Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018

Αναγνώριση «μακεδονικής» μειονότητας και διδασκαλία «μακεδονικής» γλώσσας ζητά το Ουράνιο Τόξο - ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ''ΦΑΙΔΩΡΑ''

Σχόλιο ΡΩΜΙΟΥ: Είναι όλοι στο κόλπο και εφαρμόζουν το σχέδιο διαμελισμού της Ελλάδος ''ΦΑΙΔΩΡΑ'' (ΕΔΩ). Θα το επαναλαμβάνουμε συνέχεια μέχρι να το εμπεδώσει και ο τελευταίος Έλληνας!


Αναγνώριση «μακεδονικής» μειονότητας και διδασκαλία «μακεδονικής» γλώσσας ζητά το Ουράνιο Τόξο


Τη διδασκαλία της «μακεδονικής» γλώσσας σε ελληνικά σχολεία αλλά και την αναγνώριση «μακεδονικής» μειονότητας ζητά από την ελληνική πολιτεία ζητά με ψήφισμά του το σλαβόφωνο κόμμα «Ουράνιο Τόξο» με έδρα την Φλώρινα, που κατεβαίνει στις ευρωεκλογές του επόμενου Μαΐου
Ειδικότερα, κατά τη πρόσφατη διεξαγωγή του 3ου τακτικού συνεδρίου του «Ουράνιου Τόξου» στο Ξινό Νερό Φλώρινας εξελέγη νέο Κεντρικό Συμβούλιο και Πολιτική Γραμματεία ενώ κεντρικό ζήτημα του συνεδρίου ήταν το «μέλλον του μακεδονικού κινήματος στην Ελλάδα» και προς την κατεύθυνση αυτή αποφασίστηκε η κάθοδος του κόμματος στις επερχόμενες ευρωεκλογές καλώντας «όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας που μοιράζονται το όραμα για μια δημοκρατική Ελλάδα που θα σέβεται και θα προστατεύει την εθνική και γλωσσική διαφορετικότητα να συστρατευθούν με τους εθνικά Μακεδόνες σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.


Στο ψήφισμά του το Ουράνιο Τόξο καλεί την ελληνική Πολιτεία να προβεί στα εξής συγκεκριμένα βήματα:

1. Να αναγνωρίσει επιτέλους την εθνική μακεδονική της μειονότητα.

2. Να εισάγει τη μακεδονική γλώσσα στην δημόσια εκπαίδευση, στις περιοχές όπου αυτή ομιλείται.


3. Να επιτρέψει άμεσα την άνευ όρων επιστροφή των Μακεδόνων πολιτικών προσφύγων, κλείνοντας έτσι οριστικά και αμετάκλητα ένα ανθρωπιστικό ζήτημα που αποτελεί παράλληλα και την τελευταία ανοικτή πληγή του εμφυλίου πολέμου.
4. Να προχωρήσει άμεσα στην νομιμοποίηση της Στέγης Μακεδονικού Πολιτισμού, όπως επιτάσσουν οι καταδικαστικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
5. Να χρησιμοποιήσει την εθνική και γλωσσική διαφορετικότητα ως φορείς ανάπτυξης, ειρηνικής συνύπαρξης και ευημερίας στα πρότυπα των όσων εφαρμόζονται ήδη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και όχι ως πηγές συνεχών και απαράδεκτων διακρίσεων.

LIBERAL

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!