Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019

ΑΘΛΙΑ σκουλήκια ΜΑΓΑΡΙΣΑΝ τό Ποντιακό Μνημείο και το άγαλμα του ΗΡΩΟΣ ΔΑΒΑΚΗ στήν Καλλιθέα!

Αποτέλεσμα εικόνας για άγαλμα Δαβάκη στήν Καλλιθέα
ΝΤΡΟΠΗ & ΑΙΣΧΟΣ !

Στόχος βανδάλων έγινε πρό ημερών, το Παμποντιακό Ηρώο της Καλλιθέας στην πλατεία Δαβάκη. 
Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες του Παμποντιακού Συλλόγου «Η Αργώ», που δημιουργήθηκε στην Καλλιθέα Αττικής στα τέλη του 1985, τα δύο μνημεία της κεντρικής πλατείας, το Ηρώο του Πόντου και το άγαλμα Δαβάκη, βεβηλώθηκαν από ...αγνώστους.


Σχετική εικόνα
Ειδικότερα, στο Παμποντιακό Ηρώο γράφτηκε το σύνθημα «Τσακίστε τους φασίστες», ενώ με μαύρο σπρέι βάφτηκε η βάση του μνημείου όπου υπάρχει η αναγραφή «Ηρώον Ελλήνων του Πόντου». 
Το Παμποντιακό Ηρώο στην πλατεία Δαβάκη είναι έργο του γλύπτη Ευθυμίου Καλέβρα και αποτελεί σημείο αναφοράς του ποντιακού ελληνισμού στην περιοχή.
Αποτέλεσμα εικόνας για άγαλμα Δαβάκη στήν Καλλιθέα
Εγκαινιάστηκε τον Μάρτιο του 1977 από τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Τσάτσο.
«Ο βανδαλισμός του Ηρώου του Πόντου και του αγάλματος Δαβάκη προκαλεί κάθε νοήμονα άνθρωπο», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Παμποντιακός Σύλλογος «Η Αργώ» και κάνει λόγο για εικόνες «αίσχους και ντροπής από δράση παρασιτοειδών στην πόλη».
http://www.pontos-news.gr/article/200589/vandalisan-pampontiako-iroo-stin-kallithea

"ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ"

3 σχόλια:

  1. Γεια σου odysseiatv, αυτοί οι πράκτορες, γιατί περί τέτοιων πρόκειται, παντού γράφουν το σύνθημα "η Ελλάδα να πεθάνει", χωρίς φόβο για τις συνέπειες. Καθε τόσο συλλαμβάνονται από την αστυνομία αλλοδαποί υπήκοοι χωρών ασίας, αφρικής αλλά και ευρώπης οι οποίοι φοράνε μάσκες και φτιάχνουν μολότοφ στα εξάρχεια, έτσι για να καταλαβαίνουν μερικοί οτι η αριστερή αντίδραση στην εξουσία δεν είναι παρά πράκτορες και μκο που πληρώνονται από κέντρα και ιδρύματα, για να βοηθήσουν να εξαφανιστεί το ελληνικό στοιχείο από τη χώρα. Αν ήμασταν σοβαρό δημοκρατικό κράτος θα τους είχαν ήδη συλλάβει. Έχουν αποθρασυνθεί εντελώς από την ανομία που η οικογενειοκρατία έχει επιφέρει στη χώρα μας και νομίζουν οτι θα τη βγάλουν καθαρή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "ΑΝ είμασταν σοβαρό δημοκρατικό κράτος...."
    ΑΝ...
    ΑΝ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό που μου αρέσει περισσότερο είναι η λέξη "άγνωστοι".Ενώ τα πρόσωπα είναι γνωστά η λέξη άγνωστοι φαντάζει γελοία.
    Είναι τα γνωστά κ@λόπαιδα της αριστεράς που αυτοχαρακτηρίζονται αναρχικοί ή αντιφά, μαζί με τις ασιατικές,αφρικανικές και ευρωπαϊκές ουρές τους!Πιο γελοίοι όμως είναι οι της αστυνομίας που σφυρίζουν αδιάφορα,κρύβονται πίσω από κομματικές εντολές και δε μπαγλαρώνουν τα αριστερά τσουτσέκια όπως θα έπρεπε να είχαν κάνει εδώ και καιρό!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!