Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2018

Ανώτεροι υπάλληλοι της ΕΕ θα λάβουν για πρώτη φορά μισθούς άνω των 20.000 ευρώ το μήνα



Σχόλιο ΡΩΜΙΟΥ: Την επόμενη φορά που θα πάτε να ψηφίσετε στις στημένες εβραϊκές εκλογές να θυμάστε ότι όλα τα κόμματα της βουλής έχουν το συνθηματάκι ‘’μένουμε Ευρώπη’’! 
Καλή διασκέδαση!



Οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών πρόκειται να λάβουν αύξηση των αμοιβών τους για τα Χριστούγεννα, εξασφαλίζοντας ότι οι ανώτεροι υπάλληλοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα κερδίζουν πάνω από 500 ευρώ το μήνα περισσότερα.

 
Οι πρόεδροι της Ε.Ε., Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και Ντόναλντ Τουσκ, είναι οι κύριοι ευεργέτες της αύξησης μισθών κατά 1,5% που δόθηκε στους υπαλλήλους του μπλοκ. Αυτό σημαίνει ότι οι
υπάλληλοι του μπλοκ θα κερδίσουν για πρώτη φορά περισσότερα από 20.000 ευρώ μετά την αναδρομική αύξηση των μισθών και των συντάξεων της Ε.Ε. από την 1η Ιουλίου του τρέχοντος έτους.

Ο κ. Γιούνκερ, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θα λάβει 550 ευρώ επιπλέον για να αυξήσει το μηνιαίο του ποσό περίπου στα 32.700 ευρώ το μήνα. Η αύξηση, που προορίζεται να καλύψει το κόστος ζωής, σημαίνει ότι θα κερδίσει 6.600 ευρώ επιπλέον σε ένα χρόνο.

Ο κ. Τουσκ, ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Ε.Ε., θα λάβει επίσης την ίδια αύξηση αμοιβών ως ένας από τους ανώτερους υπαλλήλους του μπλοκ.

Η ομάδα ευρωπαίων επιτρόπων του κ. Γιούνκερ, θα κερδίσει περίπου 26.600 ευρώ το μήνα, περίπου 400 ευρώ επιπλέον, συμπεριλαμβανομένων των επιδομάτων τους.
Οι έξι αντιπρόεδροι της Επιτροπής θα δικαιούνται λίγο περισσότερο, καθώς το βασικό μηνιαίο εισόδημά τους αυξάνεται γύρω στα 500 ευρώ και γίνεται περίπου 30.800 ευρώ.

Οι μισθοί των υπαλλήλων της Ε.Ε. χωρίζονται σε 16 βαθμούς και μετά από δύο χρόνια υπηρεσίας οι μισθοί τους αυξάνονται αμέσως.

Οι γενικοί διευθυντές των υπηρεσιών της Επιτροπής θα κερδίσουν για πρώτη φορά μηνιαία βασικά εισοδήματα άνω των 20.000 ευρώ αν βρεθούν στον τρίτο βαθμό.
Οι ετήσιες αυξήσεις υπολογίζονται από την Eurostat, τον στατιστικό οργανισμό της Ε.Ε., βάσει του κόστους ζωής στο Βέλγιο και το Λουξεμβούργο, όπου εργάζεται πάνω από το 80% των υπαλλήλων, καθώς και από τους μισθούς γραφειοκρατών σε άλλες χώρες της Ε.Ε..

Φέτος η αμοιβή αυξήθηκε κατά 1,7%, που είναι πάνω από την αύξηση μισθών του περασμένου έτους που ήταν 1,5%.
Ωστόσο, η Επιτροπή ισχυρίζεται ότι τα ισχυρά στελέχη της στις Βρυξέλλες θα είναι στην πραγματικότητα χειρότερα παρά τις αυξήσεις των αποδοχών τους.

Ένας εκπρόσωπος της Επιτροπής δήλωσε: “Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει ‘αύξηση’φέτος.Δεδομένου του ετήσιου ρυθμού πληθωρισμού 2,1% στις Βρυξέλλες και το Λουξεμβούργο, όπου πάνω από το 80% των υπαλλήλων της Ε.Ε. εργάζονται, η αύξηση κατά 1,5% θα οδηγήσει στην αποτελεσματική μείωση των μισθών κατά 0,6%.”

Πηγές:
https://www.telegraph.co.uk/politics/2018/12/17/christmas-bonus-brussels-bureaucrats/
https://www.express.co.uk/news/uk/1060242/EU-news-Commission-official-pay-rise-Jean-Claude-Juncker-latest
offtherecord.net.gr

ΤΡΙΚΛΟΠΟΔΙΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!