Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2018

ΤΕΡΜΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕΜΑ: H υπογραφή Αλ. Τσίπρα στη «ρήτρα μη αναστρεψιμότητας» καταρρίπτει τα αφηγήματα - ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΝ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΜΕΤΡΑ

Σχόλιο ΡΩΜΙΟΥ: Για να μην είστε πια xάπατα... για να μη σας δουλεύουν άλλο οι εβραιοπροσκυνημένες δουλάρες του σιωνισμού.... ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΑΣ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ...

Επειδή μπήκαμε σε προεκλογική περίοδο και άρχισαν οι υποσχέσεις... το μόνο που μπορούν να σας προσφέρουν είναι αυτό ΕΔΩ αλλά και κάτι περισσότερο ΕΔΩ!!! 


H υπογραφή Αλ. Τσίπρα στη «ρήτρα μη αναστρεψιμότητας» καταρρίπτει τα αφηγήματα
Του Χρήστου Ν. Κώνστα

Οι χιλιάδες πολίτες που διαδήλωσαν χθες, στους δρόμους όλων των μεγάλων πόλεων, με αφορμή την Πρωτομαγιά, θα είναι οι πρώτοι που θα πέσουν στην παγίδα της «ρήτρας μη αναστρεψιμότητας» που κυριαρχεί μέσα στο νέο «Αναπτυξιακό Σχέδιο» με το οποίο η Κυβέρνηση προσπαθεί να εκμαιεύσει μια διευκόλυνση στην πληρωμές του χρέους, από τους «θεσμούς».


Οι Έλληνες θα μάθουν το περιεχόμενο του «Ολιστικού Σχεδίου Ανάπτυξης», στο τελευταίο από τη σειρά των «Αναπτυξιακών Συνεδρίων», τις κομματικές φιέστες που διοργανώνει απανταχού της χώρας, η κυβέρνηση.
Το τελευταίο «Αναπτυξιακό Συνέδριο» θα πραγματοποιηθεί στην Αττική, στα τέλη Μαΐου, αφού φυσικά πρώτα θα έχουν έρθει οι κορυφαίοι εκπρόσωποι των «θεσμών», για να βάλουν τις τελευταίες πινελιές και να δώσουν την οριστική έγκριση.

Η Ρήτρα Μη Αναστρεψιμότητας των μεταρρυθμίσεων, που έχουν ήδη ψηφισθεί και εφαρμόζονται ή θα εφαρμοστούν, θα αναφέρεται πολλές φορές στο κείμενο του νέου «Σχεδίου Ανάπτυξης» που θα συνδεθεί άμεσα με τα μεσοπρόθεσμα μέτρα διευκόλυνσης πληρωμών για το Χρέος.
Η περιβόητη “μετά-μνημονιακή Εποπτεία” θα πρέπει να βασίζεται σε ένα αναπτυξιακό σχέδιο με «Ελληνική υπογραφή» το οποίο όμως θα κατοχυρώνει την πιστή εφαρμογή των μέτρων ΟΛΩΝ των προηγούμενων μνημονίων.

Με απλά λόγια, ο Αλέξης Τσίπρας θα κληθεί να βάλει την υπογραφή του σε ένα κείμενο το οποίο -μεταξύ άλλων- θα ορίζει ότι δεν επανέρχονται οι συλλογικές διαπραγματεύσεις, οι συντάξεις μετά τις περικοπές θα παραμείνουν παγωμένες μέχρι και το 2022, ενώ καμία από τις «μεταρρυθμίσεις» και ιδιωτικοποιήσεις που προβλέπονται από τα μνημόνια δεν θα αναιρεθεί, τουλάχιστον έως τον Δεκέμβριο του 2022.
Προφανώς η ρήτρα μη αναστρεψιμότητας συνδέεται άμεσα με την επικείμενη μείωση του αφορολογήτου και των συντάξεων αλλά και με τις μεταρρυθμίσεις που έχουν ήδη εφαρμοσθεί ή καταβάλλεται προσπάθεια να εφαρμοσθούν.
Γι’ αυτό μέσα στο «Ελληνικό Αναπτυξιακό Σχέδιο» υπάρχει σαφής αναφορά σε μια «συνολική αποτίμηση του 3ου Μνημονίου» ώστε να καταγραφούν οι πολιτικές που θεωρήθηκαν ως «done» σε κάποια αξιολόγηση, αλλά, τελικά, αποδεικνύεται ότι δεν έχουν εφαρμοσθεί πλήρως γιατί «χαλάρωσαν».

Στο κείμενο θα υπάρχει μια νέα επικαιροποιημένη και περισσότερο αξιόπιστη λίστα ιδιωτικοποιήσεων, για τα επόμενα χρόνια. Θα υπάρχει ρητή δέσμευση για διατήρηση της λιτότητας έως το 2022. Ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος να παραμείνει στο 3,5% ως και το 2022. Αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να επαναβεβαιώσει την προσήλωσή της σε αυτό το στόχο, ψηφίζοντας το μεσοπρόθεσμο σχέδιο 2018-2022, που θα περιλαμβάνει αυτό το στόχο, πριν ολοκληρωθεί το μνημόνιο στο τέλος του καλοκαιριού.

Θα υπάρχει επίσης δέσμευση για περαιτέρω από-κομματικοποίηση της Δημόσιας Διοίκησης. Στο κείμενο περιγράφεται ως «από-πολιτικοποίηση» στην επιλογή κορυφαίων στελεχών της κρατικής μηχανής και τη λειτουργία Ανεξάρτητων Αρχών.

Όλα τα ανωτέρω πρέπει φυσικά να συμβιώσουν αρμονικά με μία ακόμη υπόσχεση που ανερυθρίαστα έδωσε την Πρωτομαγιά, ο Αλέξης Τσίπρας: «Με το τέλος των μνημονίων, (τον Αύγουστο), περνάμε σιγά-σιγά σε μια νέα εποχή κανονικότητας, που μας δίνει τη δυνατότητα να σχεδιάσουμε ξανά το παραγωγικό μοντέλο της χώρας, βάζοντας στο επίκεντρο τον εργαζόμενο…»

LIBERAL

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
2 σχόλια:

 1. Χρήστος Ν. Κωνστας....

  Απο τα πρωτα μνημονιακα παπαγαλακια... που μας εξηγουσε οτι ολα γινονταν για το καλο μας...

  Τι μας λεει τωρα? Εχετε δεσμευτει, Ελληνες! Μην αντιδρατε! ολα θα ξεπουληθουν, ολοι θα στραγγισετε! Μην ελπιζετε... μην απαιτησετε...

  Η Ευρωπαικη επιτροπη εχει τον Μακρον με τα κιτρινα γιλεκα να αντιμετωπισει, μην ξεσηκωθητε και εσεις Ελληνες!

  Αντε να γ@μηθεις, παρασιτο που τρεφεσαι απο την δυστυχια των αλλων!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ο,τι υπεγραψε ο τουρκογυφτος δεσμευει μονον τον ιδιον και την καρεκλα του.
  Ο λαος δεν ρωτηθηκε και δεν υπεγραψε τιποτα!
  Το 3% δεν μπορει να δεσμευσει το 97% !

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!