Τετάρτη 29 Απριλίου 2020

Π Ρ Ο Σ Ε Ξ Τ Ε ! Γιατί Π Ρ Ε Π Ε Ι (ΑΚΟΥΤΕ; Π Ρ Ε Π Ε Ι !) να κ α τ έ β ο υ ν οι ("ΦΙΔΙΣΙΕΣ" !) τουρκοσειρές από την Ελληνική τηλεόραση !Εδώ και δεκαπέντε ολόκληρα χρόνια, 55 (πενήντα πέντε) διαφορετικά τουρκικά 'σήριαλς' (!) έχουν βάλει την Τουρκική γλώσσα σε ΚΑΘΕ σχεδόν ελληνικό σπίτι, με αμέτρητες ώρες προβολών (...) σε ώρες μεγάλης ακροαματικότητος, μαζί με ιδανικές εικόνες μιας φανταστικής, "ευρωπαϊκής" Τουρκίας που μοιάζει με αληθινό παράδεισο...

Η θεματολογία των τηλεοπτικών αυτών παραγωγών που έχουν εξαιρετική τεχνική αρτιότητα, ποικίλει από έντονα προπαγανδιστικά, όπως η «ωραιοποίηση» του αιματοβαμμένου κατακτητή-Σουλτάνου Σουλειμάν και πολλές άλλες που δεν μπορούσαν να προβληθούν στην Ελλάδα, αλλά διανέμονται παντού με έντονα ανθελληνικό περιεχόμενο, μέχρι απλές ιστορίες καθημερινότητας, όπως μια γλυκύτατη μικρούλα που ψάχνει την μητέρα ή τον πατέρα της, ο πλούσιος / πλούσια που ερωτεύεται φτωχή / φτωχό και αντίστροφα, ο πάμπλουτος επιχειρηματίας που εκπροσωπεί την κοσμοπολίτικη Τουρκία με υπερπολυτελή σπίτια που απαραίτητα έχουν τεράστιες πισίνες και χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων πολυτελείας, ο ευσυνείδητος γιατρός που φροντίζει τους ασθενείς του σε ένα υπερπολυτελές νοσοκομείο το οποίο υποτίθεται ότι είναι ένα από τα συνηθισμένα κ.ο.κ.ε.

Όλα αυτά βασίζονται σε ένα μακροπρόθεσμο πρόγραμμα πολιτισμικού εκτουρκισμού διαφόρων χωρών και περιοχών-στόχων με την άρτια και καλαίσθητη παρουσίαση όχι βέβαια κάποιων αντιπροσωπευτικών αλλά κάποιων «εικονικών προτύπων» που ήθελαν να εξάγουν οι τούρκοι ισλαμιστές σαν «πολιτιστική επιρροή», με την ταυτόχρονη εικονική προβολή ολόκληρης της Τουρκίας σαν ένα μαγικό τουριστικό προορισμό, ιδανικό τόπο επενδύσεων, μιας Τουρκίας που θα εμφανίζεται σαν μια καθιερωμένη οικονομική και πολιτική «υπερδύναμη».

Το όχημα για την λειτουργία του προγράμματος πολιτισμικού εκτουρκισμού ή «πολιτιστικής επιρροής», θα ήταν οι γενναία επιδοτούμενες τουρκικές τηλεοπτικές σειρές που θα εξάγονταν σε όσο το δυνατόν περισσότερες χώρες με «πολύ ανταγωνιστικές τιμές» – σχεδόν τζάμπα!

