Κυριακή 26 Αυγούστου 2018

Βάσεις 2018: Τέλος στήν ἀγωνία – Αὐτές εἶναι οἱ δημοφιλεῖς σχολές, πού καταποντίζονται


Βάσεις 2018: Έφτασε η ώρα που περιμένουν με αγωνία χιλιάδες υποψήφιοι των Πανελληνίων. Όπως όλα δείχνουν η ανακοίνωσή τους θα γίνει την Τρίτη (28/08) και οι τελειόφοιτοι θα ξέρουν αν πέρασαν στη σχολή που ονειρεύτηκαν και για την οποία κόπιασαν όλα αυτά τα χρόνια!

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Υπουργείο Παιδείας η ανακοίνωση των βάσεων 2018 θα γίνει την Τρίτη 28 Αυγούστου και οι υποψήφιοι θα μπορέσουν να δουν τα αποτελέσματα στην ειδική πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας results.it.minedu.gov.gr ενώ θα αναρτηθούν και στα Λύκεια της χώρας.

Οι τελευταίες εκτιμήσεις - Πού θα κυμανθούν Ιατρικές, Πολυτεχνικές, Παιδαγωγικά

Όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες, οι περιζήτητες Ιατρικές Σχολές της χώρας πέφτουν έως 200 μόρια στην Ιατρική Σχολής Αλεξανδρούπολης και από 50 έως 100 στις υπόλοιπες σχολές της χώρας. Πέφοτυν όμως πολύ και οι Πολυτεχνικές Σχολές και μπορεί να φτάσουν έως και τα 500 μόρια κάτω σε σχέση με τα βαθμολογικά «εισιτήρια» που απαίτησαν πέρυσι, ειδικά στην επαρχία. 

Στην αντίθετη πλευρά, τα Παιδαγωγικά Τμήματα όλης της χώρας που μοιράστηκαν εφέτος σε όλα τα επιστημονικά πεδία αναμένεται να εκτοξευτούν έως και 2.500 μόρια σε σχέση με πέρυσι. Κατά τα άλλα και όπως έχει ήδη επισημανθεί: 
  • Στο 1ο επιστημονικό πεδίο, των Ανθρωπιστικών Σπουδών (Νομικές, Ψυχολογίες), αναμένεται να καταγραφεί σταθερότητα και μικρή άνοδος στα περιζήτητα τμήματα του πεδίου. Ωστόσο δεν αναμένεται οι βάσεις να ανέβουν περισσότερο από 100 μόρια, με εξαίρεση τα Παιδαγωγικά που θα ανέβουν εκατοντάδες μόρια πανελλαδικά.
  • Στο 2ο επιστημονικό πεδίο, των Θετικών Επιστημών (Πολυτεχνεία, Φυσικομαθηματικές) αναμένεται γενική πτώση των βάσεων. Στις σχολές υψηλής ζήτησης του κέντρου βέβαια αναμένεται μικρότερη πτώση.
  • Στο 3ο επιστημονικό πεδίο, των Επιστημών Υγείας (Ιατρικές Σχολές) αναμένεται επίσης πτώση των βάσεων. Μάλιστα εκτιμάται ότι φέτος στην Ιατρική Αθήνας είναι πολύ πιθανό η βάση εισαγωγής να είναι λίγο κάτω από τα 19.000 μόρια.
  • Στο 4ο επιστημονικό πεδίο, των Οικονομικών Επιστημών και της Πληροφορικής, αναμένεται σταθερότητα βάσεων και μικρή άνοδο σε κάποιες σχολές.

Τέλος, οι βάσεις εισαγωγής στις Στρατιωτικές, Πυροσβεστικές και Αστυνομικές Σχολές θα κυμανθούν στα ίδια σχεδόν επίπεδα με τα περυσινά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!