Σάββατο 25 Αυγούστου 2018

Το 'Γενί τζαμί' (Θεσσαλονίκης) παραχωρήθηκε σε μουσουλμάνους ή σε ...Τούρκους;;;




Στην προσευχή του μπαϊραμιού στην συμπρωτεύουσά μας, μετείχαν περίπου 200 άτομα και μεταξύ αυτών και ο πρόξενος της Τουρκίας στην Θεσσαλονίκη Ορχάν Γιαλμάν Οκάν... 

Φαίνεται πως ο Δήμος Θεσσαλονίκης ήδη ενεδύθη το συριζαίϊκο ένδυμα εν όψει εκλογών, αλλά και της περιστρεφόμενης ιδεολογίας του νυν δημάρχου, και εγκατέλειψε την τακτική που είχε ακολουθήσει το 2013, όταν για πρώτη φορά άνοιξε το Γενί Τζαμί για προσευχή στο μπαϊράμι, προσαρμοζόμενος τώρα στην ακολουθητέα πολιτική παραχώρησης εθνικής κυριαρχίας στους γείτονες [προφανώς, θα έχουμε περίσσευμα, και προσφέρουμε αφειδώς και στους εχθρούς της Ελλάδας].

Γράφει ο τουρκικός Τύπος [sondakika com], ότι στην Θεσσαλονίκη, στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδος, οι μουσουλμάνοι συγκεντρώθηκαν για να κάνουν την προσευχή του μπαϊραμιού, στο Γενί Τζαμί που τους παραχωρήθηκε από τον δήμο Θεσσαλονίκης.

Στην προσευχή αυτή του μπαϊραμιού μετείχαν περίπου 200 άτομα και μεταξύ αυτών και ο πρόξενος της Τουρκίας στην Θεσσαλονίκη Ορχάν Γιαλμάν Οκάν, ενώ για πρώτη φορά η προσευχή έγινε από ιμάμη και μουεζίνη, που είχε τοποθετηθεί επί τούτου από αιρετή μουφτεία της Δυτικής Θράκης.

Να σημειωθεί, ότι το 2013, όταν πρωτοδόθηκε το Γενί Τζαμί στην Θεσσαλονίκη λειτούργησε νόμιμος ιμάμης, με αποτέλεσμα να διαμαρτυρηθούν οι τουρκόφρονες, και προκειμένου να μη στενοχωρηθούν άλλο οι Τούρκοι, ως άλλα γιουσουφάκια, ικανοποιήθηκε εφέτος το αίτημά τους. Σχολιάζει επ’ αυτού ο "Αντιφωνητής" Κομοτηνής:

«Με δεδομένο πως το 2013 και 2014 Γ.Γ. Θρησκευμάτων ήταν πάλι ο (διόλου τυχαίος και προσέξτε πολύ εδώ,  Α Μ Ε Τ Α Κ Ι Ν Η Τ Ο Σ στήν ίδια θέση στο υπουργείο Παιδείας, ΟΣΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΛΘΟΥΝ!!!...) Καλαντζής και δήμαρχος πάλι ο Μπουτάρης, συνάγεται αβίαστα το συμπέρασμα πως από τότε αυτό που άλλαξε (και υποχωρήσαμε στην τουρκική προσδοκία) είναι ο υπουργός Παιδείας και φυσικά ο πρωθυπουργός…

» Και επειδή έχει σημασία στην σημειολογία, στην φωτογραφία που έδωσαν στη δημοσιότητα, βλέπουμε όλον τον κόσμο που ήταν στο τζαμί να περνούν με την σειρά για να ευχηθούν στους επίσημους. 

Με πρώτον επίσημο βέβαια τον Τούρκο πρόξενο Θεσσαλονίκης Ορχάν Οκάν Γιαλμάν, έχοντας τον παράνομο ιμάμη δίπλα του και στα δεξιά του πρόξενου ο πρόεδρος του τουρκόφρονα συλλόγου Θεσσαλονίκης κ. Ισμαήλογλου. 
Το τζαμί δηλαδή ουσιαστικά παραχωρήθηκε προς χρήση στην Τουρκία και όχι απλά σε μουσουλμάνους».


Σίγουρα, πρόκειται για μεγάλο ατόπημα, ότι η παραχώρηση έγινε σε τουρκόφρονα σύλλογο, που έχει τον δικό του τουρκόφρονα ιμάμη. Όφειλε ο δήμαρχος να το παραχωρήσει μεν, αλλά με ιμάμη που θα έστελναν οι νόμιμες μουφτείες Θράκης. Με ιμάμη των ψευτομουφτήδων είναι σαν να τους αναγνωρίζουμε 'de facto' νομίμους.

Από την άλλη πλευρά, η τάση των Τούρκων να τουρκοποιούν κάθε τι, έστω και αν δεν τους ανήκει, είναι χαρακτηριστική. 
Το εν λόγω Γενί Τζαμί, χτίστηκε το 1902 και χρησίμευε ως τόπος λατρείας για τους Εβραίους που είχαν εξισλαμιστεί, τους επονομαζόμενους Ντονμέδες (Dönme/Donmeh).

Μετά την ανταλλαγή (1923-1924), στέγασε για μικρό διάστημα πρόσφυγες, και από το 1925 έως το 1963 χρησιμοποιήθηκε ως αρχαιολογικό μουσείο της πόλης. Σήμερα είναι εκθεσιακός χώρος του Δήμου Θεσσαλονίκης. 
Στο προαύλιό του φυλάσσεται πλούσια συλλογή μαρμάρινων γλυπτών της Ρωμαϊκής εποχής και των πρωτοχριστιανικών χρόνων (σαρκοφάγοι, επιτύμβια, ανάγλυφα, τιμητικές και ταφικές στήλες κ.λ.π.) από ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη.

Όσοι θέλουν να νομιμοποιήσουν τουρκομουφτήδες, προσφέρουν την χειρίστη υπηρεσία στην πατρίδα [αν τους ενδιαφέρει αυτό]. 
Κάνουν φανερά ανθελληνική προπαγάνδα,   α-νε-νό-χλη-τοι.
 
Δυο απλά παλαιότερα περιστατικά: Στο 7ο φεστιβάλ νεολαίας του Κενταύρου, ο τουρκομουφτής Ξάνθης, Αχμέτ Μετέ, απείλησε τον πρόεδρο του φεστιβάλ, επειδή προλογίζοντας μίλησε… ελληνικά! Του είπε: «Ο πρόεδρος του συλλόγου μίλησε ελληνικά. Εγώ δεν κατάλαβα. Και προειδοποιώ γι’ αυτό»!

Δεν είναι μόνον αυτό. Για πληρέστερη εικόνα προσθέστε και το παλαιότερο συμβάν με τον βουλευτή Γ. Ντόλιο, που διαμαρτυρήθηκε - στο πανηγύρι του Χίλια, όταν το διοργάνωνε ο τουρκοσύλλογος -, για την απουσία της ελληνικής γλώσσας και εισέπραξε την απάντηση: «μάθε τουρκικά»!!!

Τι κακό μας έχει κάνει η Πατρίδα και θέλουμε να την  τ σ α κ ί σ ο υ μ ε ;

Ο Μακεδών

https://kostasxan.blogspot.com/2018/08/blog-post_561.html

"Ιωάννης Καποδίστριας"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!