Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018

ΓΙΑΤΙ Β Ι Α Ζ Ο Ν Τ Α Ι τόσο πολύ να το λειτουργήσουν; Μήπως είμαστε Α Υ Τ Ο Κ Τ Ο Ν Ι Κ Ο Ι εντελώς πιά; ; ; ; ; ; ; ;


Αποτέλεσμα εικόνας για τζαμί Βοτανικού

(ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΠΤΩΣΙΣ : 'Η ΠΙΛΑΛΑ'!
ΓΕΝΙΚΗ ΠΤΩΣΙΣ: 'ΤΗΣ ΠΙΛΑΛΑΣ'!
...ΚΛΗΤΙΚΗ ΠΤΩΣΙΣ: 'Ω, ΞΕΦΤΙΛΑ'!)

Μέχρι το καλοκαίρι του 2019, αναμένεται να ξεκινήσει η λειτουργία του ισλαμικού τεμένους στον Βοτανικό και έτσι η Αθήνα θα αποκτήσει, ένα επικίνδυνο τόπο συγκεντρώσεως πιθανών  ε ξ τ ρ ε μ ι σ τ ι κ ώ ν ισλαμιστικών στοιχείων.

Αποτέλεσμα εικόνας για τζαμί Βοτανικού
Σχετική εικόνα
Αποτέλεσμα εικόνας για τζαμί Βοτανικού

Πρόθεση της "αριστερής" κυβερνήσεως είναι να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό, η εργολαβία που απομένει για την διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, στην έκταση των 17 στρεμμάτων που παραχωρήθηκε από το Πολεμικό Ναυτικό για την ανέγερση του τζαμιού.

Αποτέλεσμα εικόνας για τζαμί Βοτανικού

Για το σκοπό αυτό πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο υπουργείο Υποδομών το απόγευμα της παρελθούσης Τετάρτης 12ης Δεκεμβρίου, στην οποία συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών, Γιώργος Δέδες, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Intrakat, Πέτρος Σουρέτης και ο Δημήτρης Κούτρας που πρόσφατα απέκτησε το 20% της εταιρείας συμφερόντων της οικογένειας Κόκκαλη....

Αποτέλεσμα εικόνας για τζαμί Βοτανικού
Προσθήκη λεζάντας

Παρών στη συνάντηση ήταν και ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης, ο οποίος έχει ασχοληθεί διεξοδικά με την ανέγερση του ισλαμικού τεμένους.

Σχετική εικόνα

Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί με δύο χρόνια καθυστέρηση, δεδομένου πως ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε την παράδοσή του τον Απρίλιο του 2017.

Σχετική εικόνα

Το χρονοδιάγραμμα εκτροχιάστηκε, καθώς καθυστέρησε η ανάθεση συμπληρωματικής εργολαβίας, ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ (ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ γι' αυτά...), για την διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου. 

Το έργο προβλέπει την κατεδάφιση παραπηγμάτων, την κατασκευή χώρων αναψυχής, πρασίνου αλλά και έναν υπαίθριο χώρο στάθμευσης.

Σχετική εικόνα

Ο σχετικός διαγωνισμός ολοκληρώθηκε πριν από ένα περίπου μήνα και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των κατασκευαστών, τα έργα θα έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος Μαρτίου.

Για να λειτουργήσει το τέμενος ωστόσο, θα πρέπει να διαμορφωθεί ο εσωτερικός χώρος, δηλαδή να τοποθετηθούν χαλιά, να κατασκευαστεί το Μιχράμπ, το ιερό του τεμένους που δείχνει στη Μέκκα και να διακοσμηθούν οι τοίχοι με στίχους από το Κοράνι...

Σχετική εικόνα

Σε εκκρεμότητα παραμένει επίσης η σύσταση του Οργανισμού Λειτουργίας του τεμένους, ο οποίος αναμένεται να είναι έτοιμος τους επόμενους μήνες.
Το πιο κρίσιμο ζήτημα από όλα αφορά δίχως αμφιβολία στην επιλογή ιμάμη. 

