή. «Φαίνεται ότι ο δυτικός κόσμος, υπό την ηγεσία των Αμερικανών, θέλει να νικήσει τη Ρωσσία, με τους Γερμανούς να παίζουν το ρόλο των κομπάρσων», ισχυρίστηκε ο Ορμπάν. Περιέγραψε τη στρατηγική ως «απελπιστική», προσθέτοντας ότι είναι καταστροφική για τους Ουκρανούς και τους Ρώσσους που πεθαίνουν στο πεδίο της μάχης και είναι δυνητικά κλιμακούμενη.



"Νομίζω ότι πρέπει να πάρετε αυτόματα ως μέρος του πτυχίου σας μια πράσινη κάρτα για να μπορέσετε να μείνετε σε αυτή τη χώρα..."
Μόλις δύο εβδομάδες αφότου ο συνιδρυτής της Craft Ventures, David Sacks, φιλοξένησε έναν έρανο υψηλού προφίλ για τον πρώην πρόεδρο Trump στην έπαυλή του στη Silicon Valley, γεμάτη με επενδυτές επιχειρηματικών κεφαλαίων και τεχνολογικές ελίτ, ο Trump εμφανίστηκε στο podcast του Sacks την Πέμπτη, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, από φόρους και δασμούς έως ενέργεια έως τεχνητή νοημοσύνη έως αποφάσεις εξωτερικής πολιτικής στην Ουκρανία έως την Κίνα έως τον Covid έως τη μετανάστευση και πολλά άλλα θέματα η κυβέρνηση Μπάιντεν φαίνεται να αποτυγχάνει.



Ο Ρόμπερτ Χάμπεκ «δεν έχει ιδέα» γιατί ακυρώθηκε το ραντεβού του με τον Λι Τσιάνγκ
Ο Γερμανός αντικαγκελάριος Ρόμπερτ Χάμπεκ, ο οποίος είναι επίσης υπουργός Οικονομικών Υποθέσεων και Δράσης για το Κλίμα, φέρεται να απέτυχε να εξασφαλίσει συνάντηση με τον Κινέζο πρωθυπουργό Λι Τσιάνγκ κατά τη διάρκεια του τριήμερου ταξιδιού του στην Κίνα, εν μέσω κλιμακούμενων οικονομικών τριβών που κινδυνεύουν να προκαλέσουν εμπορικό πόλεμο. Ο Χάμπεκ προσγειώθηκε στο Πεκίνο την Παρασκευή, όπου ήλπιζε να συναντήσει τον Λι Τσιάνγκ πριν ταξιδέψει στη Σαγκάη το Σάββατο - αλλά ενημερώθηκε ότι το ραντεβού «δεν ήταν δυνατό το πρωί πριν από την αναχώρηση», ανέφερε η Die Welt, προσθέτοντας ότι ο Χάμπεκ δεν έχει «ιδέα» γιατί ακυρώθηκε η συνάντηση.



Η τελευταία συμφωνία έρχεται εν μέσω κλιμάκωσης των εντάσεων με το Πεκίνο και αναφορών ότι ο πρόεδρος Σι πιστεύει ότι οι ΗΠΑ προσπαθούν να προκαλέσουν κινεζική εισβολή στην Ταϊβάν
Το Στέητ Ντηπάρτμεντ δήλωσε την Τρίτη ότι έχει δώσει το πράσινο φως για πώληση όπλων ύψους 360 εκατομμυρίων δολαρίων στην Ταϊπέι, συμπεριλαμβανομένων εκατοντάδων οπλισμένων μη επανδρωμένων αεροσκαφών, πυραυλικού εξοπλισμού και άλλου υποστηρικτικού υλικού. Η Κίνα βλέπει την Ταϊβάν ως μέρος της επικράτειάς της και ενώ προτιμά να ανακτήσει ειρηνικά το de facto ανεξάρτητο νησί, δεν έχει αποκλείσει τη χρήση βίας εάν ξεπεραστούν οι «κόκκινες γραμμές» της. Η τελευταία πώληση περιλαμβάνει 291 συστήματα Altius-600M, τα οποία είναι drones ή μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV), οπλισμένα με κεφαλές. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σημειώνει ότι 720 μη επανδρωμένα αεροσκάφη Switchblade, που περιγράφονται ως «πυρομαχικά εκτεταμένου βεληνεκούς», περιλαμβάνονται επίσης στο πακέτο.