Πράγματι, ο ιδιωτικός τομέας της Τουρκίας δραστηριοποιήθηκε αμέσως από το έτος 2004 που άρχισε να εφαρμόζεται το πρόγραμμα αυτό από τους ισλαμιστές του Ρ. Τ. Ερντογάν, παίρνοντας πλούσιες επιδοτήσεις κάτω όμως ένα απαράβατο όρο και αρκετές άλλες προϋποθέσεις:

Ο απαράβατος όρος είναι ότι η σειρά θα προβάλλεται στην τουρκική γλώσσα και ποτέ μεταγλωττισμένη. 
Οι άλλες προϋποθέσεις επιβάλλουν στην επιδοτούμενη σειρά να εμφανίζει τον οικογενειακό θεσμό περίπου σαν κάτι ιερό, θα πρέπει να μην δείχνει κατανάλωση αλκοολούχων ποτών, οι πρωταγωνιστές δεν θα πρέπει να καπνίζουν τσιγάρα, ή πούρα, ούτε να απατούν την γυναίκα τους, η τουρκική σημαία θα πρέπει να εμφανίζεται, όπου επιτρέπει το σενάριο και οπωσδήποτε σε εξωτερικούς χώρους, οι πρωταγωνιστές – υπόδειγμα θα απορρίπτουν υπερήφανα χρήματα που τους προσφέρονται χωρίς να τα δικαιούνται κ.ο.κ.ε. 

Με άλλα λόγια, κάθε επιδοτούμενη σειρά θα έπρεπε να εγκριθεί από τους τούρκους ισλαμιστές ώστε να περιλαμβάνει όλα τα στοιχεία του επιδιωκόμενου πολιτισμικού εκτουρκισμού, άσχετα αν όλα αυτά δεν έχουν καμιά σχέση με την σκληρή τουρκική πραγματικότητα!

Οι επιδοτούμενες σειρές δεν παρουσιάζουν την τουρκική κοινωνία όπως πραγματικά είναι, αλλά όπως θα μπορούσαν να κάνουν τους ξένους τηλεθεατές να αναφωνήσουν «πόσο ωραία είναι η τουρκική κοινωνία, πόσο ήθος έχει, πόσο σέβεται την οικογένεια, πόσο μεγάλη και ισχυρή είναι η Τουρκία, πόσο ωραία χώρα είναι»!

Το σχέδιο αυτό των τούρκων ισλαμιστών σημείωσε εξαιρετική επιτυχία: 
Οι τουρκικές τηλεοπτικές σειρές κατέκλυσαν όχι μόνο τις άμεσες περιοχές – στόχους (Βαλκάνια, Καύκασος, Μέση Ανατολή, Αραβικές χώρες) αλλά ταξίδεψαν σε 75 χώρες του κόσμου, μεταφέροντας μια πλασματική εικόνα της σύγχρονης Τουρκίας, σύμφωνα με τα εικονικά πρότυπα που ήθελαν να «πουλήσουν» οι ισλαμιστές σε όλο τον κόσμο!

Πουθενά δεν εμφανίζονται σε επιδοτούμενες σειρές οι συνεχείς διώξεις, οι φυλακίσεις και οι δολοφονίες Κούρδων, η φίμωση ή φυλάκιση δημοσιογράφων, ακαδημαϊκών, δικαστικών, στρατιωτικών, δημοσίων υπαλλήλων, πουθενά δεν υπάρχει ούτε υποψία αναφοράς στο Βαθύ Κράτος που κυβερνάει χέρι-χέρι με τους ισλαμιστές και τους γκρίζους λύκους, ούτε λέξη για την ανελευθερία, την καταπίεση και την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τα οποία υποφέρουν εκατομμύρια Τούρκοι, πουθενά υπόνοια της περιφρόνησης 184 αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων!

Αν τύχει και «ξεφύγει» καμιά τολμηρή ανεξάρτητη παραγωγή που δεν είναι μέσα στα προκαθορισμένα καλούπια, όπως η ταινία του Αλί Αβτζί «Ξύπνημα», τότε το τίμημα είναι χειροπέδες και φυλάκιση με φανταστικές κατηγορίες.

