Τρίτη 28 Απριλίου 2020

Με τον τηλεφωνικό αριθμό των Ιταλών δικηγόρων στις ΤΣΕΠΕΣ (!!!!) φεύγουν από τη Λιβύη οι παράνομοι μετανάστες......



Στην αποκάλυψη ενός καλά οργανωμένου δικτύου μεταφοράς παράνομων μεταναστών στην Ευρώπη, όπου εμπλέκονται και δικηγόροι, προχώρησε Ιταλική εφημερίδα.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Il Giornale την Κυριακή του Πάσχα για τους Καθολικούς, μια Ιταλίδα Δικηγόρος κατέθεσε αίτηση ασύλου στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για λογαριασμό παράνομων μεταναστών, ενώ αυτοί βρίσκονταν ακόμη μέσα στήν ....βάρκα, κάπου στήν Μεσόγειο!

Ενώ βρίσκονταν στο ...πέλαγος, δύο μετανάστες κατάφεραν να επικοινωνήσουν (!!!)  με την Ιταλίδα δικηγόρο, για να προωθηθεί το αίτημά τους στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Έτσι, πριν καν φτάσει το σκάφος διάσωσης στους μετανάστες, οι αιτήσεις τους είχαν ήδη κατατεθεί στα γραφεία του Δικαστηρίου!

Το συμβάν έδειξε πως ορισμένοι μετανάστες έχουν στην τσέπη τους τον αριθμό των δικηγόρων που θα προωθήσουν το θέμα τους στην Ιταλία, πριν καν αποπλεύσουν από την Λιβύη.

Στις αιτήσεις των μεταναστών που κατατέθηκαν στο Στρασβούργο, υπάρχουν τα ονόματα των μεταναστών: A. W. M. 28 ετών υπηκοότητας Σουδάν και N. D. 21 ετών από την Ακτή του Ελεφαντοστού. Πρόκειται για τους δύο μετανάστες που τηλεφώνησαν στην Ιταλίδα δικηγόρο λίγο μετά την αναχώρησή τους από το λιμάνι Αλ Χομς, ανατολικά της Τρίπολης της Λιβύης.

Οι ηχογραφημένες κλήσεις τους, έχουν ήδη κατατεθεί στο δικαστήριο του Στρασβούργου, δήλωσε η δικηγόρος. 
Όπως αποκάλυψε το La Verità, που έφερε πρώτο στο φως της δημοσιότητας το όλο θέμα, πρόκειται για την δικηγόρο Lucia Gennari, μέλος της δικηγορικής εταιρείας Antartide (Ανταρκτική), με ειδίκευση στη μετανάστευση.

Στην αίτηση που κατατέθηκε στο Στρασβούργο αναφέρεται:
«Οι αιτούντες βρίσκονται επί του παρόντος σε μία βάρκα από καουτσούκ χρώματος λευκού και γκρι που απέπλευσε από την Αλ Χομς της Λιβύης κατά τη διάρκεια της νύχτας μεταξύ 8 και 9 Απριλίου 2020».

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των δύο μεταναστών, στη βάρκα επέβαιναν τουλάχιστον 47 μετανάστες. 

Στις 10 Απριλίου εκπέμφθηκε το πρώτο SOS που λήφθηκε από το δίκτυο Alarm Phone, το οποίο μέσω Twitter προειδοποίησε τις Αρχές της Μάλτας και της Ιταλίας για την θέση της βάρκας.

Την επόμενη ημέρα, κυκλοφόρησαν νέες πληροφορίες, σχετικά με ασθένεια ορισμένων μεταναστών στη βάρκα και ότι το σκάφος ήταν ακυβέρνητο. 
Οι μαρτυρίες των μεταναστών ενσωματώθηκαν στα έγγραφα που κατατέθηκαν στο Στρασβούργο, καθώς και ότι από το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου των Καθολικών, η Μάλτα ανακοίνωσε πως αδυνατεί να προσφέρει ασφαλές λιμάνι.

Το πρώτο έγγραφο εστάλη στο Στρασβούργο ακριβώς εκείνη τη στιγμή, το οποίο ζητά την άφιξη στην περιοχή ενός πλοίου που θα προσφέρει «αμέσως ασφαλές λιμάνι» στους μετανάστες.

Το δεύτερο έγγραφο εστάλη τη Δευτέρα του Πάσχα. 
Σε αυτό, εκτός από την ενημέρωση της κατάστασης, περιέχεται επίσης ο κατάλογος των υποτιθέμενων παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τις αρχές της Μάλτας και της Ιταλίας.

Τους εν λόγω μετανάστες περισυνέλλεξε αλιευτικό σκάφος που περνούσε από την περιοχή και τους μετέφερε στη Λιβύη.

Το δημοσίευμα της 'IlGiornale' καταλήγει γράφοντας, πως το επεισόδιο απέδειξε πώς οι μετανάστες, ακόμη και πριν φύγουν από τις ακτές της Λιβύης, γνωρίζουν τους δικηγόρους που θα τους βοηθήσουν, όταν φτάσουν στην Ευρώπη.

Πρόκειται προφανώς για καλά οργανωμένο κύκλωμα, που δεν προσφέρει απλώς ανθρωπιστική – νομική βοήθεια, αλλά διακινεί μετανάστες στην Ευρώπη. 
Παρόμοιες υποθέσεις είχαν εντοπιστεί και παλιότερα, αλλά δεν ήταν δυνατό να αποδειχθούν.

Προφανώς πίσω από τα κυκλώματα αυτά βρίσκονται κάποιες ΜΚΟ και κάποια ιδρύματα που έχουν τη δύναμη να στήσουν τέτοιες «μπίζνες», διότι μόνο ως μπίζνες μπορούν να χαρακτηριστούν και ως τέτοιες θα πρέπει να αντιμετωπιστούν από τη διεθνή δικαιοσύνη.

Πηγή: Cosmostatus


"Ιωάννης Καποδίστριας"

1 σχόλιο:

  1. Εκπληκτική αποδελτίωση από το Οδύσσειαtv για άλλη μία φορά. Ευχαριστούμε από καρδιάς! Τα ίδια και χειρότερα συμβαίνουν και στην Ελλάδα. Η δικηγόρος Τασία Χριστοδουλοπούλου ποτέ δεν θα έκανε κάτι τέτοιο. Είμαι σίγουρος. Όλα κι όλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!