Σάββατο 23 Μαΐου 2020

Μητρ.Κερκύρας Νεκτάριος-Γευτήκαμε στο όνομα της επιστήμης διωγμό.


Ουκρανικό - Μακεδονικό: Κερκύρας Νεκτάριος: Δεν ξέρω εάν πιέστηκε ...

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην συνοικία Κουλίνες της Κέρκυρας λειτούργησε το πρωί της Πέμπτης 21 Μαΐου 2020 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος.
Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων Νεκτάριος Ντόβας ...

Απευθυνόμενος στους πιστούς ο κ. Νεκτάριος αφορμήθηκε από το αποστολικό ανάγνωσμα της ημέρας και τόνισε ότι ο απόστολος Παύλος εδίωξε αρχικώς τους χριστιανούς, διότι δεν μπορούσε να ανεχτεί την αλήθεια ότι ο Χριστός που οι συμπατριώτες του Ιουδαίοι εσταύρωσαν είναι ο Μεσσίας και ότι αναστήθηκε από τους νεκρούς.

Ο Παύλος έζησε την αποκάλυψη του ιδίου του Χριστού και την εμπειρία της κοινωνίας μαζί Του και μετεστράφη. Από διώκτης έγινε ο πρώτος μετά τον Ένα. Ανάλογη ήταν η εμπειρία του Μεγάλου Κωνσταντίνου, ο οποίος είδε το σημείο του σταυρού στον ουρανό και ένιωσε ότι ο Χριστός είναι η σωτηρία, αυτός που παρέχει την ζωή. 

Άλλοι μπορεί να βλέπουν τον σταυρό ως μωρία και να καταδιώκουν τον Χριστό και τους χριστιανούς. Ο Μέγας Κωνσταντίνος όμως, εκτός από βασιλιάς, έγινε και ισαπόστολος και έδειξε ότι η πίστη γεννά ελευθερία και καθοδηγεί τον λαό του Θεού στο αγαθό και την αλήθεια.

Ο κ. Νεκτάριος επεσήμανε ότι σήμερα όσοι θεοποιούν την επιστήμη και παραγγέλλουν τον φόβο και τον τρόμο μεταξύ των ανθρώπων, όσοι μας κάνουν να βλέπουμε τον άλλον ως μιασμένο, καταργώντας την κοινωνία της αγάπης και της συναναστροφής, οδηγούν τον κόσμο σε θεοποίηση του παρόντος.

«Η Εκκλησία πορεύεται με την προτεραιότητα του Θεού και μετά ζητά την αξιοποίηση του δώρου που ο Θεός μας έδωσε, δηλαδή της επιστήμης. 
Ο άγιος Λουκάς, ιατρός και επίσκοπος Συμφερουπόλεως, ο οποίος υπέστη μεγάλους διωγμούς από τους μπολσεβίκους, γιατί ήθελε να πιστεύει στον Θεό, πρώτα σταύρωνε το σημείο που χειρουργούσε και μετά έβαζε το νυστέρι, δείχνοντας ποια είναι η ιεράρχηση των προτεραιοτήτων στην ζωή του ανθρώπου που θέλει να πιστεύει στον Θεό.

Εμείς γευτήκαμε αυτό το διάστημα, είπε ο κ. Νεκτάριος, στο όνομα της επιστήμης διωγμό. Νιώσαμε ότι ποινικοποιήθηκε ο Χριστός, ότι η κοινωνία αρνείται την χάρη του Θεού στις εικόνες και τα άγια λείψανα, ότι η ελευθερία της λατρείας στον Θεό δεν είναι σεβαστή, ότι η θεία κοινωνία μπορεί να απαγορευτεί. 