Οι Κινέζοι δεν είναι ακριβώς διακριτικοί σχετικά με αυτό που προσπαθούν να κάνουν. Σήμερα, κατέχουν περισσότερα από 300.000 στρέμματα γεωργικής γης εντός των Ηνωμένων Πολιτειών και στοχεύουν ειδικά περιοχές που βρίσκονται κοντά σε σημαντικές στρατιωτικές βάσεις. Όπως θα δείτε παρακάτω, οι Κινέζοι κατέχουν τώρα γεωργική γη πολύ κοντά σε 19 διαφορετικές στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ. Τι στο καλό; θα μπορούσαν οι ηγέτες μας να επιτρέψουν να συμβεί αυτό; Οι ξένοι αντίπαλοι δεν πρέπει να επιτρέπεται να αγοράζουν καθόλου γεωργική γη, και όμως με κάποιο τρόπο μπόρεσαν να αποκτήσουν γη που είναι ιδανική για κατασκοπεία των στρατιωτικών μας βάσεων ξανά και ξανά.



Η επιθετική ώθηση της κυβέρνησης Μπάιντεν για μετάβαση σε εναλλακτική πράσινη ενέργεια αφήνει τον στρατό των ΗΠΑ εξαρτημένο από τον κορυφαίο αντίπαλό του, την Κίνα, κάτι που θα ήταν καταστροφικό σε περίπτωση πολέμου με τη χώρα, σύμφωνα με μελέτη του Heritage Foundation που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη και έλαβε πρώτα το Breitbart News.
Η μελέτη, με τίτλο «Κινεζικές χειροπέδες: Μην επιτρέπετε στον στρατό των ΗΠΑ να γαντζωθεί στην πράσινη ενέργεια από την Κίνα», είναι το δεύτερο μέρος μιας σειράς που ερευνά τους κινδύνους της υπερβολικής εξάρτησης από τις κινεζικές ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και μια «λανθασμένη» περιβαλλοντική ατζέντα.



Ο αρχηγός της αστυνομίας του Παρισιού λέει ότι η ισλαμική τρομοκρατία είναι η κύρια ανησυχία για την ασφάλεια ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού τον επόμενο μήνα, αλλά τονίζει ότι δεν υπάρχει «σαφής απειλή» κατά των Αγώνων.
Η ισλαμιστική τρομοκρατία είναι η κύρια ανησυχία για την ασφάλεια ενόψει των επερχόμενων Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, δήλωσε την Παρασκευή ο αρχηγός της αστυνομίας της γαλλικής πρωτεύουσας Λοράν Νούνιες, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters. Η Γαλλία βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο συναγερμού ασφαλείας καθώς πλησιάζουν οι Αγώνες, με τη χώρα να προετοιμάζεται επιπλέον για πρόωρες βουλευτικές εκλογές στα τέλη Ιουνίου. «Η ισλαμική τρομοκρατία παραμένει η κύρια ανησυχία μας», δήλωσε ο Νούνιες σε συνέντευξη Τύπου επτά εβδομάδες πριν από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, η οποία θα διεξαχθεί πάνω και κατά μήκος του ποταμού Σηκουάνα στις 26 Ιουλίου.



Το συνοριακό τείχος προοριζόταν να αποτελέσει σημαντικό αποτρεπτικό παράγοντα, αλλά πρόσφατα στοιχεία δείχνουν ότι δεν έχει επιβραδύνει σημαντικά τη μετανάστευση. Απλά χρειάζεστε μια μεγάλη σκάλα.




Οι άνθρωποι εγκαταλείπουν τον Καναδά. Ακολουθεί η πολιτική αναταραχή;

Σε αυτό το βίντεο, εξετάζουμε γιατί οι άνθρωποι εγκαταλείπουν τον Καναδά με πρωτοφανείς ρυθμούς. Από τους υψηλούς φόρους και το κόστος ζωής έως τις ανησυχίες για μελλοντική αστάθεια, εξετάζουμε γιατί τόσο οι μετανάστες όσο και οι γηγενείς Καναδοί αναζητούν ευκαιρίες αλλού και τι σημαίνει αυτό για το μέλλον του Καναδά.

1 σχόλιο:

  1. Θέλουν τόν άνθρωπο νά γίνει ένα "τηλεκατευθυνόμενο" ρομπότ, καμμία ελευθερία δέν θά έχει, δέν θά ορίζει ούτε τήν περιουσία του, ούτε τίς σκέψεις του ούτε τίποτα
    ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ.
    ΘΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΟΥΣ ΤΗΣ ΓΗΣ
    ΚΑΙ ΚΑΤ'ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΣΑΤΑΝΑ.
    Αυτό θέλουν νά πετύχουν καί εκεί θά καθοδηγούν τήν ανθρωπότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!