Σάββατο, 1 Δεκεμβρίου 2018

ΑΣ ΘΥΜΙΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ (πατρός) ΜΠΟΥΣ το 1992, τώρα που "έφυγε" στα 94 του! (5 ΒΙΝΤΕΟ!)


Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΖ.ΜΠΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ 1992
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΖ.ΜΠΟΥΣ ΣΤΗΝ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΣΟΥΔΑΣ.

Η επίσκεψη του 41ου προέδρου των ΗΠΑ στην Ελλάδα το 1991 έγινε κάτω από τελείως διαφορετικές συνθήκες από αυτήν της πρώτης του Ντουάϊτ Άϊζενχάουερ, το 1959. Έγιναν πολλές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Τον Τζορτζ Μπους υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο ο τότε πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Καραμανλής. Ο Αμερικανός πρόεδρος έμεινε στην χώρα μας δύο ημέρες και δεν έμεινε μόνο στην Αθήνα, αλλά επισκέφθηκε και την Σούδα.

Σχετική εικόνα
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΤΖΩΡΤΖ ΜΠΟΥΣ, ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΚΑΙ Ο Κ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
ΤΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΟΥ
ΝΑ ΚΑΤΣΕΙ.
ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΟΥΜΕ ΤΩΡΑ!
Ο ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΟΣ ΚΥΡΙΟΣ ΜΕ ΤΑ ΓΥΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΣΠΡΟ ΜΟΥΣΑΚΙ ΠΙΣΩ, ΕΙΝΑΙ
Ο ΤΟΤΕ ΠΡΕΣΒΥΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, Ο ΕΛΛΗΝ ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΩΤΗΡΧΟΣ !....Αρκετά χαλαρός και επικοινωνιακός ο Τζορτζ Μπους κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, έδειξε ότι διαθέτει χιούμορ το οποίο όμως συνδυάζει με αυστηρότητα.
Αφού διευκρίνισε στους δημοσιογράφους ότι κατά τη συνάντηση θα τραβηχτούν μόνο φωτογραφίες και δεν θα κάνουν ερωτήσεις, «έσφαξε με το γάντι» έναν δημοσιογράφο, που του απηύθυνε ερώτηση. 
Πάντα όμως χαμογελαστός.
«Κανένας Αμερικανός δεν μπορεί να έρθει στην Αθήνα χωρίς να αισθάνεται ένα είδος ιερού δέους. 
Όλα όσα είναι οι Αμερικανοί, όλα όσα υποστηρίζουν έχουν τις ρίζες τους εδώ, σε αυτή την μεγάλη πόλη, σε αυτή την μεγάλη χώρα, όπου γεννήθηκε η Δημοκρατία». 
Με αυτά τα λόγια άρχισε την ομιλία του στη Βουλή ο Μπους, ενώ κλείνοντας, είπε στα ελληνικά «Ζήτω η Ελλάς».
https://www.lykavitos.gr/otan-o-mpous-episkeptontan-tin-athina-t/

"ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!