Στην Κέρκυρα ζήσαμε την περιφρόνηση από την πολιτεία του Αγίου Σπυρίδωνος, του απτού ζωντανού παραδείγματος της χάριτος του Θεού, της δύναμης της πίστης, του τρόπου της Αναστάσεως. 
Εμείς όμως ας μην υποκύψουμε και με τις πρεσβείες των Αγίων ας πορευτούμε ενωμένοι στην πίστη!»

https://proskynitis.blogspot.com/2020/05/blog-post_715.html

"Π Α Π Α Φ Λ Ε Σ Σ Α Σ"

6 σχόλια:

  1. Υπάρχει η αληθινή επιστήμη και η ψευτο-επιστήμη.
    Για να καταλάβει κάποιος ποια είναι η αληθινή και ποια είναι η ψεύτικη επιστήμη, πρέπει πριν από όλα να είναι ο ίδιος αληθινός άνθρωπος και μετά πρέπει να έχει πραγματικά βαθιά γνώση της επιστήμης.

    Δυστυχώς οι πραγματικοί επιστήμονες, δεν είναι πολλοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τώρα που έκανε την αρχή με τους αφορισμούς των πολιτικών ο Αμβρόσιος, ευκαιρία να συνεχίσει ο Νεκτάριος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχει να πέσει αφορισμός... που θα κλάψουνε μανούλες.

      ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΑΦΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΑΡΑΚΟΥΝΗΘΗΚΕ ΟΛΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΩΝ ΑΘΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΑΤΑΝΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ «ΟΥΡΛΙΑΖΕΙ» ΚΑΤΗΓΟΡΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΑΜΒΡΟΣΙΟ.

      https://thesecretrealtruth.blogspot.com/2020/05/blog-post_9746.html

      Διαγραφή
  3. ΠΟΙΜΑΝΤΟΡΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΥΦΛΟΥ.

    Ο ΧΑΡΙΤΙ ΘΕΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΑΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΟΣΜΑΣ

    ΤΗΣ ΑΓΙΩΤΑΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

    http://www.imaa.gr/88-uncategorised/974-egkyklios-sev-k-kosma-gia-kyriaki-tyflou-24-5-2020.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Κωνσταντίνος απόστολος.... Το διαβάσαμε κι αυτό.... Αυτός που κατέσφαξε τόσους Χριστιανούς και εθνικούς που δεν ήθελαν να δεχτούν την πανθρησκεία που είχε κατασκευάσει ως αμάγαλμα διάφορων παγανιστικών θεοτήτων και μιας δικής του εκδοχής του Χριστιανισμού... Ναι "νομιμοποίησε το Χριστιανισμό", τον κάλπικο, αυτόν που έφτιαξε ο ίδιος.

    Και μάλιστα είναι και "ισαπόστολος" αυτός ο αρχιεγωίσταρος που εκτός από σφαγέας (τόσος κόσμος σφαγιάστηκε γιατί δε του έφτανε το 1/4 της αυτοκρατορίας την ήθελε όλη), έφτιαχνε παντού τεράστια αγάλματα θεών και έβαζε την αφεντομουτσουνάρα του, και στη Ρώμη και στη Κων/πολη... Α ξέχασα αυτός ο "ταπεινός ισαπόστολος" ονόμασε τη νέα πρωτεύουσα όχι Χριστούπολη ή κάτι Χριστιανικό, αλλά "Κωνσταντινούπολη", προφανώς από τη πολλή ταπείνωση και μετάνοια....

    Και ήταν τόσο σημαντικός ο σταυρός για αυτόν που όταν κατασκεύασε την αψίδα του θριάμβου του στη Ρώμη δεν το αποτύπωσε πάνω.... Ούτε ένας σταυρός δε φαίνεται.... Ο μύθος του "εν τούτω νίκα" κατασκευάστηκε αργότερα.

    Μπορείτε να δείτε το ντοκιμαντέρ όσοι ξέρετε αγγλικά και να δείτε με τα μάτια σας τα ευρήματα. Για να μη σας δουλεύουν.

    https://youtu.be/TY1_sYnr0gE

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!