Στην Ελλάδα οι τηλεοπτικοί σταθμοί από το 2005 άρχισαν να πλημμυρίζουν τους δέκτες μας με επιδοτούμενες τουρκοσειρές, με την πρώτη αντίδραση να καταγράφεται το έτος 2012 από τον Γιώργο Καραμπελιά που κατήγγειλε την «πολιτισμική τουρκοποίηση» (περιοδικό Άρδην / Ρήξη, Τεύχος 87 / 1-9-2012).

Τον επόμενο χρόνο (2013) το Βρετανικό περιοδικό Time αποκάλυψε πως οι τουρκικές σειρές «αποτελούν το κρυφό όπλο του Ερντογάν!»

Από τις 55 τουρκικές σειρές που προβλήθηκαν στην Ελλάδα, οι 18 προβλήθηκαν στον ΑΝΤ1, 17 στο παλιό ΜΕGA μέχρι το 2018, 7 στον ALPHA, 7 στο STAR, 5 στον SKAI και 1 στο EPSILON.

26 από τις 55 τουρκικές σειρές, είτε επειδή ήταν πάρα πολύ μεγάλες σε αριθμό επεισοδίων και ώρες μετάδοσης, είτε επειδή το διαφημιστικό «ενδιαφέρον» δεν ήταν αξιόλογο, διακόπηκαν χωρίς να ολοκληρωθούν.

Τέλος, την τελευταία δεκαπενταετία έγιναν προσπάθειες να προβληθούν στην Τουρκία κάποιες φροντισμένες Ελληνικές τηλεοπτικές παραγωγές, μεταγλωττισμένες στην τουρκική γλώσσα («Νησί», «Μυστικά της Εδέμ») που δεν είχαν όμως ουσιαστική απήχηση στον καλομαθημένο ωκεανό της τουρκικής αγοράς.

Σ Υ Μ Π Ε Ρ Α Σ Μ Α Τ Α: Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κανονικός ισλαμοφασίστας κατά τον Τούρκο καθηγητή Πολιτικών Επιστημών, πρώην διευθυντή του ΟΗΕ στη Σλοβενία, δημοσιογράφο και συγγραφέα Τζενγκίζ Ακτάρ (συνέντευξη στον Δημοσθένη Γκαβέα, 10/12/2019), κατάφερε να κρύβει για πολλά χρόνια «κάτω από χαλί», μέσα από τις επιδοτούμενες τουρκοσειρές, το αποτρόπαιο και εξαιρετικά επικίνδυνο για την ειρήνη πρόσωπο του τουρκικού, νέο-οθωμανικού επεκτατισμού, προβάλλοντας μια πολυδάπανη, ψεύτικη εικόνα της τουρκικής ιστορίας και της τουρκικής κοινωνίας. 

Αλήθεια ποιος θα μπορούσε να του αρνηθεί το μεγάλο ταλέντο που έχει στην γκεμπελική παραπληροφόρηση και στην προπαγάνδα;

Εμείς όμως; Την ώρα που η τουρκική επιθετικότητα εκδηλώνεται απέναντι στην Ελλάδα με τις πιο ύπουλες μορφές υβριδικού πολέμου, την ώρα που μια εξτρεμιστική Τουρκία εξευτελίζει καθημερινά κάθε έννοια θαλασσίων και εναέριων συνόρων της χώρας μας, την ώρα που όλοι σχεδόν οι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του τουρκικού καθεστώτος επιδίδονται σε ένα ασταμάτητο λεκτικό bullying εναντίον μας με διάφορες ανόητες προφάσεις, την ώρα που γνωστοί Τούρκοι «καλλιτέχνες» δημιουργούν άσματα με ευχές να «σταλεί» ο κορονοϊός στην Ελλάδα, την ώρα που ο νέο – οθωμανικός επεκτατισμός εισβάλλει σαν σύγχρονος πειρατής στην Κυπριακή ΑΟΖ, στην Συρία και στην Λιβύη, εμείς συνεχίζουμε να παρακολουθούμε απαθείς στους δέκτες της τηλεόρασης μας τον πνευματικό ευνουχισμό της ελληνικής κοινωνίας προκειμένου ελάχιστοι καναλάρχες να αποκομίσουν κέρδη!

