Τετάρτη, 8 Ιουνίου 2016

ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ! ΤΟΥΡΚΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΠΩΣ Η ΛΕΞΗ ΤΟΥΡΚΟΣ, ΣΗΜΑΙΝΕΙ ...Γ Α Ϊ Δ Α Ρ Ο Σ !!!


foto1

ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΑΥΤΟ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ, ΘΑ ΤΟΝ ΠΑΝΕ ΜΕ ...ΣΥΜΦΟΡΙΣΗ ΣΤΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ! Η καταξίωση της λέξεως Τούρκος σαν η επίσημη ταυτότητα του σημερινού κατοίκου της Μικράς Ασίας, έγινε από τον Μουσταφά Κεμάλ στις αρχές του εικοστού αιώνος. Μέχρι τότε όμως και αυτό δεν το γνωρίζουν οι περισσότεροι εδώ στην Ελλάδα, η λέξη αυτή ήταν κάτι σαν ύβρις...


Όπως τονίζει σε άρθρο του, ο γνωστός τουρκολόγος και δημοσιογράφος Ν.Χειλαδάκης, 'σόκ' προκάλεσε στην Τουρκία, η πραγματικά εντυπωσιακή ιστορική ομολογία ότι ο χαρακτηρισμός «Τούρκος» σήμαινε ...γάϊδαρος (!!!) στην οθωμανική εποχή και ήταν ένας άκρως υποτιμητικός χαρακτηρισμός, από τον καθηγητή ιστορίας του πανεπιστήμιου Gazi της Άγκυρας, Cemalettin Taşkıran. 

Ο γνωστός Τούρκος καθηγητής υποστήριξε με έμφαση,
 ότι το να λένε οι σημερινοί κάτοικοι της Τουρκίας με υπηρηφάνεια ότι είναι Τούρκοι, είναι εκ των άνωθεν επιβολή, μετά από την κατασκευή μιας τεχνητής τουρκικής εθνικής ταυτότητος, από τον ίδιο τον ιδρυτή της σύγχρονης Τουρκίας, Μουσταφά Κεμάλ.
 
Το εντυπωσιακό είναι ότι οι δηλώσεις αυτές του Τούρκου καθηγητού, ήρθαν αμέσως μετά την επίσης πρωτοφανή δήλωση - ομολογία, που έκανε σε ένα δημόσιο 'πάνελ' στο πανεπιστήμιο της Baypurt, ο αρθρογράφος της τουρκικής εφημερίδος, Yeni Şafak και μέλος της κεντρικής επιτροπής του ισλαμικού κόμματος του Ταΐπ Ερντογάν, καθηγητής, Yasin Aktay, ο οποίος δήλωσε, ότι δεν υπάρχει και δεν υπήρξε ποτέ… τουρκική φυλή!!!!! 


(ΑΚΟΥΕΙ ΤΑΧΑ, Ο ΛΙΑΝ ΥΠΕΡΒΑΡΟΣ & ΗΜΙΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ ΤΗΣ 'ΑΥΓΗΣ', ΠΟΥ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙ ΑΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ, ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ; Ή ΑΚΟΥΕΙ ΟΠΟΤΕ ΤΟΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ; "Ι.Κ.")

Οι δυο αυτοί διανοούμενοι κυριολεκτικά «τάραξαν τα νερά» της τουρκικής επικαιρότητος. 

 
Συγκεκριμένα ο καθηγητής ιστορίας Cemalettin Taşkıran μιλώντας σε μια δημόσια διάσκεψη, που οργανώθηκε στην πόλη της Αττάλειας, από τον δήμαρχο για τον Κεμάλ  και με την συμμέτοχη της γνωστής τουρκικής σωβινιστικής οργανώσεως, 'Γκρίζοι Λύκοι', αποστόμωσε κυριολεκτικά το ακροατήριο του, δηλώνοντας με έμφαση, πως η ιστορική αλήθεια είναι, ότι η λέξη Τούρκος ήταν ύβρις και σήμαινε με λίγα λόγια… γάιδαρος, ενώ ήταν μεγάλη ντροπή κάποιος να χαρακτηρίζονταν σαν Τούρκος!

