Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018

Α Σ Υ Δ Ο Τ Ο Ι ! Κίνδυνος ΕΛΛΗΝΕΣ !





Μετά τις προκλητικές δηλώσεις του πρωθυπουργού των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, περί διδασκαλίας της «μακεδονικής» γλώσσης στην Ελλάδα, μία νέα οργάνωση που προωθεί (ΞΕΚΑΘΑΡΑ!) την πολιτική της ΠΓΔΜ,  εμφανίστηκε στη Βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αριδαία Πέλλας.

Σχετική εικόνα


Σχετική εικόνα

Συγκεκριμένα, πριν από μερικές εβδομάδες, στις 18 Νοεμβρίου, ιδρύθηκε μια νέα Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία (ΑΜΚΕ) με την επωνυμία «Μακεδονική Κίνηση Προώθησης της Μητρικής Γλώσσας» και με το διακριτικό τίτλο «Κρστε Μισιρκοβ», του φιλολόγου που σύμφωνα με τους ιδρυτές της οργάνωσης «υπήρξε Μακεδόνας φιλόλογος, ένας από τους κωδικοποιητές της μακεδονικής γλώσσας, σλαβιστής, ιστορικός, εθνογράφος και δημοσιογράφος».

Σύμφωνα με όσα αναγράφονται στην ιστοσελίδα της ΑΜΚΕ, σκοπός της εταιρίας είναι η προώθηση, μέσα από την έρευνα και την εκπαίδευση, των καλύτερων πρακτικών στη διαχείριση της γλωσσικής διαφορετικότητας στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Σχετική εικόνα

Απώτερος στόχος είναι να γίνουν οι περιφερειακές ή μειονοτικές γλώσσες πηγές πολιτισμού, ανάπτυξης και τοπικής υπερηφάνειας, σε συνεργασία με άλλους Ευρωπαϊκούς φορείς με τους ίδιους σκοπούς και με την διοργάνωση σχετικών εκδηλώσεων, ιδίως:

α) διοργάνωση εκθέσεων, προβολών, θεατρικών παραστάσεων, συνεδρίων, ημερίδων, σεμιναρίων επιμόρφωσης καθώς και κάθε τύπου εκπαιδευτικών, ενημερωτικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων.

β) εκδόσεις CD/DVD

γ) εκθέσεις κι παρουσιάσεις βιβλίων

δ) ανάληψη εκδοτικής δραστηριότητας, έντυπης και ηλεκτρονικής μορφής.

ε) καθώς και κάθε συναφής εκδήλωση.

Ωστόσο, αυτή δεν είναι η μοναδική οργάνωση που ιδρύεται στην ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας με σκοπό την προώθηση της «μακεδονικής ταυτότητας», της «μακεδονικής γλώσσας», του «μακεδονικού πολιτισμού».

Πηγή: Moneypress
Εικόνα από: cnn

"ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ"

1 σχόλιο:

  1. ΒΑΒΥΛΩΝΑ-ΣΙΜΩΝ ΜΑΓΟΣ-ΓΝΩΣΤΙΚΙΣΜΟΣ-ΚΑΜΠΑΛΑ-ΜΑΣΟΝΙΑ=Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΑΥΤΗ ΠΑΡΑΚΜΗ ΟΝΟΜΑΣΤΗΚΕ 'ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ'....900ΜΧ.ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ=ΓΝΩΣΤΙΚΙΣΤΕΣ ΒΟΓΟΜΙΛΟΙ ΙΔΡΥΤΗΣ ΒΟΓΟΜΙΛ ΙΕΡΕΑΣ ΥΠΑΙΘΡΟΥ......ΒΟΓΟΜΙΛΟΙ=ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ,ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ,ΑΠΟΡΙΨΗ ΘΕΙΑΣ ΦΥΣΗΣ ΧΡΙΣΤΟΥ-ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ-ΣΤΑΥΡΟΥ-ΓΑΜΟΥ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΙ ΚΑΤΗΧΗΣΗ ΧΩΡΙΚΩΝ ΜΕ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΙΚΕΣ ΙΔΕΕΣ,ΔΙΑΔΟΘΗΚΕ ΕΠΟΧΗ ΑΛΕΞΙΟΥ Α ΚΟΜΝΗΝΟΥ ΠΟΛΕΜΗΘΗΚΕ ΑΛΛΑ ΔΙΑΔΟΘΗΚΕ ΒΟΡΕΙΑ ΙΤΑΛΙΑ-ΟΥΓΓΑΡΙΑ-ΓΕΡΜΑΝΙΑ-ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ ΓΑΛΙΑ ΕΚΕΙ ΟΝΟΜΑΣΤΗΚΑΝ ΚΑΘΑΡΟΙ ΚΑΙ ΑΠΕΚΤΗΣΑΝ ΕΔΡΑ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ,ΣΤΟ ΛΑΓΝΓΚΝΤΟΚ ΣΤΑ ΠΥΡΗΝΑΙΑ ΕΓΙΝΕ Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΟΥΔΑΙΟΥΣ.......ΓΡΑΜΗ ΑΙΜΑΤΟΣ=ΣΙΜΩΝ Ο ΜΑΓΟΣ-ΒΟΓΟΜΙΛΟΙ[ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ]-ΒΑΛΔΙΟΙ[ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΓΝΩΣΤΙΚΙΣΤΕΣ]-ΛΟΥΘΗΡΟΣ-ΚΑΛΒΙΝΟΣ=ΠΡΩΤΕΣΤΑΝΤΕΣ=ΑΓΓΛΟΣΑΞΟΝΕΣ=ΠΕΡΣΕΣ..............ΜΙΣΙΡΚΟΒ=ΒΟΥΛΓΑΡΟΣ.....ΦΩΝΗ ΠΟΛΕΜΟΥ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΑΛΛΑ ΠΟΙΑ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!