Και για να μην παρεξηγηθούμε: Πιστεύουμε πως δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα απολύτως με τους απλούς ανθρώπους της καθημερινότητος και του μόχθου της απέναντι πλευράς του Αιγαίου οι οποίοι υποφέρουν και αυτοί, όσο και εμείς.

Πρέπει όμως να αντισταθούμε επιτέλους στην προπαγανδιστική επιδρομή των ισλαμιστών της Τουρκίας που επιμένουν, εδώ και 15 χρόνια, να μας πείσουν πως η εικονική πραγματικότητα που μας παρουσιάζουν μέσα από τις τουρκοσειρές, δεν αφορά ένα ελάχιστο μόνο ποσοστό της τουρκικής κοινωνίας, αλλά το σύνολο της! 

Πως η εικόνα της τουρκικής ιστορίας που βάζουν στο κρεββάτι του Προκρούστη για να προσαρμοστεί στις νέο-οθωμανικές φαντασιώσεις των ισλαμιστών είναι αυθεντική και όχι ψεύτικη!

Είναι χαρακτηριστικό ότι η χρυσοπληρωμένη προπαγάνδα των ισλαμιστών έφθασε στο σημείο να βάλει στο στόμα του τηλεοπτικού σουλτάνου Αμπντούλ Χαμίτ Β΄ τα ίδια ακριβώς λόγια που χρησιμοποιεί ο Ρ. Τ. Ερντογάν σε ομιλίες του!

Τώρα όμως που έχουμε αποκτήσει πλήρη εικόνα, είναι ώρα ο καθημερινός βομβαρδισμός προπαγανδιστικών τουρκοσειρών στην Ελληνική τηλεόραση να σταματήσει αμέσως.

Και θα σταματήσει μόνον όταν οι Ελληνικές επιχειρήσεις πάψουν οριστικά να τροφοδοτούν με διαφημιστικά κονδύλια τις τουρκοσειρές της Ελληνικής τηλεόρασης. 

Σε αυτό ακριβώς στοχεύει η πρωτοβουλία του International Hellenic Association, η οποία όλοι ευχόμαστε να πετύχει!


"ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ"

5 σχόλια:

 1. Πετάξτε την τηλεόραση από τα σπίτια σας, να σωθείτε εσείς και η οικογένεια σας.
  Πίσω από τους τηλεοπτικούς σταθμούς κρύβονται τεράστια πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Εγώ εδώ και κάποια χρόνια,όντως δεν έχω τηλεόραση στο σπίτι και βρήκα την υγειά μου.Δεν παρακολούθησα ποτέ τουρκοσήριαλ,αλλά όταν κάποια στιγμή έτυχε να βρεθώ επισκέπτης σε κάποιο φιλικό σπίτι,το μάτι μου έπεσε πάνω σε μια τουρκοσειρά.Οι τούρκοι μας παρουσιάζουν μια εικόνα της τουρκίας που καμιά σχέση δεν έχει με την πραγματικότητα.Αν εξαιρέσουμε κάποιες μεγάλες πόλεις της τουρκίας όπου υπήρχε παλαιότερα το ελληνικό στοιχείο και κάπως εκπολιτίστηκαν,τα βάθη της τουρκίας θυμίζουν Ζιμπάμπουε.Μέσα στους απαράβατους όρους του Ισλαμικού καθεστώτος για την καλυτέρευση της εικόνας της τουρκίας,είμαι σίγουρος πως είναι και η μη προβολή τολμηρών σκηνών.

