Σάββατο 3 Ιουνίου 2017

Ο Θεός ενεργεί στην ζωή του κάθε ανθρώπου ΥΠΕΡΛΟΓΑ, μ υ σ τ ι κ ά και ανεξιχνίαστα...


Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουμε άγνοια, δυσκολευόμαστε να κατανοήσουμε τι είναι ο Θεός και η χάρη Του. Νομίζουμε ότι θα δούμε μια φυσική παρουσία, κάτι σαν μια ανθρώπινη παρουσία, αλλά δεν είναι έτσι... 

Αποτέλεσμα εικόνας για ιησούς

Σχετική εικόνα


Ο Θεός ενεργεί στην ζωή του κάθε ανθρώπου υπέρλογα, μυστικά κι ανεξιχνίαστα. Για κάθε άνθρωπο έχει το προσωπικό σχέδιο του, σχέδιο που δε μοιάζει με κανενός άλλου. 
Ο πονηρός μας πειράζει αδιάκοπα από πολλές πλευρές, κι αν δεν υπάρχει εγρήγορση, νίψη, διαρκή προσευχή και συμμετοχή στα μυστήρια της Εκκλησίας, μας παγιδεύει στο άψε - σβήσε και δε παίρνουμε χαμπάρι! 

Όσο αγωνίζεται ο χριστιανός, τόσο ο Θεός τον στεφανώνει, μα και ο πονηρός τον πειράζει ώστε να τον παγιδεύσει και να το ρίξει στην πτώση. 
Εκείνοι που δεν αγωνίζονται και αδιαφορούν για την σωτηρία τους, ήδη τους έχει στο χέρι, δεν τους πειράζει, όλα τους φαίνονται να τους πάνε καλά, κι εδώ είναι η παγίδα...

Επειδή μέσω πολλών θλίψεων στεφανώνεται κανείς, χωρίς την ΥΠΟΣΤΟΛΗ του σταυρού, μέσα από ΣΤΕΝΩΠΟΥΣ και δοκιμασίες, κερδίζεται η Βασιλεία των Ουρανών που δεν είναι άλλη από την χάρη του Αγίου Πνεύματος, που λούζει τον όλο άνθρωπο, στον νυν και στον μέλλοντα αιώνα.

"Π Α Π Α Φ Λ Ε Σ Σ Α Σ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!