Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018

Έτσι άνοιξε ο δρόμος για την εισβολή όλων των πολυεθνικών. - ΜΕ ΞΕΝΟ ΔΑΚΤΥΛΟ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ

Σχόλιο ΡΩΜΙΟΥ: Τα ίδια και χειρότερα κάνουν και τώρα αλλά μέσω φόρων και ξενόφερτων νόμων όπως για παράδειγμα για τις ελληνικές ζυθοποιείες (ΕΔΩ) που είδαμε πρόσφατα και πλήθος άλλων... 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ''ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ'' ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ KEIMENOY - Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ

*Το 1976, η PITSOS αγοράζεται απο την Bosch-Siemens Hausgeraete GmbH (!!!)

*Στο τέλος του 1977, η Ιζόλα και η Εσκιμό δημιούργησαν κοινή εταιρεία, την Ελίντα λόγω πετρελαϊκής κρίσης και ξένου ανταγωνισμόύ. Το 1986, η ΕΛΙΝΤΑ χαρακτηρίστηκε «προβληματική επιχείρηση» και το 1991 έκλεισε λόγω χρεωκοπίας.



*Η ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΠΑΤΡΑΪΚΗ Κρατικοποιήθηκε επί κυβερνήσεως Ανδρέα Παπανδρέου, για να γλιτώσει την
χρεοκοπία. Οι κακοί χειρισμοί της κυβέρνησης οδήγησαν την επιχείρηση να διακόψει οριστικά την λειτουργία της το 1996, με χρέη 240 δισεκατομμυρίων δραχμών. 

*Η ΧΡΩΠΕΙ πείθεται απο Εβερτ και (πρωθυπουργό) Κωνσταντίνο Καραμανλή να παραδώσει τις πετρελαιοπηγές της Ζακύνθου κατόπιν διαταγής εθνικοποίησης με την αιτιολογία οτι «η εξόρυξη πετρελαίου είναι αρμοδιότητα του κράτους, και όχι ιδιωτών». Αμέσως μετά την παράδοση ο Έβερτ διέταξε το κλείσιμο των πετρελαιοπηγών.

*Η ΠΥΡΚΑΛ δέχεται μεγάλο πλήγμα όταν στα 1976 το Ελληνικό κράτος αποφάσισε να δημιουργήσει την ΕΒΟ για την κατασκευή όπλων και πυρομαχικών. Η ανάπτυξη της ΕΒΟ έβλαψε σοβαρά την ΠΥΡΚΑΛ καθώς οι δύο εταιρίες προσέφεραν ανταγωνιστικά προϊόντα. Το 1982, η ΠΥΡΚΑΛ εθνικοποιήθηκε και αργότερα συγχωνεύτηκε με την ΕΒΟ.

*Εν μέσω της εορταστικής περιόδου, στα ξημερώματα της 19ης Δεκεμβρίου 1980 ένας εμπρησμός κατέστρεψε το πολυκατάστημα MINION. Ταυτόχρονα καιγόταν και το κατάστημα «Κατράντζος». Και τα δύο καταστήματα κάηκαν ολοσχερώς. Ήταν η αρχή μιας σειράς εμπρησμών στα περισσότερα μεγάλα καταστήματα εκείνης της εποχής. Κανείς ένοχος δεν βρέθηκε ποτέ. Με δάνεια αποκαταστάθηκαν οι ζημιές στο κτήριο του ΜΙΝΙΟΝ και το κατάστημα επαναλειτούργησε, αλλά τελικά το 1983 κρατικοποιήθηκε η επιχείρηση, ουδέποτε ξανά παρουσίασε κέρδη.

*Παρόμοιο εφιαλτικό σκηνικό επαναλήφθηκε μετά από ένα εξάμηνο, πάλι τις πρώτες πρωινές ώρες της 3-6-1981 με την ταυτόχρονη πυρπόληση αυτή τη φορά του ΚΛΑΟΥΔΑΤΟΥ και του ΑΤΕΝΕ.

*Ένα μήνα μετά οι άγνωστοι εμπρηστές ξανακτυπούν. Το απόγευμα της 4-7-1981 σειρά έχει το πολυκατάστημα ΔΡΑΓΩΝΑΣ.

*Τρεις μέρες μετά, στις 7-7-1981 και πάλι απόγευμα, το εφιαλτικό σκηνικό μεταφέρεται στον Πειραιά. Το 8ώροφο πολυκατάστημα ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ περικυκλώνεται από πυκνούς καπνούς.
Όλες οι παραπάνω υπήρξαν μεγάλες και υγιείς ελληνικές βιομηχανίες και επιχειρήσεις.


Έτσι άνοιξε ο δρόμος για την εισβολή όλων των πολυεθνικών. Οι επιθέσεις στα πολυκαταστήματα αποδόθηκαν σε τρομοκρατικές ενέργειες (Οχτώβρης ’80) αλλά δεν έχουν εξιχνιαστεί και πλέον έχουν παραγραφεί δικαστικά….


Τον Απρίλη του 1985, ο Χρήστος Τσουτσουβής που (σύμφωνα με τον ΕΛΑ) ήταν επικεφαλής της οργάνωσης «Οχτώβρης ’80» στις φωτιές (ΜΙΝΙΟΝ-ΚΑΤΡΑΤΖΟΣ), σκοτώνεται σε μάχη με αστυνομικούς, σε στημένη και οργανωμένη επιχείρηση των αστυνομικών. Επισήμως ελέχθη τότε ότι ο Τσουτσουβής ήταν μόνος τους και απο την άλλη ήταν 3 αστυνομικοί. Ο ίδιος και οι αστυνομικοί σκοτώθηκαν (!!!) έτσι δεν υπήρχε κανένας μάρτυρας. Το περίεργο είναι πως γίνεται να έτρωγε θανάσιμα κτυπήματα απο 3 άτομα αλλά να κατάφερε να τους σκοτώσει κιόλας. Ούτε ο Κάρλος το τσακάλι δεν είχε πετύχει τέτοιο κτύπημα.

Ζωή Σπαθή

thesecretrealtruth.blogspot.com

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ἐκτελοῦν τίς ἑλληνικές ζυθοποιΐες πρός ὄφελος τῶν ξένων ἑταιρειῶν – ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΣΗΚΩΣΕΙ ΚΕΦΑΛΙ ΠΟΤΕ!!!

 

 

ΕΚΛΕΙΣΕ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΡΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ''DIANA'' - Ο ΕΛΛΗΝΑΣ αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας που έστησε την εταιρεία του στην Ξάνθη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!