Πηγές που παρακολουθούν την υπόθεση τονίζουν, πως η επιλογή ιμάμη θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτική, προκειμένου να σταλεί μήνυμα στους μουσουλμάνους της Αθήνας.  
Εξ ίσου κρίσιμο είναι ο ιμάμης να είναι Έλληνας πολίτης και να μην έχει σχέση με την Θράκη...

Αποτέλεσμα εικόνας για τζαμί μοσχάτου
ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ, Ή ΟΧΙ, ΤΟ ΑΝΩΤΕΡΩ ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΤΖΑΜΙ
ΣΤΟ ΜΟΣΧΑΤΟ;
ΑΠΟ ΤΟ 2007;
ΟΔΟΣ ΚΥΠΡΟΥ ΑΡ.2 & ΔΗΜΗΤΣΑΝΑΣ
ΓΩΝΙΑ; (ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΛΕΩΦ.ΠΕΙΡΑΙΩΣ;)
ΔΙΠΛΑ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ Δ.Ο.Υ. ;
ΠΑΡΑΔΙΠΛΑ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ  ....'ΝΟΥΔΟΥΛΑΣ', ΠΟΥ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙ ΔΗΘΕΝ,
ΟΤΙ "ΔΕΝ  ΤΟ ΞΕΡΕΙ", ΟΤΙ "ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΔΕ", ΟΤΙ "ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΕ",
ΟΤΙ "ΔΕΝ ΤΗΣ ΤΟ ΕΙΠΑΝ" ; ; ;
(ΟΥΤΕ 200 μ. ΑΠΟΣΤΑΣΗ
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ...)
Εδώ και περίπου ένα χρόνο, το υπουργείο Παιδείας έχει ξεκινήσει διάλογο με τις μουσουλμανικές κοινότητες για το θέμα αυτό. 
Ο ιμάμης, ο οποίος θα αμείβεται από το Δημόσιο, θα διοριστεί από τον υπουργό Παιδείας, μετά από εισήγηση του επταμελούς Διοικητικού Συμβουλίου του τεμένους, το οποίο θα είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο έχει ήδη συσταθεί από τον περασμένο Οκτώβριο. Σε αυτό μετέχουν εκπρόσωποι των υπουργείων Παιδείας και Οικονομικών, δύο εκπρόσωποι του Δήμου Αθηναίων, ένας δικηγόρος παρ’Αρείω Πάγω και δύο εκπρόσωποι των μουσουλμάνων που νόμιμα διαβιούν στην Αττική.

Αποτέλεσμα εικόνας για τζαμί Βοτανικού
"ΑΝΟΙΞΤΕ" ΟΣΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΑΥΤΗ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΙ
ΕΓΡΑΨΕ, Ο ΠΑΝΤΟΤΕ ΑΡΙΣΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΜΕΝΟΣ ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ΚΑΙ
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ Γ.ΛΕΚΑΚΗΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΝΑΛΙ
ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΛΕΣΕΙ....

Για την υπόθεση του τεμένους, εκκρεμούν τρεις προσφυγές στο ΣτΕ, οι οποίες, μεταξύ άλλων, αμφισβητούν την νομιμότητα της αποφάσεως να κατασκευαστεί και να λειτουργήσει ισλαμικό τέμενος με κρατική χρηματοδότηση.
ΠΗΓΗ
κατανυξη
https://scripta---manent.blogspot.com/2018/12/blog-post_380.html

"ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ"

1 σχόλιο:

  1. ΩΡΑΙΑ! ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΝΑ ΠΑΙΖΩ ΜΕ ΓΟΥΡΟΥΝΟΚΕΦΑΛΕΣ...
    ΑΝ ΚΑΙ ΩΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥ 2019.. ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΟΛΑ "ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ" ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!