Δευτέρα 27 Απριλίου 2020

Ο «επιτάφιος του - μαρξιστικού - Μαξίμου» !Φώτο από https://www.militaire 

Αφού δεν ήθελαν να βγει ο ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ του ΧΡΙΣΤΟΥ δεν έχει και ΑΝΑΣΤΑΣΗ για αυτούς. 
Στον δικό τους όμως «μουσικό καλλιτεχνικό επιτάφιο» βγήκαν οικογενειακά. 
Βοά η γη, βοούν και τα επουράνια «ποιον λαό ΘΕΟΥ δουλεύεται;» 

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Αναρωτιούνται επίσημοι αναλυτές 

«Πολύς λόγος έγινε όλη αυτή τη περίοδο της δύσκολης καραντίνας για τους “λίγους απερίσκεπτους” οι οποίοι “συνωστίζονταν” σε περιοχές μεγάλων πόλεων, κυρίως για να βγουν έξω από τους τέσσερις τοίχους των διαμερισμάτων τους. 
Δεν ζούμε όλοι σε μεζονέτες των εκατοντάδων τετραγωνικών. Αρκετοί ζούμε σε σπίτια που δεν ξεπερνούν τα 100 τ.μ και πάρα πολύς κόσμος σε σπίτια των 50 και 70 τ.μ. 

Και τι δεν ειπώθηκε και γράφτηκε για όσους βγήκαν να περπατήσουν, να τρέξουν, να κάνουν μια βόλτα με τα παιδιά τους στο παραλιακό μέτωπο της νότιας Αττικής και στη παραλία της Θεσσαλονίκης. 

Έξαλλος ήταν ο κ.Χαρδαλιάς και ο κόσμος υπάκουσε, μαζεύτηκε στα σπίτια του και περιμένει την άρση των μέτρων. 

Η φωτογραφία είναι έξω από το Μαξίμου, προχθές το μεσημέρι. 

Η κυρία Άλκηστις Πρωτοψάλτη ανεβασμένη σε μία καρότσα φορτηγού τραγουδά για να δώσει ένα τόνο αισιοδοξίας στους Αθηναίους. 

Πέρασε και από τη “γειτονιά” της Ηρώδου Αττικού όπου βρίσκεται το Μαξίμου. 
Και η εικόνα ήταν αυτή που βλέπετε στη φωτογραφία…»

ΚΑΙ αίφνης όλοι μας αισθανθήκαμε κατάφωρα αδικημένοι και ξεγελασμένοι από τις εικόνες και τα βίντεο που είδαμε. 

Αναρωτηθήκαμε γιατί αυτός ο μουσικός καλλιτεχνικός επιτάφιος που βγήκε για να τονώσει με τα όμορφα άσματα του τον λαό του κλεινού άστυ και πέρασε μπροστά από το Μαξίμου (μόνο λουλούδια δεν του έριξαν εκεί) λέμε, άραγε προσέφερε μεγαλύτερη ωφέλεια από τον ΕΠΙΤΑΦΙΟ του ΠΑΘΟΝΤΟΣ και ΣΤΑΥΡΟΘΕΝΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥ που απαγορεύτηκε να διέλθει με όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα από τις συνοικίες των πιστών πολιτών για να τον ραντίσουν με αρώματα τουλάχιστον επάνω από τα μπαλκόνια τους; 

Στην προκειμένη περίπτωση δεν έχουμε δυο μέτρα και δύο σταθμά, έχουμε κάτι άλλο…κατάφωρη προσβολή της κοινής λογικής και των μέτρων υγειονομικής ασφάλειας όπως θεσπίστηκαν. 

Ότι και να μας πούνε για να εξωραίσουν τα γενόμενα θα προκαλέσει περισσότερο πόνο για το ποιοι διαχειρίζονται τις ζωές μας.

Και αν μας πουν ότι όλοι αυτοί στην φωτο ήταν σε υπαίθριο χώρο και τηρούσαν τους κανόνες, τότε γιατί έβαζαν την αστυνομία να κόβει πρόστιμα σε αυτούς που έξω από Ιερούς Ναούς σε απόσταση ο ένας από τον άλλον (και όχι σαν αυτό το μπουλούκι έξω από το Μαξίμου) επιθυμούσαν να σταθούν όρθιοι και να τιμήσουν τα ΠΑΘΗ και την ΑΝΑΣΤΑΣΗ του ΧΡΙΣΤΟΥ;

Ο Δεσπότης από τα Μετέωρα μίλησε και είπε: 
''Από σήμερα ανοίγουμε τις εκκλησιές μας και είμαστε εδώ ώστε όποιος θέλει να έρθει να μας ζητήσει το λόγο'' τόνισε χαρακτηριστικά στο κήρυγμά του ο Σεβ. Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος σήμερα, Κυριακή του Θωμά. 