  Η καθημερινή προβολή στην Ελλάδα των τουρκοσήριαλ και μάλιστα εις την τουρκική,σε συνδυασμό με την αμυντική απάθεια της Ελλάδας και τη δημοσιογραφική καφρίλα/προπαγάνδα των τουρκοκάναλων,έχουν κάνει τους Έλληνες να πιστεύουν ότι είναι πολίτες μιας νεοοθωμανικής αυτοκρατορίας με ισχυρή οικονομία,κράτος και στρατό.Ότι δεν κατόρθωσε να πετύχει ο φόβος του θανάτου τα 400 χρόνια της σκλαβιάς,το πέτυχαν τα τουρκοσήριαλ μέσα σε 15 χρόνια.Τελικά αν και σιχαίνομαι το τουρκικό πολιτικό προσωπικό,οφείλω να αναγνωρίσω ότι η διπλωματία τους είναι πολύ πιο αποτελεσματική και ευέλικτη από τη δυσκίνητη και δύσκαμπτη ελληνική διπλωματία,αφού προκειμένου να επιτύχει το σκοπό της,επιστράτευσε και τους δούρειους ίππους της στην Ελλάδα που είναι τα τουρκοσήριαλς.Η μόνη λύση να επανέλθουμε είναι να γυρίσουμε την πλάτη όχι μόνο στα κανάλια που προβάλλουν τα τουρκοσήριαλ,αλλά και σε αυτούς που τα χορηγούν!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!
   Πέραν των όσων ορθών παραθέτετε, νά ξαναθυμίσουμε επειδή τό ξεχνάμε ΟΛΑ εδώ στήν Ελλάδα, ότι η πρώτη προυπόθεση που έθεσαν ΠΡΙΝ τήν προβολή του πρώτου τους 'σήριαλ' στήν χώρα μας πρό αρκετών ετών, ήταν ΜΟΝΟ μία!
   Ποιά;
   Η ΜΗ μεταγλώττισή τους!
   Ήτοι να ακούγονται π ε ν τ α κ ά θ α ρ α στά αυτιά των ΑΦΕΛΩΝ ΕΩΣ ...ΒΛΑΚΕΙΑΣ Ελλήνων τηλεθεατών η γλώσσα των γειτόνων, έτσι γιά να συνηθίζουμε!
   Καί τότε τα ΒΡΩΜΟ - ΧΟΥΝΤΟ - ΤΡΙΣΑΘΛΙΑ κάναλα, δ έ χ θ η κ α ν !
   Ούτε η τότε κυβέρνηση προέβαλε τήν παραμικρή αντίρρηση...

   Διαγραφή
  2. Οι καναλάρχες κύριε Καποδίστρια είναι έμποροι ελπίδας.Τη δε κυβέρνηση,όπως και κάθε κυβέρνηση τη βολεύει στην κατευναστική πολιτική που ακολουθεί για συγκεκριμένους λόγους που δεν είναι μόνο τα φοβικά σύνδρομα που έχει, αλλά και οι εκδούλευση που προσφέρει στον ξένο παράγοντα με την ενδοτικότητά της,να καλλιεργείται στην Ελλάδα η οθωμανική κουλτούρα,κι έτσι συμβαίνει αυτό που συμβαίνει.ΕΜΕΙΣ αν θέλουμε να λεγόμαστε Έλληνες και η πατρίδα μας Ελλάδα,θα πρέπει να γυρίσουμε την πλάτη στα τουρκοσήριαλ και τα κανάλια που τα προβάλλουν,δείχνοντάς τους ότι αυτοί μας έχουν ανάγκη κι όχι εμείς.Αν θέλουν να επιβιώσουν θα πρέπει να αλλάξουν στάση απέναντι στον χιλιοπροδομένο αυτό λαό ειδεμή θα αντιμετωπίσουν την οργή του.Εκτός από τα τουρκοσήριαλ,πρέπει να πάψουν να είναι τόσο τρομολαγνικά σε ότι αφορά την τουρκία..

   Διαγραφή
  3. *τρομολαγνικά σε ότι αφορά τις ειδήσεις που ακούμε σχετικά με την τουρκία*

   Διαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!