Σύμφωνα με τις ιστορικές μελέτες και μετά από δεκαετίες αυστηρής λογοκρισίας, αποκαλύπτεται η ιστορική πραγματικότητα για την έννοια Τούρκος και τι σήμαινε αυτή επί οθωμανικής εποχής. 
Όπως αναφέρεται, μέχρι το 1876, η λέξη Τούρκος δεν απαντούσε πουθενά στα επίσημα έγραφα της Οθωμανικής αυτοκρατορίας... Ο ίδιος ο Πορθητής αναφέρονταν σαν, «Ηγεμόνας των Ρωμιών», ενώ πολλοί ιστορικοί υποστηρίζουν ότι ήταν Έλληνας από μητέρα... (Αυτά είναι παραδεκτά απο Έλληνες ιστορικούς εδώ και πολλά χρόνια, σιωπηλώς δέ και απο Τούρκους!...)
 
Αλλά το πιο εκπληκτικό ήταν, πως οι διανοούμενοι της Οθωμανική αυτοκρατορίας, οι ποιητές και οι μορφωμένοι του παλατιού, έδειχναν σε κάθε ευκαιρία τον αποτροπιασμό τους και την αποστροφή τους προς κάθε τι που εμφανίζονταν σαν τουρκικό.... 
Ο μεγάλος Οθωμανός ποιητής, Μπακί, της εποχής του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπούς, στο αποκορύφωμα της αυτοκρατορίας, είχε γράψει ένα έκπληκτο ποίημα για τους Τούρκους, όπου τους χαρακτήριζε βάρβαρους, άξεστους και ανίκανους να ηγεμονεύουν. 

Ένας άλλος γνωστός Οθωμανός ποιητής, ο Νεφ, είχε πει, « Ο Θεός έχει στερήσει την πηγή της γνώσης από τους Τούρκους». 
Ο Οθωμανός λόγιος, Χαφίζ Αχμέτ Τσελεμπί, είχε γράψει το 1499, αυτές τις πράγματι πολύ χαρακτηριστικές φράσεις, «Μην τύχει και λογιάσεις τον Τούρκο ως άνθρωπο. Αν κατά τύχη βρεθεί ζάχαρη σε χέρι Τούρκου, αυτή μετατρέπετε σε δηλητήριο. Μην θλίβεσαι καθώς αποκεφαλίζεις Τούρκο. Και πατέρας να’ ναι μην διστάσεις να σκοτώσεις τον Τούρκο». 

Οθωμανοί λόγιοι, όπως ο ποιητής Νέφ, ο Ναΐμά, ή ο Οθωμανός ιστορικός, Κεριμεντίν Μαχμούντ, από το Άκσαράι, χαρακτήριζαν τους Τουρκογενείς σαν  κ α θ υ σ τ ε ρ η μ έ ν ο υ ς, πνευματικά  β ά ρ β α ρ ο υ ς,  θεομπαίχτες, αγύρτες,  β ρ ώ μ ι κ ο υ ς !!!

Αποτέλεσμα εικόνας για ΚΕΜΑΛ
ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΘΕΝ "ΑΝΑΜΟΡΦΩΤΟΥ"
ΤΗΣ ΤΑΧΑ "ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ" ΓΕΙΤΟΝΟΣ...

Μετά από όλα αυτά, όπως υποστήριξε και ο Cemalettin Taşkıran, το να επαναλαμβάνουμε σήμερα το ρητό του Κεμάλ, «Τι ευτυχής να λέω πως είμαι Τούρκος», είναι αν μη τι άλλο μια ιστορική ...ειρωνεία, γιατί ο Τούρκος ήταν το πιο υποτιμητικό και βρώμικο στοιχείο στην οθωμανική αυτοκρατορία. 
Eşek Türk denirdi = Τούρκος σήμαινε γάϊδαρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμοὺς ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!