Ο Σεβασμιώτατος με αφορμή την χθεσινή εν κινήσει συναυλία από την Άλκηστη Πρωτοψάλτη στις γειτονιές της Αθήνας μίλησε για δύο μέτρα και δύο σταθμά. 

"Αυτές τις μέρες κάναμε υπακοή στο κράτος για την ασφάλεια όλων μας και τηρήσαμε τα μέτρα, σφραγίσαμε τις εκκλησίες σταματήσαμε τις καμπάνες κλπ. 

Όμως είδαμε χθες, αυτούς που θεσπίσαν τους νόμους με πρώτο και καλύτερο τον πρωθυπουργό, να έχουν συνωστιστεί μαζί με τους συνεργάτες του και πολλούς άλλους, ώστε να ακούσουν μία περιφερομένη συναυλία" - ανέφερε ο Μητροπολίτης Σταγών κ. Θεόκλητος.

"Χωρίς τα μέτρα ασφάλειας, χωρίς τις αποστάσεις κλπ. Δεν γίνεται να υπάρχουνε δύο μέτρα και δύο σταθμά. Γι' αυτό και εμείς από σήμερα ανοίγουμε τις εκκλησιές μας και είμαστε εδώ ώστε όποιος θέλει να έρθει να μας ζητήσει το λόγο" - συμπλήρωσε ο Σεβασμιώτατος. 

Κλείνοντας το κήρυγμά του ο κ. Θεόκλητος υπογράμμισε: "οι επιτάφιοι και η λιτανεία πείραξαν, που υπό την ευθύνη μας θα ήταν μετρημένοι στα δάχτυλα οι πιστοί". 


Αυτοί που απαγόρεψαν καμπάνες, ΕΠΙΤΆΦΙΟΥΣ 
Το ηχητικό της ανωτέρας δήλωσης εδώ:  

Εκεί στο Μαξίμου δεν έχει ανάσταση, στον Ελληνικό Λαό όμως που θέλησαν σκοτεινοί κύκλοι να του την στερήσουν ο ΑΝΑΣΤΑΣ ΚΥΡΙΟΣ του έχει χαρίσει ΑΝΑΣΤΑΣΗ.


ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ 

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας


"ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ"

3 σχόλια:

 1. Χριστός Ἀνέστη !

  Ὁ τῖτλος σας,εἶναι πολύ ἐπιτυχής !

  Πάντως,ἕνα περίεργον πρᾶγμα : ὅλοι ὅσοι πέρασαν ἀπό τήν ἑλλαδική ἐξουσία,τῆς ἐλλαδικῆς δημοκρατίας τους,μά ὅλοι ἦταν καί εἶναι Ἀρχι-Προδοταραῖοι;!

  Τί στό καλό συμβαίνει μέ τήν χώρα μας; Τί στό καλό συμβαίνει στό μυαλό τῶν ἑλλαδιτῶν ψηφοφόρων;

  Εὔχομαι νά εἶναι πολύ κοντά ὁ καιρός πού θά πληρώσουν,ὅλοι τους,ὄχι μόνον γι᾿αὐτά πού κάνουν ἀλλά καί γιά ἐκεῖνα πού ἔκαναν οἱ προκάτοχοί τους,τά τελευταῖα 200 χρόνια.

  Ὁ Θεός ἄς ἀκούσει τήν προσευχή μας καί νά μᾶς δώσῃ δύναμιν καί τήν βοήθειά του,νά τούς τσακίσουμε,στήν κυριολεξία.

  Καλησπέρα ἀγαπητοί μου τῆς Ὀδύσσεια !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Πολύ μεγάλη προσβολή αυτό που 'γινε φέτος. Δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητο. Μακάρι ο Θεός να τους γκρεμίσει! Να συντριβούν κυριολεκτικά. Να μην υπάρχουν ούτε σαν ιδέα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. “Πρόσθες αυτοίς κακά, Κύριε, πρόσθες αυτοίς κακά τους ενδόξοις της γης…”
  τους εντός και εκτός Ελλάδος απανθρώπους...

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!