Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2018

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ η βελγική κυβέρνηση!!! ΤΟ ΕΙΠΕ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΟ ΕΔΩ; Ο Χ Ι ! (Γιατί άρα γε; Έ;)


Αποτέλεσμα εικόνας για king Philip of Belgium

Ο βασιλιάς του Βελγίου Φίλιππος, απέρριψε προχθές Παρασκευή, το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών μετά την παραίτηση της κυβερνήσεως του πρωθυπουργού Σάρλ Μισέλ, στην οποία ανέθεσε την διαχείριση των «τρεχουσών υποθέσεων», από σήμερα έως τις εκλογές της 26ης Μαΐου, σύμφωνα με ανακοίνωση από το παλάτι.

Αποτέλεσμα εικόνας για king Philip of Belgium

Το Βέλγιο βρίσκεται σε πολιτική κρίση εδώ και δύο εβδομάδες, μετά την απόφαση των Φλαμανδών εθνικιστών υπουργών, να αποχωρήσουν από την κυβέρνηση συμμαχίας την οποία στήριζαν. 

Οι αποχωρήσαντες ήταν  α ν τ ί θ ε τ ο ι   στο να στηρίξει η χώρα το Παγκόσμιο Σύμφωνο των Ηνωμένων Εθνών για την μετανάστευση, που εγκρίθηκε επίσημα σις 10 Δεκεμβρίου στο Μαρακές (Μαρόκο) από τον πρωθυπουργό, τον φιλελεύθερο γαλλόφωνο Σαρλ Μισέλ.

Ως επικεφαλής μιας κυβέρνησης μειοψηφίας (έχασε τη στήριξη 52 από τις 150 βουλευτές), ο Σαρλ Μισέλ αποφάσισε την παρελθούσα Τρίτη να υποβάλει την παραίτησή του. 
Ο βασιλιάς στην συνέχεια είχε διαβουλεύσεις με τους επικεφαλής των κομμάτων για να αξιολογήσει την επιθυμία τους να προχωρήσει η χώρα ή όχι σε πρόωρες εκλογές μέσω της διάλυσης της Βουλής.

Προχθές Παρασκευή, βγήκε η βασιλική ετυμηγορία: «Ο βασιλιάς αποδέχθηκε την παραίτηση της κυβέρνησης και την επιφόρτισε με τη διαχείριση των τρεχουσών υποθέσεων», ανέφερε το παλάτι σε ανακοίνωσή του. 

Σχετική εικόνα

«Σημειώνει την πολιτική βούληση να εγγυηθεί την καλή διοίκηση της χώρας έως τις επόμενες εκλογές» που προβλέπονται για τις 26 Μαΐου, πρόσθεσε το παλάτι. Οι κάλπες αυτές θα συμπέσουν στο Βέλγιο με τις ευρωεκλογές.

Ο βασιλιάς Φίλιππος ζήτησε την συνεργασία μεταξύ του κοινοβουλίου και της παραιτηθείσης κυβερνήσεως, προκειμένου να ψηφιστούν σημαντικά νομοσχέδια, όπως ο προϋπολογισμός του 2019.

Ο βασιλιάς, αναφέρεται στην ανακοίνωση, «ζητά από τους πολιτικούς ηγέτες και τους θεσμούς, προς τους οποίους επαναλαμβάνει την εμπιστοσύνη του, να δώσουν την κατάλληλη απάντηση στις οικονομικές, δημοσιονομικές και διεθνείς προκλήσεις και να ανταποκριθούν στις προσδοκίες του λαού, κυρίως στον κοινωνικό και περιβαλλοντικό τομέα», ανέφερε το παλάτι.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

https://www.defence-point.gr/news/velgio-o-vasilias-leei-ochi-se-proores-ekloges-para-tin-kyvernitiki-krisi

====================

Σημείωση!
Στό θλιβερό Τσιπριστάν, ΟΥΤΕ για ...αστείο δεν μεταδόθηκε η είδηση αυτή!
Διότι θα έπρεπε να εξηγήσουν και να ακούσουν οι εν υπνώσει Έλληνες, ότι στην Ευρώπη υπάρχουν κυβερνήσεις που παραιτούνται, βουλευτές που αποσύρουν την υποστήριξή τους και πέφτει η κυβέρνηση, ΕΠΕΙΔΗ αρνούνται να δεχθούν το ΑΙΣΧΟΣ της αποφάσεως του Μαρόκου, για να ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΕΙ πολύ περισσότερο από ότι σήμερα, η Ευρώπη απο λαθρομετανάστες !!!...

"Ιωάννης Καποδίστριας"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!