Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018

ΤΑ ΕΙΠΕ Ο Λ Α ! (Όχι, οι "ειδήσεις μας" ΔΕΝ τά είπαν...)

ΗΛΘΕ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ, ΕΙΔΕ ΚΑΙ ΤΑ ΕΓΡΑΨΕ  Ο Λ Α ...
ΧΩΡΙΣ   Μ Ι Σ Ο Λ Ο Γ Α !

Αποτέλεσμα εικόνας για boris johnson


Ιδιαίτερα αιχμηρός στις αναφορές του για την Ελλάδα ήταν ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας και υπέρμαχος του Brexit, Μπόρις Τζόνσον.
Με αφορμή την επίσκεψή του στη χώρα μας και τις συνομιλίες που είχε, ο υπέρμαχος του Brexit έγραψε ένα άρθρο στην «Telegraph» για το ευρώ, την κρίση και τι είδε στην Ελλάδα.

Αποτέλεσμα εικόνας για telegraph newspaper LOGO
Σχετική εικόνα

Όπως αναφέρει ο Τζόνσον, «μπορεί βλέποντας τις πολύβουες μαρίνες και τα γεμάτα εστιατόρια, να έχεις πειστεί ότι η κρίση του ευρώ έχει φτάσει στο τέλος της. Ότι ο καλός κύριος Ντράγκι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας βρήκε τη λύση, το ευρώ πλέον είναι υγιές, και οι χώρες της Μεσογείου είναι στον δρόμο της ανάκαμψης. 

Η περίπτωση της Ελλάδας αποτελεί μάθημα για την τρέλα κάθε χώρας που επιτρέπει να δέχεται μπούλινγκ από τους διαπραγματευτές της ΕΕ. 

Αν οδηγήσεις σε οποιαδήποτε μεγάλη ελληνική πόλη μακριά από τα τουριστικά σημεία, θα δεις σε κάθε κτίριο που έχει μπει λουκέτο και σε κάθε σπασμένο τζάμι την απελπισία και την απόγνωση της ελληνικής βιομηχανίας, η οποία σε τρία χρόνια, από το 2010 γνώρισε μείωση από 80.000 εργοστάσια, σε 57.000. 

Αποτέλεσμα εικόνας για boris johnson ΙΝ GREECE

Στα γκράφιτι στους τοίχους μπορείς να δεις την οργή μιας χαμένης γενιάς νέων ανθρώπων που ακόμη αισθάνονται ότι δεν έχουν καμμία ελπίδα να βρουν δουλειά. 
Η ανεργία είναι ακόμη στο 20%, η οικονομία είναι ακόμη 25% χειρότερη από το 2008 και υπάρχει ένα απίστευτο 35% ανθρώπων που ζουν στην απόλυτη ανέχεια».

Ο Τζόνσον το πάει ακόμη παραπέρα: «Η τραγωδία των Ελλήνων ήταν ότι ποτέ δεν είχαν τα κότσια να πουν στους Ευρωπαίους αξιωματούχους, να πάνε στα  τ σ α κ ί δ ι α»!

Αποτέλεσμα εικόνας για boris johnson ΙΝ GREECE


Τονίζει δε ότι «όταν η Ευρώπη αποφάσιζε να επιβάλει το μνημόνιο στην Ελλάδα, δεν σκεφτόταν τη χώρα και τους πολίτες της. 
Σκεφτόταν μόνο την Ε.Ε. 

Έτσι η Ελλάδα βρέθηκε στην τρομακτική θέση να διαπραγματεύεται με ανθρώπους, που δεν νοιάζονταν για τα συμφέροντά της, αλλά θεωρούσαν ότι θα ήταν πολιτικά χρήσιμο να κάνουν την Ελλάδα παράδειγμα για τις υπόλοιπες χώρες, και με το να κάνουν τη χώρα να υποφέρει θα απέτρεπαν οποιονδήποτε μελλοντικά θα έμπαινε σε πειρασμό να διαφοροποιηθεί από τις Βρυξέλλες».

Αποτέλεσμα εικόνας για boris johnson ΙΝ GREECE

[Πηγή: 'ίχνος']

"Ιωάννης Καποδίστριας"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!