Σάββατο, 3 Ιουνίου 2017

Ψ Υ Χ Ο Σ Α Β Β Α Τ Ο σήμερα! Κάναμε άρα γε το καθήκον μας, προς τους κ ε κ ο ι μ η μ έ ν ο υ ς μας;

Αποτέλεσμα εικόνας για ψυχοσάββατο 2017Σήμερα ημέρα Σάββατο 3η Ιουνίου, κατά το εκκλησιαστικό μας ημερολόγιο είναι  'Ψ υ χ ο σ ά β β α τ ο'! 
Ήτοι ημέρα που αφιερώνουμε, που θα πρέπει να αφιερώσουμε στις ψυχές των 'κεκοιμημένων' μας συγγενών και φίλων, που μπορεί σωματικώς να χωρίσθηκαν απο κοντά μας, αλλά οι ψυχές τους 

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ και μάλιστα με μεγάλη προσμονή, την μνηνόνευσή τους, απο εμάς!Αποτέλεσμα εικόνας για ψυχοσάββατο 2017
ΕΙΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΑΝΑΠΑΥΣΗ ΤΩΝ ΨΥΧΩΝ ΤΟΥΣ, ΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΠΡΟΣΦΟΡΟ, ΠΟΥ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ 'ΣΠΙΤΙΚΟ', ΟΠΩΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΚΑΙ ΟΧΙ 'ΑΓΟΡΑΣΤΟ' ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ (άν γίνεται), ή μέ κάποιες αγαθοεργίες - ότι μπορεί ο καθένας -  προς αναγκεμένους συμπολίτες μας, γείτονες, γνωστούς ή μή...

Σχετική εικόνα

Τό πρόσφορο το πηγαίνουμε νωρίς το πρωΐ στην Εκκλησία μας, για να διαβασθούν τα ονόματα των ψυχών των δικών μας ανθρώπων, στην λεγομένη 'αγία πρόθεση', απο τους κληρικούς μέσα στο Ιερό, κατά την διάρκεια του όρθρου.
Γιά κάθε ψυχή, αντιστοιχεί ένα 'ψιχουλάκι' απο τά πρόσφορα, που έφεραν οι πιστοί.

Αποτέλεσμα εικόνας για ψυχοσάββατο 2017

ΑΝΑΠΑΥΣΗ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΨΥΧΕΣ ΤΩΝ ΚΕΚΟΙΜΗΜΕΝΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.

Αποτέλεσμα εικόνας για ψυχοσάββατο 2017


"Π Α Π Α Φ Λ Ε Σ Σ Α Σ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμοὺς ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!