Τετάρτη 29 Απριλίου 2020

Η Σερβία έστειλε στην Ιταλία τέσσερα αεροπλάνα με ιατρικό εξοπλισμό.
Η Σερβία έστειλε τέσσερα αεροπλάνα με ιατρικό εξοπλισμό, όπως γάντια, μάσκες και προστατευτικές ενδυμασίες το Σάββατο ως δωρεά, για να βοηθήσει το ιταλικό κράτος- μέλος της ΕΕ- να αντιμετωπίσει την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Άλλα τέσσερα αεροπλάνα με ιατρικό εξοπλισμό θα αποσταλούν τις επόμενες δύο ημέρες, δωρεά από τήν σερβική κυβέρνηση, δήλωσε ο Πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

«Θα κερδίσουμε μαζί, κουράγιο Ιταλία, η Σερβία είναι μαζί σου», έγραψε ο Βούτσιτς σε ένα από τα κιβώτια εξοπλισμού πριν φορτωθεί σε αεροπλάνο.

Πέρυσι η Ιταλία ήταν ο δεύτερος μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Σερβίας μετά την Γερμανία, σύμφωνα με στοιχεία του γραφείου στατιστικών στοιχείων που δημοσιεύθηκαν τον Ιανουάριο.

Ιταλικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Fiat, απασχολούν πάνω από 20.000 άτομα στήν Σερβία.

«Στο δρόμο της προς την Ευρώπη, η Σερβία είχε πάντα βοήθεια της Ιταλίας», δήλωσε ο Βούτσιτς, σημειώνοντας ότι κατά τη διάρκεια των καταστροφικών πλημμυρών το 2014, η Ιταλία ήταν μια από τις πρώτες χώρες που έστειλε βοήθεια.

«Αυτή είναι η ευκαιρία μας να πούμε ευχαριστώ».

Η Σερβία ανακοίνωσε μέχρι στιγμής 7.483 περιπτώσεις ατόμων που έχουν μολυνθεί με κοροναϊό και 144 θανάτους.


"ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!