Τετάρτη 29 Απριλίου 2020

Μητροπολίτης Κερκύρας Νεκτάριος: “Τέτοια σφράγιση Ναών, δεν έγινε ΟΥΤΕ στήν Σοβιετική Ένωση.”

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Οι κόκκινες γραμμές που δεν έθεσε η Εκκλησία

Οι κόκκινες γραμμές που ΔΕΝ έθεσε η Εκκλησία – «Οι παπάδες πρέπει να είναι μπροστάρηδες και όχι ουραγοί»!
Συνέντευξη, μέσω skype, παραχώρησε στη δημοσιογράφο Μαρία Γιαχνάκη, ο Μητροπολίτης Κερκύρας Παξών και Διαποντίων Νήσων, κ. Νεκτάριος. 

Ο Σεβασμιώτατος μίλησε με πικρία για όλα όσα συμβαίνουν στήν Εκκλησία με αφορμή την πανδημία και αναφέρθηκε στην περιπέτεια που είχε ο ίδιος πρόσφατα, με αποτέλεσμα να σχηματιστεί δικογραφία εις βάρος του.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ:


Ο Μητροπολίτης Κερκύρας καυτηρίασε όλους όσους άφησαν να εννοηθεί, ότι η Θεία Κοινωνία "μεταδίδει νοσήματα" και τόνισε ότι «η διοικούσα Εκκλησία έπρεπε να θέσει κόκκινες γραμμές σε ένα τόσο σοβαρό θέμα όπως είναι η πίστη μας και δεν το έκανε».

«Το Σύνταγμά μας ακόμη, μας καλύπτει και βοηθά την επικρατούσα θρησκεία, αλλά η Εκκλησία δυστυχώς δεν έθεσε κανένα όριο» συμπλήρωσε.

Ο Σεβασμιώτατος είπε, επίσης, ότι τέτοια σφράγιση ναών δεν έγινε ούτε στη Σοβιετική Ένωση.

«Ξέρετε τι σημαίνει οι άνθρωποι να μας ικετεύουν να ανοίξουμε τους ναούς να κοινωνήσουν και να λέμε όχι; 
Να διψούν για Θεία Κοινωνία και εμείς να λέμε όχι;».

Έπρεπε να υπάρξει μεγαλύτερη στήριξη από τη ΔΙΣ σε αυτά τα θέματα, συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος, μάλιστα, και σε συνομιλία του με τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο θυμήθηκε ότι ο ίδιος του έλεγε, ότι: «Οι παπάδες πρέπει να είναι μπροστάρηδες και όχι ουραγοί».

Αναφερόμενος στην κατ’ οίκον Εκκλησία, τόνισε ότι είναι ανεπαρκής, γιατί λείπει η Θεία Κοινωνία.

Έχουμε ανάγκη από ηγετικές προσωπικότητες για να οδηγήσουν τον λαό στη γη της Επαγγελίας. 

Χρειαζόμαστε Μωϋσή στην Εκκλησία για να οδηγήσει στην Σωτηρία και την Λύτρωση, είπε, μεταξύ άλλων, στην συνέντευξή που παρακολουθείτε στο παραπάνω βίντεο.

Τεχνική υποστήριξη: Ανδρέας Χαλκιόπουλος
Επιμέλεια: Πέπη Οικονομάκη


"Ιωάννης Καποδίστριας"

2 σχόλια:

  1. Ο Χριστόδουλος έλεγε ότι οι παπάδες πρέπει να είναι μπροστάρηδες και όχι ουραγοί.Επί ιερώνυμου οι παπάδες και δη οι μητροπολίτες στην πλειοψηφία τους, όχι απλώς είναι ουραγοί, αλλά και ουρές της κάθε πολιτικής κουράδας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!